Sommer, sol og isbjerge (fra Billund)

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Dette er vores traditionelle sommerbestseller, men nu også med afgang ud af Billund. Du kommer tæt på Indlandsisen i Kangerlussuaq og områdets helt specielle tundralandskab. Herefter fortsætter rejsen til Diskobugtens hjerte, byen Ilulissat. Byen ligger ved den berømte Ilulissat Isfjord, der er på UNESCOs Verdensarvslist. Her kan du opleve de smukke, store isbjerge i midnatssolens gyldne skær.

På denne tur kommer du til at opleve meget af det, som Grønland har at byde på. Du er helt tæt på naturens fantastiske undere, samtidig med at du oplever Grønlands unikke kultur og traditionelle levevis – sat op mod det moderne livs indflydelse med alle dets bekvemmeligheder.

Kangerlussuaq er indfaldsvinklen til Grønland og første stop på denne rejse. Du kommer næppe til at glemme den første gang, du sætter fødderne på Grønlands jord og indånder den friske grønlandske luft. Baglandet her gemmer på en fantastisk natur, hvor særligt den enorme Indlandsis præger landskabet. Derfor er en køretur til Indlandsisen oplagt, og der er forhåbentlig mulighed for at se både moskusokser og rensdyr.

Næste stop på rejsen er Ilulissat, som er berømt verden over for sin Isfjord og de mange muligheder, der er for gode oplevelser. Ilulissat er det største slædedistrikt i Grønland, hvor 2.500 hunde sætter deres præg på byen med en fantastisk hylekoncert et par gange om dagen.

På begge destinationer vil du blive taget vel i mod af dygtige lokalguider, som vil sikre jer det bedst mulige ophold og oplevelser i vores fantastiske Grønland.

På denne tur får du også mulighed for at at tilkøbe en dagstur eller en tur med overnatning i Glacier Lodge Eqi, der ligger ved en utrolig gletsjer 80 kilometer nord for Ilulissat. Her kan du sidde på båden eller ved din hytte eller glampingtelt og nyde udsigten til gletsjeren og se og høre isen knække af gletsjeren og falde ned i fjorden.

Denne tur kommer også i andre varianter, men med fly ud af København, og ikke Billund. Men forhør dig med os, hvis du gerne vil have turen tilrettet. Vores afdeling for skræddersyede rejser er eksperter i netop dette.

Highlights

 • Gå en tur direkte på Indlandsisen
 • Bo i isbjergenes hovedstad, Ilulissat
 • Sejl blandt betagende isbjerge
 • Oplev en kælvende og buldrende gletsjer
 • Mærk autentisk by-og bygdeliv
 • Spot dyrelivet til lands og til vands
 • Kom helt tæt UNESCO’s Verdensarv, Isfjorden

Inkluderet i rejsen

 • Fly Billund – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Alle transfers i Grønland
 • 1 nat på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 6 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (eksklusive drikkevarer)
 • Mad og drikke på flystrækningen Billund-Kangerlussuaq t/r
 • Morgenmad
 • Informationsmøder
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

 • Frokost
 • Aftensmad
 • Rejseforsikringer
 • Udflugtspakker

Dagsprogram

Dag 1:
Fly Billund - Kangerlussuaq, velkomstmøde og mulighed for udflugt til Indlandsisen

Air Greenland flyver fra Billund til Kangerlussuaq, der ligger i en verden, der er helt sin egen. Undervejs kan du nyde et let måltid, en god film og det første syn af nunatakker. Det er de ofte sylespidse fjeldtoppe, der stikker op igennem Indlandsisen – og så er der selvfølgelig selve Indlandsisen, der er så stor, at det tager over en time at flyve over den.

Velkomst og indkvartering

Ved ankomsten bliver du modtaget af en lokalguide, der hjælper dig med at checke ind på hotellet. Du skal bo på Hotel Kangerlussuaq, og det er dejligt praktisk, for det ligger i forlængelse af ankomsthallen og kun et øjekast fra den store natur. Der bliver afholdt et informationsmøde, hvor du hører mere om området og dets udflugtsmuligheder.

Kangerlussuaq ligger nær Indlandsisen

Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og ret tæt på Indlandsisen. Det er det eneste sted i Grønland, hvor der er der så nem adgang til Indlandsisen og til at opleve rensdyr og moskusokser på nært hold. Kangerlussuaq er stedet, hvor du kan køre til isen og træde op den legendariske iskappe, der dækker ca. 80 % af Grønland. Isarealet er mere end 40 gange Danmarks størrelse, så naturens kræfter har virkelig spillet med musklerne. Vi foreslår, at du tager med på en guidet tur til Indlandsisen og få syn for sagen.

Udflugt til Indlandsisen, Punkt 660 (inkluderet i udflugtspakker)

Hvis du har tilkøbt en af vores udflugtspakkerne, er det nu tid til udflugt. Indlandsisen ligger ca. 25 km fra byen, og vi kører i et 4-hjulstrukket køretøj gennem et fantastisk landskab ad en grusvej, som fører os hele vejen ind til det sted, der kaldes Punkt 660. Punkt 660 er faktisk ikke meget mere end naturens egen parkeringsplads, og da det blev navngivet, lå stedet 660 meter over havets overflade. Men det sjove er, at isen er organisk størrelse, så højden på stedet kan variere fra år til år. Men det er ikke det vigtige – det vigtige er, at her kan man nemt træde ind på selve indlandsisen. Det er en superimponerende oplevelse, fordi isen er så ufatteligt stor!

Undervejs på turen er der gode chancer for at se rensdyr og moskusokser og ikke mindst det flotte morænelandskab.

Dag 2:
Fly til Ilulissat, informationsmøde og byvandring

På andendagen fortsætter du videre til Ilulissat og Isfjorden med fly. At Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke Isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.

Ankomst og indkvartering

Efter ankomst til Ilulissat er der transfer til Hotel Arctic, der ligger med den skønneste udsigt til Diskobugten. Efter check-in på hotellet afholdes der et informationsmøde, hvor en lokalguide fortæller om byen og de mange udflugtsmuligheder. Herefter er du klædt godt på til et fantastisk ophold i området.

Forslag til udflugter og aktiviteter med guide eller på egen hånd

Der er mange udflugter i området – enten arrangerede eller nogle, du kan tage af sted på på egen hånd. Hvis du godt kan lide at vandre, er der mange fine muligheder. Vi anbefaler, at du tager med på nogle af de guidede sejlture, hvor du ser Diskobugten fra søsiden og oplever de kæmpe isbjerge og de fantastiske omgivelser i Diskobugten. Vi har lavet to forskellige udflugtspakker, hvor vi har samlet de bedste udflugter til denne rejse og årstid. De er næsten ens, men med den ene pakke får du en dagssejlads til Eqi Gletsjeren og i den anden pakke er der inkluderet en overnatning i Glacier Lodge Eqi.

Vores datterselskab Arctic Excursions finder i Ilulissat. Her tilbyder vi en lang række udflugter, hvor du får et indtryk af byens mix af autentisk kultur, et moderne velfungerende samfund og dets stærke samhørighed med den omkringliggende natur. Du kan altid spørge guiden, hvis du vil vide mere om aktiviteter på egen hånd. Udflugterne kan du booke i hotellets foyer.

Hvis du har købt en af de to udflugtspakker, skal du nu på en byrundtur i Ilulissat.

Kulturhistorisk byrundtur i Ilulissat (inkluderet i udflugtspakker)

På vores kulturhistoriske byvandring går vi et spadestik dybere, end hvis du går alene rundt med et kort i hånden. Her kan du starte dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, hvilket også giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.

Ilulissat blev grundlagt som en handelsstation i 1741 og er i dag Grønlands tredjestørste by med over 4.500 indbyggere. På byvandringen fortæller guiden om stedets historie, om grønlandsk kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for Polarcirklen. Undervejs kommer vi forbi havnen, møder sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

Om aftenen bydes der på en dejlig velkomstmiddag i hotellets restaurant (eksklusive drikkevarer).

Dag 3:
Ilulissat med mulighed for vandretur til Isfjorden og om aftenen midnatssejlads

Ilulissat betyder ”isbjerge.” Byen ligger smukt ved mundingen af den lange og verdensberømte Ilulissat Isfjord, der er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Isen i fjorden er helt fantastisk, og du kan opleve den til vands, til lands og fra luften.

Vandretur til bopladsen Sermermiut ved Isfjorden (inkluderet i udflugtspakker)

De smukke isbjerge ved Ilulissat Isfjord danner ramme for den tildigere boplads Sermermiut, der ligger halvanden kilometer syd for byen. Igennem 4.000 år boede forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan du endnu se rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Du hører historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, ser ruiner, køkkenmødding og mærker permafrosten med dine egne hænder. På denne korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Kællingekløften, der blev mere eller mindre verdenskendt i forbindelse med TV-serien ”Borgens” fjerde sæson, der fandt sted i Ilulissat.

Det er vores oplevelse, at mange finder tryghed i at have en guide med på tur de første gange, de skal ud at vandre i den grønlandske natur. Desuden får du udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne de andre, der også er med på turen.

I forbindelse med turen til Sermermiut kan du overveje et besøg i Isfjordscentret, som ligger der, hvor gangbroen til Sermermiut starter. Isfjordscentret, en meget smuk bygning, der falder i et med naturen, åbnede sommeren 2021 og er tegnet af Dorthe Mandrup. Her er spændende udstillinger om området ved Isfjorden og Arktis.

Sejlads blandt isfjelde (inkluderet i udflugtspakker)

‘Midnatssolens stråler giver isbjergene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen. Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isbjerge mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner tons is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden.

Resultatet er enorme isbjerge, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strækker sig op til 100 meter op over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj, for selv om sommeren er der koldt herude på vandet mellem isbjergene. Denne tur foregår om aftenen.

Dag 4:
Ilulissat og en dag med mulighed for hvalsafari eller kajaktur blandt isbjerge

Hvalsafari (inkluderet i udflugtspakker)

Det er en overraskelse de fleste, hvor stort det er at komme helt tæt på så kæmpe dyr som hvaler. Når først du oplever det, giver det et sus i maven, og det er en oplevelse, du sent glemmer. I de grønlandske farvande kan du møde omkring 15 hvalarter.

I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, finhvalen og vågehvalen, vi ser. Hvalerne svømmer rundt i Diskobugten sommeren igennem, sommetider endda tæt på byen, og andre gange i Isfjorden eller nordpå ved Arveprinsens Ejland.Til denne udflugt anvender vi den hurtige Targa-bådtype, så vi kan komme længere omkring. Vi er også i god kontakt med fiskerne, så vi ved, hvor vi finder hvalerne.

I dag kan du også prøve at komme ud at ro i kajak i kajakkens hjemland, hvis det skulle friste.

Kayak Experience i Ilulissat (tilkøb)

Inuit har brugt kajakken i de grønlandske farvande i over tusind år, og det kan du også prøve nu. Kajakken glider lydløst henover vandets overflade, og du ser de enorme isbjerge rejse sig i baggrunden. Solen giver isen et helt unikt farvespil. I overskyet vejr træder isbjergenes smukke blå farver frem, og andre gange er de hvide eller gyldne, alt efter, hvor solen står på himlen. Med lidt held kan vi møde hvaler. Turene foregår i stabile dobbeltkajakker, du er klædt i det rette tøj, og der er en følgebåd med. Udflugten varer i alt 3½-4 timer, og du er mindst på vandet i to timer.

Dag 5:
Ilulissat på egen hånd eller mulighed for sejltur til Eqi Gletsjer

Afhængigt af hvilken udflugtspakke, du har købt, forløber dagen i dag lidt forskelligt.

For alle andre er dagen i dag en dag på egen hånd.

Sejlads til Eqi Gletsjer (inkluderet i den mindre udflugtspakke)

Turen til den kælvende bræ Eqi er skøn. Bræen løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat, og det er med båd muligt at komme ret tæt på kanten af bræen og alligevel på behørig afstand opleve den kælve store stykker af is. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Der serveres også en god frokost.
Sejlturens længde til og fra Eqi Gletsjer kan variere fra to til fem timer per vej, afhængig af hvilken bådtype, der anvendes på dagen. Opholdet ved Eqi Gletsjer varer ca. to timer. Klokken 14.00 lægger skibet til ved Port Victor, der er “havnen” ved Glacier Lodge Eqi for at sætte nogle passagerer af og tage andre med. Derefter går turen tilbage til Ilulissat.

Hvis du har købt luksusudflugten med en overnatning i Glacier Lodge Eqi, står du afved Port Victor.

Ophold i Glacier Lodge Eqi (inkluderet i luksusudflugtspakken)

Du har mulighed for at overnatte en nat i Glacier Lodge Eqi. Vi kan først bekræfte, om der er plads i luksusteltene eller hytterne, når du bestiller. Hvis du ønsker dette, så tag meget gerne kontakt med os og hør, hvilke datoer, der er ledig plads. Glacier Lodge Eqi er meget populært og der bliver hurtigt udsolgt, så jo tidligere, du bestiller, jo mere sikker er du på at få plads. Bemærk, at du ikke behøve at flytte ud af dit værelse i Ilulissat, selvom du vælger at overnatte i Glacier Lodge Eqi. Det er jo ret bekvemt.
Alle telte og hytter har en storslået udsigt til den kælvende Eqi Gletsjer. Der er opredning med sengetøj samt håndklæde til alle.

En camp-guide tager imod jer, når I står af ved Port Victor. Herefter viser vedkommende jer på plads i telte og hytter. Der serveres kaffe og kage og gives praktiske informationer. Herefter har du resten af dagen på egen hånd.

Opholdet i Glacier Lodge Eqi inkluderer aftensmad, morgenmad og frokost i Café Victor. I cafeen er det muligt at købe drikkevarer, såsom øl, vand, vin og diverse spiritus, samt lidt slik.

Dag 6:
Ilulissat på egen hånd - eventuelt sejlads retur fra Glacier Lodge Eqi

Dagen i dag varierer også alt afhængig af, hvilken udflugtspakke, du har købt. Hvis du ikke har købt luksusudflugtspakken, kan du bruge dagen til at nyde og fordøje indtrykkene fra isbjergenes by Ilulissat og til at snuse rundt og mærke stemningen i byen. Der er masser af muligheder, museer, vandreture og lokale værksteder.

Vandretur til Eqi Gletsjer og sejlads til Ilulissat (luksusudflugtspakken)

Du vågner ude i det naturskønneområde ved Eqi-gletsjeren, og før du skal sejle hjem i eftermiddag, står den først på morgenmad og eventuelt en vandretur morænen.
Fra Glacier Lodge Eqi vandrer I rundt om den lille lagune i den sydlige ende af gletsjeren. Der er ofte store flokke af gæs i lagunen i ynglesæsonen. Turen går videre op på morænen, hvor vi kan se ned i de enorme revner i gletsjeren kun få meter fra os. Herfra får vi også et overblik over gletsjerfronten, og vi vil forhåbentlig se de imponerende kælvinger.

Der er afgang retur til Ilulissat med skibet ca. klokken 14.15. Sejlturen hjem går ad samme rute som op, og der serveres kaffe, te og kage undervejs. Båden er tilbage i Ilulissat ca. klokken 19.00. Der ses ofte sæler og hvaler undervejs.

Air Zafari
Dag 7:
Ilulissat på egen hånd eller frokost i Oqaatsut

Der er masser af muligheder for enestående oplevelser ved Ilulissat. Nogle af vores gæster synes, at de her på syvendedagen har oplevet nok og nyder at slappe af medudsigten og roen.

Andre har lyst til at prøve mere, og her er der gode muligheder for at finde ekstra udflugter via vores datterselskab Arctic Excursions, der sælger autentiske udflugter fra mange af Grønlands mindre aktører. Du kan booke turene på forhånd via hjemmesiden eller direkte i lobbyen på Hotel Arctic.

En spændende tur kunne for eksempel være denne, som du kan booke sammen med denne pakkerejse.

Sejltur med frokost på Restaurant H8 i bygden Oqaatsut

Du kan tage med på en dagstur til den rolige og uforstyrrede bygde Oqaatsut, der ligger i smukke omgivelser 20 kilometer nord for Ilulissat.

For at komme dertil, sejler vi fra Ilulissat på en 30-minutters sejltur blandt de store isbjerge fra Ilulissat Isfjord, som også driver rundt nord for byen, selvom Isfjorden ligger syd for Ilulissat. Når vi ankommer til Oqaatsut tager guiden dig med på opdagelse i bygden, hvor vi blandt andet ser bygdens kirke, skole og den lille fiskefabrik. Du hører om livet i en lille bygd, om det lille samfundet og Oqaatsuts historie som en tidligere, hollandsk hvalfangerbygd (heraf bygdens andet navn, Rodebay).

Bygderundturen får sin ende ved Restaurant H8 Explorer, hvor vi serverer frokost lavet på lokale råvarer. Efter frokost er der rig mulighed for at vandre i området. Hvis du derimod ønsker at sidde og nyde stilheden i de magiske, uforglemmelige omgivelser, er der også gode muligheder for det, før båden vender tilbage til Ilulissat.

Dag 8:
Fly fra Ilulissat via Kangerlussuaq til Billund

Med udsigt over Isfjorden og det sidste syn af isbjerge går rejsen nu hjemad igen efter mange oplevelsesrige og intense dage. Air Greenland bringer dig fra Ilulissat via Kangerlussuaq til Billund med ankomst om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Hoteller på rejsen

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det op til receptionen. Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over lufthavnen, bygden eller omgivelserne.
Hotellet har både restaurant og cafeteria, som er mødested for alle bygdens indbyggere og alle de 220.000 gennemrejsende, der kommer forbi i løbet af et år.

Hotel Kangerlussuaq
Tankeqarfiup aqq.
3910 Kangerlussuaq

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokaltider)

29. maj og 5. juni

 • Afrejse Billund kl.09.10
 • Ankomst Billund kl.20.00

12. juni og 10. juli

 • Afrejse Billund kl.09.10
 • Ankomst Billund kl.23.30

19. og 26. juni

 • Afrejse Billund kl.12.30
 • Ankomst Billund kl.23.30

3. og 17.  juli

 • Afrejse Billund kl.12.30
 • Ankomst Billund kl.23.30

24. og 31. juli og 7., 14. og 21. august

 • Afrejse Billund kl.09.10
 • Ankomst Billund kl.23.30

Bemærk venligst: Flyselskabet forbeholder sig ret til at ændre afgangstidspunkter

Bemærk også: Luksusudflugtspakken kan ikke bookes online, da det er en såkaldt “forespørgsels-booking”. Det betyder, at vi først kan undersøge, om der er ledigt, når du bestiller. Anfør venligst i kommentarfeltet, hvis du ønsker en af disse pakker.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Sommer, sol og isbjerge (fra Billund)

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

FRA BILLUND: Vores sommerbestseller med 1 nat i Kangerlussuaq og 6 nætter i Ilulissat i Diskobugten! Oplev Indlandsisen, isbjerge, sommersol og dyreliv og fordyb dig i stilheden.

Fra
20.875 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Juni-september  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 7035 Afrejse fra Billund
Mulige oplevelser
IndlandsisHvalsafariIsbjergeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon: +45 3313 1011