Med nordlyset om styrbord

8 dages rundrejse til Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat

Deltagerantal: 16-18 personer

Nordlys kan man aldrig få nok af. Selv grønlændere, som kan se det, så ofte de vil i vinterhalvåret, styrter udenfor, når det smukke lys danser hen over himmelen. Det er smukt og betagende. På denne rejse kan du kombinere en af vores populære rundrejser i Grønland med nordlys.

Varieret rundrejse med fly og skib
Vi har sammensat en varieret rejse, hvor du kan opleve nordlys både her, der og allevegne. Vi tager dig med til tre af de mest populære destinationer i Grønland. Undervejs skal vi flyve indenrigs med propelfly og sejle en strækning med kystskibet langs Grønlands vestkyst. Vi bor på centralt beliggende hoteller med udsigt og skal nyde lækker mad tilberedt af Grønlandske råvarer.

Tre populære steder i Grønland
I Ilulissat skal du opleve den verdensberømte Ilulissat Isfjord, der er på UNESCO’s Verdensarvliste. I hovedstaden Nuuk får du en smag af storbyliv og Grønlands kulturhistorie. I Kangerlussuaq kommer du op på selve Indlandsisen. Og som bonus kan du opleve Grønlands næststørste by, Sisimiut, når kystskibet lægger til der. Og undervejs har vi de bedste rammer for at opleve nordlys.

Nordlys til lands og til søs i Grønland
Nordlys kan ses, når der er skyfrit på en mørk himmel. Der vil oftest være masser af stjerner samtidig, da de virkelig funkler, når man kommer til Arktis. Det specielle ved denne rejse er, at vi skal sejle langs kysten af Grønland, hvor det eneste lys i miles omkreds vil komme fra skibet. Der er derfor meget mørkt omkring os om aftenen og natten.

Rejselederen vil med sin helt særlige viden om Grønland være med til undervejs at binde rejsen sammen på den fineste vis. Vi glæder os til at byde dig velkommen.

Highlights

 • Stå og gå på indlandsisen
 • Hold udkig efter dyrelivet
 • Oplev den grønlandske hovedstad
 • Sejl langs kysten af verdens største ø
 • Spot nordlyset til lands og til vands
 • Tag på sejlads blandt gigantiske isbjerge
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv isfjorden

Inkluderet i rejsen

 • Fly København – Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Fly Kangerlussuaq – Nuuk med Air Greenland
 • Fly Ilulissat – Kangerlussuaq med Air Greenland
 • Kystskib Nuuk – Ilulissat med MS Sarfaq Ittuk
 • Transfers
 • 3 nætter i kahyt med eget bad/toilet ombord på MS Sarfaq Ittuk
 • 1 nat på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 3 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Morgenmad
 • 1 middag i Kangerlussuaq (ekskl. drikkevarer)
 • Helpension på kystskibet fra lørdag morgen til mandag morgen (ekskl. drikkevarer)
 • Afskedsmiddag på Hotel Arctic (ekskl. drikkevarer)
 • Byrundture i Nuuk, Sisimiut og Ilulissat
 • Vandretur til  Sermermiut, Isfjorden og Isfjordscentret
 • Besøg hos slædehunde
 • Rejseleder (Rejselederen taler dansk på alle afgange)
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kg håndbagage

Ikke inkluderet

 • Måltider som ikke er nævnt ovenfor
 • Udflugtspakke (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Ellen Fjellanger Schmidt
Dag 1:
Fly København – Kangerlussuaq og mulighed for tur til Indlandsisen

Vi flyver fra København til Kangerlussuaq med Air Greenland og efter en behagelig flyvning på ca. 4½ time lander vi midt på den grønlandske tundra i Kangerlussuaq. I klart vejr har du allerede fået dit første glimt af Indlandsisen, som kun ligger 25 km fra byen.

På grund af tidsforskellen lander du næsten samme tid, som du tog afsted, og du har derfor næsten en hel dag til rådighed. Hotel Kangerlussuaq ligger i selve lufthavnen og rejselederen sørger for, at alle får deres bagage og bliver indkvarteret. Herefter er der velkomstmøde ved rejselederen.

Efter velkomstmødet er det tid til udflugter, for dem, der har tilkøbt dette. Vi anbefaler, at du supplerer din rejse med udflugtspakken, som indeholder de mest populære udflugter. Ønsker du ikke dette, er der naturligvis mange andre muligheder for aktiviteter.

Udflugt til Indlandsisen Punkt 660 (del af udflugtspakken)

Indlandsisen i Grønland er verdens næststørste iskappe og den dækker 80 % af Grønlands areal. Det er en unik oplevelse at stå på Indlandsisen, og turen derind er også spektakulær.

Vi kører fra Kangerlussuaq i en bus med et understel som en monstertruck, så vi kan komme igennem det til tider kuperede terræn. Vi kører gennem arktisk ørken og vil med stor sandsynlighed opleve områdets dyreliv i form af rensdyr, harer, ræve og moskusokser.

På afstand ser vi den imponerende Russell Gletsjer, der hæver sig op i landskabet. Vores endemål er Punkt 660, som ligger 660 meter over havets overflade. Her gør bussen et stop og vi går det sidste stykke op på selve Indlandsisen. Nu står du på den største gletsjer på den nordlige halvkugle.

Efter aftensmaden bliver du kørt hjem på hotellet.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 2:
Fly til hovedstaden Nuuk, byrundtur og afgang med kystskibet

Efter morgenmaden på hotellet skal vi nu flyve fra Kangerlussuaq til Nuuk. Ved indflyvningen kan vi se ned på det fantastiske Nuuk fjordsystem, der er det næststørste i verden. Lige før landing, passerer vi byens vartegn, Sermitsiaq-fjeldet, der giver dig en næsten majestætisk velkomst.

Når vi lander i Nuuk, henter vi bagagen og bliver kørt ind til Nuuks centrum.

Byrundtur i Nuuk med Grønlands Nationalmuseum

Der bor cirka 17.500 indbyggere i Nuuk, hvilket er en markant flere, end der gjorde for to årtier siden. Flere nye bydele er kommet til siden år 2000. Selvom Nuuk er et travlt sted i grønlandsk sammenhæng, så ligger naturen aldrig langt væk. Næsten alle indbyggere kan kalde sig naturmennesker på den ene eller anden måde. Vi går nu på byrundtur i Nuuks gamle centrum og første stop er Nationalmuseet.

Grønlands Nationalmuseum huser mange forskellige relikvier, men de mest fantastiske er uden sammenligning de berømte mumier fra Qilakitsoq. De blev fundet i Nordgrønland udenfor byen Uummannaq af to brødre på rypejagt. Her lå otte frysetørrede og usædvanligt velbevarede mumier under et klippefremspring. De fire af dem har nu hjemme på Nationalmuseet og giver et fantastisk indblik i den gamle inuitkultur i Grønland.

Vi går videre i den gamle bydel med Hans Egedes statue, der skuer ud over den gamle kolonihavn, fjorden og øerne, der adskiller Nuuk fra Davisstrædet. Herefter går vi videre til det smukke Katuaq, Grønlands Kulturhus, hvis facade er formet som nordlyset.

Oplev Nuuk på egen hånd, shopping og kultur

Resten af eftermiddagen har du på egen hånd, og du kan nu udforske Nuuk. Her er caféer og restauranter og mange shoppingmuligheder. Du finder et stort udvalg af butikker, der udbyder grønlandsk kunsthåndværk og grønlandsk design. Nuuk er det bedste sted at gå på opdagelse efter grønlandsk design, da udvalget her er større end i andre grønlandske byer, selvom udvalget i Ilulissat også er stort.

Afgang med kystskibet Sarfaq Ittuk og sejlads nordover

Når dagen går på hæld, går vi ombord på M/S Sarfaq Ittuk. Der er afgang kl. 21, og forude venter to dage ombord med kurs mod Ilulissat. Kystskibet sejler op og ned langs vestkysten og er populært blandt grønlænderne selv. Når skibet lægger til i kystbyerne, er der en stemning af gensynsglæde, når folk skal hente deres længe ventede venner og familie.

Med nordlys om styrbord

Vi stævner ud ved aftenstid og er det skyfrit, så er der god mulighed for at se nordlys fra dækket. Der er noget helt specielt over den grønlandske natur. Den er barsk og rå, men samtidig smuk, og du vil hurtigt føle dig som en del af den.

Er det for koldt på dækket, kan du også se nordlyset indefra, eksempelvis fra panoramaloungen. Vi kan dog allerede nu afsløre, at det ikke er det samme at se nordlys indefra som udenfor.

På denne tid af året er det en kold omgang at være udenfor på et skib, men det er også utroligt smukt, så pak dit varme tøj i kufferten og forude venter en uforglemmelig oplevelse.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 3:
Til søs op langs kysten

I løbet af morgenen lægger vi til i Maniitsoq.

I Maniitsoq har vi 3½ times ophold, så har får vi tid til en byrundtur i byen, der ofte i turismesammenhænge kaldes Grønlands Venedig. Det er nok at tage munden lidt fuld, hvis du spørger os, men det er rigtigt, at der er mange broer i Maniitsoq. Og Maniitsoq er en by med masser af personlighed og attraktioner. Hvis du gerne vil have en stor opleve med udsigt over byen, skal man gå op ad en af de mange trapper i Maniitsoq. Efter 470 trin op til “Eiffeltårnet” (Sakkortusaavik), får du en 360 graders panoramaudsigt, men mindre kan også gøre det, hvis trapper ikke lige er din ting.

Herefter sejler vi videre op langs Grønlands kyst.

Ved 22-tiden om aftenen anløber vi Sisimiut. Vi er her til klokken 10.30 næste morgen, så der bliver tid til en byrundtur i morgen.

Nordlys over Grønland
Fotograf: Mads Pihl, Visit Greenland
Dag 4:
Landgang i Sisimiut med guidet byrundtur og videre til søs

Efter en nats søvn på søen kan du se frem til morgenbuffet i skibets cafeteria med udsigt. Nu kan vi tage på byrundtur.

Landgang i Grønlands næststørste by, Sisimiut

Sisimiut er Grønlands næststørste by med lidt over 5.000 indbyggere. Her er en hyggelig atmosfære og en autencitet, som er særegen for Sisimiut. Byen er omgivet af stejle fjelde og indsejlingen er fantastisk flot.

Vi er kommet nord for Polarcirklen og er derfor i hundeslædedistriktet, så du skal ikke undre dig over lyden af hylende hunde. Det er spændende, intenst og lidt varulveagtigt. Der er kun slædehunde nord for Polarcirklen i Vestgrønland.

Vi har ikke så lang tid i Sisimiut, men dog tid nok til at få et indtryk af den dejlige by i det kuperede landskab.

Med nordlys om styrbord

Ombord på Sarfaq Ittuk fortsætter rejsen nordpå igen klokken 10.30. Igen i aften går vi på dækket og skuer mod himlen og håber på, at vejrguderne er med os og giver os masser af livsbekræftende nordlys. Turens navn kommer faktisk fra denne del af rejsen – vi sejler nordpå langs Grønlands vestkyst og derfor har vi kysten og forhåbentlig nordlyset om styrbord.

Per Arild Struksnes
Dag 5:
Ilulissat med byrundtur, Isfjordscenter og vandretur til den forladte boplads Sermermiut

Efterhånden som Sarfaq Ittuk nærmer sig Ilulissat, kommer der markant flere, store isbjerge i vandet. Og med isbjerge, mener vi særdeles store isbjerge. De er markant større i Diskobugten end på den øvrige strækning. De næste dage står i isbjergenes tegn.

Indkvartering på Hotel Arctic

Efter ankomsten til havnen i Ilulissat bliver vi hentet og kørt til Hotel Arctic. Hotel Arctic ligger i udkanten af Ilulissat med en udsigt over Ilulissat Isfjord, der i 2004 blev optaget på UNESCO’s Verdensarvliste.

Nu skriver vi, at Hotel Arctic ligger i udkanten af Ilulissat; sådan har det ikke altid været. Før lå hotellet faktisk et stykke udenfor byen, men Ilulissat er et af Grønlands fire vækstcentre, så byen er for længst nået ud til hotellet. De andre vækstcentre er Nuuk, Sisimiut og Qaqortoq.

Når du er blevet indkvarteret, kan du høre mere om byen og de mange udflugter på informationsmødet. Har du købt udflugtspakken, har du fem udflugter, der venter forude. Hvis du ikke har tilkøbt udflugtspakken, er der to spændende udflugter inkluderet i rejsen.

Byrundtur og møde med den grønlandske slædehund

Med rejselederen i spidsen tager vi om formiddagen på en byrundtur, hvor du får lejlighed til at lære Ilulissat lidt bedre at kende. Du får en introduktion til byens historie og kultur og kommer forbi museet, de gamle kolonihuse, den smukke og enkle Zionskirke og den livlige havn.

Vandretur til Sermermiut med Isfjordscentret

Herefter tager rejselederen dig med på en vandretur til Sermermiut, som er et område for en tidligere boplads, der ligger lige ved udmundingen af Isfjorden. Her er der en fantastisk smukt syn ud til de kæmpe isbjerge som ligger ved udmundingen af isfjorden.

Herude i det smukke område finder vi også Isfjordscentret, som vi også besøger.

Ilulissat på egen hånd

Du har nu mulighed for at se mere af byen på egen hånd. Der er en del kunsthåndværksbutikker og også et værksted, hvor du kan opleve kunstnerne arbejde med deres ting. Du kan også tage en pause på en hyggelig café, før du finder et sted at indtage aftensmaden.

Restauranter i Ilulissat

Der er mange restauranter i Ilulissat og på Hotel Arctic er der to rigtig gode af slagsen. De ligger begge med fremragende udsigt og maden er af international klasse tilberedt af skønne grønlandske råvarer. Du finder også flere restauranter i byen.

Om aftenen kan vi anbefale, at du går ud på hotellets terrasse og ser på nordlys. Du kan eventuelt benytte hotellets bagdør og gå ned ved siden af de fem aluminiumsigloer, hotellet har fået bygget. De ligger hævet over vandkanten, så mens du ser på nordlyset over dig, kan du samtidig høre bølgernes brusen under dig.

Nordlys og spisning

Aftenen har du igen på egen hånd, og din rejseleder tager dig naturligvis gerne med ud for at se på nordlyset igen-igen.

Ruth Gundahl Madsen
Dag 6:
Ilulissat med slædehundeforedrag og mulighed for sejlads blandt isfjelde

I dag kan du opleve Ilulissat på egen hånd eller tage på en eller to udflugter.

Hundeforedrag (for alle)

I dag skal vi besøge slædehundene og høre om livet som hund her i Nordgrønland. I dag begiver vi os atter mod udkanten af byen, hvor slædehundene opholder sig. Her får du et foredrag om livet som slædehund, hvilket er ret aktuelt i denne by, hvor 2.500 hunde venter på vinteren, så de rigtigt kan komme ud at løbe med hundeslæde.

Den grønlandske slædehund er kendt for sin enorme viljestyrke. Hundene kan trække tunge slæder over lange distancer, og de kan bo udenfor i det kolde, arktiske vejr. Grønlandshunden er en stor del af den grønlandske kultur.

Senere på dagen er der mulighed for at komme ud at sejle blandt de store isfjelde.

Sejlads ved Isfjorden (del af udflugtspakken)

At sejle blandt isbjergene ved mundingen af Ilulissat Isfjord er uden sammenligning den mest populære udflugt i Grønland. På denne tre-timers udflugt sejler vi i en mindre båd ud mod fjordmundingen, hvor enorme ismasser ligger på grund på en sandbanke. Her ligger de til fuldt skue og beundring. De er strandede her, indtil de er smeltet nok, eller der kommer en bølge og løsriver dem.

Bådførerne er kendte i området og sejler altid på en forsvarlig måde. De kender isen og ved, hvor de mest imponerende steder findes. På denne tid af året står solen lavt på himlen, så der kommer nogle virkelig fine skyggevirkninger på isen. Husk derfor at tage dit kamera med.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 7:
Ilulissat på egen hånd eller mulighed for sejlads til bygden Oqaatsut

Din sidste dag i Ilulissat kan du nyde, som du helt selv vil. Har du købt udflugtspakken, skal du i dag med på en 5-timers udflugt til den smukt beliggende bygd Oqaatsut nord for Ilulissat.

Sejltur til bygden Oqaatsut (del af udflugtspakken)

Oqaatsut er en lille bygd, der ligger smukt ca. 15 kilometer nord for Ilulissat. Bygden hed oprindeligt Rodebay, da den i flere århundreder var tilholdssted for hollandske hvalfangere. Selv i dag bliver der af og til trukket en hval på land i den gamle bygd.

Oqaatsut har ca. 45 indbyggere og egen skole, kirke og købmand. Skolen og kirken er behændigt placeret i samme bygning, og der skal ikke mingeleres meget om søndagen og så – 1, 2, vupti – er skolen omdannet til en kirke. Oqaatsut er særligt kendt for sin restaurant, H8, hvor der serveres et godt og lækkert måltid af lokale råvarer.

På denne udflugt sejler du ud fra havnen i Ilulissat og ca. en halv time senere er i fremme i Oqaatsut. Der er nu en bygdevandring, og så får I serveret en lækker frokost i H8 (eksklusive drikkevarer). Herefter er der tid til på egen hånd at vandre rundt i bygden eller i det omkringliggende område, før turen atter går hjemad.

 

Om aftenen bydes på en dejlig afskedsmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Herefter tager vi en  sidste gang det varme overtøj på og går ud i området udenfor hotellet for at spejde efter nordlys. Vi suger det til os, for det har forhåbentlig været vores dejlige følgesvend i den sidste uges tid. Vi fløjter mod himlen og håber, at det får nordlyset til at blafre lidt ekstra. Det plejer det at gøre.

David Trood - Visit Greenland
Dag 8:
Hjemrejse med fly Ilulissat – København via Kangerlussuaq

Med din bagage og hovedet fuld af oplevelser fra det fantastiske nordlysland flyver du via Kangerlussuaq til København, hvor du ankommer om aftenen. Vi tør godt garantere dig, at du rejser hjem med hjertet fyldt med minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder – det er i hvert fald, hvad vores andre gæster plejer at fortælle os.

På flystrækningen fra Ilulissat til Kangerlussuaq får du set Ilulissat Isfjord fra oven. Flyturen varer 45 minutter og du kan nu se store dele af den strækning, du sejlede tidligere på ugen, fra oven.

I Kangerlussuaq er der et ophold, inden du kan stige ombord på det såkaldte ”Danmarksfly” og flyve sydpå til Danmark. Vær opmærksom på, at hvis du skal videre fra København, så sørg for, at du ikke har for presset en tidsplan. Det kan ske, at flyet mod Danmark må vente på passagerer fra kysten og dermed, at det bliver en smule forsinket.

Hvis du skal videre med tog, så køb en fleksibel billet og skal du videre med fly, så anbefaler vi, at du tager en overnatning i København og tager et tidligt morgenfly.

Kort

Kangerlussuaq

Nuuk

Sisimiut

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det op til receptionen. Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over lufthavnen, bygden eller omgivelserne.
Hotellet har både restaurant og cafeteria, som er mødested for alle bygdens indbyggere og alle de 220.000 gennemrejsende, der kommer forbi i løbet af et år.

Hotel Kangerlussuaq
Tankeqarfiup aqq.
3910 Kangerlussuaq

M/S Sarfaq Ittuk

Skibet er bygget i 1992 og blev moderniseret og forlænget i 2000. Hun har nu en længde på 73 meter og en bredde på 11 meter. Med en motor på 2000 HK skyder skibet en fart af 13 knob. Besætningen er på 22 personer. Skibet har café, agter salon med panoramavinduer, legerum og hospitalsklinik til brug for evt. skader og akut sygdom ombord. Skibets kapacitet er 274 passagerer.

Kahyt
Kahytterne er beregnet til 1-4 personer, er ca. 9,9 m2 og indeholder bord, stol, garderobe og 220 volts stikkontakter. Der er eget bad og toilet, og sengelinned og håndklæde er inkluderet. Alle kahytter er ydre kahytter og har havudsigt.

Kahytterne ligger på 3. og 4. dæk. Du får tildelt overnatningssted ved ombordstigning. Du bliver ikke indlogeret med andre passagerer – kun med dem, du er booket sammen med.

Sikkerhed på skibsrejsen
Hos Arctic Umiac Line, som varetager kystsejladsen, kommer sikkerheden altid i første række. Sarfaq Ittuk (kystskibet) er isklassificeret i første klasse, hvilket vil sige, at det er godkendt til at sejle i isfyldte farvande.

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk Information

Flytider (lokaltider)

 • Udrejse fra København 10.00
 • Hjemkomst i København 21.00

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Garanteret afgang
Alle afgange i 2024 er garanterede afgange.

Guidesprog
Der er tale om en international gruppe.

Rejselederen taler dansk og tysk på afgangen 12. september, 2024.

Rejselederen taler dansk og engelsk på afgangene 26. september og 10. oktober, 2024.

Pakkeliste
Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage
Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

NB! Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Med nordlyset om styrbord

8 dages rundrejse til Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat

Udforsk Grønland og nordlyset med os! Denne meget populære rundtur går til de tre mest populære steder i Grønland og inkluderer en sejltur langs Grønlands vestkyst med kystskibet.

Fra
30.225 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Sep-Okt  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 9049 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
Indlandsisen NordlysKulturIsbjerge

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011