Luksusweekend i Ilulissat

5 dage i nordlyshytte ved Ilulissat

Grønland viser sig fra sin allerbedste side på denne luksusferie, hvor du skal bo i Hotel Arctics forrygende nordlyshytter med udsigt over Diskobugten. Samtidig får du den storslåede natur helt tæt på, når luksus og naturoplevelser går hånd i hånd under hele rejsen.

De syv nordlyshytter er opført på fjeldet foran Hotel Arctic, og da de er udstyret med store panoramavinduer, kan du helt uforstyrret betragte det smukke nordlys danse hen over nattehimmelen. Selvom du befinder dig indenfor, vil den omkringliggende natur føles helt tæt på. Hytterne er designet med henblik på at give dig de bedste forudsætninger for at nyde Grønlands natur, også mens du ligger i den komfortable seng. Derfor er panoramavinduerne udstyret med opvarmet glas, så sneen ikke bliver liggende og forstyrrer din udsigt.

På den anden side af panoramavinduerne flyder isbjergene forbi. De er flotte i alt slags vejr, og vi kan godt forstå, hvis det viser sig svært at rive sig bort fra udsigten for at tage med ud på dagsudflugterne. Det vil vi dog alligevel anbefale dig, da der venter de mest fantastiske oplevelser i det grønlandske vinterlandskab.

Udover at sejle mellem de gigantiske isbjerge på Ilulissat Isfjord, har du mulighed for at prøve at køre med hundeslæde og på snescooter. Derudover venter en helikoptertur over Isfjorden, en guidet tur til UNESCO-området Sermermiut og en byvandring i den farverige by, Ilulissat. Vores guideteam står altid klar i kulissen til at guide dig på vej til de bedste oplevelser.

Highlights

 • Bo i Hotel Arctics eksklusive nordlyshytter
 • Mulighed for at se nordlyset over dig, mens du ligger i din seng
 • Tag på vandring i den autentiske og farverige by
 • Kom ud i naturen på hundeslæde
 • Kom helt tæt på UNESCO Verdensarv ved bredden af Ilulissat Isfjord
 • Sejl med ud blandt enorme isbjerge

Inkluderet i rejsen

 • Fly København–Nuuk t/r
 • Fly Nuuk–Ilulissat t/r
 • Transfers lufthavn-hotel t/r i Grønland
 • 5 nætter i Hotel Arctics nordlyshytter
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Nuuk t/r med Air Greenland
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (eksklusive drikkevarer)
 • Informationsmøde
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Greenland Travel indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad
 • Udflugtspakke (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring

Dagsprogram

Christina Lundbye
Dag 1:
Fly fra København til Ilulissat via Nuuk, introduktionsmøde, byrundtur (tilkøb) og velkomstmiddag

Vi flyver først med Air Greenland fra København til Nuuk. Forude venter 4½ times flyvetur og et 5-dages vintereventyr. Men først skal vi skifte fly i Nuuk, og herfra flyver vi et af de mindre indenrigsfly nordover mod Ilulissat. Her bliver I hentet i lufthavnen og kører nu til selve Hotel Arctic, der ligger i udkanten af byen.

Nordlyshytterne ligger lidt væk fra selve hotellet, men ikke særligt langt. Der er gangbro og trappe til hytterne, så det er nemt at komme frem.

Efter det praktiske med check-in, holder guiden informationsmøde på hotellet. På mødet får du oplysninger om oplevelser i Ilulissat, spise- og udflugtsmuligheder og kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

Dagsprogrammer

Nedenfor kan du se et dagsprogram for turen. Dette er baseret på den udflugtspakke, du kan tilkøbe sammen med turen. Programmet byder på masser af kontakt med den grønlandske natur og kultur gennem udflugtspakken. Nogle vintermåneder har ret korte dage, så måske bliver der byttet rundt på rækkefølgen af udflugter for at sikre, at kabalen går op, hvis der for eksempel skal sejles på to dage i stedet for to gange om dagen.

Har du købt udflugtspakken, er det allerede nu tid til din første udflugt.

Guidet byrundtur (del af udflugtspakken)

Ilulissat er Grønlands tredjestørste by, og som den første udflugt i pakken skal du på en guidet byrundtur, hvor du kommer helt tæt på byens historie og mange spændende facetter. Byen blev anlagt som bygd i 1727, men der har boet mennesker i området i over 4.000 år. I 1741 oprettede den islandske købmand Jacob Severin handelsstationen Jacobshavn, og rundt omkring i byen kan du stadig finde mange bygninger, der giver minder om de gamle tider. Den verdensberømte polarfarer- og forsker Knud Rasmussen voksede op i den bygning, der nu huser det kulturhistoriske museum.

Ilulissat er en smuk by med venlige indbyggere, og der hersker en helt særlig stemning – især fordi du ikke vil kunne undgå at se og høre nogle af de mange slædehunde fra de store hundepladser lige uden for byen. Der er også en super udsigt de fleste steder i byen, og ingen andre steder finder du så imponerende isbjerge i gåafstand fra butikker, cafeer og restauranter. Glæd dig til en spændende rundtur og få masser af information, du kan bruge i de kommende dage.

Om aftenen byder Hotel Arctic på en to-retters velkomstmiddag (eksklusive drikkevarer) i den hyggelige restaurant. Herefter kan du gå en tur i området eller hen og nyde udsigten fra din nordlyshytte.

Nordlyset, også kendt som aurora borealis, er en af naturens mest betagende fænomener, hvor himlen lyser op i farverige bølger og danser over horisonten. Mens vi skaber de bedste rammer og forudsætninger for at opleve dette spektakulære syn fra vores nordlyshytter, er det vigtigt at understrege, at nordlyset er et naturfænomen, som ikke kan garanteres. Dog kan vores placering og faciliteter optimere dine chancer for at se dette magiske lysshow. Så selvom nordlyset ikke altid viser sig i sin fulde pragt, vil oplevelsen af Grønlands storslåede natur stadig være uforglemmelig, både fra vores panoramavinduer og under de mange spændende aktiviteter, som venter på dig udenfor.

Lisa Burns - Greenland Travel
Dag 2:
Dagen til egen disposition eller vandring til Sermermiut og sejlads på Isfjorden (tilkøb)

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af Ilulissat og de andre byers skønhed, naturens storhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv.

Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag – måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille i din lækre hytte.

Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du se frem til en vandretur til den forladte boplads Sermermiut ved Isfjorden og en sejltur på Isfjorden.

Vandretur til bopladsen ved Isfjorden, Sermermiut (del af udflugtspakken)

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Igennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Du kommer til at høre guiden fortælle historien om inuits liv og skikke før europæernes ankomst. Da der er sne her om vinteren, ser du ikke selve ruinerne af den gamle boplads, men du kommer til at fornemme hvordan det har været, at komme ud fra tørvehytten og kigge ud over et imponerende sne- og islandskab. På denne korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Kællingekløften, der blev ret berømt efter TV-serien Borgen blev optaget i Ilulissat og omegn.

Vi oplever, at mange finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld. Desuden får du udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen.

Men der er mere isfjord på programmet i dag! Senere kan du nemlig komme ud at sejle og se isfjorden fra andre vinkler.

Sejlads på Isfjorden (del af udflugtspakken)

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op til 70 meter op over havets overflade.

Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. Det er en utrolig naturoplevelse, du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 3:
På egen hånd eller hundeslædetur og nordlyssafari (tilkøb)

Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du i dag glæde dig til en 1½-times hundeslædetur.

Hundeslædetur (del af udflugtspakken)

Hundeslæden er et af de mest kendte ikoner for Grønland og en tusind år lang tradition for inuit. Ikke mange andre befordringsmidler har klaret en så lang periode uden ændring i udseende og teknologi: en flok glade hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

Denne tur foregår oftest på fladt terræn på en slette, der ligger nær Ilulissat. Udover kusken er I to deltagere på hver af slæderne, så har du booket alene, kommer du måske til at dele slæde med en anden person, så I er to om at dele oplevelsen. Hunde er ligesom mennesker meget forskellige, så er du ude med familie og venner, kan vi af samme grund ikke garantere, at I følges ad på hele turen. Nogle hunde elsker at fare af sted, mens andre tager det mere roligt. Denne tur er ikke god til dig, hvis du har nakke- eller rygproblemer eller hvis du er immobil. Deltagere skal være 12 år og ældre.

Efter aftensmaden kan du komme med ud og opleve nordlyset i naturen.

Nordlyssafari (del af udflugtspakken – dog ikke hvis du rejser i april, for da er det for lyst til at se nordlys om aftenen og natten)

På vinteraftener med klart vejr kan du se det smukke nordlys over Ilulissat. Guiden fortæller jer om fænomenets opståen og giver tips og tricks til, hvordan du får de bedste billeder af farvernes vandring over nattehimlen. Aurora Borealis, som nordlys også hedder, er nattehimlens mest spektakulære fænomen. På dage med mere end 20 % chance for at se nordlys, henter vi dig på hotellet og kører ud til det mørkeste område nær Ilulissat. Her kan vi tage billeder og nyde opvisningen fra naturens side, når farverne bevæger sig i bølger hen over aftenhimlen.

Sagnet siger, at når nordlyset danser rundt på himlen, betyder det, at ånderne spiller fodbold med et hvalroskranie.

Filip Guilda - Visit Greenland
Dag 4:
På egen hånd eller mulighed for snescooter- eller helikoptertur (ekstra tilkøb)

I går var der fokus på traditionelle oplevelser – både naturmæssigt og kulturelt. I dag kan du i stedet opleve det mere moderne Grønland.

3-timers Snescootertur (tilkøb)

Snescooterkørsel er et spændende eventyr, hvor du prøver kræfter med stærke motorer og fart! Om vinteren er snescooterkørsel en populær aktivitet i Grønland. Vores rute kan ændres afhængigt af sne- og vejrforholdene. Vi begynder normalt med at køre op via “Kløften”, en snoet vej på bjergsiden lige bag Ilulissat. Vi har en forrygende udsigt over byen og Diskobugten fra toppen af bakken. Snescooteren fortsætter hen over frosne søer og stenet bjergterræn. Undervejs på ruten stopper vi ved det et supergodt udkigssted for at nyde en kop kaffe eller te.

Du kan vælge både at køre alene eller to på scooteren.

Du kan også se det hele fra oven.

Helikoptertur (tilkøb)

Denne helikoptertur er den eneste måde at komme helt ind i kernen af UNESCOs verdensarvsområdet ved Ilulissat. Hverken både eller vandrere kan komme tæt på den enorme gletsjer i bunden af fjorden.

Kangia Sermeq er den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle, og den spytter ufattelige mængder is af sig hver dag. Gletsjeren er over en kilometer tyk og syv kilometer bred. At se disse enorme mængder is og de enorme naturkræfter er enestående.

Helikopteren flyver ud fra Ilulissat Lufthavn, og så bevæger du dig så lavt som sikkerheden og lovene tillader hen over bjerge, søer, floder og Isfjorden. Det er skønt at flyve så lavt, får så får vi virkelig set isen! Herefter kommer vi til et bjerg ved Indlandsisens kant. Her har vi omkring en halv time her til at nyde synet.

På tilbagevejen flyver vi hen over gletsjerfronten og følger Isfjorden de 70 kilometer tilbage til byen. De største isbjerge strander på morænekanten lige før byen, hvilket giver en fantastisk afslutning på vores rejse.

Colorbox
Dag 5:
Hjemrejse til København

Du har haft nogle spændende og mindeværdige dage heroppe nordpå – og så har du forhåbentlig virkelig nydt udsigten fra din lækre hytte.

I dag går turen fra Ilulissat med Dash 8-fly til Nuuk, hvor du skifter til Air Greenlands Airbus 320, der flyver dig tilbage til København. På grund af tidsforskellen lander du om aftenen i København, selvom du tager forholdsvis tidligt af sted fra Grønland.

Kort

Nuuk

Ilulissat

Hoteller på rejsen

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokale)

Udrejse fra København 08.20

Hjemrejse: Ankomst i København kl. 22.00

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

Luksusweekend i Ilulissat

5 dage i nordlyshytte ved Ilulissat

Grønland viser sig fra sin allerbedste side på denne luksusferie, hvor du bor i Hotel Arctics forrygende nordlyshytter med udsigt over Diskobugten. 5 vinterdage med masser af oplevelser.

Fra
21.775 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Februar-april  | 5 dage  | 4 nætter Rejse nr. 9014 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
IsbjergeNordlysHundeslædeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timerpå hverdage.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011