Dit livs Grønlandsrejse – med Ældre Sagen fra Billund

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Denne rejse med udrejse fra Billund,  udbyder vi i samarbejde med Ældre Sagen, og den kombinerer to meget populære og unikke steder i Grønland. Vi flyver fra Billund til Kangerlussuaq, hvor vi overnatter i to nætter og herefter fortsætter til Diskobugten og Ilulissat Isfjord. Rejsen er tilrettelagt med et stort udflugts- og aktivitetsprogram, men du kan også vælge at tilkøbe yderligere udflugter efter eget ønske.

Med efterårets komme bliver himlen atter mørk om natten, og vores fantastiske nordlys melder sin ankomst. I Grønland har vi oftest ikke lige så meget forstyrrende elektrisk lys i samme omfang som Europa, og det gør det lettere at se nordlys. Samtidig er der en lav luftfugtighed, som kan give en tindrende klar luft, så himmelhvælvet tegner et mylder af stjerner og en flot klar mælkevej – og meget ofte nordlys!

I Kangerlussuaq starter eventyret
Efter kun ca. 4 times flyvning fra Billund starter eventyret ved den tidligere amerikanske base, Søndre Strømfjord. I dag er Kangerlussuaq Grønlands største lufthavn. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor vi skal på udflugt i det kuperede landskab.

Ilulissat i hjertet af Diskobugten
Efter et par dage i Kangerlussuaq venter den smukke Diskobugt og byen Ilulissat, som er berømt for sin Isfjord med de store og smukke isbjerge. Det er ikke uden grund, at området er blevet UNESCO Verdensarv! Der er tilrettelagt en række udflugter og oplevelser på forhånd, men der er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd – og måske endda prøve et par udflugter mere.

Hotel Arctic
I Ilulissat skal du bo på det dejlige Hotel Arctic, der ligger helt utroligt lækkert med udsigt til Diskobugten og de store isfjelde ved isfjordens munding.

Rejsen arrangeres i samarbejde med Ældre Sagen
Rejsen er for Ældre Sagens medlemmer. Hvis du ikke er medlem, kan du melde dig ind her:  https://www.aeldresagen.dk/bliv-medlem

Highlights

 • Spot det arktiske dyreliv
 • Oplev lokal kultur
 • Sejl blandt gigantiske isfjelde
 • Tag på vandring i den maleriske og farverige by
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv isfjorden

Inkluderet i rejsen

 • Fly Billund – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Alle transfers fra lufthavn til hotel t/r
 • 2 nat på Polar Lodge med delt bad/toilet
 • 5 nætter på Hotel Arctic (eget bad og toilet)
 • Mad og drikke på flystrækningen Billund – Kangerlussuaq t/r
 • Morgenmad alle dage
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (ekskl. drikkevarer)
 • Velkomstmøde i Kangerlussuaq
 • Velkomstmøde i Ilulissat
 • Sightseeingtur i Kangerlussuaq
 • Byrundtur i Ilulissat
 • Vandretur til Sermermiut – den gamle boplads ved Isfjorden
 • Kombibillet til Ilulissat Museum og Ilulissat Kunstmuseet
 • Besøg hos den lokale kvindeforening i Ilulissat
 • Mød den grønlandske slædehund
 • Nordlysudflugt
 • Guideservice i forbindelse med ankomst i begge byer og ved udflugter
 • Håndklæder og sengetøj på hotel og vandrehjem
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt ovenfor
 • Ekstra udflugter (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

David Trood - Visit Greenland
Dag 1:
Ankomst Kangerlussuaq, indkvartering og velkomstmøde. Tag med på sightseeing

I lufthavnen mødes du af vores lokale guide, der søger for at I kommer på rette vej til indkvarteringen. Og det er ikke så svært, for det ligger tæt på!

Overnatning i Kangerlussuaq

Du skal overnatte to nætter på Polar Lodge, et lidt bedre vandrehjem, men med bad og toilet på gangen. Lodgen ligger meget centralt, mindre end 100 meter fra lufthavnskomplekset, og med det stejle Mount Hassel – bedre kendt som Køkkenfjeldet – bag sig.

Efter check-in er der velkomstmøde. På mødet får du praktiske oplysninger og information om Kangerlussuaq, området og udflugterne.

Sightseeing i Kangerlussuaq 

Med det praktiske på plads er det nu blevet tid til at opleve den gamle amerikanske flyvebase på en guidet rundtur med bus, som giver dig et indblik i områdets fascinerende historie og natur.

Christina Lundbye
Dag 2:
Vandring i området eller udflugt til Indlandsisen (tilkøb)

Her på andendagen i Grønland kan du overveje, hvad du mest har lyst til at tage dig til.

Kangerlussuaq ved Indlandsisen

Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold. Kangerlussuaq er også stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80 % af Grønland. Isarealet er mere end 40 gange Danmarks størrelse, så naturens kræfter har virkelig spillet med musklerne.

Du kan  vælge at gå en tur i Kangerlussuaq-området – eller overveje at tage med på en guidet tur til Indlandsisen og få syn for sagen.

Udflugt til Punkt 660 ved Indlandsisen (tilkøb)

Her i Kangerlussuaq kan du som det eneste sted i Grønland køre ind til Indlandsisen, og det er en tur, vi helt sikkert vil anbefale. Turen til Punkt 660 ved kanten af Indlandsisen tager ca to timer hver vej, hvor du kører i specialbyggede køretøjer gennem et varieret landskab ind til randen af Indlandsisen. På den sidste strækning kan du gå helt op på selve isen. Det er helt fantastisk at skue ud over de uendelige ismasser og tænke på, at isen nogle steder er op til tre kilometer tyk.

Resten af dagen er du på egen hånd og kan udforske lidt mere, slappe af og vælge mellem selv at lave mad eller prøve en af bygdens gode restauranter.

Christina Lundbye
Dag 3:
Fly til Ilulissat, infomøde, byrundtur, og velkomstmiddag

Efter morgenmaden går rejsen nu videre med fly til Ilulissat. Det er en dejlig flyvetur på omkring 45 minutter. Vi flyver forholdsvis lavt indenrigs i Grønland, så du kan nyde det flotte landskab, de øde vidder og storheden. Ved indflyvningen til Ilulissat kæmper de farvede huse om opmærksomheden med de mange isfjelde ved isfjordens munding syd for byen.

Indkvartering på Hotel Arctic og infomøde

I lufthavnen bliver du hentet af hotellets bus og kørt til det skønne 4-stjernede Hotel Arctic, som ligger med en forrygende udsigtudsigt til Diskobugten. På hotellet møder du en guide fra vores samarbejdspartnere fra det lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen og de kommende dages program.

Kulturhistorisk byrundtur

Efter informationsmødet er det tid til en byrundtur til fods. Ilulissat blev grundlagt i 1741 og er i dag Grønlands tredjestørste by med over 4.500 indbyggere. Guiden fortæller om byens historie, om grønlandsk kultur og om det moderne liv her 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi besøger fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem, der i dag er museum, og vi kommer også forbi den gamle trækirke Zionskirken. Vi går ikke på museet i dag, men du vil få udleveret billet til både Ilulissat Museum og Ilulissat Kunstmuseum, så du selv senere kan besøge begge steder.

Om aftenen bydes der på en dejlig velkomstmiddag i hotellets restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Ruth Gundahl Madsen
Dag 4:
Sermermiut og hundebesøg

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Det skyldes især isbjergene, men også fordi stedet har en unik skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne, grønlandske byliv. Rundt om i byen finder du opmagasinerede hundeslæder side om side med parabolantenner.

Let vandretur til bopladsen ved isen

Først på dagen venter en dejlig vandretur. Isfjordens smukke isbjerge ligger som en udsøgt baggrund for den gamle boplads Sermermiut, som ligger halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man om sommeren endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. Hvis der er snedække, er de selvfølgelig gemt under sneen. På denne udflugt hører du historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst og ser ruinerne derfra. Hele området ved Ilulissat Isfjord blev i 2004 udnævnt til UNESCO Verdensarv.

Besøg hos slædehundene

Uanset hvor du er i Ilulissat, kan du næsten ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der lever her. I dag kommer du også forbi hundepladsen, hvor en lokal hundeejer inviterer dig med til fodringen af et spand hunde, hvor du kan se og ikke mindst høre, når de mange hunde hyler i kor. Slædehundenes ejer vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund.

Aftensmad i dag og de øvrige dage

Om aftenen er der flere muligheder for at få noget godt at spise. Du kan vælge restauranten på Hotel Arctic med deres populære restaurant og brasserie eller besøge restauranterne et af de mange andre hoteller eller byens cafeer. Spørg den lokale guide om de aktuelle steder og husk for god ordens skyld at bestille på forhånd.

Jesper Kunuk Egede
Dag 5:
Ilulissat på egen hånd og eventuelt en sejltur blandt isbjergene

Dag 6 kan også byde på et stort højdepunkt!

Sejltur mellem isbjergene (tilkøb)

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde. Årligt strømmer der mere end 46 kubikkilometer is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er de enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter i bredden og strække sig tårnhøjt op over havets overflade – og endnu længere ned under havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper på en kæmpe sandbanke, og her har vi mulighed for at sejle rundt mellem dem.

Isfjelde er flotte i al slags vejr. I solskin er det kontrasterne mellem sol og skygge, der er markante, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem, og står solen lavt, giver dens stråler isfjeldene et unikt farveskær. Du bør helt sikkert huske det varme tøj til turen – eller lej et dejligt varmt sæt sælskindstøj.

Dag 6:
Tid til dig selv og nordlyssafari om aftenen

Dagen i dag er til fri disposition, og du vælger selv, hvordan de skal tilbringes. Mulighederne er mange, uanset om du vælger at benytte dem på egen hånd eller til udflugter.

Du kan gå tur i byen og se på butikkernes mange fristelser. Du bør heller ikke snyde dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben.

Du kan drikke kaffe i en af byens små cafeer. Nyde terrassen på hotellet og lade dit blik glide hen over isbjergenes tur gennem Diskobugten, et scenarie som hele tiden er i bevægelse – om end en ofte langsom bevægelse, i hvert fald for de største af giganterne. Gå tur i de skønne omgivelser – du kan for eksempel gå en tur ned til havnen og se livet der.

Det er først til aften, at vi har noget konkret planlagt.

Grønlands nordlys på nordlyssafari

Når mørket falder på og nattehimlen er sort, er det tid for en nordlystur. Solstorme over polarregionerne giver optimale forhold for at se nordlyset i det grønlandske mørke. Din gruppe bliver hentet på hotellet og nu kører I ud til et af de mørkeste områder ved Ilulissat, hvor forholdene er ideelle til at se nordlys.

Guiden fortæller om nordlyset og de mange sagn, der findes om nordlys i Grønland. Du får desuden også gode råd til, hvordan du kan tage nogle flotte billeder af nordlyset.

Beate Ulich
Dag 7:
Kunstmuseum og kaffemik

I dag er der kultur på programmet.

Kunstmuseet

Du kunne jo for eksempel vælge at gå på byens kunstmuseum i dag, som du har fået udleveret biletter til. Det er et smukt lille museum i en af de smukke, koloniale bygninger i Ilulissat. Her kan vi opleve kunst fra Grønland, som er egenartet og oftest har et større islæt af inuitkultur fremfor vestlige kultur.

Kaffemik i kvindeforeningen

Om eftermiddagen venter en variant over anden meget yndet grønlandsk tradition; Kaffemik. Når der er fødselsdag eller grund til at fejre noget i det hele taget, inviterer man til kaffemik i sit hjem. Programmet er et åbent hus med kaffe og hjemmebag og ofte dukker familie, venner, naboer og bekendte op i løbet af dagen og har en lille ting med. Vi tager på besøg hos byens kvindeforening, der er super gode til at holde traditioner i hævd. Her skal vi høre om traditionelt grønlandsk håndværk, mens vi nyder friskbrygget kaffe og hjemmebag. Vi tør godt sige, at det er et højdepunkt på turen, fordi I vil opleve den ægte glæde ved vores grønlandske traditioner!

Du får også noget tid til dig selv. Måske skal du lige ud og købe de sidste souvenirs, have en ekstra kage i caféen eller gå en tur i et af de store supermarkeder, og oplev, hvor meget de minder om et supermarked i Danmark – og så alligevel ikke. Der er hval og sæl i frysedisken og grønsagspriserne får dig måske til at falde bagover.

Dag 8:
Hjemrejse fra Ilulissat til København via Kangerlussuaq

Nu er det blevet sidste dag i Grønland på denne tur. Der er afrejse om morgenen fra Ilulissat via Kangerlussuaq, hvorefter flyet fra Grønland letter mod Billund, hvor du lander om aftenen. Da du fløj til Grønland lettede og landede du på næsten samme tid på grund af tidsforskellen, men nu er det omvendt. Flyveturen varer samlet set kun på 5-6 timer, men du starter om morgenen og kommer først frem efter klokken 20.

Du kan se tilbage på nogle uforglemmelige oplevelser og skønne efterårsdage, som nok vil skabe minder i mange år fremover. Det er ikke uden grund, at mange af vores rejsende siger “én gang Grønland – altid Grønland!”

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Hoteller på rejsen

Polar Lodge

Polar Lodge ligger ved lufthavnen i Kangerlussuaq, så man kan nemt gå hertil, når man har fået sin bagage i lufthavnen. Polar Lodge har et hyggeligt spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres, samt et moderne køkken, hvor du kan tilberede din mad. Som nævnt ligger Polar Lodge så centralt som muligt, så der er ikke langt til restauranten eller cafeteriaet i lufthavnsbygningen og byens eneste supermarked.

Værelserne er rummelige, og enkelt indrettede med behagelige senge. Sengelinned og håndklæde er inkluderet. Badeværelser og toiletter er på gangen.

Polar Lodge
Mitaarfiit Aqq – Box 1009
3910 Kangerlussuaq

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokale)

 • Udrejse fra Billund kl. 9.10
 • Hjemkomst i Billund kl. 20.00

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Dit livs Grønlandsrejse – med Ældre Sagen fra Billund

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Udrejse fra Billund! Denne rejse vudbyder vi i samarbejde med Ældre Sagen, og den kombinerer to meget populære og unikke steder i Grønland. Vi starter på tundraen ved Kangerlussuaq og fortsætter til Diskobugten og Ilulissat Isfjord.

Fra
19.975 DKK
pr. person i dobbeltværelse
September-oktober  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 7043 Afrejse fra Billund
Mulige oplevelser
KulturIsbjerge

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011