Arktisk forår og gylden aftensol (fra Billund)

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

På denne rejse kan du komme helt tæt på den enorme Indlandsis ved Kangerlussuaq, før rejsen fortsætter mod byen Ilulissat, Diskobugtens hjerte. Ilulissat ligger ved den berømte Isfjord, som med god grund er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste. Ved Isfjorden kan du opleve at sejle mellem de gigantiske isbjerge i det utrolige skær fra midnatssolen. Denne rejse kombinerer to af de mest populære steder i Grønland, og du er garanteret en oplevelse for livet.

Hvis du er på udkig efter en rejse, hvor du både kan opleve det lyse forår, storslået natur og kultur, så er det her den rigtige rejse for dig. Foråret i Grønland har nemlig sin helt egen stemning og charme. Solen vender tilbage til Ilulissat den 13. januar, og allerede den 24. maj vil du kunne opleve den på himlen døgnet rundt. En kort, hektisk sommer tager sin begyndelse, mens solens varme stråler smelter sneen.

Oplev Indlandsisen ved Kangerlussuaq

Lufthavnsbyen Kangerlussuaq er porten til Grønland og dit første stop på denne rejse. Baglandet gemmer på en utroligt smuk natur, hvor den enorme indlandsis præger landskabet. En udflugt til Indlandsisen er derfor oplagt, og du har gode chancer for at se moskusokser og rensdyr på vejen dertil.

Oplev kæmpe isbjerge i Diskobugten

Dit næste rejsemål er Ilulissat, kendt verden over for sin imponerende Isfjord og de majestætiske isbjerge. Ilulissat huser også Grønlands største slædehundedistrikt med hele 2500 ivrige hunde klar til at byde dig velkommen til et fantastisk eventyr. Her kan du udfylde dine dage med aktiviteter såsom sejlads, vandreture, hvalsafari og besøg i bygder og lokaliteter, hvor du kan fordybe dig i den grønlandske kultur, både den moderne bylivsstil og de traditionelle fangersamfund.

Forår i Grønland

For mange erfarne rejsende er foråret det foretrukne tidspunkt at besøge Grønland. Der er fantastiske vandremuligheder både i Kangerlussuaq og Ilulissat på dette tidspunkt, og det er før myggene begynder at dukke op. Hvis vinteren har været streng, kan du måske få chancen for at deltage i årets sidste hundeslædetur, og havet er i alle tilfælde farbart, så du kan tage på sejlture mellem isfjeldene og besøge bygden Ilimanaq.

Highlights

 • Stå og gå på indlandsisen
 • Hold øje med det arktiske dyreliv
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv ved Ilulissat Isfjord
 • Tag på oplevelse i en autentisk og farverig by
 • Sejl med ud blandt enorme isbjerge
 • Tag på dagstur til en bygd

Inkluderet i rejsen

 • Fly Billund-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Fly Kangerlussuaq-Ilulissat t/r med Air Greenland
 • 2 nætter på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 5 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (eksklusive drikkevarer)
 • Mad og drikke på strækningen Billund – Kangerlussuaq t/r
 • 2 informationsmøder
 • Sightseeing i Kangerlussuaq
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad (på nær en velkomstmiddag)
 • Rejseforsikringer
 • Udflugtspakke (kan tilkøbes)

Dagsprogram

Dag 1:
Fly Billund - Kangerlussuaq, velkomstmøde, sightseeing og eventuelt tundratur (tilkøb)

Efter at være fløjet fra Billund til Kangerlussuaq med Air Greenland, kan du nu se frem til et fantastisk otte-dages vintereventyr. Du vil blive taget imod af en guide fra vores lokale samarbejdspartnere, og de hjælper dig også med check-in på Hotel Kangerlussuaq. Det er forholdsvis nemt at komme til hotellet, for det ligger i forlængelse af lufthavnsterminalen.

Efter check-in holder guiden et informationsmøde for jer. Her får du relevante oplysninger om bygden, området, spise- og udflugtsmuligheder, og du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Du kan også bestille udflugter på mødet, hvis du skulle blive inspireret.

Nu skal vi på sightseeing i Kangerlussuaq, hvor vi kører ud og ser den tidligere amerikanske base og får et godt overblik over geografien i området.

Hvis du har købt en udflugtspakke, kan du efterfølgende komme lidt længere ud i den store natur.

Oplevelsestur på tundraen (del af udflugtspakken)

Kangerlussuaq er unik på mange punkter, og når det gælder landbaseret dyreliv er der ingen andre steder i Grønland, der kan være med. Moskusoksen har en helt unik og spændende historie i området, og den er tilmed et imponerende dyr. I kører i bus gennem det smukke tundralandskab, hvor guiden fortæller om moskusoksen og historien omkring den.

Moskusoksen lever vildt i området og kan færdes frit over alt. Om vi kan komme tæt på dyret eller må nøjes med at betragte det på afstand, er umuligt at forudsige. Men guiden medbringer altid kikkerter, så chancen for at se de imponerende dyr, eller noget af alt det andet dyreliv i området, er stor.

Destination Arctic Circle
Dag 2:
Kangerlussuaq på egen hånd eller eventuelt en tur til Indlandsisen (tilkøb)

Dagen i dag råder du helt selv over, og det smukke bagland indbyder til forskellige udflugter. Har du købt en udflugtspakke, skal du med på en tur til Indlandsisen.

Udflugt til Indlandsisen Punkt 660 (del af udflugtspakken)

Kangerlussuaq er kendt for sin forholdsvis nemme adgang til Indlandsisen, og dette er en guidet tur til den enorme iskappe, der er på størrelse med hele Vesteuropa. Vi kører i 4-hjulstrækker igennem det smukt varierede område. Tæt ved Indlandsisen, passerer vi Russell Gletsjer og et fantastisk morænelandskab.

For enden af vejen skal vi gå et stykke, før vi kan træde ind på selve Indlandsisen, hvilket er en helt unik oplevelse. Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden, før vi returnerer til vores firehjulstrækker. Undervejs på turen kan der alt efter sæson være gode chancer for at spotte rensdyr, moskusokser og måske sneharer.

Christina Lundbye
Dag 3:
Fly Kangerlussuaq til Ilulissat, velkomstmøde og eventuelt byrundtur (tilkøb)

I dag går din tur videre med fly til Ilulissat, hvor et måske endnu eventyr venter. Flyveturen på tre kvarter er flot, og du kan rigtig nyde det flotte snelandskab og de store vidder. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem lige efter vi er fløjet over den imponerende isfjord. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde, og du kan glæde dig til fem dage, der står helt i isens og vinterens tegn – kombineret med inuit kulturen i en meget traditionel, grønlandsk by.

Du bliver hentet i lufthavnen og checker ind på det dejligt beliggende hotel. Her møder du en guide fra vores søsterselskab i Air Greenland-koncernen, World of Greenland. Guiden vil på et informationsmøde fortælle om byen, området og spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

Har du tilkøbt udflugtspakken, er det nu tid til en byrundtur.

Byrundtur i Ilulissat (del af udflugtspakken)

Start dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, der giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.

Ilulissat blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden jer om byens historie, om den grønlandske kultur og om et moderne liv 300 kilometer nord for Polarcirklen. Undervejs besøger du fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Om aftenen er der en dejlig velkomstmiddag på hotellet (eksklusive drikkevarer).

Anders Peter Amsnæs
Dag 4:
Ilulissat på egen hånd eller eventuelt vandring til Sermermiut (tilkøb)

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv.

Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag – måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille. Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du glæde dig til en dejlig vandretur.

Vandretur til den forladte boplads Sermermiut (del af udflugtspakken)

Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst. Isfjordens smukke isbjerge danner kulissen for den tidligere boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år har forskellige inuitkulturer levet på bopladsen, og i dag er der endnu mange rester fra den tid, der vidner om inuits tilstedeværelse. Til gengæld er her en gangbro, der gør det nemmere at bevæge sig i området.

Anders Peter Amsnæs
Dag 5:
Ilulissat på egen hånd eller sejltur på Isfjorden (tilkøb)

 

Endnu en dag fyldt med muligheder. For jer med udflugtspakken bliver det tid til en sejltur, I aldrig vil glemme!

Sejlads ved Isfjorden (del af udflugtspakkn)

At sejle blandt isbjergene ved mundingen af Ilulissat Isfjord er uden sammenligning den mest populære udflugt i Grønland. På denne tre-timers udflugt sejler vi i en mindre båd ud mod fjordmundingen, hvor enorme ismasser ligger på grund på en sandbanke. Her ligger de til fuldt skue og beundring. De er strandede her, indtil de er smeltet nok, eller der kommer en bølge og løsriver dem.

Bådførerne er kendte i området og sejler altid på en forsvarlig måde. De kender isen og ved, hvor de mest imponerende steder findes. På denne tid af året står solen lavt på himlen, så der kommer nogle virkelig fine skyggevirkninger på isen. Husk derfor at tage dit kamera med.

 

Keld Ravn
Dag 6:
Ilulissat på egen hånd - på opdagelse i byen eller måske en helikoptertur (tilkøb)

Dagen i dag er til din egen rådighed, og mulighederne er mange. Snyd fx ikke dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben. Der er også mange vandreture, du kan tage på. Du kan fx gå langs vejen til lufthavnen, hvor du kommer forbi en typisk, grønlandsk kirkegård. Der er mulighed for afstikkere ud i fjeldet, men det kan godt være lidt svært at gå her, for sneen kan være dyb. Lej eventuelt nogle snesko og sus ud over stepperne.

Hvis du gerne vil se det hele fra oven, er det også muligt at komme på helikoptertur.

Helikoptertur (ekstra tilkøb)

Isfjorden og Kangia-gletsjeren er i fokus på denne helikoptertur, hvor du bliver fløjet ind i hjertet af UNESCO Verdensarvsområdet. Du kan hverken med båd eller til fods komme så tæt på den enorme gletsjer – og så ser du ovenikøbet det hele fra oven!

Helikopteren letter fra Ilulissat Lufthavn og flyver så lavt, som sikkerhed og love tillader, over bjerge, søer, floder og Isfjorden, indtil vi når et bjerg ved gletsjerens kant. Her har vi ca. en halv time til at nyde udsigten. Derefter flyver vi over gletsjerfronten og følger Isfjorden 70 kilometer på vores vej tilbage.

Dag 7:
Ilulissat på egen hånd eller måske en sejltur til Ilimanaq (tilkøb)

Brug evt. den sidste dag på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærk historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem. Fiskerne på “Brættet” giver dig et indtryk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås friskere.

Det er ikke kun øjnene, der skal mættes, men også ganen og maven. Restauranterne i Ilulissat tager dig med på en rejse ud i lokale specialiteter – f.eks. grønlandsk sushi,  hval og sæl, og på caféerne frister den friskbagte kage. Alle sanser skal nok komme på overarbejde på denne rejse!

Og så bliver du i øvrigt aldrig bliver træt af at kigge ud over Isfjorden…

Har du købt udflugtspakken, står dagen i dag på en sejltur til Ilimanaq!

Sejltur til Ilimanaq (del af udflugtspakken)

I dag kommer du på en sejltur til den lille bygd Ilimanaq, hvor du både har mulighed for at opleve imponerende isbjerge og majestætiske hvaler, så hold øjnene åbne! Ved ankomsten til Ilimanaq vil en guide tage dig med på en guidet tur i bygden, hvor du vil høre om den grønlandske kultur og historie i området. Hør spændende fortællinger om samfundets udvikling, historiske bygninger og det lokale liv. Nyd synet af det smukke landskab, som breder sig i alle retninger.

Turen inkluderer frokost.

Sejlturen til Ilimanaq varer omtrent 1-1½ time, da vi slår et smut forbi Isfjordens imponerende isfjelde. Udflugten til Ilimanaq varer i alt ca. 5 timer.

Fotograf: Ben Simon Rehn - Visit Greenland
Ben Simon Rehn - Visit Greenland
Dag 8:
Fly Ilulissat via Kangerlussuaq til Billund

Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet på vej mod Kangerlussuaq, hvor flyet sætter kurs mod Billund med ankomst om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Hoteller på rejsen

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokaltider)

 • Afrejse fra Billund klokken 9.10

 • Hjemkomst til Billund klokken 20.00

Bemærk: fFyselskabet kan ændre afgangstider.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Arktisk forår og gylden aftensol (fra Billund)

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Er du ude efter en rejse, der kombinerer forår, stor natur og kultur, er dette den helt rigtige rejse. Se Indlandsisen i Kangerlussuaq, besøg små lokalsamfund og sejl mellem isfjelde i Diskobugten.

Fra
pr. person i dobbeltværelse
Maj 2 dage  | 1 nætter Rejse nr. 7047 Afrejse fra Billund
Mulige oplevelser
IndlandsisenKulturIsbjerge

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer på hverdage.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011