Zoom ind på sne og is

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Vores vinter bestseller. Vi tager dig helt tæt på den forunderlige grønlandske natur i vinterdragt på denne rejse til Grønland, hvor hundeslæde, nordlys og isfjelde er nogle af nøgleordene. Hører du til dem, som føler dig mest i kontakt med naturen ved at bevæge dig i den, så er denne rejse bestemt noget for dig. Du kan enten planlægge dagene, som du vil, eller du kan vælge udflugtspakken, som tager dig med på ægte, grønlandske eventyr. Vores egne og lokale guider er garant for at du får det bedst mulige ophold, og særlige perspektiver på oplevelserne undervejs.

Nuuk er en moderne arktisk hovedstad med masser af kultur, historie, sejlads og natur. Her er mange oplevelser både i byens centrum og i de smukke fjorde i Nuuks bagland. Du får lov at prøve lidt af hvert!

Næste stop på rejsen er Ilulissat, som er berømt verden over for sin isfjord. Det er ikke uden grund, at en af de største attraktioner i Grønland er den verdensberømte Ilulissat Isfjord, der i 2004 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

De enorme isfjelde kan strække sig op til 100 meter op over havets overflade. Engang imellem er der så meget pres på de strandede isfjelde, at nogle af dem brækker løs og føres med strømmen ud gennem Diskobugten. Isfjorden og bræen er den mest producerende isbræ – ikke kun i Grønland, men på den nordlige halvkugle.

De ideelle måneder for vinterferie er fra slutningen af januar til slutningen af april. Kulden er naturligvis uundgåelig på disse breddegrader, og temperaturerne ligger fra ca. -5 til -30 graders frost, men på grund af den tørre luft føles det knapt så koldt. Vinterperioden frem til midten af marts er også det tidspunkt, hvor der er bedst mulighed for at se nordlyset – læg dig i sneen, lyt til stilheden og nyd nordlysets blågrønne slør.

Du rejser på egen hånd og bestemmer selv tempo og indhold, men du får hjælp og information hele vejen af vores lokale samarbejdspartnere. På begge destinationer vil du blive taget vel i mod af vores dygtige lokale guider, som vil sikre jer det bedst mulige ophold og oplevelser i vores fantastiske Grønland.

Highlights

 • Oplev en af verdens nordligste hovedstæder, Nuuk
 • Sus af sted på hundeslæde
 • Spot nordlyset på polarhimmelen
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv isfjorden
 • Tag på vandring i den autentiske og farverige by
 • Sejl med ud blandt enorme isbjerge

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Nuuk t/r med Air Greenland
 • Fly Nuuk-Ilulissat t/r med Air Greenland
 • 2 nætter på Hotel Hans Egede Express med eget bad og hotel
 • 5 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (drikkevarer er IKKE inkluderet)
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Nuuk t/r
 • 2 informationsmøder
 • Håndklæder og sengetøj på hotel og vandrehjem
 • Fakturagebyr
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokoster og aftensmad
 • Rejseforsikringer
 • Udflugtspakke (kan tilkøbes)
 • 4 timers hundeslædetur*

*I udflugtspakken har vi inkluderet en 2-timers tur. Det er muligt at udvide turen til 4 timer, når du ankommer, naturligvis med forbehold for vejr, vind og ledige pladser. Det sidste er dog sjældent et problem på disse ture.

Dagsprogram

Siw Møller Kristensen
Dag 1:
Fly København - Nuuk, velkomstmøde og Fjord-adventure (tilkøb)

Vi flyver med Air Greenland fra København til Nuuk. Forude venter 4½ times flyvetur og et otte dages vintereventyr.

Efter det praktiske med check-in og udpakning på værelset på Hotel Hans Egede Express, holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om oplevelser i Nuuk, spise- og udflugtsmuligheder og kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

Efter mødet er der nu tid til i dit eget tempo at lære Nuuk bedre at kende og få ideer til, hvad dagen i dog og i morgen kan byde på.

Nuuk har kun 19.500 indbyggere, men du oplever en pulserende ”storby,” da det er en regeringsby med mange kultur- og uddannelsesinstitutioner. Nuuk vokser hele tiden, og der er efterhånden ca. 10 kilometer fra ende til ende. Du finder koncerter, teater, museer og udstillinger. Sport er i centrum for mange, så du kan også vandre, stå på ski, sejle, løbe, styrketræne, dyrke yoga og endda svømme. Siden det er vinter, er Skiliften et yndet sted for byens borgere.

Du kan læse mere om Nuuk her.

Har du tilkøbt udflugtspakken, er det nu tid til en sejltur på Nuuk Fjord.

Fjordadventure (tilkøb)

Du kommer hurtigt med ud at opleve Grønland fra søsiden. Det er en vidunderlig kombinationstur, hvor vi får rigeligt med tid til at nyde udsigterne til nogle af de flotteste fjelde i Nuuk fjorden. Samtidig vil der være masser af tid til de af jer, der godt kunne tænke sig at pilke efter torsk eller rødfisk.

Vi tager ind til én af sidefjordene i det Nuuks Fjordsystem, der rent faktisk er det næststørste i verden. Bjergene i Nuuk Fjorden er smukke og barske – mange af dem tårner sig op over havet.

Her stopper vi lidt og ser, om vi kan fange nogle torsk. Er du meget eventyrlysten er det her, du virkelig kan teste dig selv med det kendte (eller berygtede, alt efter smag) “Polar Plunge.” Du får simpelthen mulighed for at dyppe dig i fjorden, men det er også helt i orden, hvis du ikke synes, det er sagen. Du er her om vinteren og det er KOLDT!

Når vi har nydt en kop kaffe, sejler vi videre og, hvem ved, måske kommer vi igen forbi et sted, hvor vi kan pilke lidt (hvis du ikke selv vil have din fisk, er der andre, der gerne vil).

Herude i fjorden er vi også tættere på Sermitsiaq, det smukke bjerg, der er et af Nuuks mest kendte vartegn.

Om aftenen kan du prøve en af de mange skønne restauranter, Nuuk kan byde på.

David Trood - Visit Greenland
Dag 2:
Nuuk med byrundtur og nordlystur med båd (tilkøb)

Dagen i dag råder du helt selv over, og den smukt beliggende hovedstad byder sig til med mange spændende oplevelser.

Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du nu glæde dig til en byrundtur og i aften en nordlystur med båd.

Byrundtur i Nuuk (del af udflugtspakken)

Byrundturen starter ved Tupilaks’ kontor og inkluderer et besøg på Grønlands Nationalmuseum. Her kan du se fund fra alle tidsperioder og civilisationer i Grønland. Efter ca. 30 minutter på museet forsætter vi rundt i området, der bliver kaldt Kolonihavnen. Det er her de fleste af de originale huse fra det 17. og 18. århundrede stadig står. På vejen passerer vi Hans Egedes hus, skulpturen af Havets Moder og den omdiskuterede statue af Hans Egede ved Grønlands Domkirke.

Vi går derefter til ‘Brættet’, det traditionelle marked, hvor lokalt fangede fisk, sæler og rensdyr bliver solgt – helt frisk.

Nu går turen videre mod Grønlands regeringsbygninger og herefter mod Grønlands Kulturhuset Katuaq, hvor vores tur ender. Du er nu så centralt som du kan være, og her er der fine indkøbsmuligheder. Og mange andre spændende ting, at give sig til.

Næste programpunkt i udflugtspakken er en nordlystur, der starter klokken 20. Det er en god ide at få noget aftensmad, inden I tager af sted. Nuuk byder på mange spisesteder, så kig jer omkring eller spørg guiden eller i hotellets reception.

Nordlystur med båd (del af udflugtspakken)

Du får en helt anden oplevelse af nordlyset, når du ser det fra en båd. Det er et fænomen der altid har været fascinerende, også for os folk i Arktis.

Vi sejler ud klokken 20 fra Nuuk og over mod Akia, der også er kendt som Nordlandet. Her har vi en få en fin udsigt til Nuuks skyline uden at have forstyrrende lys omkring os. Herfra drager vi længere ind i Nuukfjorden, hvor båden producerer det eneste kunstige lys. Vi stopper båden flere gange, slukker for motoren og nyder nattehimmelen og ikke mindst stilheden (som dog ofte brydes af diverse ih og åh, når nordlyset danser over os).

Nordlyset er et naturfænomen, så det er svært at forudsige, om det kommer. Vi er nødt til at gribe chancen, når der er klar himmel og mørkt nok. Der er derfor ingen garanti for, at nordlyset kommer – det er naturen, der styrer livet heroppe.

Det hænder, at rederiet annullerer sejlturen i sidste øjeblik, hvis det bliver overskyet, for så kan man ikke se nordlyset. I det tilfælde får du refunderet sin billet, og vi ser, om ikke vi kan finde en alternativ løsning, når du kommer til Ilulissat.

Beate Ulich
Dag 3:
Fly Nuuk til Ilulissat, velkomstmøde og byrundtur (tilkøb)

I dag går turen videre med fly til Ilulissat, hvor endnu et eventyr venter. Det er en flot flyvetur, hvor du rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde, og du kan glæde dig til de næste dage, der står helt i isens, vinterens og hundeslædens tegn – kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel, grønlandsk by.

Du bliver hentet i bus i lufthavnen, og du checker ind på det dejligt beliggende hotel. Her møder du en af vores guider, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

Har du tilkøbt udflugtspakken, er det nu tid til en guidet byrundtur:

Byrundtur i Ilulissat (del af udflugtspakken)

Start dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, der giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.

Ilulissat blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for Polarcirklen. Du besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Om aftenen er der en dejlig velkomstmiddag på hotellet.

Beate Ulich
Dag 4:
Ilulissat - tag med på en sejlads blandt gigantiske isbjerge

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv.

Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag – måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille. Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du glæde dig til en sejltur på Isfjorden.

Sejlads på Isfjorden (del af udflugtspakken)

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op til 100 meter op over havets overflade.

Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. Det er en utrolig naturoplevelse,  du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Erick Cummings & Trevor Traynor
Dag 5:
Ilulissat - vi anbefaler en vandretur til Sermermiut eller en overnatning i Igloo Lodge

Endnu en dag fyldt med muligheder. Har du tilkøbt udflugtspakken, skal du i dag på en mindre vandretur:

Vandretur til den forladte boplads Sermermiut (del af udflugtspakken)

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den tidligere boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag er der endnu mange rester fra den tid, der vidner om inuits tilstedeværelse, selvom det selvfølgelig er svært ar se om vinteren, når her ligger sne.

Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst.

Overnatning i Igloo Lodge (tilkøb)

På dag 5-6 kan du opleve en rigtig iglo, hvor du skal overnatte og afsted på nogle unikke udflugter.

Vores søsterselskab World of Greenland, der har stor succes med deres sommerlodges ved den kælvende gletsjer, Eqi Gletsjer, og i den smukke bygd Ilimanaq, tilbyder nu også en vinterlodge i iglo-form. Du kommer ud i det vidunderlige vinterlandskab, hvor nordlyset forhåbentlig danser på himlen om aftenen. Herude blandt fjeldene kommer du til at overnatte i en iglo (dog også med mulighed for at gå ind i en opvarmet hytte).

Igloo Lodge består af fem rummelige igloer, som hver har plads til to personer. Der er redt op med rensdyrskind og varme vintersoveposer. Der er også stearinlys på sengebordet, hvilket gør, at temperaturen ligger omkring frysepunktet inde i hytten. Det står i stærk kontrast til de ned til minus 20 grader C udenfor. Hytten ved igloerne er det sted, hvor vi spiser vores måltider. I træhytten er der også tørkloset.

Mens du er ude i ødemarken, skal du også ud på en sneskotur, hvor vi trekker til et udkigspunkt over Isfjorden. Selve turen til Igloo Lodge er også spændende. Du bliver kørt i pistemaskine i omkring en times tid ind i Ilulissats bagland med fantastisk udsigt undervejs. Så står den på kaffe og frokost, de ovennævnte udflugter, eftermiddagskaffe og kage, aftensmad og efterfølgende hygge, aftenkaffe fulgt af udkig efter nordlys, overnatning i iglo, morgenmad og endelig med pistemaskinen tilbage til civilisationen.

NB: Hvis du er interesseret i vores outdoorpakke, bedes du kontakte os pr. mail eller telefon, så vi kan undersøge, om der er plads på det tidspunkt, du skal afsted. Som nævnt er alle de andre udflugter også med i denne pakke, men vælger du outdoorpakken, bliver der flyttet rundt på enkelte af udflugterne, så alting går op i en højere enhed.

Per Arild Struksnes
Dag 6:
Ilulissat med dagen til fri disposition og muligheder på egen hånd - eller snescooterudflugt (tilkøb)

Dagen i dag er til din egen rådighed, og mulighederne er mange. Snyd fx ikke dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben. Der er også mange vandreture, du kan tage på. Du kan fx gå langs vejen til lufthavnen, hvor du kommer forbi en typisk, grønlandsk kirkegård. Der er mulighed for afstikkere ud i fjeldet, men det kan godt være lidt svært at gå her, for sneen kan være dyb. Lej eventuelt nogle snesko og sus ud over stepperne.

Snescootertur med 1 eller 2 personer på snescooteren

På denne tur kommer du med ud i Ilulissats bagland, og oplever det arktiske vinterlandskab på tæt hold. I kører op igennem “Kløften”, der er et smalt spor, som skærer sig gennem fjeldet bag Ilulissat. Fra toppen får du en fantastisk udsigt over Ilulissat og Diskobugten. Så kører I som gruppe videre over frosne søer og det barske fjeldlandskab. I stopper op ved de bedste udsigtspunkter undervejs, så der kan tages billeder, og I kan få noget varmt at drikke.
Du kan købe udflugten, så du er sammen med en anden person på snescooteren, eller du kan alene på en snescooter. Denne udflugt afvikles enten på dag 6 eller 7, alt efter om du også skal overnatte i Igloo Lodge.

Beate Ulich
Dag 7:
Ilulissat på egen hånd - på opdagelse i byen

Brug evt. den sidste dag på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærk historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem. Fiskerne på “Brættet” giver dig et indtryk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås friskere.

Det er ikke kun øjnene, der skal mættes, men også ganen og maven. Restauranterne i Ilulissat tager dig med på en rejse ud i lokale specialiteter – f.eks. grønlandsk sushi, hval og sæl, og på caféerne frister den friskbagte kage. Alle sanser skal nok komme på overarbejde på denne rejse!

Og så bliver du i øvrigt aldrig træt af at kigge ud over Isfjorden…

Dag 8:
Fly Ilulissat via Nuuk til København

Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet på vej mod Nuuk, hvor flyet sætter kurs mod København med ankomst om aftenen.

 

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokaltider)

 • Udrejse fra København 10.45.
 • Hjemrejse ankomst København 22.00.

Bemærk: flyselskabet kan ændre afgangstider.

 

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

 

Zoom ind på sne og is

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Vores vinterbestseller. Du får 2 nætter i Grønlands hovedstad Nuuk og hele 5 nætter i Ilulissat i Diskobugten. Se nordlys, kør hundeslæde og oplev kæmpe isbjerge. Du glemmer det aldrig!

Fra
pr. person i dobbeltværelse
Jan - mar 2 dage  | 1 nætter Rejse nr. 7040 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
IndlandsisenIsbjergeHundeslædeNordlys

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011