Grønlandsk nordlysferie

5 dage omkring Kangerlussuaq

Oplev sensommer, efterår eller vinter ved Indlandsisen. Frem til september kan du opleve varme dage med sol. Oktober byder på nordlys, og fra november kan du måske se den første sne falde. Denne rejse giver dig uforglemmelige oplevelser ved kanten af Indlandsisen. Stedet er Kangerlussuaq, kun 4½ times flyvning fra Danmark. Bygden ligger blot 25 km fra den fantastiske Indlandsis, som dækker over 80 % af Grønland.

Indlandsisen er det store trækplaster på ture til Kangerlussuaq, for her er det forholdsvis nemt at komme til isen for alle mennesker.

Området er kendt for sit stabile klima med tør luft, frostklare vinterdage og en fantastisk natur. Forkæl dig selv og din familie og kære med en oplevelse udover det sædvanlige på en forlænget weekend i Grønland. Oplevelserne varierer med årstiderne, men Indlandsisen kan opleves hele året rundt.

Under opholdet i Kangerlussuaq vil du blive taget rigtig godt imod af vores lokale samarbejdspartner og deres guider, som brænder for at dele ud af deres viden, og er klar til at give jer den allerbedste oplevelse af vores fantastiske Grønland.

Vær opmærksom på at nordlyset måske ikke er synligt på himlen før midt september. Du bør derfor ikke forvente at se nordlys på afgangene i sensommeren.

Ønsker du denne rejse med indkvartering på vandrehjem, så se rejse 9011.

Highlights

 • Kom tæt på uspoleret natur
 • Gå en tur direkte på indlandsisen
 • Oplev den grønlandske tundra
 • Spot det magiske nordlys
 • Tæt på den imponerende Russell gletsjer

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • 4 nætter på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • Morgenmad
 • Mad og drikke på flyet
 • Velkomstmøde
 • Sightseeing
 • Håndklæder og sengetøj
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Keld Ravn
Dag 1:
Fly København-Kangerlussuaq, velkomstmøde, sightseeing

Du flyver fra København til Kangerlussuaq med Air Greenland og kan nu læne dig tilbage i sædet og nyde den fine service ombord. Når flyet nærmer sig Grønland, vil nunatakker (fjeldtoppe, der stikker op over isoverfladen) og den store Indlandsis optage din fulde opmærksomhed.

Efter ca. 4½ times flyvetur lander du i Kangerlussuaq, som byder dig velkommen med et brag af frisk kulde.

Straks efter ankomst er der tjek ind på Hotel Kangerlussuaq. Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det hen til receptionen. Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over byen og omgivelserne. Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold.

Efter check-in er der velkomstmøde på det nærliggende Polar Lodge.  På mødet får du praktiske oplysninger og information om Kangerlussuaq, området og udflugterne. Med det praktiske på plads er det nu blevet tid til at opleve den gamle amerikanske flyvebase på en guidet rundtur med bus, som giver dig et indblik i områdets fascinerende historie og natur.

Keld Ravn
Dag 2:
Tur til Indlandsisen og kom op at gå på den!

Området ved Kangerlussuaq er det eneste beboede sted, der ikke ligger ud til kysten, men i Grønlands indland. Der er fastlandsklima med meget stabile vejrforhold. Det var også oprindeligt årsagen til, at amerikanerne placerede deres base på stedet. Går man en tur i området, er der stadig minder at se fra den tid.

Tur til Indlandsisen, Punkt 660 (del af udflugtspakken)

Har du købt udflugtspakken, skal du på en udflugt til Indlandsisen og det såkaldte Punkt 660, hvor du kan komme helt op at gå på Indlandsisen. Turen går med specialkøretøj fra byen og de ca. 37 km helt ud til Indlandsisen. Guiden fortæller om isen og det dynamiske morænelandskab, og du får en enestående mulighed for at stå med mange, mange meter tyk og meget gammel is under fødderne!

Stefan Gimpl - Visit Greenland
Dag 3:
Oplev den grønlandske tundra og det spektakulære nordlys

Endnu en dag fyldt med muligheder.

Tundratur (del af udflugtspakken)

I dag kan du komme på en tundratur. Kangerlussuaq er unik på mange punkter, og når det gælder landbaseret dyreliv er der ingen andre steder i Grønland, der kan være med. Specielt moskusoksen har en helt unik og spændende historie i området, og er tilmed et imponerende dyr.

Du kører i bus gennem det smukke tundralandskab, hvor guiden fortæller om moskusoksen og historien omkring den. Moskusoksen lever vildt i området og kan færdes frit over alt. Om vi kan komme tæt på dyret, eller må nøjes med at betragte det på afstand, er umuligt at forudsige. Guiden medbringer altid kikkerter, så chancen for at se de imponerende dyr, eller noget af alt det andet dyreliv i området, er stor.

Nordlystur (tilkøb)

Rejser du efter medio september, må du ikke snyde dig selv for Grønlands flotteste nordlys. På aftener med skyfri himmel, har vi ofte det flotteste nordlys i Kangerlussuaq.

Kangerlussuaq er et af de bedste steder at se nordlys i Grønland på grund af et meget stabilt klima, så vi kan stærkt anbefale, at du tager med på en nordlystur.

Vi kører væk fra basen ud i aftenmørket og krydser fingre for, at det fantastiske nordlys viser sig. At se det blafrende lysslør i grønlige nuancer glemmer du aldrig og vil give dig endnu et uforglemmeligt minde i den efterhånden store bagage af indtryk.

Christina Lundbye
Dag 4:
Helt tæt på den imponerende Russell Gletsjer

Tur til Russell Gletsjeren (del af udflugtspakken)

Mange af vores rejsende har gennem årene begejstret meldt tilbage, at Russell Gletsjer er en kæmpe oplevelse. Russell Gletsjer er en del af Indlandsisen, men i modsætning til Punkt 660, kan du ikke her stå på isen, men i stedet opleve den spektakulære 60 meter lodrette isvæg – et overraskende og imponerende syn.

Når du står her foran den imponerende Russell Gletsjer, føler du dig meget lille og bliver mindet om naturens enorme kræfter. Også på denne tur kan du være heldig at se moskusokser, rensdyr og måske en snehare.

 

Air Zafari
Dag 5:
Hjemrejse fly fra Kangerlussuaq til København

Så er tiden desværre inde til at forlade Grønland og sige på gensyn – eller Takuss som vi siger i Grønland. Air Greenland flyver dig retur, og der er afgang om formiddagen med ankomst til København 4½ time senere. På grund af tidsforskellen lander du om aftenen i København.

Kort

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det op til receptionen. Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over lufthavnen, bygden eller omgivelserne.
Hotellet har både restaurant og cafeteria, som er mødested for alle bygdens indbyggere og alle de 220.000 gennemrejsende, der kommer forbi i løbet af et år.

Hotel Kangerlussuaq
Tankeqarfiup aqq.
3910 Kangerlussuaq

Udflugter (tilkøb)

Flytider (lokaltider)

2023

 • Afrejse fra København 9.45
 • Hjemkomst i København 20.15

2024

 • Afrejse fra København 10.00
 • Hjemkomst i København 20.25

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Forplejningspakke

Bemærk venligst! Helpension er ikke tilgængelig på ture med følgende afrejsedatoer: 7. december 2023 og 5. og 12. december 2024.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Vær opmærksom på at nordlyset måske ikke er synligt på himlen før midt september. Du bør derfor ikke forvente at se nordlys på afgangene i sensommeren.

Pakkelister

August til oktober: Find pakkelisten til din rejse her.

November til december: Find pakkelisten til din rejse her.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

 

Grønlandsk nordlysferie

5 dage omkring Kangerlussuaq

En dejlig efterårstur med smukke farver og kæmpe mængder af is. Denne 5-dages hotelferie kan byde på tundrasafari, moskusokser, Indlandsisen og fra september også nordlys!

Fra
9.675 DKK
pr. person i dobbeltværelse
September-november  | 5 dage  | 4 nætter Rejse nr. 9012 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
IndlandsisenNordlysKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011