Dit livs Grønlandsrejse – for Ældre Sagens medlemmer

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Denne rejse er gået hen og blevet en bestseller, og det er ikke uden god grund. Rejsen er fyldt op med spændende udflugter og aktiviteter, men ikke mere, end at du også har tid til at nyde stederne på egen hånd. Nu har du chancen for at opleve Grønland i skønne september og starten af oktober.

Med efterårets komme bliver himlen atter mærk om natten, og det  fantastiske nordlys melder sin ankomst. Er himlen fri for skyer, er det bare ud og næsen i sky. Grønland er ikke præget af forstyrrende elektrisk lys i samme omfang som Europa. Samtidig er der luftfugtighed, som giver tindrende klar luft, så himmelhvælvet tegner et mylder af stjerner og en flot klar mælkevej – og meget ofte nordlys!

Grønland er umådeligt smuk, uanset hvilken årstid du vælger at besøge landet. Efteråret er præget af ro og stilhed efter en hektisk og kort sommer, så du kan slappe dejligt af og nyde omgivelserne.

Efter kun 4½ timers flyvning fra København starter din grønlandsrejse i Kangerlussuaq. Stedet var tidligere en amerikansk militærbase med navnet Søndre Strømfjord, som hentyder til stedets beliggenhed for enden af en Grønlands længste fjorde.

Området byder på unik natur, hvor den Indlandsisen præger landskabet. Vi anbefaler en udflugt til Indlandsisen, hvor der også ofte er gode muligheder for at se moskusokser og rensdyr på vejen derind.

Efter et par dage i disse omgivelser venter den smukke Diskobugt og byen Ilulissat. Stedet er berømt verden over for Ilulissat Isfjord, der er UNESCO Verdensarv. Her finder du nogle af de største isbjerge i Grønland. Der er på forhånd tilrettelagt en række udflugter/oplevelser, men det er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd.

Rejsen arangeres i samarbejde med Ældre Sagen
Rejsen er for Ældre Sagens medlemmer. Hvis du ikke er medlem kan du melde dig ind her:  https://www.aeldresagen.dk/bliv-medlem

Vil du hellere rejse i maj?
Vi tilbyder samme rejse i maj med samme omfattende program. Læs mere om rejsen.

Highlights

 • Stå direkte på den enorme indlandsis
 • Spot det arktiske dyreliv
 • Oplev nordlyset på polarhimlen
 • Kom tæt på lokal kultur
 • Sejl blandt gigantiske isfjelde
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv ved Ilulissat Isfjord

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Alle transfers fra lufthavn til hotel t/r
 • 2 nætter på Polar Lodge (toilet/bad på gangen)
 • 5 nætter på Hotel Arctic (eget bad/toilet)
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Morgenmad alle dage
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic
 • Velkomstmøde i Kangerlussuaq
 • Sightseeing i Kangerlussuaq
 • Velkomstmøde i Ilulissat
 • Byrundtur i Ilulissat
 • Vandretur til Sermermiut – den gamle boplads ved Isfjorden
 • Nordlysudflugt i Ilulissat
 • Besøg på kunstmuseet i Ilulissat
 • Kaffekomsammen i Ilulissat
 • Mød den grønlandske slædehund
 • Guideservice i forbindelse med ankomst i begge byer og ved udflugter
 • Håndklæder og sengetøj på hotel og vandrehjem
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad (dog er velkomstmiddag i Ilulissat inkluderet)
 • Ekstra udflugter (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Christina Lundbye
Dag 1:
Ankomst Kangerlussuaq - indkvartering, velkomstmøde og sightseeing

Der er afrejse fra København og ankomst i Kangerlussuaq ved frokosttid. Der er fire timers tidsforskel mellem Danmark og Grønland. I Kangerlussuaq Lufthavn mødes du af vores lokale guide, og efter indkvartering venter et velkomstmøde over en kop kaffe.

Du skal overnatte to nætter på Polar Lodge, et lidt bedre vandrehjem, men med bad og toilet på gangen. Lodgen ligger meget centralt, mindre end 100 meter fra lufthavnskomplekset, og med det stejle Mount Hassel – bedre kendt som Køkkenfjeldet – bag sig.

I dag er Kangerlussuaq Grønlands vigtigste lufthavn, og efter velkomstmødet skal du ud og se nærmere på området. På turen hører du dens spændende historie, startende fra 2. verdenskrig over den kolde krig til en moderne, international lufthavn. Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og her kommer du rundt og ser flere interessante steder og møder den fantastiske grønlandske natur.

Vi kører til havnen og ser fjorden, vi kører forbi Kellyville, en lille forskerby 12 kilometer fra lufthavnen, og vi kommer en tur rundt på det gamle baseområde. Turen giver dig et godt ind- og overblik over bygden og dens omegn.

Christina Lundbye
Dag 2:
Kangerlussuaq. Vandretur og mulighed for tur til Indlandsisen

Efter morgenmaden er dagen til fri disposition, og vi har selvfølgelig nogle forslag til, hvad du kan bruge dagen på.

Tur til Indlandsisen Punkt 660 (tilkøb)

Som det eneste sted i Grønland kan man her i Kangerlussuaq køre helt ind til Indlandsisen, og det kan klart anbefales. Turen til Punkt 660 ved kanten af Indlandsisen tager et par timer hver vej, og du kører i særlige køretøjer gennem et varieret landskab ud til randen af Indlandsisen. Det sidste stykke går du op på selve isen. Det er helt fantastisk at skue ud over det uendelige ishav og tænke på, at isen nogle steder er op til 3 km tyk.

Vandretur på egen hånd i det skønne område

Vil du ikke til Indlandsisen, kan du benytte dagen til en kort eller længere vandretur på egen hånd. Du kan gå i lufthavnsbygningens cafeteria til en eftermiddagskaffe m. kage og her mærke den summende stemning blandt de rejsende, eller du kan tage på en lang vandretur (med eller uden guide) til Granatfjeldet.

 

Christina Lundbye
Dag 3:
Fly til Ilulissat - indkvartering på Hotel Arctic, informationsmøde og byrundtur

Efter morgenmaden går rejsen nu videre med fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på ca. 45 minutter, hvor du kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de mange isfjelde ved fjordmundingen syd for byen.

Indkvartering på Hotel Arctic – firestjernet hotel med femstjernet udsigt

I lufthavnen bliver du hentet af hotellets bus og kørt til det skønne 4-stjernede Hotel Arctic, som ligger med en ubeskrivelig udsigt til Diskobugten i udkanten af byen. På hotellet møder du en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen og de kommende dages program.

Kulturhistorisk byrundtur

Efter informationsmødet, skal vi ud og se nærmere på byen på en guidet byrundtur. Ilulissatblev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere. På turen fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem, i dag museum, og den gamle trækirke Zionskirken.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 4:
Ilulissat - slædehundebesøg med foredrag, og vandretur til den forladte boplads ved Isfjorden

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isbjergene, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv. Rundt om i byen finder du opmagasinerede hundeslæder side om side med parabolantenner.

Uanset hvor du er i Ilulissat, kan du næsten ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. Efter morgenmaden skal du på en udflugt, hvor en lokal hundeejer inviterer dig med til fodringen af et spand hunde, hvor der må ses og ikke mindst høres, når de mange hunde gør i kor. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund.

Let vandretur til bopladsen ved isen

Sidst på eftermiddagen venter en dejlig vandretur. Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, som ligger halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. På turen hører du historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst og ser ruinerne derfra. Hele området ved Ilulissat Isfjord blev i 2004 udnævnt til UNESCO Verdensarv.

Spisning

Om aftenen er der flere muligheder for at få noget godt at spise. Du kan vælge restauranten på Hotel Arctic eller deres populære brasserie, ligesom der er flere gode steder i Illulissat. Hotellet ligger i gå-afstand fra byen. Flere restauranter byder på grønlandsk buffet. Spørg den lokale guide om de aktuelle dage for den grønlandske buffet og husk at bestille på forhånd.

Jan Weidner
Dag 5:
Ilulissat med muligheder på egen hånd - vi anbefaler en sejltur blandt isfjelde

I dag og i morgen er dagene til fri disposition, og du vælger selv, hvordan de skal tilbringes. Mulighederne er mange, uanset om du vælger at benytte dem på egen hånd eller til udflugter.

Du kan gå en tur i byen og se nærmere på butikkernes mange fristelser. Du skal heller ikke snyde dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben.

Du kan drikke kaffe i byens lille cafe. Nyde terrassen på hotellet og lade dig beruse af isbjergenes tur gennem Diskobugten, et scenarie som hele tiden er i bevægelse. Gå tur i de skønne omgivelser – du kan for eksempel gå en tur til havnen og se livet der.

Sejltur mellem isfjeldene (tilkøb)

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Årligt strømmer der mere end 46 km3 is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter i bredden og strække sig tårnhøjt op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne mellem sol og skygge, der er markante, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem, og står solen lavt, giver dens stråler isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.

Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 6:
Ilulissat med plads til at udforske og om aftenen en nordlysudflugt

I dag har du en spændende dag til rådighed i Ilulissat til udflugter og aktiviteter. Om aftenen, når mørket falder på, skal vi på nordlystur og opleve det smukke nordlys i Grønland.

I løbet af dagen kan du eksempelvis vælge at deltage i søndagens gudstjeneste i byens kirke. Er du heldig, er der måske barnedåb eller en anden højtidelighed, og du vil i så fald få fornøjelsen af kirkegængere iført den smukke nationaldragt. Uanset højtidelighed eller ikke, så er en gudstjeneste i Grønland en særlig oplevelse og der bliver sunget så smukke salmer.

Oplev Grønlands nordlys på nordlyssafari

Når mørket er faldet på og nattehimlen er sort, så er det tid for en nordlystur. Solstorme over polarregionerne giver optimale forhold for at se fænomenet i det grønlandske mørke, som opleves næsten hver dag i Ilulissat. Gruppen bliver hentet på hotellet og kører ud til det mørkeste område i Ilulissat, hvor forholdene er ideelle til at se nordlys.

Guiden fortæller naturligvis om nordlyset og de mange skrøner, der findes om nordlys i Grønland. Du får desuden også tips og tricks til, hvordan du kan tage nogle flotte billeder af nordlyset.

Karin Egede
Dag 7:
Kunstmuseum og rundvisning samt kaffemik hos kvindeforeningen

I dag er der kultur på programmet. Du kunne jo for eksempel vælge at gå på byens kunstmuseum i dag, som du har fået udleveret biletter til. Det er et smukt lille museum i en af de smukke, koloniale bygninger i Ilulissat. Her kan vi opleve kunst fra Grønland, som er egenartet og oftest har et større islæt af inuitkultur fremfor vestlige kultur.

Kaffemik hos kvindeforeningen

Om eftermiddagen venter en variant over anden meget yndet grønlandsk tradition, kaffemikken. Det er et lidt konstrueret ord, som tager det danske ord kaffe og sætter det sammen med den grønlandske endelse -mik. Når der er fødselsdag eller grund til at fejre noget i det hele taget, inviterer man til kaffemik i sit hjem. Programmet er som et åbent hus med kaffe og hjemmebag og ofte dukker familie, venner, naboer og bekendte op i løbet af dagen og har en lille ting med.

Vi tager på besøg hos byens kvindeforening, der er super gode til at holde traditioner i hævd. Her skal vi høre om traditionelt grønlandsk håndværk, mens vi nyder friskbrygget kaffe og hjemmebag, så det smager også lidt af kaffemik. Vi tør godt sige, at det er et højdepunkt på turen, for I vil opleve den ægte glæde ved vores grønlandske traditioner!

Air Zafari
Dag 8:
Fly over Isfjorden til Kangerlussuaq og videre mod København

Så er det blevet sidste dag i Grønland for denne gang. Der er afrejse om morgenen fra Ilulissat via Kangerlussuaq, hvorfra flyet fra Grønland letter mod København, hvor du lander om aftenen

Du kan nu se tilbage på nogle uforglemmelige dage og oplevelser, som nok vil skabe minder i mange år fremover. Det er ikke uden grund, at mange af vores rejsende siger “een gang Grønland – altid Grønland.”

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Polar Lodge

Polar Lodge ligger ved lufthavnen i Kangerlussuaq, så man kan nemt gå hertil, når man har fået sin bagage i lufthavnen. Polar Lodge har et hyggeligt spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres, samt et moderne køkken, hvor du kan tilberede din mad. Som nævnt ligger Polar Lodge så centralt som muligt, så der er ikke langt til restauranten eller cafeteriaet i lufthavnsbygningen og byens eneste supermarked.

Værelserne er rummelige, og enkelt indrettede med behagelige senge. Sengelinned og håndklæde er inkluderet. Badeværelser og toiletter er på gangen.

Polar Lodge
Mitaarfiit Aqq – Box 1009
3910 Kangerlussuaq

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider 2021

 • Afrejse: Afgang med fly fra København kl. 10.00.
 • Hjemrejse: Ankomst København kl. 21.00.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov.

Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

 

Dit livs Grønlandsrejse – for Ældre Sagens medlemmer

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Denne rejse er blevet en klassiker i vores samarbejde med Ældre Sagen. Dette er en efterårstur ved Indlandisen og med isbjerge, hvor du får nordlyset som bonus. Masser af udflugter inkluderet.

Fra
19.450 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Sep - okt  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 2377 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
IndlandsisenKulturIsbjergeNordlys

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011