Rundrejse: Off the beaten track

10-dages rundrejse til Kangerlussuaq, Qasigiannguit, Ilimanaq og Ilulissat

Tag med os på vores nye rundrejse udenfor alfarvej i Grønland. Rejsen kombinerer de mest populære attraktioner i Grønland med to unikke og uspolerede steder i Nordgrønland. Du skal lede længe efter en mere varieret rejse, som kombinerer natur, kultur og historie.

Er du en aktiv og nysgerrig rejsende, så er rejsen noget for dig. Du får naturoplevelser så imponerende, at du ikke tror dine egne øjne. Og i uspolerede områder skal vi sejle, vandre, køre på ATV og sågar prøve gletsjervandring.

Vi tager dig med til unikke naturperler, som selv den mest erfarne grønlandsrejsende drømmer om. Undervejs overnatter vi på hoteller og lodges med fremragende beliggenhed, der kan tilfredsstille enhver livsnyder.

Rejsen giver dig et godt indblik i livet, som det leves i dag i, i små bygder og moderne byer i Grønland. Du får også et kulturelt indblik i de tidlige inuit-indvandringer i Grønland. Flere steder undervejs besøger vi tidligere bopladser og mærker historiens vingesus.

Vi skal opleve nogle af de mest populære attraktioner i Grønland. Først skal vi stå på Indlandsisen ved Kangerlussuaq. Vi besøger og bor i bygden Qasigiannguit – hvalernes hovedstad. Om sommeren mødes pukkelhvaler i hobetal tæt på kysten. Området byder desuden på fine vandremuligheder og kulturoplevelser.

Herefter skal vi opleve en af de seneste års største turismenyheder i Grønland: Du får hele tre overnatninger i Ilimanaq Lodge med udsigt til isbjerge, hvaler og Diskobugten. I 2022 og 2023 står den færøske, 2-stjernede michelinrestaurant Koks for køkkenet, og den ene aften skal du prøve deres fantastiske tasting menu!

Rejsen sluttes af med flere dage i isbjergenes by, Ilulissat. Her kan vi komme tæt på UNESCO Verdensarv-stedet Ilulissat Isfjord til lands, til vands og fra luften.

Vi kan også tilbyde denne rejse med rejseleder.

Highlights

 • Stå og gå på Indlandsisen
 • Oplev bygdeliv langt fra alfarvej
 • Tag på vandring langs kyst og i fjeldet
 • Spot hvaler direkte fra egen hytte
 • Michelin-niveau tasting menu i Ilimanaq
 • Sejl blandt gigantiske isbjerge
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv
 • Mærk roen i et autentisk Grønland

Inkluderet i rejsen

 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Aasiaat *
 • Fly Ilulissat – Kangerlussuaq
 • Båd Aasiaat – Qasigianguit *
 • Båd Qasigianguit – Ilimanaq
 • Båd Ilimanaq – Ilulissat
 • Transfers
 • 1 nat på Polar Lodge (delt bad/toilet)
 • 2 nætter på Hotel Diskobay (eget bad/toilet)
 • 3 nætter i egen hytte i Ilimanaq Lodge (eget bad/toilet)
 • 3 nætter på Hotel Arctic (eget bad/toilet)
 • Morgenmad alle dage
 • Velkomstmiddag på Hotel Diskobay
 • Fuld forplejning i Ilimanaq Lodge, inklusive 1 x tasting menu fra Restaurant Koks
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic
 • Forplejning på fly fra København – Kangerlussuaq t/r
 • Velkomstmøder i alle byer med overnatning – dansktalende lokalguider
 • Byrundtur og museumsbesøg i Qasigiannguit (2-3 timer)
 • Byrundtur i Ilulissat (2 timer)
 • Sejltur til nedlagt bygd i Qasigiannguit (3-4 timer)
 • Vandretur ved Qasigiannguit (3-4 timer)
 • Bygderundvisning i Ilimanaq (2 timer)
 • Vandring til Nordre Huse ved Ilimanaq (3-4 timer)
 • Vandretur til Sermermiut i Ilulissat (2 timer)
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet

Ikke inkluderet

 • Måltider som ikke er nævnt ovenfor
 • Drikkevarer ved nævnte måltider og helpension
 • Evt. ekstra udflugter
 • Rejseforsikringer

*) På afgangen den 16. august, 2022 flyver du til Ilulissat i stedet for Aasiaat, og sejler herefter fra Ilulissat til Qasigiannguit

Dagsprogram

Dag 1:
Fly København – Kangerlussuaq med mulighed for udflugt til Indlandsisen

Din rejse starter i Kastrup lufthavn, hvor du skal flyve med Air Greenland klokken 11. Vi lander i Grønland klokken 11.40 lokaltid. Flyrejsen tager ca. 4,5 timer, og du flyver direkte til Kangerlussuaq i Grønland. Efter ankomst bliver du modtaget af din lokalguide.

Kangerlussuaq ligger nord for polarcirklen, og du mærker ved første åndedrag, at noget er forandret. Luften er tør og frisk, og i horisonten ser du Indlandsisen. På flyrejsen har du haft udsigt over den gigantiske hvide Indlandsis fra oven, og nu står du blot 25 kilometer fra den.

Lufthavnen og byen ligger midt i naturen og praktisk talt på arktisk tundra. Tundra er et landskab, du kun finder på den nordlige halvkugle. Et af de særlige kendetegn ved tundra er permafrost. Det betyder, at jorden et stykke nede er frossent permanent. Dette fænomen giver anledning til et spændende landskab, som vi skal udforske i dag.

Central indkvartering på Polar Lodge

Polar Lodge ligger så centralt som muligt og ganske få meter fra indkøbsmuligheder og lufthavnen. Her finder du en dagligvarebutik, en mindre udstyrsbutik og et par butikker med kunst, håndarbejde og souvenirs.

Udflugt til Indlandsisen (tilkøb)

Kangerlussuaq ligger ca. 25 km fra kanten af Grønlands Indlandsis. Efter velkomstmødet er det derfor tid til at tage på udflugt til Indlandsisen. Forude venter en stor oplevelse! Du kan også vælge at udforske området og byen på egen hånd, men vi anbefaler dig at deltage på turen til Indlandsisen.

Vi kører i specialbus ind til det såkaldte punkt 660, hvor du kan komme op og gå på selve isen. Punktet ligger 660 meter over havets overflade, men det fornemmer du ikke. Foran dig har du verdens største ishav.

Udflugten tager ca. 5 timer, og køreturen derind tager ca. 2 timer med stop undervejs. Du får serveret kaffe og the undervejs. Vi anbefaler, at du tager varmt tøj med og fylder rygsækken med lidt drikke og proviant.

Sommer i Kangerlussuaq

Den grønlandske sommer er kort, intens og ofte ganske varm. Luften er tør og 15 grader i solen føles som en varm sommerdag. Kangerlussuaq ligger i indlandet i Grønland og har derfor fastlandsklima. Kangerlussuaq er kendt for stabile varme sommerdage. Det er derfor ekstra fascinerende at køre fra byen og ind til Indlandsisen og mærke, hvorledes temperaturen falder, jo nærmere du kommer kanten af isen.

Aftensmad med grønlandske råvarer

Om aftenen kan du spise på en af byens spisesteder eller selv lave mad på Polar Lodge. Vi anbefaler Restaurant Roklubben, som ligger udenfor byen ved søen, Lake Ferguson. Her kan du nyde dagens ret og spise a la carte. Maden er baseret på lækre råvarer fra området, såsom moskusokse, rensdyr og fisk. De fleste plejer at gå tidligt i seng på deres første dag i Grønland på grund af tidsforskellen. Når klokken er 21 i Grønland, så svarer det til klokken 01 i Danmark.

Dag 2:
Fly Kangerlussuaq - Aasiaat og sejlads til hvalernes hovedstad Qasigiannguit

Dagen i dag byder på afvekslende oplevelser. Vi skal forlade indlandet, rejse nordover og ud til kysten.

Efter morgenmaden har du tid til at gå lidt rundt, inden rejsen fortsætter nordover til Diskobugten. Vi flyver med indenrigsfly til byen Aasiaat og ankommer kl. 12.20. Flyrejsen tager 45 minutter. Indenrigsflyene i Grønland flyver i relativ lav højde, så du kan følge landskabet ovenfra hele vejen.

Efter ankomst i Aasiaat bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til havnen. Herfra skal vi sejle til Qasigiannguit senere. Du har nu mellem 1-4 timer til at gå på opdagelse i Aasiaat. Hvis du rejser på afgangen den 15. juni, har du hele fire timer i Aasiaat. Hvis du rejser på den næste afgang, har du kun en time, og på alle øvrige afgange har du 2 timer i byen.

Aasiaat – en grønlandsk storby

Aasiaat har i dag godt 3.000 indbyggere og er den femte største by i Grønland. Du får dog på ingen måde fornemmelsen af at være landet i en storby. Tværtimod ligger byens farverige huse idyllisk placeret på klipperne og med direkte udsigt til det, der svarer til Grønlands skærgård.

Aasiaat er en aktiv by. På byens fiskefabrik produceres der krabber og rejer. Byen har også et skibsværft. Mange af byens indbyggere arbejder med fiskeri og fangst. Du finder derfor en livlig havn i Aasiaat med lyseblå fiskerbåde og lyden af måger.

Sejlads til Qasigiannquit – hvalernes hovedstad

Tidlig eftermiddag lægger vi ud på en 4-timers sejlads i den sydlige del af Diskobugten. Fra skærgården skal vi nu nordover, men mest vestpå mod fastlandet. Næste stop er den lille by Qasigiannquit. Vi skal sejle med Diskoline og ankommer i Qasigiannquit ved spisetid.

Ved ankomst til Qasigiannguit ser du tydeligt Hotel Diskobay ligge flot oppe på en pynt med udsigt over havnen. Fjeldene bag byen er op til 450 meter høje og skaber en flot kontrast til kysten. Fra havnen går vi et lille stykke op til hotellet, mens bagagen bliver kørt.

Velkomstmiddag på Hotel Diskobay

Efter indkvartering og velkomstmøde skal vi nyde en middag med udsigt. Glæd dig! Hotel Diskobay ligger i første parket, og herfra har du udsigt over Diskobugten. Du kan sågar se over til Diskoøen, som ligger 100 km væk. Hotel Diskobay er et relativt lille hotel med uformel atmosfære. Om sommeren kan du sidde på terrassen og se hvaler i bugten lige foran hotellet og ofte også et isbjerg eller to.

Dag 3:
Qasigiannguit og sejltur til den nedlagte bygd Akulliit

Du kan glæde dig til to dage i den lille bygd, hvor vi skal udforske Qasigiannguits kulturelle oplevelser og det naturskønne bagland.

Byrundtur med besøg på det spændende bymuseum

Efter morgenmaden er det tid til en byrundtur. Qasigiannquit er en spændende by at udforske, og vi skal blandt andet besøge byens museum og en åben boplads.

Byen museum rummer en lang række unikke fund, som du kan finde her i byen. Om søndagen holder museet ofte “Åben boplads”. Åben boplads er et arrangement arrangeret af frivillige fra byen. Her iklæder de sig traditionelt skindtøj og fremviser en lang række af de gamle traditioner. Sælflænsning, trommedans, husflid, produktion af skindtøj og mad over bål.

Qasigiannguit – traditionel grønlandsk kultur

Du vil hurtigt erfare, at Qasigiannguit nok er meget af det, du har forestillet dig om Grønland. Byen har ca. 1.300 indbyggere og er en relativ stor by i Grønlandske sammenhænge. Qasigiannguit er i lighed med Aasiaat en by, der blev anlagt af danskerne i kolonitiden. Byens danske navn var Christianshåb, opkaldt efter den danske Kong Christian. De danske navne er ikke længere i brug. Alle byer i Grønland bliver officielt kaldt ved deres oprindelige grønlandske navne.

I dag er byen en moderne by med alt, hvad dertil hører, men samtidig er den ikke større end, at den oprindelige bygdestemning er bevaret. Slædehunde er en naturlig del af bybilledet, og der er masser af aktivitet på havnen. Både sejler ind og ud for at fiske i det næringsrige vand tæt på de store isfjelde.

Qasigiannguit betyder “de små spraglede sæler” på grund af tidligere tiders store forekomst af disse. Der findes fortsat mange sæler i området og især mange hvaler.

Qasigiannguit – hovedstaden for hvaler i Grønland

Qasigiannguit kaldes i folkemunde for hovedstaden for hvaler. Ofte samles mange pukkelhvaler her i den sydlige del af Diskobugten. I sommermånederne (maj-september) er der ofte blåst og hvalhaler i horisonten. Ofte kan du se dem tæt på kysten og sågar fra terrassen på hotellet. Blåst er den luft hvalerne blæser op i luften.

Sejltur til nedlagt bygd på 3-4 timer

Om eftermiddagen skal vi på en sejltur til en nedlagt bygd i baglandet samt til Qeqertasussuk, en udgravet boplads fra Saqqaq-kulturen. Der er en udstilling på museet om netop denne boplads, som altså er spor efter en af de tidlige indvandringer i Grønland.

Vi sejler også til den nedlagte bygd Akulliit. Stedet er i dag et sommerhusområde for familier fra Qasigiannguit. Her tager vi en kaffepause og nyder de flotte naturomgivelser, inden vi sejler tilbage.

Om aftenen kan du vælge om du vil spise på hotellet eller et andet sted i byen.

Dag 4:
Qasigiannguit: Vandretur til fjeldtoppen Qaqqarsuaq og sejlads til Ilimanaq Lodge

I dag skal vi udforske omgivelserne til fods. I baglandet ved Qasigiannguit er der gode muligheder for vandreture. Hvis du ikke vil med på den guidede tur til toppen af fjeldet Qaqqarsuaq, kan en tur til strømstedet være et godt og fladere alternativ.

4-6 timers vandretur til toppen af Qaqqarsuaq

Efter morgenmaden pakker vi dagstursrygsækken til en dag i fjeldet. Vi vandrer op til toppen af fjeldet Qaqqarsuaq fra bagsiden, hvor vi belønnes med en imponerende udsigt over hele Diskobugten. Hvis vi er heldige, så ser vi også nogle af områdets moskusokser. Vi tager os god tid, så alle i almindelig god form kan deltage.

Sejlads til Ilimanaq Lodge

Efter en oplevelsesrig dag fortsætter vores rejse nordpå til Ilimanaq. Vi lægger fra kaj tidlig aften og er fremme et par timer senere. Vi sejler ud af naturhavnen og nyder et sidste syn af byens fjelde.

Efterhånden som vi nærmer os Ilimanaq, nærmer vi os også Ilulissat Isfjord. Du kan ane de store isbjerge i horisonten. Vi tør næsten garantere, at du mærker et lille sug i maven. Synet af de store isbjerge gør indtryk på selv garvede grønlandsrejsende.

Om sommeren er der mange pukkelhvaler i området, og vi holder et skarpt øje med dem. Når en båd sejler forbi et sted med hvaler, siger man, at man får “kontakt”. Ofte sænker skipper farten, når der er “kontakt”, så der er tid til at nyde synet.

Ilimanaq Lodge – bo med udsigt til hvaler og isbjerge

Ilimanaq er en af Grønlands mindste bygder, og kontrasten til Qasigiannguit er stor. Bygden kommer til syne i form af få spredte kulørte huse. Derudover så kan vi fra båden se de nybyggede hytter i Ilimanaq Lodge. De ligger på klipperne helt ud til kysten. Hyttebyen består af 15 mindre hytter, og de ligger alle smukt placeret ved Ilulissat Isfjord.

Alle hytter har direkte udsigt til Diskobugten. Hver hytte er på lidt over 40 kvadratmeter, og de rummer bad, toilet og moderne møbler i et rustikt, nordisk look. Derudover har alle hytter deres egen terrasse, hvor du kan nyde udsigten, kun forstyrret af lyden af bølger mod stenene.

Hytterne blev opført i løbet af sommeren 2016. Bygdens to fredede bygninger, bestyrerboligen og købmandsbygningen, er blevet restaureret. De fungerer som reception og restaurant, og også som museum og konferenceramme.

Du bliver indkvarteret i din egen private hytte på samme måde som på de øvrige overnatningssteder. Hytterne fungerer altså enten som enkeltværelse eller dobbeltværelse. Rejser du alene, får du din egen hytte, og rejser i to sammen, så får I jeres egen hytte.

Efter indkvartering kan vi anbefale, at du nyder den fremragende udsigt fra hyttens terrasse.

Restaurant Koks

Under dit ophold i Ilimanaq får du en helt uforglemmelig oplevelse: World of Greenland har indgået et samarbejde med den færøske, 2-stjernede michelinrestaurant Koks, der i 2022 og 2023 er flyttet til Ilimanaq Lodge. Under dit ophold i Ilimanaq Lodge skal du den ene aften prøve Koks’ berømte tasting menu (eksklusive drikkevarer; du kan tilkøbe en fremragende tilpasset juice- eller vinmenu). Da du har flere overnatninger på Ilimanaq Logde, får du den ene aften Koks’ tasting menu og de to andre aftener en dejlig tre-retters menu (eksklusive drikkevarer).

Læs mere om Ilimanaq Lodge her.

Dag 5:
Ilimanaq: Bygderundvisning og vandretur til Ilulissat Isfjord

I dag vågner du op med udsigt til isbjerge fra din hovedpude. Du kan gå ned i stuen, sætte dig i sofaen og se de små fiskerbåde sejle forbi. Herefter kan du gå ud på terrassen og nyde den friske morgenluft, mærke solens varme og måske hilse på en hval.

Ilimanaq betyder forventning

Ilimanaq betyder ”forventning” eller ”sandsynligvis” på grønlandsk. Og vi tør godt garantere dig unikke oplevelser under dit ophold i Ilimanaq.

Bygdens tidligere danske navn er Claushavn, opkaldt efter den hollandske hvalfangerskipper Klaes Pietersz Thorp, der drev hvalfangst i 1719-1732. Dengang var området det tættest beboede i Grønland, og små bosteder lå spredt langs med kysterne.

I dag er Ilimanaq en af de mindste bygder i Grønland med ca. 50 indbyggere. De mange bygdehuse i stærke farver, slædehunde, hundeslæder og kajakker i skind afslører, at livet leves, som det har været gjort i mange år i Grønland.

Bygderundvisning i Ilimanaq

Ilimanaq byder på nogle af kolonitidens ældste bygninger. Kirken i Ilimanaq er fra 1908. Du finder også et fiskehus, et tidligere kulhus, lagerbygninger og et tidligere trankogeri i Ilimanaq.

Da du ankom til Ilimanaq, blev du budt velkommen af den sortmalede restaurant, der ligger lige før havneområdet. Ved siden af restauranten ligger receptionen til Ilimanaq Lodge. Disse to bygninger er blevet restaureret i forbindelse med opførelsen af Ilimanaq Lodge.

På formiddagens bygderundvisning får du indblik i bygdens historie og de mange spændende bygninger og deres historiske funktion. Du får også indsigt i, hvordan dagliglivet fungerer i en lille bygd i Grønland.

Vandring til Ilulissat Isfjord og de gamle gravpladser – Nordre Huse

Hvis du rejser med rejseleder, vil guiden tage dig med på denne vandring. Hvis du rejser på egen hånd, vil en lokalguide tage dig med på turen. Vi spiser frokost efter bygderundvisningen og pakker rygsækken, inden vi skal snøre vandreskoene.

Nordre Huse ligger ca. seks kilometer fra Ilimanaq og er målet for dagens vandring. Udflugten starter med en storslået udsigt fra en af bakketoppene nord for bygden. Du kan skue ud over Diskobugten og se de store isbjerge ved Ilulissat Isfjord.

Undervejs ser vi spor efter tidlig indvandring, den såkaldte Thule-kultur, og vi kommer tæt på en af de mange skjulte gravpladser. Herefter går turen igen op på en bakketop, hvor du igen ser de store isbjerge i Ilulissat Isfjord. I godt vejr kan du se ind til kanten af Indlandsisen, 65 kilometer væk.

Kanten af Indlandsisen fremstår her som en væg af is i modsætning til i Kangerlussuaq, hvor isen var fladere og flød udover landskabet.

Fra dette punkt har du de kæmpemæssige isbjerge liggende lige foran dig. Det eneste, der bryder stilheden, er lyden fra isbjergene, når de kælver og bevæger sig.

Om aftenen spiser vi en lækker middag i restauranten tilberedt af råvarer fra området.

Dag 6:
Ilimanaq på egen hånd eller mulighed for gletsjervandring i Tasiussaq-fjord

Gletsjervandring i den hemmelige Tasiussaq-fjord (tilkøb)

Efter morgenmad i restauranten kan du vælge at tage med på dagsudflugt til den hemmelige fjord med gletsjervandring. Denne udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris og skal tilkøbes.

Vi tager på gletsjerbesøg inde i bunden af Tasiussaq-fjorden. Det er en heldagstur, hvor vi ved hjælp af ATV og fjordsejlads igennem den spektakulære natur, når frem til Sarqardliup-gletsjeren og dermed en del af Grønlands enorme indlandsis. En alsidig tur fuld af action, hvor du på én dag får oplevet mange sider af den grønlandske natur.

Vi har naturligvis frokost og snacks med på turen. Efter endnu en oplevelsesrig dag venter der igen middag i restauranten.

Dag 7:
Ilulissat: Sejlads til Ilulissat forbi Ilulissat Isfjord og byrundtur. Mulighed for aftensejlads i midnatssolen

Efter morgenmaden er det klar for tidlig afgang mod Ilulissat – byen ved isbjergene. Vi skal på en spektakulær sejlads, hvor vi helt bogstaveligt skal sejle fordi de store isbjerge ved mundingen af Ilulissat Isfjord.

Ilulissat Isfjord er UNESCO Verdensarv

Hvis du har set billeder fra Grønland af store isbjerge, så har det med stor sandsynlighed været fra Ilulissat Isfjord. Undervejs på sejlturen passerer vi de gigantiske isbjerge, som kan være op til 100 meter høje. Efter tre kvarters sejltur ankommer vi til Ilulissat havn tidlig formiddag. På vej ind mod havnen passerer vi byen og kan se vores hotel, Hotel Arctic.

Vi bliver kørt til hotellet og indkvarteret med endnu en fremragende udsigt. Alle værelser har hel eller delvis udsigt til Diskobugten. Hotellet ligger i gåafstand fra centrum. Efter indkvartering og velkomstmøde er det tid til en guidet byrundtur til fods.

Guidet byvandring i Ilulissat

Ilulissat betyder “isfjeldene” på grønlandsk og byen er nabo til den Ilulissat Isfjord, som præger livet i byen. Det er Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere. Førhen sagde man, at der bor 10.000 sjæle i Ilulissat, hvis man tæller alle slædehunde med. I dag er antallet af hunde dog faldet en del, om man regner med, at der er 2.500 slædehunde tilbage i byen. Ilulissat er en aktiv by hele året rundt.

Byen blev grundlagt i 1741 af Jacob Severin og det danske navn for byen var tidligere Jakobshavn. Ilulissat er i dag centrum for Diskobugten, og i sommermånederne er det Grønlands mest besøgte turistby. Mange af turisterne kommer fra krydstogtskibe og er på dagsbesøg.

Mængden af turister er dog ikke noget, du skal lade dig forskrække af, men tværtimod se som en fordel. Turismen danner grundlag for de mange aktivitetsmuligheder og for det store udbud af håndlavet kunsthåndværk. Derudover finder du flere restauranter i international klasse i byen.

På byrundturen skal vi se den centrale del af byen. Guiden fortæller om byens historie, og det liv, der leves i en moderne grønlandsk by 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi stopper flere steder undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen og ved ”Brættet”, hvor dagens fangst sælges.

Oplev Ilulissat på egen hånd

Om eftermiddagen har du tid til at fylde dagen efter eget ønske. Du kan besøge et af byens museer. Vi kan anbefale Ilulissat museum, som var fødehjem til polarforskeren Knud Rasmussen. Emanuel Petersens kunstmuseum er også et besøg værd.

Derudover kan du lade dig friste i byens butikker og den lokale skindsystue. Du kan også nyde en forfriskning og et let måltid på en cafe i centrum og suge byens stemning til dig.

Om aftenen er der velkomstmiddag på hotellet.

Midnatssejlads mellem isfjeldene (tilkøb)

Fik du ikke nok af isbjergene ved Ilulissat Isfjord, så kan du tage med på sejlads i midnatsolens skær. Fra 21. maj til 24. juli er der midnatssol i Ilulissat.

Årligt strømmer der mere end 48 km3 is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved mundingen af Isfjorden strander disse isbjerge, og det er her, vi skal sejle tæt på dem – men naturligvis i forsvarlig afstand.

Dag 8:
Ilulissat: Let vandretur til den forladte boplads ved isfjorden, og mulighed for hvalsafari

I dag står der endnu to spændende oplevelser på programmet, men du har også mulighed for at tilpasse dagen efter eget ønske.

Let vandring til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord

Sermermiut betyder bræboerne og henviser til, at stedet tidligere var en boplads. Gennem 4000 år boede forskellige inuitkulturer i Sermermiutdalen. Stedet ligger 1,5 km fra Ilulissat centrum, og turen er nem. Der er sti hele vejen. Det er derimod ikke så nemt at finde sporene og resterne fra bopladsen uden en lokalkendt guide.

En tur til Sermermiut er et absolut ”must se” når du besøger Ilulissat. Udsigten er storslået. Du har et skue ud over hele Ilulissat Isfjord og kan se isbjerge, så langt øjet rækker.

Hvalsafari i Grønland (tilkøb)

Der findes mange hvaler i Grønland og især i Diskobugten om sommeren. Så i dag kan du vælge at bruge eftermiddagen på hvalsafari og opleve dem tæt på fra søsiden.

I de grønlandske farvande kan man opleve omkring 15 hvalarter. I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Pukkelhvalen er med sine op til 18 meter og 30 tons akrobaten blandt de store hvaler. Den kan kaste sig ud af vandet og slå med halen og lufferne. Den er let at kende på den puklede rygfinne og hvide luffer, og den løfter som regel halen, når den dykker ned.

Turen varer 3½ timer, og vi sejler i den hurtige bådtype Targa, så vi kan komme langt omkring.

Grønlandsk buffet

Flere af byens restauranter tilbyder grønlandsk buffet en gang om ugen. Spørg vores lokalguide ved ankomst.

Dag 9:
Ilulissat på egen hånd eller mulighed for sejltur til den kælvende gletsjer Eqi

Dagen i dag er til fri disposition. Vi anbefaler en dagstur til den kælvende gletsjer Eqi 80 km nord for Ilulissat. Hvis du derimod har fået nok af sejlads, så er der mange andre muligheder.

Den kælvende gletsjer Eqi (tilkøb)

Ved Eqi i Grønland kan du komme tæt på en kælvende gletsjerfront. Den aktive Eqi gletsjer ligger 80 km nord for Ilulissat.

Med båd er det muligt at komme tæt på kanten af bræen og opleve, hvordan store stykker is falder i vandet. Bragene er enorme og synet af isfjelde, der falder ned i vandet, er betagende.

På turen til Eqi sejler vi i bekvemme turistbåde. Vi ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvninger. Ombord får du serveret en god frokost. Turen tager mellem 6-12 timer afhængig af, hvilken båd, der sejler denne dag.

Fra båden kan du også se Glacier Lodge Eqi, som består af en lille gruppe røde hytter samt et fælleshus med restaurant. Glacier Lodge Eqi er i lighed med Ilimanaq Lodge opført med respekt for omgivelserne og med bæredygtighed for øje. Hytterne opvarmes eksempelvis ved hjælp af solceller.

Selve bådturen går langs med kysten, og vi passerer mange spændende steder undervejs. Forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte boltrer sig. Herfra videre op igennem Ataa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald.

Efter hjemkomst har du fortsat aftenen, som du kan nyde på et af byens spisesteder.

Dag 10:
Fly Ilulissat – København via Kangerlussuaq

Efter mange dage med oplevelser for livet, går rejsen nu sydpå mod Danmark. Du får dog en sidste oplevelse med hjem i bagagen. Med fly fra Ilulissat mod Kangerlussuaq får du et blik af Ilulissat Isfjord fra oven.

Med Danmarksflyet fra Kangerlussuaq

Vi flyver fra Ilulissat efter morgenmaden og lander i Kangerlussuaq i løbet af formiddagen. Her vil du opleve, hvorledes lufthavnen fyldes op af passagerer, der ligesom dig selv, er fløjet ind fra kysten. Der er en summende stemning i lufthavnen af forventning, når ”Danmarksflyet” er på vej fra København.

Grønland er et stort land, men med et indbyggertal på godt 56.000 kender mange hinanden. Der er derfor glædelige gensyn i lufthavnen, og venner og bekendte hilser på hinanden. Du vil måske også opleve at møde andre rejsende, som du har hilst på undervejs på din rejse. Ofte falder man helt naturligt i snak med fremmede mennesker, når man rejser i Grønland.

Flyet mod København lander i Kastrup lufthavn om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Aasiaat

Qasigiannguit

Ilimanaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Polar Lodge

Polar Lodge ligger ved lufthavnen i Kangerlussuaq, så man kan nemt gå hertil, når man har fået sin bagage i lufthavnen. Polar Lodge har et hyggeligt spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres, samt et moderne køkken, hvor du kan tilberede din mad. Som nævnt ligger Polar Lodge så centralt som muligt, så der er ikke langt til restauranten eller cafeteriaet i lufthavnsbygningen og byens eneste supermarked.

Værelserne er rummelige, og enkelt indrettede med behagelige senge. Sengelinned og håndklæde er inkluderet. Badeværelser og toiletter er på gangen.

Polar Lodge
Mitaarfiit Aqq – Box 1009
3910 Kangerlussuaq

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Hotel Diskobay

Hotel Diskobay ligger i første parket, og herfra har du udsigt over Diskobugten. Du kan se over til Diskoøen, som ligger 100 km væk. Hotel Diskobay er et relativt lille hotel med uformel atmosfære. Om sommeren kan du sidde på terrassen og se hvaler i bugten lige foran hotellet og ofte også et isbjerg eller to. 

Margrethevej 34
Postboks 140
3951 Qasigiannguit – Grønland

Ilimanaq Lodge

Ilimanaq Lodge består af 15 hytter, der åbnede i 2017. Hytterne er bygget af World of Greenland, der har rigtigt gode erfaringer med hytterne ved Glacier Lodge i Eqi nord for Ilulissat. Nær hytterne ligger de to centrale, fredede huse fra kolonitiden, som indeholder henholdsvis reception og restaurant, men også museum og konferencefaciliteter. Det er nogle af de ældste huse i Grønland.

De 15 hytter har alle direkte udsigt til Diskobugten. Hver hytte kan huse 1-4 personer og har eget bad og toilet. Hver hytte er på lidt over 40 kvadratmeter og er indrettet med moderne møbler i et rustikt, nordisk look. Derudover har alle hytter deres egen terrasse, hvor du kan nyde udsigten, kun forstyrret af lyden af bølger mod stenene.

Ilimanaq Lodge

Kussangajaannguaq 7

3952 Ilulissat

Tilvalg

Rundrejse: Off the beaten track

10-dages rundrejse til Kangerlussuaq, Qasigiannguit, Ilimanaq og Ilulissat

Tag med på rundrejse udenfor alfarvej i Grønland. Oplev de mest populære steder samt to unikke steder, Qasigiannguit og Ilimanaq Lodge.

Fra
Udsolgt
pr. person i dobbeltværelse
Jun - aug  | 10 dage  | 9 nætter Rejse nr. 1162 Afrejse fra København Garanteret afrejse
Mulige oplevelser
IsbjergeHvalsafariIndlandsisenKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Praktisk information

Flytider (lokale)

 • Udrejse fra København kl. 10.00.
 • Hjemrejse med ankomst i København kl. 21.00.

Flytider er med forbehold for, at flyselskabet kan ændre tiderne.

Bemærk: På afgangen den 16. august, 2022 flyver du til Ilulissat i stedet for Aasiaat, og sejler herefter fra Ilulissat til Qasigiannguit. 

Bemærk desuden, at indholdet i denne rejse er opdateret den 11. januar 2022. Har du købt rejsen før denne dato, er Restaurant Koks’ tasting menu ikke inkluderet i prisen, medmindre du har tilkøbt denne særskilt.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

NB! Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011