Dit livs Grønlandsrejse – med Ældre Sagen

8 dage omkring Nuuk og Ilulissat

Denne rejse, som vi udbyder i samarbejde med Ældre Sagen, kombinerer to meget populære og unikke steder i Grønland. Vi starter i Nuuk og fortsætter til Diskobugten og Ilulissat Isfjord. Rejsen er tilrettelagt med et stort udflugts- og aktivitetsprogram, og du kan vælge at tilkøbe yderligere udflugter efter eget ønske.

Forår i Grønland byder på varme og solrige dage
Det arktiske forår er fantastisk. Der er lyst hele døgnet og den friske luft føles tør og lun. Den sidste rest af sne fra vintermånederne er ved at være væk, og landskabet begynder at få farve – den unikke natur byder velkommen til sommerens spæde begyndelse. Havet er nu farbart til sejlture, og det rige dyreliv er lige omkring hjørnet.

Nuuk – nu starter eventyret
Du lægger ud i Nuuk, som er Grønlands hovedstad. Nuuk er en moderne arktisk hovedstad med masser af kultur, historie, sejlads og natur. Her er mange oplevelser både i byens centrum og i de smukke fjorde i Nuuks bagland. Du får lov at prøve lidt af hvert!

Ilulissat i hjertet af Diskobugten
Efter en dag i Nuuk venter den smukke Diskobugt og byen Ilulissat, som er berømt for sin Isfjord med de store og smukke isbjerge. Der er på forhånd tilrettelagt en række udflugter og oplevelser, men der er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd.

Hotel Hans Egede og Hotel Arctic
Du skal bo på Grønlands skønneste hoteller, der hver især har en fremragende beliggenhed – det ene lige midt i hovedstaden, og det andet med udsigt over Diskobugten og Ilulissat Isfjord.

Rejsen arrangeres i samarbejde med Ældre Sagen
Rejsen er for Ældre Sagens medlemmer. Hvis du ikke er medlem, kan du melde dig ind her:  https://www.aeldresagen.dk/bliv-medlem


Rejs i september eller oktober
Vi tilbyder også samme rejse i september og oktober med samme omfattende program. Læs mere om rejsen.

Highlights

 • Spot det arktiske dyreliv
 • Oplev lokal kultur
 • Sejl blandt gigantiske isfjelde
 • Tag på vandring i den maleriske og farverige by
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv isfjorden

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Nuuk t/r
 • Fly Nuuk – Ilulissat t/r
 • Alle transfers fra lufthavn til hotel t/r
 • 1 nat på Hotel Hans Egede (eget bad og toilet)
 • 6 nætter på Hotel Arctic (eget bad og toilet)
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Nuuk t/r
 • Morgenmad alle dage
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic, ekskl. drikkevarer
 • Velkomstmøde i Nuuk
 • Velkomstmøde i Ilulissat
 • Byrundtur i Nuuk og Ilulissat
 • Vandretur til Sermermiut – den gamle boplads ved Isfjorden
 • Besøg på Isfjordscentret i Ilulissat
 • Kombibillet til Ilulissat Museum og Ilulissat Kunstmuseet
 • Besøg hos den lokale kvindeforening i Ilulissat
 • Mød den grønlandske slædehund
 • Guideservice i forbindelse med ankomst i begge byer og ved udflugter
 • Håndklæder og sengetøj på hotel og vandrehjem
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt ovenfor
 • Ekstra udflugter (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Rebecca Gustafsson - Visit Greenland
Dag 1:
Ankomst Nuuk, indkvartering og velkomstmøde. Tag på museumsbesøg og på sightseeing

Vi flyver med Air Greenland fra København til Nuuk. Forude venter 4½ times flyvetur og et otte dages vintereventyr.

Efter det praktiske med check-in og udpakning på værelset på Hotel Hans Egede, holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om oplevelser i Nuuk, spise- og udflugtsmuligheder og kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

Nuuk har kun 19.500 indbyggere, men du oplever en pulserende ”storby,” da det er en regeringsby med mange kultur- og uddannelsesinstitutioner. Nuuk vokser hele tiden, og der er efterhånden ca. 10 kilometer fra ende til ende. Du finder koncerter, teater, museer og udstillinger. Sport er i centrum for mange, så du kan også vandre, stå på ski, sejle, løbe, styrketræne, dyrke yoga og endda svømme. Siden det er vinter, er Skiliften et yndet sted for byens borgere.

Du kan læse mere om Nuuk her.

Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du nu glæde dig til en byrundtur og besøg på Nationalmuseet.

Byrundtur i Nuuk

Byrundturen inkluderer et besøg på Grønlands Nationalmuseum. Her kan du se fund fra alle tidsperioder og civilisationer i Grønland. Efter ca. 30 minutter på museet forsætter vi rundt i området, der bliver kaldt Kolonihavnen. Det er her de fleste af de originale huse fra det 17. og 18. århundrede stadig står. På vejen passerer vi Hans Egedes hus, skulpturen af Havets Moder og den omdiskuterede statue af Hans Egede ved Grønlands Domkirke.

Vi går derefter til ‘Brættet’, det traditionelle marked, hvor lokalt fangede fisk, sæler og rensdyr bliver solgt – helt frisk.

Nu går turen videre mod Grønlands regeringsbygninger og herefter mod Grønlands Kulturhuset Katuaq, hvor vores tur ender. Du er nu så centralt som du kan være, og her er der fine indkøbsmuligheder. Og mange andre spændende ting, at give sig til.

Om aftenen kan du prøve en af de mange skønne restauranter, Nuuk kan byde på.

Beate Ulich
Dag 2:
Fly til Ilulissat - byrundtur og informationsmøde

Efter en overnatning og en dejlig dag i Nuuk, skal du videre i lufthavnen, hvor vi boarder et fly til Ilulissat fra morgenstunden. Herefter checker vi ind på Hotel Arctic.

Det er en flot flyvetur på ca. 45 minutter, hvor man rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de mange isfjelde ved fjordmundingen syd for byen, og du kan glæde dig til de næste dage, der byder på masser af oplevelser.

I lufthavnen bliver du hentet af hotellets bus og kørt til det skønne 4-stjernede Hotel Arctic, som ligger med en ubeskrivelig udsigt til Diskobugten uden for byen.

For alle rejser gælder det, at der i dag er informationsmøde og med en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et møde vil fortælle om byen og de kommende dages program. Herefter kommer vi på en byrundtur.

Kulturhistorisk byrundtur

Efter informationsmødet, skal vi ud og se nærmere på byen på en guidet byrundtur. Ilulissat blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere. På turen fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem, i dag museum, og den gamle trækirke Zionskirken. Du har fået udleveret en billet til Ilulissat Museum, der ligger i Knud Rasmussens fødehjem, så det kan du besøge bagefter – eller vente til en af de andre dage.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Dag 3:
Oplev den gamle boplads Sermermiut og Isfjordscentret

Efter morgenmaden står dagen på en skøn vandretur til Sermermiut.

Sermermiut, den forladte boplads

Sidst på eftermiddagen venter en dejlig vandretur. Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen om den gamle boplads Sermermiut, som ligger halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. På turen hører du historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst og ser ruinerne derfra.

I forlængelse af denne udflugt til Sermermiut er der inkluderet et besøg i Isfjordscentret, der ligger hvor gangbroen til Sermermiut starter.  Isfjordscentret, en meget smuk, ny bygning, åbnede i sommeren 2021 og er tegnet af Dorthe Mandrup. Her er spændende udstillinger om området ved Isfjorden og Arktis.

Christina Lundbye
Dag 4:
Ilulissat med slædehundebesøg

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv.

Uanset hvor du er i Ilulissat, kan du næsten ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

Besøg hos slædehundene

I Ilulissat er det vinter seks-syv måneder om året, og heroppe er vintertid lig med ”slædetid”, og omkring 2.500 slædehunde bruges flittigt til både fritid og erhverv. Langlinefiskerne transporterer fisk mellem Isfjorden og Ilulissat, og moderne motorkraft kommer her til kort overfor inuits ældgamle transportmiddel, hundeslæden. Efter morgenmaden skal du på en udflugt, hvor en lokal hundeejer inviterer dig med til fodringen af et spand hunde, hvor der for en gangs skyld røres og ikke mindst høres, når 20 hunde råber i kor. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund. Gå endelig ikke hen til hundene uden aftale med ejeren.

Dag 5:
Ilulissat med muligheder på egen hånd - vi anbefaler en sejltur mellem isbjerge (tilkøb)

Du er nu nået halvvejs gennem rejsen og har allerede en masse oplevelser i bagagen. I dag og i morgen er dagene til fri disposition, og du vælger selv hvordan, de skal tilbringes. Mulighederne er mange, uanset om du vælger at benytte dem på egen hånd eller til udflugter.

Sejltur blandt isbjerge (tilkøb)

En af de udflugter, vi klart vil anbefale, er en sejltur mellem isbjerge om eftermiddagen på femtedagen. Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig tårnhøjt op over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. Det er en utrolig naturoplevelse, du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne mellem sol og skygge, der imponerer,, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem, og i midnatssolens lave stråler får isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.

Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj.

Thomas Bilde Below
Dag 6:
Ilulissat med tid for shopping og kunsthåndværk- eller en helikoptertur (tilkøb)

Du er nu nået halvvejs gennem rejsen og har allerede en masse oplevelser i bagagen. I dag og i morgen er dagene til fri disposition, og du vælger selv hvordan, de skal tilbringes. Mulighederne er mange, uanset om du vælger at benytte dem på egen hånd eller til udflugter.

Du kan gå en tur i byen og se nærmere på butikkernes mange fristelser. Du skal heller ikke snyde dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind, eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben. Du kan drikke kaffe i byens lille cafe, nyde terrassen på hotellet og lade dig beruse af isbjergenes tur gennem Diskobugten, et scenarie som hele tiden er i bevægelse. Du kan også gå en tur på havnen og se livet der.

Du kan også overveje at se det hele fra oven!

Helikoptertur (tilkøb)

Denne helikoptertur er den eneste måde at komme helt ind i kernen af ​​UNESCOs verdensarvområdet ved Ilulissat. Hverken båd eller vandrer kan komme tæt på den enorme gletsjer i bunden af fjorden.

Kangia Sermeq (Bræ) er den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle, og den producerer 43 millioner ton is hver dag. Gletsjeren er over en kilometer tyk og syv kilometer bred. At se disse enorme mængder is og de enorme naturkræfter er enestående.

Helikopteren letter fra Ilulissat Lufthavn og flyver så lavt som sikkerheden og lovene tillader over bjerge, søer, floder og Isfjorden. Herefter kommer vi til et bjerg ved indlandsisens kant. Her har vi omkring en halv time her til at nyde synet.

På tilbagevejen flyver vi over gletsjerfronten og følger Isfjorden 70 kilometer tilbage til byen. De største isbjerge strander på morænekanten lige før byen, hvilket giver en fantastisk afslutning på vores rejse.

Jesper Kunuk Egede
Dag 7:
Besøg kunstmuseet og få kaffe hos kvindeforeningen

I dag er der kultur på programmet i mere end én forstand.

Kunstmuseet

I dag er der kultur på programmet. Du kunne jo for eksempel vælge at gå på byens kunstmuseum i dag, som du har fået udleveret biletter til. Det er et smukt lille museum i en af de smukke, koloniale bygninger i Ilulissat. Her kan vi opleve kunst fra Grønland, som er egenartet og oftest har et større islæt af inuitkultur fremfor vestlige kultur.

Besøg hos den lokale kvindeforening

Vi inviteres ind i Kvindeforeningens klubhus. Her mærker vi hvordan de lokale kvinder brænder om nogen for at bibeholde og videreformidle kulturen og de gamle håndværk.

Kvindeforeningen er aktiv i de fleste byer langs hele Grønlands kyst, og har på nationalt plan 800 medlemmer. Her samles lokale kvinder omkring en kop kaffe og et fælles mål om, at holde liv i ældgamle grønlandske traditioner og håndværk. Før i tiden har disse været en vigtig del af opdragelsen og den almene dannelse, for sidenhen at svinde hen til en kundskab de færreste mestrer. Således er kvindeforeningen også en vigtig forvalter og formidler af et specielt stykke grønlandsk kulturarv. Vi får fremvisning og demonstrering af forskellige metoder til behandling af skind. Kvindeforeningen vil ligeledes servere kage of kaffe efter grønlandsk tradition.
Oplevelsen af den uhøjtidelige og afslappede atmosfære i selskab med lokale ildsjæle giver en ny vinkel på ethvert ophold i Ilulissat. Den støtter op om lokale initiativer, og står som eksempel på mødet mellem to verdener.

Jette Schwarz
Dag 8:
Hjemrejse fra Ilulissat til København via Nuuk

Så er det blevet sidste dag i Grønland for denne gang. I dag er der afrejse fra Ilulissat via Nuuk, hvorfra atlantmaskinen letter og ankommer i København om aftenen.

Du rejser helt sikkert hjem med bagagen fuld af minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder – det er i hvert fald, hvad vores rejsende fortæller os.

Kort

Nuuk

Ilulissat

Hoteller på rejsen

Hotel Hans Egede

Hotel Hans Egede

Lige midt i Nuuk finder du det gennemrenoverede, 4-stjernede Hotel Hans Egede, hvor du fra Restaurant Sarfalik på femte sal har en totalt skøn udsigt. Herfra kan du se hele Nuuks centrum, de nærliggende bjerge og fjorden. Hotel Hans Egede er et af de største hoteller i Grønland, og der er en endeløs strøm af folk fra hele verden, der besøger Grønland på forretningsrejse eller fornøjelsestur. Hotellet har ikke mindre end to restauranter og en café og er også vært ved større fester og receptioner i konferenceafdelingen.

Der er 140 moderne værelser med eget bad og toilet. Værelserne har TV med 12 kanaler. Der er også 10 velindrettede hotellejligheder med eget køkken, bad og vaskefaciliteter.

På øverste etage af hotellet findes den velkendte restaurant A Hereford Beefstow, Spisestedet Sarfalik og Skyline Bar. I stueplan er finder du cafeen – og også Grønlands Rejsebureau, der er nabo til receptionen.

Hotel Hans Egede
Aqqusinersuaq
3900 Nuuk

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokale)

 • Udrejse fra København kl. 8.20.
 • Hjemkomst til København kl. 19.30

 Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Dit livs Grønlandsrejse – med Ældre Sagen

8 dage omkring Nuuk og Ilulissat

Denne forårsrejse, som vi udbyder i samarbejde med Ældre Sagen, kombinerer to meget populære og unikke steder i Grønland. Vi starter i Grønlands hovedstad Nuuk og fortsætter til Diskobugten og Ilulissat Isfjord.

Fra
19.975 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Maj  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 2383 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
KulturIsbjerge

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011