Påske i Grønland

6 dage ved Ilulissat

Rejs ud i påskedagene og få ladet batterierne op på en helt særlig måde på denne forkælelsesrejse, hvor du kan opleve hundeslædekørsel og kæmpe isbjerge. Dette er en oplevelsesrig påsketur til Ilulissat, hvor du kan nyde din påske i fred og ro eller hygge med vennerne over en skøn påskefrokost.

På denne rejse flyver vi dig fra København til isfjeldenes hovedstad, Ilulissat, hvor de store indtryk og oplevelserne findes lige uden for døren. Men oplevelserne findes ikke kun under åben himmel. Du skal bo på Hotel Arctic, som har en skøn beliggenhed med en betagende udsigt over isfjordsmundingen giver dig og mulighed for forkælelse af ganen i hotellets restaurant.

Ilulissat er Grønlands tredje største by med omkring 4.500 indbyggere og cirka halvt så mange slædehunde. Du hører hundenes glammen flere gange om dagen, hvilket er med til at skabe den specielle, nordgrønlandske stemning.

Highlights

 • Bo i isfjeldenes hovedstad
 • Sus afsted på hundeslæde
 • Sejl blandt gigantiske isfjelde
 • Oplev UNESCO Verdensarv: Isfjorden
 • Mærk bylivet nord for Polarcirklen

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r
 • Transfer ved ankomst og afrejse i Ilulissat
 • Informationsmøde
 • 5 nætter i dobbeltværelse
 • Morgenbuffet
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (eksklusive drikkevarer)
 • Påskemiddag (eksklusive drikkevarer)
 • Gratis Wi-Fi
 • Alle skatter og afgifter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad
 • Rejseforsikringer
 • Udflugtspakke (kan tilkøbes)

Dagsprogram

Beate Ulich
Dag 1:
Fly fra København til Ilulissat, kulturhistorisk byrundtur (tilkøb)

På Skærtorsdag flyver vi fra København til Ilulissat. Undervejs mellemlander du i Kangerlussuaq, hvor I skifter til et mindre indenrigsfly. Allerede fra flyet bliver du budt velkommen til isfjeldenes hovedstad ved synet af de flydende isfjelde omkring Ilulissat. I Ilulissat bliver du herefter kørt fra lufthavnen til Hotel Arctic.

Rejseprogram
Du har fuld frihed på din rejse til at indrette dagene efter dit eget ønske. I følgende dagsprogram kan du finde inspiration til, hvilke aktiviteter, du kan fylde dagene med og på denne rejse er der mulighed for at tilkøbe en udflugtspakke med fire udflugter.

I dag får du mulighed for at starte eventyret med en guidet byrundtur i Ilulissat. Du vil her blive bekendt med byen, og guiden kan udpege de steder, som du senere kan udforske på egen hånd.

Kulturhistorisk byrundtur (tilkøb)
Vores guidede byvandring er en rigtigt god måde at høre om Ilulissat og Grønlands historie, for guiden giver dig et overblik over områdets historie og kultur. Vi går også forbi byens museum, der har til huse i det hus, hvor vores verdensberømte polarforsker Knud Rasmussen voksede op og senere drog ud fra på sine store slædeture. Derudover oplever vi byens travle havn, kolonitidens gamle, smukke træbygninger og den næsten 250 år gamle Zion Kirke. Og så skal vi selvfølgelig også forbi Brættet, det lokale kød- og råvaremarked!

På hele turen fortæller guiden dig om byens historie, Grønlands kultur og livet i dag, nu hvor du er 300 kilometer nord for Polarcirklen.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

 

Per Arild Struksnes
Dag 2:
Vandretur til den forladte boplads Sermermiut (evt. snescootertur) (tilkøb)

Det er nu blevet Langfredag og efter morgenmaden har du mulighed for at gå i kirke. Der er mange gudstjenester i påsken, og nogle af dem er nok på dansk. Det kan du forhøre dig om eller checke på opslag i byen.

Efter eventuel kirkegang er der mulighed for at komme med på en vandretur til den forladte boplads ved Isfjorden, Sermermiut.

Vandretur til Ilulissat Ifjord og den forladte boplads Sermermiut (tilkøb)
Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år har der boet forskellige inuitkulturer på bopladsen. Du kommer til at høre mere specifikt om de tidligere inuits liv og skikke før europæernes ankomst. Der er en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld, om end vi bliver hjulpet herude i Sermermiut, da vi går på gangbro for ikke at slide på naturen i dette UNESCO Verdensarvsområde.

Vi holder kaffe/te pause ved “Kællingekløften,” som blev danmarkskendt pga. TV-serien Borgen, sæson 4, der blandt andet handlede om Ilulissat. Her nyder vi en smuk udsigt over isfjorden, før vi vandrer tilbage igen.

Du kan også prøve noget helt anderledes i dag:

Snescootertur (tilkøb)
Snescooterkørsel er et spændende eventyr, hvor du prøver kræfter med stærke motorer og fart! Om vinteren er snescooterkørsel en populær aktivitet i Grønland. Vores rute kan ændres afhængigt af sne- og vejrforholdene. Vi begynder normalt med at køre op via “Kløften”, en snoet vej på bjergsiden lige bag Ilulissat. Vi har en forrygende udsigt over byen og Diskobugten fra toppen af bakken. Snescooteren fortsætter hen over frosne søer og stenet bjergterræn. Undervejs på ruten stopper vi ved det et supergodt udkigssted for at nyde en kop kaffe eller te.

Rebecca Gustafsson - Visit Greenland
Dag 3:
Ilulissat på egen hånd (eller tilkøb: hundeslædetur)

Det er påskelørdag og dagen er til egen rådighed. Har du købt udflugtspakken, skal du enten i dag eller i morgen med på hundeslæde.

1½-times Hundeslædetur (tilkøb)
Hundeslæden er et af de mest kendte ikoner for Grønland og en tusind år lang tradition for inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode uden ændring i udseende og teknologi: en flok glade hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.
Oftest foregår denne tur i fladt terræn på en slette, der ligger nær Ilulissat. Udover kusken er I to deltagere på hver af slæderne, så har du booket alene, kommer du måske til at dele slæde med en anden person, så I er to om at dele oplevelsen. Alle hunde er forskellige, så er du ude med familie og venner, kan vi af samme grund ikke garantere, at I følges ad på hele turen. Denne tur er ikke god til dig, hvis du har nakke- eller rygproblemer eller hvis du er immobil. Deltagere skal være 12 år og ældre.

World of Greenland
Dag 4:
Hundeslædetur (tilkøb) og besøg hos slædehundene (tilkøb) og påskemiddag

I dag har du dagen på egen hånd, medmindre du har købt udflugtspakken. De, der ikke nåede at komme ud på hundeslæde i går, kommer ud i dag (se beskrivelsen på dag 4). Desuden er der besøg hos slædehundene, hvis du har købt udflugtspakken.

Slædehundebesøg (tilkøb)
Hvis du har købt udflugtspakken, skal du ud at hilse på nogle slædehunde. Du får lov til at opleve slædehundene på nært hold og kan se, mærke og især høre dem, når de bliver fodret. Hundenes ejer demonstrerer, hvordan slæden, remmene og pisken virker og fortæller om livet for de hårdføre hunde.
Hvis du gerne vil opleve mere, kan du altid høre med guiden om, hvad vores datterselskab World of Greenland har at tilbyde af udflugter.

Påskemiddag
Det er Påskelørdag i dag, og det fejrer vi med en 5-retters menu i hotellets restaurant (eksklusive drikkevarer). Det bliver en herlig aften!

Beate Ulich
Dag 5:
Sejltur på Isfjorden (tilkøb)

I dag er det Påskesøndag, og har du købt udflugtspakken skal du på en skøn sejltur på Isfjorden.

Sejlads blandt isfjelde (tilkøb)
Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang.
Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade.

Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle blandt dem. En utrolig naturoplevelse du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 6:
Hjemrejse og ankomst i København

Det er 2. Påskedag og du starter din morgen med en god morgenmad. Efter nogle vidunderlige dage her 300 kilometer nord for Polarcirklen flyver vi tilbage til først Kangerlussuaq og senere til København. Fra flyet får du et sidste syn af de enorme isfjelde i Ilulissat Isfjord.

Kort

Ilulissat

Hoteller på rejsen

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Tilkøb

Flytider
Udrejse fra København til Ilulissat 27. marts, 2024 kl. 8.45
Returrejse Ilulissat til København 1. april, 2024 med ankomst kl. 20.15

Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Baggage
20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet
(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Påske i Grønland

6 dage ved Ilulissat

Tag på en smuk påskeferie i Ilulissat. Oplev alt det, som Nordgrønland har at byde på: Hundeslæde, isbjerge, vandreture og smukke sejlture.

Fra
16.345 DKK
pr. person i dobbeltværelse
April  | 6 dage  | 5 nætter Rejse nr. 2255 Afrejse fra København Garanteret afrejse
Mulige oplevelser
IsbjergeHundeslædeInuitkultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer på hverdage.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011