Skøn sommertur til Nuuk – med Ældre Sagen

6 dage i Kangerlussuaq og Nuuk

Her får du mulighed for at opleve den smukke tundra og Indlandsis ved Kangerlussuaq, hvorefter du flyver videre til Nuuk for at mærke hovedstadens spændende kultur og kan komme ud i den storslåede natur i verdens næststørste fjordsystem.

Bemærk: På denne tur er der ikke noget enkeltværelsestillæg!

Kangerlussuaq med Indlandsisen er første stop på din tur

Vi kalder Kangerlussuaq for porten til Grønland, fordi Air Greenlands store atlantmaskine lander her, og det er første stop på din rejse.

Kangerlussuaq ligger 180 kilometer inde i landet, hvilket er usædvanligt i Grønland, hvor de fleste bor ved kysten. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, og der er kun 25-30 kilometer ind til den enorme Indlandsis. I Kangerlussuaq skal du bo på Polar Lodge, og når I har checket ind, skal I afsted ud på sightseeing i det store område, hvor vi håber, at I får set både moskusokser og rensdyr. Om aftenen er der velkomstmiddag på den hyggelige Restaurant Roklubben.

Næste dag får I mulighed for at tage ud på vandring i området med dets fjelde og elve, eller I kan vælge at tage med på udflugt helt ind til Indlandsisen til Punkt 660, hvor I kan komme op at gå på selve isen. I kører I specialbyggede busser, så det er ikke en krævende tur.

Hovedstaden Nuuk

Næste stop på turen er Nuuk, Grønlands hovedstad. I Nuuk er der oplevelsesmuligheder for både den naturinteresserede, den kulturelt- og historisk interesserede og for den, som elsker en hovedstads pulserende liv. Nuuk har i en del år promoveret sig som Colourful Nuuk, og her er virkelig tale om en farverig hovedstad. Lyskryds, busser og trafik står i kontrast til livet i Grønlands mindre byer og bygder, men den fantastiske natur og den uendelige horisont sætter helt automatisk storbylivet i perspektiv.

Hele året er der masser at tage sig til i Nuuk. Nationalmuseet og Nuuk Kunstmuseem har åbent hele året, lige som kolonihavnen altid er et besøg værd, og det kommer I også til, for det er inkluderet i en byrundtur den første dag. Her kommer I på Nationalmuseet, hvor I oplever Grønlands historie, og hvor ikke mindst de verdensberømte Qilakitsoq-mumier er et højdepunkt. Herefter skal I prøve grønlandske tapas, og endelig er det tid til en kop kaffe i et grønlandsk hjem.

Nuuk er efterhånden en stor by, der har tre-firedoblet sit indbyggertal siden 1980’erne og i dag bor en tredjedel af Grønlands befolkning her. Der bygges masser af spændende og smuk arkitektur, og der er masser at give sig til. Er du til vandring, er der gode muligheder både i selve byen Nuuk og i området lige udenfor bygrænsen.

Grønland skal ses fra havet, er der mange, der siger

Du bør overveje, om du vil med på en eller to ekstra udflugter i Nuuk. På den ene udflugt tager I ud på hvalsafari og ser efter havets imponerende kæmper. På den anden udflugt sejler I til det naturskønne område Qooqqut, hvor der ligger en dejlig restaurant. Undervejs stopper I og smider pilkene i vandet, så I selv kan fange jeres næste måltid. Det er en skøn oplevelse.

Store oplevelser hver dag

Vores rejseprogram på turen leverer rammerne, og herefter kan du selv vælge, om du vil have nogle af dagene til egen rådighed, eller om du vil tilkøbe ekstra udflugter, som tager dig med på spændende oplevelser. Vælger du at tilkøbe udflugterne, vil der stadig være tid til at gå rundt på egen hånd. Det nedenstående dagsprogram indarbejder tre ekstra udflugter, du kan købe til dit program. Disse er en tur til Indlandsisen i Kangerlussuaq, en hvalsafari og en fisketur, hvor din fangst bliver tilberedt til dig.

Highlights

 • Oplev tundra og Indlandsisen ved Kangerlussuaq
 • Oplev den arktiske hovedstad
 • Kom helt tæt på de berømte mumier
 • Mærk moderne og traditionel kultur
 • Nyd sommerens friluftsliv

 

Inkluderet i rejsen

 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Nuuk t/r
 • Transfer til/fra lufthavnen i Nuuk
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • 2 nætter på Polar Lodge (delt bad/toilet)
 • 3 nætter på Hotel Hans Egede (eget bad/toilet)
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Roklubben, eksklusive drikkevarer
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Informationsmøder
 • Sightseeing i Kangerlussuaq
 • Stor byrundtur i Nuuk, inkl. Nationalmuseet, grønlandske tapas og kaffemik
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Greenland Travel indtil dags dato
 • Sengelinned og håndklæder
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i rejsen

 • Frokost og aftensmad (udover velkomstmiddag)
 • Rejseforsikringer
 • Ekstra udflugter

Dagsprogram

Dan Bach Kristensen - Visit Greenland
Dag 1:
København til Kangerlussuaq, velkomstmøde, sightseeing og velkomstmiddag

Lad eventyret begynde! I Kastrup lufthavn tjekker du ind hos Air Greenland og flyver direkte til Grønland. Efter 4,5 timers flyrejse lander du i Kangerlussuaq midt i naturen – på tundraen bogstaveligt talt. Allerede på flyrejsen har du nok fået et glimt af den gigantiske indlandisis, som ligger blot 25 km fra lufthavnen og bygden Kangerlussuaq.

Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at se både rensdyr og moskusokser, når man kører ud i området. Kangerlussuaq er også stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80 % af Grønland. Isarealet er  mere end 40 gange Danmarks størrelse, så naturens kræfter har virkelig spillet med musklerne.

Fra lufthavnen bliver I taget vel imod og får hentet  jeres bagage. Herfra skal I over til hostellet Polar Lodge, hvor I indkvarteres. Polar Lodge ligger næsten så centralt som muligt. Efter et informationsmøde på Polar Lodge skal I ud på en sightseeingtur i området. Kangerlussuaq er en tidligere amerikansk luftbase, der i 1992 blev overdraget til Grønland. Den er i dag er Grønlands vigtigste knudepunkt for flytrafikken, men det ændrer sig, når lufthavnene i Nuuk og Ilulissat blive forlænget om nogle år.

Området ved Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og i dag skal vi benytte det til at se en masse. Der er flere udkigspunkter, hvorfra man har udsigt over fjelde, tundra og helt ind til Indlandsisen.

Turen går også forbi havnen, hvor der er udsigt til den 180 kilometer lange fjord, Kangerlussuaq, som bygden er opkaldt efter. Vi skal også til en hundegård, hvor I kan møde (og høre) den grønlandske slædehund.

Om aftenen er der velkomstmiddag på Restaurant Roklubben, som ligger udenfor bygden ved vandforsyningssøen, Lake Fergusson. Det er en fin, lille restaurant i rustik stil, hvorefter I bliver kørt tilbage til Polar Lodge. De fleste plejer at gå tidligt i seng på deres første dag i Grønland på grund af tidsforskellen. Grønland er fire timer bagud, så når kl. er eksempelvis 21 lokal tid, så svarer det til kl. 01 i Danmark. Men det er sommer, og der er lyst udenfor, så der er også nogle, der går en aftentur eller hygger i Polar Lodges fællesrum.

World of Greenland - Arctic Circle
Dag 2:
På egen hånd i Kangerlussuaq og udflugt til Indlandsisen (tilkøb)

I dag er der mange muligheder for spændende vandreture i området. Kangerlussuaq-området er som nævnt det eneste beboede sted i Grønland, der ikke ligger ude ved kysten. Da vi er så langt inde i landet, er der meget stabile vejrforhold. Det var oprindeligt også årsagen til, at amerikanerne valgte at lægge deres base på dette sted. Hvis du går en tur i området, vil du opleve, at der stadig er mange levn fra den tid.

Der er masser af veje omkring Kangerlussuaq, som du kan udforske på egen hånd. Der er selve byen med sine tydelige amerikanske rødder, floddeltaet, omgivelsernes bakker og bjerge – og naturligvis Indlandsisen, som kan nås på mange måder.

Der er et museum, flere butikker og et supermarked, og om sommeren er det muligt at leje mountainbikes og køre på opdagelse. Kangerlussuaq kan også prale af en af ​​de nordligste 9-hullers golfbaner i verden. Du må bare ikke forvente pænt trimmede greens …

Men der er især en ting, der trækker i mange, og det er vores erfaring, at langt de fleste gæster tager en tur med til Indlandsisen.

Tur til Punkt 660 ved Indlandsisen (tilkøb)

Turen ind til Indlandsisen er en spændende oplevelse. Turen tager ca. 4 timer og du kører i et 4-hjulstrukket specialkøretøj ind til Punkt 660, hvor du kan komme op og gå på Indlandsisen. Turen går gennem arktisk ørken og spændende morænelandskaber. Vi holder selvfølgelig godt øje med moskusokser undervejs og gør stop flere gange for til slut at parkere så tæt ved kanten af isen som muligt.

Isen er meget solid i dette område. Fra bilen skal vi gå et lille stykke for at komme op på selve isen. Vi kan gå lidt ind på selve isen, men dog ikke så langt, at vi bevæger os ind i spalteområderne. Følelsen af at stå på den gigantiske iskappe er ubeskrivelig. Vi kan anbefale at du prøver at tage en forfriskende drik med is fra selve isen – den knitrer på en helt særlig måde.

Om aftenen kan I tage tilbage og spise i Roklubben eller på det nærliggende hotels restaurant – og endelig er der også mulighed for selv at kokkerere på Polar Lodge.

Vildmarksliv
Dag 3:
Fly til Nuuk, infomøde og spændende byrundtur

Om morgenen på tredjedagen skal du videre til Nuuk, Grønlands hovedstad, hvor vi ankommer cirka en time senere. Her bliver vi kørt til Hotel Hans Egede central i byen, hvor I kan deponere bagagen, hvorefter der er et informationsmøde med en af vores kolleger i Nuuk. Her får I generel information og hører om de næste tre dage. Derefter er det tid til en lækker byrundtur.

Byrundtur i Nuuk med guide

Grønlands Nationalmuseum ligger i den gamle kolonihavn, og her finder I artefakter fra alle perioder og Inuit- og nordboindvandringer i Grønland. Et af højdepunkterne er de berømte mumier fra Qilakitsoq. De blev i 1972 fundet af to brødre på rypejagt på en skrænt i Nordgrønland på et fjeld nær byen Uummannaq. Her lå otte frysetørrede og usædvanligt velbevarede mumier under et klippefremspring. De fire af dem har nu hjemme på Nationalmuseet og giver et fantastisk indblik i den gamle inuitkultur i Grønland.

Efter ca. ½ time på museet starter gåturen rundt i resten af området ved kolonihavnen, hvor husene står, som da de blev bygget for 2-300 år siden. Vi passerer gammelt hvalspæk procesudstyr, Hans Egedes Hus, der er det ældste hus i Nuuk, skulpturen af ​​”Havets moder”, hvor I hører sagnet om hende og vi ser også  Hans Egedes statue ved den gamle kirke.

Vi går forbi ”Brædtet,” hvor der sælges nyfangede fisk, sæl og rensdyr, og hvad der ellers er aktuelt for årstiden. Dernæst går turen forbi Selvstyrebygningerne til kulturcentret Katuaq, der ligger midt i Nuuk. Det er en meget markant bygning, og i dete smukke kulturhus udstiller lokale kunstnere ofte om sommeren i foyeren. I kulturhusets cafe, Cafétuaq, skal I nu prøve grønlandske tapas. Tallerkenen byder på smagsprøver af forskellige slags tørret fisk og kød sammen med rejer, kammuslinger og andre lokale fødevarer.

Efter vores tapas fortsætter gåturen ca. 10 til 15 minutter, til vi kommer til en lokal familie, hvor vi skal til kaffemik. Her bliver der serveret kaffe og kage, og værtinden er klar til at svare på alle dine spørgsmål. Efter dette går vi tilbage til centrum af byen. Her ser I, hvor der er gode shoppe- og spisemuligheder, og derefter kan I selv vælge, om I vil gå tilbage til hotellet med det samme, eller om I vil kigge og shoppe lidt rundt. Der er både glimrede souvenir- og bogbutikker, men også butikker, der sælger populære, grønlandske designmærker, såsom Great Greenland eller Bibi Chemnitz.

Dag 4:
Nuuk på egen hånd – og hvalsafari (tilkøb)

I går var I ved kolonihavnen og denne tur viste, at historien og traditionerne stadig er så stærke som før i denne evigt voksende by. I dag kan du f.eks. gå på Nuuk Kunstmuseum, og se både traditionel og moderne grønlandsk kunst, og du kan også gå en tur i Myggedals-kvarteret, der stadig ligner mange af de andre kystbyer med sine mange idylliske og farvestrålende huse.

Nuuk er også centrum for det moderne Grønland. Du finder ny spændende arkitektur som Katuaq og Nuuk Center med dets mange butikker. Der er svømmehallen Malik med de enorme panoramavinduer, Universitetet og Naturinstituttet. Og masser af anden spændende arkitektur fra de seneste årtier.

Nuuk er en af ​​de mindste hovedstæder i verden, men selve byen er spredt ud over et stort område. Der bor nu over 19.000 indbyggere i Nuuk, hvilket er en tredjedel af den grønlandske befolkning. Du vil stadig finde folk, der lever et traditionelt liv som jægere og fiskere, men da dette er en hovedstad, arbejder mange mennesker med administration, og mange af dem mixer jagt og traditioner med den moderne livsstil, du møder i resten af ​​den udviklede verden. Det gør Nuuk til en virkelig fascinerende blanding af gammelt og nyt.

I Nuuk er det meget nemt at begive sig ud i naturen på smukke vandreture, og du kan også komme på en flere sejlture, mens du er her.

Hvalsafari (tilkøb)

Du har mulighed for at komme ud på havet og opleve havets giganter tæt på og se dem boltre sig i havets overflade. Det er en stor oplevelse at se disse prægtige dyr. Hvalerne er i kraft af deres størrelse alene myteomspundne (bare tænk på Moby Dick), og de findes i stort tal i Grønland. Denne udflugt varer ca. tre timer, og det er en virkelig fin tur.

Vi kan selvfølgelig ikke garantere, at I ser hvaler på turene, for i Grønland er det naturen, der sætter dagsordenen, men det sker på langt, langt de fleste af turene, og bådførerne er gode til at fortælle hinanden, hvor de ser hvaler. Det overrasker mange gæster, at hvalerne er så store som de er, og det er også overraskende, at man tit både kan høre og lugte dem. Det er ofte pukkelhvaler, vi ser i Nuuk, men der kan også være andre arter på besøg.

Læs mere om hvaler i Grønland her.

Dag 5:
Nuuk på egen hånd – og Qooqqut fisk og spis (tilkøb)

I dag har du endnu en dag, hvor du kan gå på oplevelse i Nuuk. Der er masser at give sig til, men vi vil helt klar også anbefale, at man tager med på dagens sejltur

Sejltur til Qooqqut, inklusive lystfiskeri (tilkøb)

I sejler fra Nuuks atlanterhavshavn. Vi skal på sejltur til den vidunderlige Qooqqut Nuan’ Restaurant, men det er ikke noget almindeligt restaurantbesøg. Mens I sejler gennem det enorme fjordsystem bag Nuuk, gør I et stop og fanger selv jeres fisk. I dag skal der ikke klages over, at fisken ikke er frisk!

Qooqqut er et sted beliggende i en vidunderlig afsondret dal i Nuuk-fjordene. Bjergene omkring dalen er op til 2.000 meter høje. Træer er spredt i området bag restauranten, og der er endda en fodboldbane lige under restauranten. En af Nuuks mest respekterede kokke flytter hertil i sommerhalvåret og serverer de mest fantastiske retter. Til frokost skal I derfor spise vores egen friskfangede fisk.

Efter frokost går I tilbage i båden og vender hjem til Nuuk, hvor I ankommer omkring midt på eftermiddagen.

Photo by Aningaaq R Carlsen - Visit Greenland
Aningaaq R Carlsen - Visit Greenland
Dag 6:
Hjemrejsedag via Kangerlussuaq

Det har været nogle spændende, oplevelsesrige og mindeværdige dage, men i dag står programmet på et par flyvninger. Først flyver I fra Nuuk til Kangerlussuaq, og herfra går det videre til København med ankomst om aftenen.

Du rejser hjem med bagagen fyldt med minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder – det er i hvert fald, hvad vores rejsende fortæller os.

Kort

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Polar Lodge

Polar Lodge ligger ved lufthavnen i Kangerlussuaq, så man kan nemt gå hertil, når man har fået sin bagage i lufthavnen. Polar Lodge har et hyggeligt spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres, samt et moderne køkken, hvor du kan tilberede din mad. Som nævnt ligger Polar Lodge så centralt som muligt, så der er ikke langt til restauranten eller cafeteriaet i lufthavnsbygningen og byens eneste supermarked.

Værelserne er rummelige, og enkelt indrettede med behagelige senge. Sengelinned og håndklæde er inkluderet. Badeværelser og toiletter er på gangen.

Polar Lodge
Mitaarfiit Aqq – Box 1009
3910 Kangerlussuaq

Hotel Hans Egede

Hotel Hans Egede

Lige midt i Nuuk finder du det gennemrenoverede, 4-stjernede Hotel Hans Egede, hvor du fra Restaurant Sarfalik på femte sal har en totalt skøn udsigt. Herfra kan du se hele Nuuks centrum, de nærliggende bjerge og fjorden. Hotel Hans Egede er et af de største hoteller i Grønland, og der er en endeløs strøm af folk fra hele verden, der besøger Grønland på forretningsrejse eller fornøjelsestur. Hotellet har ikke mindre end to restauranter og en café og er også vært ved større fester og receptioner i konferenceafdelingen.

Der er 140 moderne værelser med eget bad og toilet. Værelserne har TV med 12 kanaler. Der er også 10 velindrettede hotellejligheder med eget køkken, bad og vaskefaciliteter.

På øverste etage af hotellet findes den velkendte restaurant A Hereford Beefstow, Spisestedet Sarfalik og Skyline Bar. I stueplan er finder du cafeen – og også Grønlands Rejsebureau, der er nabo til receptionen.

Hotel Hans Egede
Aqqusinersuaq
3900 Nuuk

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokaltid)

 • Udrejse fra København 10.00.
 • Hjemkomst til København 21.00.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

 

 

Pakkeliste
Find pakkelisten til din rejse her.

Bagage

20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet

(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Skøn sommertur til Nuuk – med Ældre Sagen

6 dage i Kangerlussuaq og Nuuk

Dette er en speciel tur til Nuuk og Kangerlussuaq, som vi har udviklet til Ældre Sagens medlemmer.

Fra
18.745 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Juni-august  | 6 dage  | 5 nætter Rejse nr. 2385 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
IndlandsisenInuitkulturDyreliv

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011