Indlandsis, isbjerge og lyse nætter

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Med denne rejse giver vi dig mulighed for at opleve roen og nærværet på to destinationer som giver dig en helt særlig oplevelse af Grønland – begge steder bliver du taget vel i mod af vore dygtige guider og der er mulighed for at tilføre en masse spændende aktiviteter som vil fuldende din grønlandsoplevelse.

Rejsen har været en bestseller i mange år som hotelbaseret rejse, så derfor har vi valgt også at tilbyde dig turen med billigere overnatning, hvor du bor på Old Camp i Kangerlussuaq og i guesthouse, “Petrines Hus,” i Ilulissat. Her er der er mulighed for at lave mad selv og gode indkøbsmuligheder.

Kangerlussuaq ved Indlandsisen i Grønland er første stop

Lufthavnen i Kangerlussuaq er indfaldsvinklen til Grønland og første stop på denne rejse. Du glemmer aldrig første gang, du sætter fødderne på Grønlands jord og indånder den frostfriske grønlandske luft. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor den enorme Indlandsis præger landskabet. En udflugt til Indlandsisen er derfor oplagt, og der er rig mulighed for at se moskusokser og rensdyr.

Ilulissat Isfjord i Diskobugten

Næste stop på rejsen er Ilulissat, som er berømt verden over for sin isfjord med de største og de fleste isfjelde i Grønland. Ilulissat har det største slædedistrikt i Grønland og her er mere end 2.500 hunde, hvilket du ikke kan undgå at høre et par gange om dagen, når det er tid til en hylekoncert.

Du rejser på egen hånd og bestemmer selv tempo og indhold, men du får hjælp og information hele vejen af vores lokale samarbejdspartnere. På begge destinationer vil du blive taget vel i mod af vores dygtige lokale guider, som vil sikre jer det bedst mulige ophold og oplevelser i vores fantastiske Grønland.

Lignende rejse

Samme rejse findes også i en udgave, hvor du overnatter på centralt beliggende hoteller: Se rejse 7032.

Highlights

 • Gå en tur direkte på indlandsisen
 • Bo i isbjergenes hovedstad Ilulissat
 • Sejl blandt betagende isbjerge
 • Oplev kælvende og buldrende gletsjer
 • Mærk autentisk by-og bygdeliv
 • Spot dyrelivet til lands og til vands

Inkluderet i rejsen

 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Alle transfers i Grønland
 • 1 nat på vandrehjemmet Old Camp (delt bad/toilet)
 • 6 nætter i Guesthouse Petrines hus (delt bad/toilet)
 • Mad og drikke på flystrækningen København-Kangerlussuaq t/r
 • 1 x morgenmad i Kangerlussuaq
 • Håndklæder og sengelinned
 • Informationsmøder
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad
 • Morgenmad i Petrines hus
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Christina Lundbye
Dag 1:
København til Kangerlussuaq, velkomst og mulighed for udflugt til Indlandsisen

Air Greenland flyver fra København til Kangerlussuaq, hvilket giver dig 4½ time til at forberede dig på en verden, der er helt sin egen. Undervejs kan du nyde et let måltid, en film (for både børn og voksne) og det første syn af nunatakker (fjeldtoppe, der stikker op gennem Indlandsisen) og selve Indlandsisen.

Velkomst og indkvartering

Ved ankomsten modtages du af en guide fra vores samarbejdspartnere i Kangerlussuaq, der hjælper dig med at checke ind på Old Camp. Der afholdes et informationsmøde, hvor du hører mere om området og dets udflugtsmuligheder.

Kangerlussuaq ved Indlandsisen

Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold. Kangerlussuaq er også stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80% af Grønland. Isarealet er  mere end 40 gange Danmarks størrelse, så naturens kræfter har virkelig spillet med musklerne. Tag med på en guidet tur til Indlandsisen og få syn for sagen.

Udflugt til Indlandsisen, Punkt 660 (del af udflugtspakken)

Hvis du har købt udflugtspakken, er det nu tid til udflugt. Indlandsisen ligger ca. 25 km fra bygden, og vi kører i et 4-hjulstrukket køretøj gennem et fantastisk morænelandskab ad en grusvej, som fører os hele vejen ind til punkt 660, stedet hvor vi gør holdt og går op på selve Indlandsisen. Undervejs på turen er der gode chancer for at se rensdyr og moskusokser og ikke mindst det flotte morænelandskab.

Christina Lundbye
Dag 2:
Fly til Ilulissat, velkomstmøde og eventuelt kulturhistorisk byrundtur

Rejsen fortsætter videre til Ilulissat og Isfjorden med fly. At Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.

Ankomst og indkvartering

Ved ankomst til Ilulissat er der transfer til Petrines Hus, der ligger få minutters gang fra bycentrum.

Cirka en time efter check-in i Petrines hus afholdes et informationsmøde, hvor en af vores guider fortæller lidt om byen og de mange udflugtsmuligheder. Herefter er du klædt godt på til et fantastisk ophold i dette fantastiske område.

Forslag til udflugter og aktiviteter

Der findes mange udflugter som er arrangerede og nogle, du kan tage på på egen hånd. Især hvis du godt kan lide at vandre, er der rigtig mange gode muligheder. Vi anbefaler dog, at du tager med på nogle af de guidede sejlture, hvor du får set Diskobugten fra søsiden og oplever de store isbjerge og de fantastiske omgivelser. Det er muligt at købe en udflugtspakke, hvor vi har samlet de ideelle udflugter til denne rejse og årstid. Vi booker det hele for dig hjemmefra.

Udflugtskontoret World of Greenland ligger lige midt i Ilulissat. De tilbyder en lang række udflugter, hvor du får et indtryk af byens ideelle mix af den autentiske kultur og et moderne velfungerende samfund og dets stærke samhørighed med den fascinerende natur. Du kan altid henvende dig hos World of Greenland, hvis du har spørgsmål til udflugter og aktiviteter på egen hånd.

Knud Rasmussens fødeby byder på et væld af oplevelser, uanset om du ønsker at vandre i fjeldene, snuse til stemningen i byen på egen hånd, eller du ønsker at tage på arrangerede udflugter. Der bor ca. 4.000 mennesker i Ilulissat og flere tusinde slædehunde, der varmer op til vinterens udskejelser og pynter godt op i landskabet. Der er således masser at se på, bare på en slentretur i byen og ned til Isfjorden.

Kulturhistorisk byrundtur i Ilulissat (del af udflugtspakken)

Mange siger ”Jamen, vi kan da selv gå rundt i byen”. Ja, det kan man helt sikkert; men på en kulturhistorisk byvandring går vi et spadestik dybere. Start dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, der giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.

Ilulissat – Jakobshavn blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord på polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

Jesper Kunuk Egede
Dag 3:
Ilulissat og mulighed for sejlads blandt isbjerge

Ilulissat er det grønlandske ord for isfjelde. Byen ligger smukt ved mundingen af den 60 kilometer lange og verdensberømte isfjord ”Kangia”, der i 2004 blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Isen er fantastisk, og du kan opleve den til vands, til lands og fra luften.

Har du tilkøbt udflugtspakken, byder aftenen på en herlig midnatssejlads på Isfjorden:

Sejlads blandt isbjerge (del af udflugtspakken)

Midnatssolens stråler giver isbjergene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op mod 70 meter op over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle blandt dem.

Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj. Det er koldt på vandet, selvom solen stadig står på himlen.

Jette Schwarz
Dag 4:
Ilulissat på egen hånd og mulighed for heldagssejlads til gletsjeren Eqi

Vi foreslår, at du bruger dagen i dag på en tur til Eqi Gletsjeren.

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi Gletsjer, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme tæt på kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isstykker, der brager ud i vandet, er meget betagende.

Sejlads til Eqi Gletsjer (del af udflugtspakken)

Sejlturen til Eqi Gletsjer går nordpå langs kysten, forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte plasker rundt. Inden vi når Eqi, går turen videre op gennem Attaa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald.

Sejlturens længde til og fra Eqi Gletsjer kan variere mellem to og fem timer per vej, afhængig af hvilken bådtype der anvendes den pågældende dag. Opholdet ved Eqi Gletsjer varer ca. 2 timer.

Ella Grødem - Visit Greenland
Dag 5:
Ilulissat på egen hånd – eller vi foreslår en vandretur med guide til en forladt boplads ved Isfjorden

Dagen i dag er oplagt til at udforske Isfjorden til fods. Pak rygsækken med lidt mad og varmt vand på termokanden og brug hele dagen i dit eget tempo langs den pragtfulde Isfjord, hvor de store isfjelde driver ud mod Diskobugten. Har du købt udflugtspakken, kommer ud også derud, men blot i nogle timer. Så kan du bruge resten af dagen på at dase og nyde omgivelserne.

Vandretur til bopladsen ved Isfjorden – Sermermiut (del af udflugtspakken)

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner, køkkenmødding og mærk permafrosten med dine egne hænder. På denne korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Kællingekløften.

Mange spørger:”Kan jeg ikke gå disse ture selv?”. “Jo, det kan du godt”. Men vi oplever, at en del gæster finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld. Desuden får du udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen.

Asger Pjetursson
Dag 6:
Ilulissat med endnu flere aktiviteter – vi anbefaler en kajaktur eller dagstur til Ilimanaq

Dagen i dag er til din egen disposition. Det kan være, den skal bruges på bare at slentre rundt i byen og lade indtrykkene bundfælde sig. Husk kameraet; der er altid sjove ting at fotografere.

I dag kan du også prøve at komme ud at ro i kajak i kajakkens hjemland, hvis det skulle friste.

Kayak Experience i Ilulissat (tilkøb)
Inuit har roet kajak i de grønlandske farvande i over tusind år, og det kan du også komme til. Kajakken glider lydløst gennem vandet, og du oplever de enorme isbjerge rejse sig omkring dig. Solen giver isen et unikt farvespil. I overskyet vejr vil isbjergenes smukke blå farver træde frem. Med lidt held møder vi også hvaler. Turene foregår i stabile dobbeltkajakker med en følgebåd. Udflugten varer i alt 3½-4 timer, og du er på vandet i mindst to timer.

Jette Schwarz
Dag 7:
Sidste hele dag i lulissat - vi anbefaler en hvalsafari

Hvalsafari (del af udflugtspakken)

Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler, og når først man oplever det, giver det et helt sus i maven og er en oplevelse, man sent glemmer.

I de grønlandske farvande ses omkring kan du opleve op til 15 hvalarter.

I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i Isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland.

Turen varer 4 timer, og vi anvender den hurtige bådtype Targa, så vi kan komme længere omkring.

Air Zafari
Dag 8:
Hjemrejsedag via Kangerlussuaq

Med udsigt over Isfjorden og det sidste syn af isbjerge går rejsen atter hjemad efter mange oplevelsesrige og intense dage. Flyet bringer dig fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København med ankomst om aftenen.

Du rejser hjem med bagagen fyldt med minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder – det er hvad vores rejsende fortæller os.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Old Camp

Old Camp ligger i de gamle officersbarakker, der i dag er omdannet til et klassisk vandrehjem med en vidunderlig udsigt over Søndre Strømfjord. Vandrehjemmet har TV-stue, fællesfaciliteter, souvenirbutik og en bookingskranke samt et kontor, hvor du kan booke udflugter.

Her er rene værelser, og der er toilet og bad på gangen. Sengelinned og håndklæde er inkluderet. Morgenmad serveres i fællesstuen hver morgen

Old Camp
Aqisseq 266
3910 Kangerlussuaq

Petrines Hus

Petrines hus (Unnuisarfik) er et hyggeligt hus med en fantastisk beliggenhed i Ilulissat centrum. Der er to etager med 2 dobbeltværelser og 1 enkeltværelse på hver. Hver etage har eget fælleskøkken, og der er fælles bad og toilet på hver etage. Huset har en enestående udsigt mod den nordlige del af byen og mod Diskobugten.

I husets køkken er der alt, hvad du har brug for til at lave mad samt te/kaffemaskine og køleskab. Huset er fuldt møbleret og er udstyret med farve-TV og radio, mønttelefon samt vaskemaskine. Gratis wifi. Petrines hus ligger få minutters gang fra bycentrum.

Peter Rosingip Aqq. 5
Postboks 282
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Flytider (lokaltid)

 • Udrejse fra København 09.00.
 • Hjemkomst i København 20.15.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

 

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

 

Indlandsis, isbjerge og lyse nætter

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Vores sommer bestseller i en økonomisk udgave. Du har en nat i Kangerlussuaq og hele 6 nætter i Ilulissat. Oplev isbjerge til lands, til vands og til fods. Du bor på guesthouses med adgang til køkken.

Fra
17.495 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Jun - aug  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 7031 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
IndlandsisenKulturIsbjergeHvalsafari

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011