Grønland klædt i efterårsdragt

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Grønland er umådeligt smuk, uanset hvilken årstid du vælger at besøge landet. Efteråret er præget af ro og stilhed efter en hektisk og kort sommer, så du har det mere eller mindre for dig selv – sammen med de lokale indbyggere naturligvis. Efteråret er også en tid, hvor naturen gerne viser alle sider af sig selv – fra smukke solskinsdage, hvor fjeldet er klædt i gulbrune nuancer, der bare skal opleves, til brutale efterårsstorme, der tiltaler med sin barske skønhed, men også kræver god påklædning.

Med efterårets komme bliver himlen atter sort om natten, og det helt fantastiske naturfænomen, nordlyset, melder sin ankomst. Er himlen fri for skyer, er det bare ud og næsen i sky. Grønland er ikke præget af forstyrrende elektrisk lys i samme omfang som Europa, og dét – kombineret med lav luftfugtighed, der giver tindrende klar luft – gør, at himmelhvælvet tegner et mylder af stjerner og en flot klar mælkevej.

Lufthavnen Kangerlussuaq er indfaldsvinklen til Grønland og første stop på denne rejse. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor den enorme Indlandsis præger landskabet. En udflugt til Indlandsisen er derfor oplagt, og der er gode muligheder for at se moskusokser og rensdyr. Næste stop på rejsen er Ilulissat, som er berømt verden over for sin Isfjord med de største og de fleste isfjelde i Grønland.

Du rejser på egen hånd og bestemmer selv tempo og indhold, men du får hjælp og information hele vejen af vores lokale samarbejdspartnere. På begge destinationer vil du blive taget vel i mod af vores dygtige lokale guider, som vil sikre jer det bedst mulige ophold og oplevelser i vores fantastiske Grønland.

Highlights

 • Stå og gå på Indlandsisen
 • På udkig efter det særegne arktiske dyreliv
 • Spot nordlyset på polarhimmelen
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv isfjorden
 • Tag på vandring i den autentiske og farverige by
 • Sejl med ud blandt gigantiske isbjerge

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Fly Kangerlussuaq-Ilulissat t/r med Air Greenland
 • 2 nætter på Polar Lodge med delt bad/toilet
 • 5 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic
 • Sightseeing tur i Kangerlussuaq (varighed ca. 2 timer)
 • 2 informationsmøder
 • Håndklæder og sengetøj på hotel og vandrehjem
 • Fakturagebyr
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad
 • Rejseforsikringer
 • Udflugter

Dagsprogram

Ellen Fjellanger Schmidt
Dag 1:
Fly København - Kangerlussuaq, indkvartering og velkomstmøde - eventyret kan begynde

Vi flyver med Air Greenland fra København til Kangerlussuaq. Forude venter 4½ times flyvetur og et otte dages efterårs- eller begyndende vintereventyr.

En guide fra vores lokale samarbejdspartnere modtager dig ved ankomst og hjælper til med check-in på Polar Lodge. Polar Lodge ligger et stenkast fra lufthavnen og er et afslappet overnatningssted med køkkenfaciliteter, hyggerum og souvenirbutik.

Efter det praktiske med check-in og udpakning på værelset i lodgen, holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om bygden, området, spise- og udflugtsmuligheder og kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet, men vi anbefaler at booke udflugter hjemmefra, da du derved er sikret plads. Vi har sammensat en udflugtspakke, vi synes rummer det bedste Kangerlussuaq og Ilulissat har at tilbyde.

Det er nu tid til at opleve den gamle amerikanske flyvebase på en guidet rundtur med bus, som giver dig et indblik i områdets fascinerende historie og natur.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 2:
Kangerlussuaq - mulighed for tur til Indlandsisen og nordlystur

Dagen i dag råder du helt selv over, og det smukke bagland indbyder til forskellige udflugter. Har du tilkøbt udflugtspakken, er der først en tur til Indlandsisen Punkt 660 på programmet.

Tur til Indlandsisen – Punkt 660 (del af udflugtspakken)

Kangerlussuaq er kendt for adgangen til Indlandsisen, og dette er en guidet tur til denne gigantiske iskappe, der er på størrelse med hele Vesteuropa. Vi kører i et 4-hjultrukket specialkøretøj gennem et smukt varieret område.

For enden af vejen går vi hen til og op på selve Indlandsisen, hvilket er en unik oplevelse. Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden, før vi returnerer til vores køretøj. Undervejs på turen er der chance for at spotte rensdyr, moskusokser, og måske nogle sneharer, hvis vi er heldige. . Tag med og få den enestående mulighed for at komme op på Indlandsisen – det er en helt særlig følelse at mærke den ekstra kulde og lade øjet vandre ud over den enorme og nærmest uendelige flade af is.

Nordlystur (tilkøb)

På aftener med skyfri himmel, har vi ofte det flotteste nordlys i Kangerlussuaq. Vi kører ud i naturen, hvor vi ikke bliver generet af kunstigt lys, og så lader vi naturen starte sin opvisning.

Senere kører vi tilbage og samles i en hyggelig atmosfære, hvor guiden fortæller om nordlyset og de mange grønlandske myter, som nordlyset har skabt gennem tiderne. Der vil også blive serveret en velsmagende kop “grønlandsk kaffe”.

Beate Ulich
Dag 3:
Fly Kangerlussuaq – Ilulissat, velkomstmøde

Rejsen går nu videre med fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på tre kvarter, hvor du rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde og ved landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i isens, vinterens og hundenes tegn – kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel grønlandsk by.

Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel. Her møder du en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området og spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

Beate Ulich
Dag 4:
Ilulissat - med mulighed for at lære byen at kende på en guidet byrundtur

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv.

Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag, eller måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille.

Første udflugt i Ilulissat i udflugtspakken er en guidet byrundtur.

Guidet byrundtur (del af udflugtspakken)

Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter. Du kan ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

Beate Ulich
Dag 5:
Ilulissat - tag med på en sejlads blandt gigantiske isbjerge

Dagen i dag er til din egen rådighed, og mulighederne er mange. Snyd ikke dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben.

Sejlads på Isfjorden (del af udflugtspakken)

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner tons is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op til 100 meter over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. En utrolig naturoplevelse du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Jette Schwarz
Dag 6:
Ilulissat - gå med på vandretur til den forladte boplads ved isfjorden

Endnu en dag fyldt med muligheder på egen hånd. Har du tilkøbt udflugtspakken, skal du i dag ud at vandre til Sermermiut.

Vandretur til den forladte boplads Sermermiut (del af udflugtspakken)

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst. Alt efter hvornår du kommer, kan du se ruiner, køkkenmødding og mærk permafrosten med dine egne hænder.

Når vi er færdige med vandreturen til Sermermiut anbefaler vi, at du på egen hånd besøger Isfjordscentret, der ligger smukt med udsigt over hundepladsen, Sermermiut og Isfjorden.

Dag 7:
Ilulissat på egen hånd – på opdagelse i byen

Brug eventuelt din sidste dag på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærk historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem. Fiskerne på “Brættet” giver dig et indtryk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås mere frisk.

Det er ikke kun øjnene, der skal mættes, men også ganen og maven. Restauranterne i Ilulissat tager dig med på en rejse ud i lokale specialiteter – f.eks. grønlandsk sushi, dybstegte ammasætter (lille loddefisk), hval og sæl, og på caféerne frister den friskbagte kage. Alle sanser skal nok komme på overarbejde på denne rejse!

Kirsten Kjer Pedersen
Dag 8:
Fly Ilulissat - Kangerlussuaq - København

Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet på vej mod Kangerlussuaq, hvor flyet sætter kurs mod København med ankomst om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Polar Lodge

Polar Lodge ligger ved lufthavnen i Kangerlussuaq, så man kan nemt gå hertil, når man har fået sin bagage i lufthavnen. Polar Lodge har et hyggeligt spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres, samt et moderne køkken, hvor du kan tilberede din mad. Som nævnt ligger Polar Lodge så centralt som muligt, så der er ikke langt til restauranten eller cafeteriaet i lufthavnsbygningen og byens eneste supermarked.

Værelserne er rummelige, og enkelt indrettede med behagelige senge. Sengelinned og håndklæde er inkluderet. Badeværelser og toiletter er på gangen.

Polar Lodge
Mitaarfiit Aqq – Box 1009
3910 Kangerlussuaq

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider

 • Udrejse fra København kl. 10.00
 • Hjemkomst i København kl. 21.00

Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Pakkelister

Håndbagage
Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

 

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

Grønland klædt i efterårsdragt

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Kom tæt på naturens undere i det grønlandske efterår og tidlige vinter, præget af ro og stilhed. Nordlyset dukker frem medio september. Se is i alle former i Kangerlussuaq og Ilulissat.

Fra
16.525 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Sep - dec  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 7042 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
IndlandsisenNordlysIsbjergeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011