Nytår i Grønland

5 dage i Ilulissat

Vi byder velkommen til nytår i Grønland som er en helt enestående oplevelse. Ikke blot på grund af det smukke fyrværkeri i den mørke polarnat, men også fordi du fejrer nytåret to gange: Klokken 21 for Danmark og klokken 24 for Grønland!

Vores gæster elsker det helt unikke lys, der er på trods af mørketiden – og de er meget imponerede over fyrværkeriet nytårsaften.

Grønlands natur er smuk hele året, og om vinteren er den vidunderlig, når den dækket af et tæppe af sne og is skaber mulighed for et utal af oplevelser under nordlyset. På denne 5-dages tur skal du til llulissat og opleve fyrværkeri, nordlys, slædehunde, enorme isbjerge og sneklædte klipper i store mængder.

Den 31. december bliver der kræset for os i restauranten på Hotel Arctic. Vi er inviteret til gallamiddag, hvor der er lækker mad, underholdning og de rette pauser, så vi kan komme ud at nyde fyrværkeriet flere gange i løbet af aftenen.

llulissat ligger ved den verdensberømte llulissat lsfjord, der i 2004 blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste og det er ikke en tilfældighed. lsbjergene kan strække sig op til 100 meter op i luften og er et syn, du aldrig vil glemme.

Vi er her midt på vinteren, så om dagen er der skumring, og der er mørkt om natten. Heldigvis er der hyggeligt varmt indendørs på hotellet, og det skal vi selvfølgelig også udnytte. Vores dygtige og særligt udvalgte rejseleder holder små foredrag og har også et par quizzer i ærmet – og der bliver også tid til leg og spil. Vi ser frem til at kunne byde dig og det nye år velkommen under polarhimlen.

Highlights

 • Bo i isbjergenes hovedstad Ilulissat
 • Oplev isfjorden på UNESCOs verdensarvsliste
 • Sejl blandt enorme isbjerge
 • Sus af sted på hundeslæde
 • Spot nordlyset på polarhimlen
 • Fejring af grønlandsk nytår

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Nuuk t/r med Air Greenland
 • Fly Nuuk-llulissat t/r med Air Greenland
 • Transfers i Grønland
 • 4 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Mad og drikke på flystrækningen København-Nuuk t/r
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic ekskl. drikkevarer
 • Gallamiddag nytårsaften på Hotel Arctic inkl. champagne, ekskl. andre drikkevarer
 • Informationsmøde
 • Byrundtur
 • Dansk- og engelsktalende rejseleder
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad udover det angivne
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Beate Ulich
Dag 1:
Fly København - Nuuk - llulissat, velkomstmøde og byrundtur

Vi går om bord på Air Greenlands røde fly i København og flyver til lufthavnen i Nuuk i Grønland, hvor vi skifter fly, og tager videre mod llulissat.

Efter at have fløjet over vidunderlige llulissat isfjord, lander vi i llulissat lufthavn. Vi bliver hentet i Hotel Arctics bus og kørt ind til det lækre hotel, der ligger med skøn udsigt over Diskobugten og Ilulissat – og har ry for at være Grønlands bedste hotel.

På hotellet holder rejselederen velkomstmøde og fortæller om byen, området og udflugtsmuligheder. Bemærk, at der kan blive byttet rundt på de dage, hvor I skal på udflugter. Det skyldes, at det er begrænset hvor meget lys, der er, så vi kan måske ikke få alle folk ud at sejle samme dag eksempelvis, fordi båden kun har 12 passagerer med. Men vi skal nok få tingene til at gå op i en højere enhed.

Så er det tid til en guidet byrundtur for alle

llulissat er Grønlands tredjestørste by og regnes for en af de fire hovedbyer sammen med Nuuk, Qaqortoq og Sisimiut. Der har boet mennesker i området ved llulissat i 4.500 år, men selve byen blev anlagt som bygd i 1727, og i 1741 oprettede den islandske købmand Jacob Severin handelsstationen Jacobshavn. Senere skiftede byen også navn til Jakobshavn (nu med ‘k’) og du vil se mange bygninger, der giver minder om den gamle tid. Knud Rasmussen, den verdensberømte polarfarer og -forsker, voksede op i byen i den bygning, der nu er det kulturhistoriske museum. Glæd dig til en spændende rundtur hvor guiden gør oplevelsen levende og nærværende, og så få du naturligvis masser af information, du kan bruge i de kommende dage.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Christina Lundbye
Dag 2:
Tid til vandring og hundeslædetur (tilkøb)

Der er mange ting at lave i llulissat på egen hånd – det skal guiden nok fortælle dig om på førstedagen. I dag kan du så kaste dig ud i disse ting.

Du skal på en vandretur til Sermermiut og ud på en hundeslædetur, hvis du har købt udflugtspakken.

Vandring til den tidligere inuit-boplads Sermermiut ved lsfjorden (del af udflugtspakken)

Du skal i dag på vandring til den tidligere boplads Sermermiut, der har været beboet i årtusinder på grund af sin fantastiske beliggenhed ved lsfjorden. Selv om her er mere end pænt at se på, var det nu ikke udsigten, der fik inuit til at komme her. Der er fremragende jagtmuligheder i området, da lsfjorden giver føde til både fisk og sæler, som så igen har skabt grundlag for menneskelige beboelser.

1½-times hundeslædetur (del af udflugtspakken)

Du kan i dag glæde dig til en 1½-times hundeslædetur. Hundeslæden er et af de mest kendte ikoner for Grønland og en tusind år lang tradition for inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode uden ændring i udseende og teknologi: en flok glade hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

Oftest foregår denne tur i fladt terræn på en slette, der ligger nær Ilulissat. Udover kusken er I to deltagere på hver af slæderne, så har du booket alene, kommer du måske til at dele slæde med en anden person, så I er to om at dele oplevelsen. Alle hunde er forskellige, så er du ude med familie og venner, kan vi af samme grund ikke garantere, at I følges ad på hele turen. Denne tur er ikke god til dig, hvis du har nakke- eller rygproblemer eller hvis du er immobil. Deltagere skal være 12 år og ældre.

 

Per Arild Struksnes
Dag 3:
Sejltur (tilkøb) og nytårsaften

I aften er det Nytårsaften! Men inden vi når til aftenens festivitas, skal vi ud at sejle på Isfjorden, hvis du har købt udflugtspakken.

Diskobugten er Grønlands mest efterspurgte turistmål. Det skyldes særligt isen, men også fordi stedet rummer sin helt egen skønhed og har kulturelle attraktioner på stribe. En af de store perler i området – og uden tvivl den mest kendte – er llulissat lsfjord.

Sejlads til lsfjorden (del af udflugtspakken)

Du slutter året med et af dit livs højdepunkter, nemlig en sejltur til lsfjordens munding, hvor I skal sejle rundt ved de enorme isfjelde, der ligger strandede her. Ved fjordens munding har isen gennem årtusinder skubbet en sandbanke frem, som de gevaldige isfjelde nu går på grund på. Når presset så bliver for højt af isen, der i en stadig strøm kommer og skubber på inde fra fjorden eller på grund af dønninger eller afsmeltning, kan de store isfjelde endelig begive sig videre ud i Diskobugten.

Du kan også overveje en snescootertur.

Snescootertur med 1 eller 2 personer på snescooteren (ekstra tilkøb)

På denne tur kommer du med ud i Ilulissats bagland, og oplever det arktiske vinterlandskab på tæt hold. I kører op igennem “Kløften”, der er et smalt spor, som skærer sig gennem fjeldet bag Ilulissat. Fra toppen får du en fantastisk udsigt over Ilulissat og Diskobugten. Så kører I som gruppe videre over frosne søer og det barske fjeldlandskab. I stopper op ved de bedste udsigtspunkter undervejs, så der kan tages billeder, og I kan få noget varmt at drikke. Du kan købe udflugten, så du er sammen med en anden person på snescooteren, eller du kan alene på en snescooter.

Gallamiddag på Hotel Arctic

Nytåret nærmer sig nu med hastige skridt, og i aften skal du med til gallamiddag på Hotel Arctic. Det er en fem-retters middag, hvor der holdes en behørig pause ved 21-tiden, for da går hele Grønland udenfor og fejrer det danske nytår og sender raketter op til ære for venner og familie i Danmark. Herefter genoptager vi middagen og når klokken bliver 24, er det ud i sneen igen og fejre det ‘rigtige’ nytår. Så går vi ind og får os et glas boblevand og så kan man jo selv vurdere, hvor længe man vil holde ud om natten.

Jesper Kunuk Egede
Dag 4:
På egen hånd og evt. nordlyssafari

Den 1. januar har du på egen hånd. Men så sker der igen noget om aftenen, for har du købt tilkøbspakken, skal du på nordlyssafari.

Nordlyssafari (del af udflugtspakken)

Alle er vilde med nordlyset. Det er en lidt bastant udmelding, men vi har aldrig mødt nogen, der ikke har været imponeret over nordlys. Når man står på en frostklar aften og ser det fantastiske nordlys bevæge sig hen over himlen, er man tæt på tårer over at se noget så smukt.

Guiden fortæller om dette spektakulære naturfænomen også kaldet Aurora Borealis og giver tips og tricks til, hvordan du får de bedste billeder af lysets forskellige nuancer under dets vandring over nattehimlen. På dage med mere end 20% chance for at se nordlys, henter vi dig på hotellet og kører ud til det mørkeste område i Ilulissat. Her kan vi tage billeder og nyde opvisningen fra naturens side, når farverne bevæger sig i bølger, frem og tilbage på himlen. Der serveres kaffe eller te.

 

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 5:
Fly fra llulissat via Nuuk til København

I dag går turen tilbage mod Danmark. Med Air Greenlands Dash 8 forlader vi llulissat Lufthavn og sætter kurs mod Nuuk og derfra videre til København, hvor du ankommer om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtigt gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

 

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokaltid)

 • Udrejse fra København 08.20.
 • Hjemrejse med ankomst i København 22.00.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Minimum antal deltagere
Rejsen gennemføres med minimum 20 deltagere.

Guidesprog:
Rejselederen guider på dansk og engelsk

Pakkeliste
Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage
Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

NB! Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Nytår i Grønland

5 dage i Ilulissat

Nytårsaften i Grønland er noget helt specielt. Det smukke fyrværkeri står i stærk kontrast til sneen og polarnatten, og på dagene omkring nytårsaften kan du opleve vinteren ved Ilulissat.

Fra
20.475 DKK
pr. person i dobbeltværelse
December  | 5 dage  | 4 nætter Rejse nr. 9017 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
NordlysHundeslædeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer på hverdage.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011