Dit livs Grønlandsrejse – med Ældre Sagen fra Billund

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Denne rejse med udrejse fra Billund,  udbyder vi i samarbejde med Ældre Sagen, og den kombinerer to meget populære og unikke steder i Grønland. Vi flyver fra Billund til Kangerlussuaq, hvor vi overnatter og herefter fortsætter til Diskobugten og Ilulissat Isfjord. Rejsen er tilrettelagt med et stort udflugts- og aktivitetsprogram, men du kan også vælge at tilkøbe yderligere udflugter efter eget ønske.

Med efterårets komme bliver himlen atter mørk om natten, og vores fantastiske nordlys melder sin ankomst. I Grønland har vi oftest ikke lige så meget forstyrrende elektrisk lys i samme omfang som Europa, og det gør det lettere at se nordlys. Samtidig er der en lav luftfugtighed, som kan give en tindrende klar luft, så himmelhvælvet tegner et mylder af stjerner og en flot klar mælkevej – og meget ofte nordlys!

I Kangerlussuaq starter eventyret
Efter kun ca. 4 times flyvning fra Billund starter eventyret ved den tidligere amerikanske base, Søndre Strømfjord. I dag er Kangerlussuaq Grønlands største lufthavn. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor vi skal på udflugt i det kuperede landskab.

Ilulissat i hjertet af Diskobugten
Efter en dag i Kangerlussuaq venter den smukke Diskobugt og byen Ilulissat, som er berømt for sin Isfjord med de store og smukke isbjerge. Det er ikke uden grund, at området er blevet UNESCO Verdensarv! Der er tilrettelagt en række udflugter og oplevelser på forhånd, men der er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd – og måske endda prøve et par udflugter mere.

Hotel Hvide Falk
I Ilulissat skal du bo på Hotel Hvide Falk, der ligger dejligt centralt i Ilulissat i vandkanten med udsigt til Diskobugten.

Rejsen arrangeres i samarbejde med Ældre Sagen
Rejsen er for Ældre Sagens medlemmer. Hvis du ikke er medlem, kan du melde dig ind her:  https://www.aeldresagen.dk/bliv-medlem

Highlights

 • Spot det arktiske dyreliv
 • Oplev lokal kultur
 • Sejl blandt gigantiske isfjelde
 • Tag på vandring i den maleriske og farverige by
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv isfjorden

Inkluderet i rejsen

 • Fly Billund – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Alle transfers fra lufthavn til hotel t/r
 • 1 nat på Hotel Kangerlussuaq (eget bad og toilet)
 • 6 nætter på Hotel Hvide Falk (eget bad og toilet)
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Morgenmad alle dage
 • Velkomstmiddag på Hotel Hvide Falk (ekskl. drikkevarer)
 • Velkomstmøde i Kangerlussuaq
 • Velkomstmøde i Ilulissat
 • Byrundtur i Ilulissat
 • Vandretur til Sermermiut – den gamle boplads ved Isfjorden
 • Besøg på Isfjordscentret i Ilulissat
 • Kombibillet til Ilulissat Museum og Ilulissat Kunstmuseet
 • Besøg hos den lokale kvindeforening i Ilulissat
 • Mød den grønlandske slædehund
 • Nordlysudflugt
 • Guideservice i forbindelse med ankomst i begge byer og ved udflugter
 • Håndklæder og sengetøj på hotel og vandrehjem
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt ovenfor
 • Ekstra udflugter (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Christina Lundbye
Dag 1:
Ankomst Kangerlussuaq, indkvartering og velkomstmøde. Tag på museumsbesøg og på sightseeing

I lufthavnen mødes du af vores lokale guide, og efter indkvartering venter et velkomstmøde og en kop kaffe.

Overnatning i Kangerlussuaq

Der er en overnatning på Hotel Kangerlussuaq, som ligger i forlængelse af Lufthavnsterminalen. Her er værelser med eget bad og toilet og der er både et stort cafeteria og en god restaurant på hotellet.

Du har mulighed for at gå ture i det smukke område eller tilkøbe en udflugt til Punkt 660 ved Indlandisen.

Udflugt til Punkt 660 ved Indlandisen (tilkøb)

Her i Kangerlussuaq kan du som det eneste sted i Grønland køre ind til Indlandsisen, og det er en tur, vi helt sikkert vil anbefale. Turen til Punkt 660 ved kanten af Indlandsisen tager ca to timer hver vej, hvor du kører i specialbyggede køretøjer gennem et varieret landskab ind til randen af Indlandsisen. På den sidste strækning kan du gå helt op på selve isen. Det er helt fantastisk at skue ud over de uendelige ismasser og tænke på, at isen nogle steder er op til tre kilometer tyk.

Dag 2:
Fly til Ilulissat, infomøde, byrundtur, og velkomstmiddag

Efter morgenmaden går rejsen nu videre med fly til Ilulissat. Det er en dejlig flyvetur på omkring 45 minutter. Vi flyver forholdsvis lavt indenrigs i Grønland, så du kan nyde det flotte landskab, de øde vidder og storheden. Ved indflyvningen til Ilulissat kæmper de farvede huse om opmærksomheden med de mange isfjelde ved isfjordens munding syd for byen.

Indkvartering på Hotel Hvide Falk og infomøde

I lufthavnen bliver du hentet af hotellets bus og kørt til det skønne 4-stjernede Hotel Hvide Falk, som ligger med en centralt i byen med udsigt til Diskobugten. På hotellet møder du en guide fra vores samarbejdspartnere fra det lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen og de kommende dages program.

Kulturhistorisk byrundtur

Efter informationsmødet er det tid til en byrundtur til fods. Ilulissat blev grundlagt i 1741 og er i dag Grønlands tredjestørste by med over 4.500 indbyggere. Guiden fortæller om byens historie, om grønlandsk kultur og om det moderne liv her 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi besøger fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem, der i dag er museum, og vi kommer også forbi den gamle trækirke Zionskirken. Vi går ikke på museet i dag, men du vil få udleveret billet til både Ilulissat Museum og Ilulissat Kunstmuseum, så du selv senere kan besøge begge steder.

Om aftenen bydes der på en dejlig velkomstmiddag i hotellets restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Dag 3:
Sermermiut, Isfjordscentret og hundebesøg

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Det skyldes især isbjergene, men også fordi stedet har en unik skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne, grønlandske byliv. Rundt om i byen finder du opmagasinerede hundeslæder side om side med parabolantenner.

Let vandretur til bopladsen ved isen

Først på dagen venter en dejlig vandretur. Isfjordens smukke isbjerge ligger som en udsøgt baggrund for den gamle boplads Sermermiut, som ligger halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man om sommeren endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. Hvis der er snedække, er de selvfølgelig gemt under sneen. På denne udflugt hører du historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst og ser ruinerne derfra. Hele området ved Ilulissat Isfjord blev i 2004 udnævnt til UNESCO Verdensarv.

Isfjordcentret

Isfjordscentret, der er tegnet af den berømte, danske arkitekt Dorthe Mandrup, ligger ved siden af gangstien til Sermermiut. Rent faktisk ligger den under en del af gangstien, for hvis du har mod på det, kan du gå hen over taget på Isfjordscentret. Inde i selve centret kan du opleve flere udstillinger og få en fornemmelse for isens betydning for arktiske egne. Det er særpræget, interessant og ikke mindst meget smukt lavet.

Besøg hos slædehundene

Uanset hvor du er i Ilulissat, kan du næsten ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der lever her. I dag kommer du også forbi hundepladsen, hvor en lokal hundeejer inviterer dig med til fodringen af et spand hunde, hvor du kan se og ikke mindst høre, når de mange hunde hyler i kor. Slædehundenes ejer vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund.

Aftensmad i dag og de øvrige dage

Om aftenen er der flere muligheder for at få noget godt at spise. Du kan vælge restauranten på dit eget hotel eller tage ud til Hotel Arctic med deres populære restaurant og brasserie. Spørg den lokale guide om de aktuelle steder og husk for god ordens skyld at bestille på forhånd.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 4:
Tid til dig selv og nordlyssafari om aftenen

Dagen i dag er til fri disposition, og du vælger selv, hvordan de skal tilbringes. Mulighederne er mange, uanset om du vælger at benytte dem på egen hånd eller til udflugter.

Du kan gå tur i byen og se på butikkernes mange fristelser. Du bør heller ikke snyde dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben.

Du kan drikke kaffe i en af byens små cafeer. Nyde terrassen på hotellet og lade dit blik glide hen over isbjergenes tur gennem Diskobugten, et scenarie som hele tiden er i bevægelse – om end en ofte langsom bevægelse, i hvert fald for de største af giganterne. Gå tur i de skønne omgivelser – du kan for eksempel gå en tur ned til havnen og se livet der.

Det er først til aften, at vi har noget konkret planlagt.

Grønlands nordlys på nordlyssafari

Når mørket falder på og nattehimlen er sort, er det tid for en nordlystur. Solstorme over polarregionerne giver optimale forhold for at se nordlyset i det grønlandske mørke. Din gruppe bliver hentet på hotellet og nu kører I ud til et af de mørkeste områder ved Ilulissat, hvor forholdene er ideelle til at se nordlys.

Guiden fortæller om nordlyset og de mange sagn, der findes om nordlys i Grønland. Du får desuden også gode råd til, hvordan du kan tage nogle flotte billeder af nordlyset.

Karin Egede
Dag 5:
Kunstmuseum og kaffemik

I dag er der kultur på programmet. Du kunne jo for eksempel vælge at gå på byens kunstmuseum i dag, som du har fået udleveret biletter til. Det er et smukt lille museum i en af de smukke, koloniale bygninger i Ilulissat. Her kan vi opleve kunst fra Grønland, som er egenartet og oftest har et større islæt af inuitkultur fremfor vestlige kultur.

Kaffemik i kvindeforeningen

Om eftermiddagen venter en variant over anden meget yndet grønlandsk tradition; Kaffemik. Når der er fødselsdag eller grund til at fejre noget i det hele taget, inviterer man til kaffemik i sit hjem. Programmet er et åbent hus med kaffe og hjemmebag og ofte dukker familie, venner, naboer og bekendte op i løbet af dagen og har en lille ting med. Vi tager på besøg hos byens kvindeforening, der er super gode til at holde traditioner i hævd. Her skal vi høre om traditionelt grønlandsk håndværk, mens vi nyder friskbrygget kaffe og hjemmebag. Vi tør godt sige, at det er et højdepunkt på turen, fordi I vil opleve den ægte glæde ved vores grønlandske traditioner!

Jette Schwarz
Dag 6:
Ilulissat på egen hånd og eventuelt en sejltur blandt isbjergene

Dag 6 kan også byde på et stort højdepunkt!

Sejltur mellem isbjergene (tilkøb)

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde. Årligt strømmer der mere end 46 kubikkilometer is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er de enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter i bredden og strække sig tårnhøjt op over havets overflade – og endnu længere ned under havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper på en kæmpe sandbanke, og her har vi mulighed for at sejle rundt mellem dem.

Isfjelde er flotte i al slags vejr. I solskin er det kontrasterne mellem sol og skygge, der er markante, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem, og står solen lavt, giver dens stråler isfjeldene et unikt farveskær. Du bør helt sikkert huske det varme tøj til turen – eller lej et dejligt varmt sæt sælskindstøj.

Dag 7:
På egen hånd, ekstra udflugter eller måske en tur til Kællingekløften

I dag kan du slappe af eller tage på en ekstra udflugt. Der er mange muligheder i Ilulissat. Måske skal du lige ud og købe de sidste souvenirs, have en ekstra kage i caféen eller gå en tur i et af de store supermarkeder, og oplev, hvor meget de minder om et supermarked i Danmark – og så alligevel ikke. Der er hval og sæl i frysedisken og grønsagspriserne får dig måske til at falde bagover.

Du kan også se eller måske gense Kællingekløften, der ligger ved Sermermiut. Den spillede en rimeligt central rolle i 4. sæson af Borgen.

Dag 8:
Hjemrejse fra Ilulissat til København via Kangerlussuaq

Nu er det blevet sidste dag i Grønland på denne tur. Der er afrejse om morgenen fra Ilulissat via Kangerlussuaq, hvorefter flyet fra Grønland letter mod Billund, hvor du lander om aftenen. Da du fløj til Grønland lettede og landede du på næsten samme tid på grund af tidsforskellen, men nu er det omvendt. Flyveturen varer samlet set kun på 5-6 timer, men du starter om morgenen og kommer først frem efter klokken 20.

Du kan se tilbage på nogle uforglemmelige oplevelser og skønne efterårsdage, som nok vil skabe minder i mange år fremover. Det er ikke uden grund, at mange af vores rejsende siger “én gang Grønland – altid Grønland!”

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Hoteller på rejsen

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det op til receptionen. Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over lufthavnen, bygden eller omgivelserne.
Hotellet har både restaurant og cafeteria, som er mødested for alle bygdens indbyggere og alle de 220.000 gennemrejsende, der kommer forbi i løbet af et år.

Hotel Kangerlussuaq
Tankeqarfiup aqq.
3910 Kangerlussuaq

Hotel Hvide Falk

Hotel Hvide Falk ligger centralt i Ilulissat ved kystvejen, som snor sig langs klipperne, hvor byen møder havet. Hotellet er oprindelig bygget i 1970 som det første hotel i Grønland, hvor man direkte satsede på turisme. Med den stigende succes blev hotellet udvidet og er blandt andet beriget med en ekstra etage. I starten af 2023 blev hotellet renoveret, så receptionen, restauranten, køkkenet og 18 af de 37 hotelværelser er opjusterede.

På det 3-stjernede Hotel Hvide Falk finder du en enestående udsigt over Diskobugten fra både værelser, svalegang og restaurant. Hotellet har lyse, pænt møblerede, ikke-ryger værelser.  Værelserne har TV og eget bad og toilet. Værelserne er ligeligt fordelt med enten udsigt mod vandet eller mod byen. Hotellet har også ni hotellejligheder, som ligger helt ned til vandet med egne terrasser lige ud til Diskobugten.

Hotel Hvide Falk

Napparsimaviup Aqq. 18

3952 Ilulissat

Tilkøb

Praktisk information

Flytider (lokale)

 • Udrejse fra Billund kl. 9.10 med ankomst i Kangerlussuaq kl. 9.40. Afgang fra Kangerlussuaq 11.55 med hjemkomst i Billund kl. 20.05

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Dit livs Grønlandsrejse – med Ældre Sagen fra Billund

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Udrejse fra Billund! Denne rejse vudbyder vi i samarbejde med Ældre Sagen, og den kombinerer to meget populære og unikke steder i Grønland. Vi starter på tundraen ved Kangerlussuaq og fortsætter til Diskobugten og Ilulissat Isfjord.

Fra
Udsolgt
pr. person i dobbeltværelse
September-oktober  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 7043 Afrejse fra Billund Garanteret afrejse
Mulige oplevelser
KulturIsbjerge

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011