Oplevelser nord og syd for Ilulissat Isfjord

8 dage omkring Kangerlussuaq, Ilulissat og Ilimanaq

Dette er en variation over vores sommerbestseller. Du kommer tæt på Indlandsisen ved Kangerlussuaq og det helt specielle tundralandskab. Herefter fortsætter rejsen til Diskobugtens hjerte, byen Ilulissat. Byen ligger ved den berømte Isfjord, hvor du kan opleve kæmpe isbjerge i midnatssolens magiske skær.

Derudover kommer du syd for Isfjorden og får et par nætter i den dejlige Ilimanaq Lodge, der ligger i Ilimanaq, som er en af de ældste bygder i landet.

Du skal på en rejse, hvor du kommer helt tæt på naturens fantastiske undere i smukt følgeskab med Grønlands unikke kultur og traditionelle levevis sat op mod det moderne livs indflydelse.

Kangerlussuaq bliver kaldt porten til Grønland og første stop på denne rejse. Her byder baglandet på en fantastisk natur, hvor den enorme Indlandsis præger landskabet. En udflugt til Indlandsisen er altid oplagt, og der er gode chancer for at se moskusokser og rensdyr.

Næste stop på rejsen er Ilulissat, som er berømt verden over for sin Isfjord med de største og de fleste isbjerge i Grønland. Ilulissat er også det største slædedistrikt i Grønland, hvor tusindvis af hunde sætter deres præg på byen med en fantastisk hylekoncert et par gange om dagen.

På alle destinationer vil du blive taget vel imod af vores dygtige lokale guider, som vil sikre jer det bedst mulige ophold og oplevelser i vores fantastiske Grønland.

Highlights

 • Gå en tur direkte på Indlandsisen
 • Bo i isbjergenes hovedstad, Ilulissat
 • Sejl blandt betagende isbjerge
 • Oplev kælvende og buldrende gletsjer
 • Oplev det traditionelle Grønland i bygden Ilimanaq
 • Spot dyrelivet til lands og til vands
 • Kom helt tæt UNESCO’s Verdensarv, Isfjorden

Inkluderet i rejsen

 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Bådtur til Ilimanaq t/r
 • Alle transfers i Grønland
 • 1 nat på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 4 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • 2 nætter i egen hytte i Ilimanaq Lodge med fuld pension (eksklusive drikkevarer)
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (eksklusive drikkevarer)
 • Mad og drikke på flystrækningen København-Kangerlussuaq t/r
 • Morgenmad
 • Informationsmøder
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

 • Frokost
 • Aftensmad
 • Rejseforsikringer
 • Udflugtspakker

Dagsprogram

Dag 1:
Fly København - Kangerlussuaq, velkomstmøde og mulighed for udflugt til Indlandsisen

Du flyver med Air Greenland fra København til Kangerlussuaq, der ligger i en verden, der er helt sin egen. Undervejs kan du nyde et let måltid, en god film, og dit første syn af vores nunatakker – det er bjergtoppe, der stikker op igennem den enorme indlandsis.

Velkomst og indkvartering

Ved ankomsten bliver du modtaget af en lokal guide, som hjælper dig med at checke ind. Du bor på Hotel Kangerlussuaq, der rent faktisk ligger i lufthavnsbygningen og kun et øjekast fra den store natur. Der bliver afholdt et informationsmøde, hvor du hører mere om området og dets udflugtsmuligheder.

Kangerlussuaq ved Indlandsisen

Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold. Kangerlussuaq er også stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80% af Grønland. Isarealet er mere end 40 gange Danmarks størrelse, så naturens kræfter har virkelig spillet med musklerne. Tag med på en guidet tur til Indlandsisen og få syn for sagen.

Udflugt til Indlandsisen, Punkt 660 (inkluderet i udflugtspakker)

Hvis du har tilkøbt en af vores udflugtspakker, er det nu tid til udflugt. Indlandsisen ligger ca. 25 km fra byen, og vi kører i et 4-hjulstrukket køretøj gennem et fantastisk landskab ad en grusvej, som fører os hele vejen ind til det sted, der kaldes Punkt 660. Punkt 660 er faktisk ikke meget mere end naturens egen parkeringsplads, og da det blev navngivet, lå stedet 660 meter over havets overflade. Men det sjove er, at isen er en organisk størrelse, så højden på stedet kan variere fra år til år. Det er dog ikke det vigtige – det vigtige er, at her kan du nemt træde ind på selve indlandsisen. Det er en super imponerende oplevelse, fordi isen er så ufatteligt stor!

Undervejs på turen har du gode chancer for at se rensdyr og moskusokser og ikke mindst det flotte morænelandskab.

Dag 2:
Fly til Ilulissat, informationsmøde og byvandring

Rejsen fortsætter videre til Ilulissat og Isfjorden med fly. At Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke Isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.

Ankomst og indkvartering

Ved ankomsten til Ilulissat er der transfer til Hotel Arctic, der ligger med den skønneste udsigt til Diskobugten.

Cirka en time efter check-in på hotellet afholdes et informationsmøde, hvor en guide fortæller lidt om byen og de mange udflugtsmuligheder. Herefter er du klædt godt på til et fantastisk ophold i dette fantastiske område.

Forslag til udflugter og aktiviteter med guide eller på egen hånd

Du kan finde vores datterselskab Arctic Excursions på hotellet i Ilulissat. De tilbyder mange udflugter, hvor du får et indtryk af byens ideelle mix af autentisk kultur og et moderne, velfungerende samfund og dets stærke samhørighed med den fascinerende natur. Du kan henvende dig hos guiden, hvis du har spørgsmål til udflugter og aktiviteter på egen hånd. Udflugterne kan bookes i hotellets foyer.

Kulturhistorisk byrundtur i Ilulissat (inkluderet i alle udflugtspakker)

På vores kulturhistoriske byvandring går vi et spadestik dybere, end hvis du går alene rundt med et kort i hånden. Her kan du starte dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, hvilket også giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.

Ilulissat blev grundlagt som en handelsstation i 1741 og er i dag Grønlands tredjestørste by med over 4.500 indbyggere. På byvandringen fortæller guiden om stedets historie, om grønlandsk kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for Polarcirklen. Undervejs kommer vi forbi havnen, møder sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

Om aftenen bydes der på en dejlig velkomstmiddag i hotellets restaurant (eksklusive drikkevarer).

Dag 3:
Ilulissat med mulighed for vandretur til Sermermiut og om aftenen sejlads blandt isbjerge

Ilulissat er det grønlandske ord for isbjerge. Byen ligger smukt ved mundingen af den lange og verdensberømte Ilulissat Isfjord, der i 2004 blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Isen er fantastisk, og du kan opleve den til vands, til lands og fra luften.

Vandretur til bopladsen Sermermiut ved Isfjorden (inkluderet i alle udflugtspakker)

De smukke isbjerge ved Ilulissat Isfjord danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Du hører historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, og ser ruiner og gamle køkkenmøddinger og mærker permafrosten med dine egne hænder. På den korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Kællingekløften.

Vi oplever, at mange finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld. Desuden får man udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen.

Sejlads blandt isbjerge (inkluderet i alle udflugtspakker)

Midnatssolens stråler giver isbjergene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen. Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isbjerge mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner tons is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden.

Resultatet er enorme isbjerge, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op til 70 meter op over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har du mulighed for at sejle iblandt dem. Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj, for selv om sommeren er der koldt herude på vandet mellem isbjergene.

Dag 4:
Ilulissat og en dag med mulighed for hvalsafari eller kajaktur blandt isbjerge i Diskobugten

I dag er der mulighed for flere oplevelser til vands.

Hvalsafari (inkluderet i alle udflugtspakker)

Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler. Når først du oplever det, giver det et helt sus i maven, og det er en oplevelse, du sent glemmer. I de grønlandske farvande kan du møde omkring 15 hvalarter.

I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, du kan se. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten om sommeren, og sommetider er de tæt på byen, andre gange svømmer de i Isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland.

Vi anvender den hurtige bådtype Targa, så vi kan komme vidt omkring. Desuden er skipperne i god kontakt med fiskerne, så de ved, hvor de kan finde hvalerne.

I dag kan du også prøve at komme ud at ro i kajak i kajakkens hjemland, hvis det skulle friste.

Kayak Experience i Ilulissat (tilkøb)

Inuit har roet kajak i de grønlandske farvande i over tusind år, og det kan du også komme til. Kajakken glider lydløst gennem vandet, og du oplever at padle rundt blandt isflager og isfjelde. Solen giver isen et unikt farvespil, og isen kan være alt fra kridhvid til gylden. I overskyet vejr vil isbjergenes smukke blå farver træde frem. Med lidt held møder du også hvaler. Turene foregår i stabile dobbeltkajakker og der er en følgebåd med. Udflugten varer i alt 3½-4 timer, og du er på vandet i mindst to timer.

Dag 5:
Sejlads til Ilimanaq Lodge

I dag sejler vi ned syd for Isfjorden til Ilimanaq, hvor du skal bo i to nætter i de fantastiske hytter ved Ilimanaq Lodge.

Vi sejler afsted om formiddagen, og turen går forbi munden af Isfjorden, før vi ca. 45 minutter senere lægger til ved havnen i Ilimanaq.

Hytterne i Ilimanaq Lodge er fantastiske: De er i to etager med sovepladser ovenpå. Når du vågner om morgenen, kan du gå ned i stuen, sætte dig i sofaen og se de små fiskerbåde tøffe forbi på det krystalklare vand. Du nyder en kop kaffe på terrassen og vinker til en hval, der blæser godmorgen gennem sit blåsthul. Ilimanaq Lodge forener de storslåede naturoplevelser med luksuriøs komfort.

Når du er checket ind i din hytte, hører du mere om selve bygden og kommer ud på en lille rundtur.

Ilimanaq ligger 15 kilometer syd for Ilulissat og har ca. 50 indbyggere. Ilimanaq byder på hele farvepaletten fra bygdehuse i mange stærke farver til det omkringliggende landskabs foranderlige nuancer alt efter årstiderne. Ilimanaq er en traditionel, grønlandsk bygd, hvor hovederhvervene stadig er jagt og fiskeri.

Herefter har du mulighed for at slappe helt af og nyde livet i en stille bygd og måske dase lidt på terrassen.

Om aftenen står den på middag i en af de restaurerede bygninger fra kolonitiden.

Dag 6:
Oplevelser i Ilimanaq. Evt. Glacier Adventure (tilkøb)

Om morgenen er der flere lækkerier ved den dejlige morgenmad.

I dag har du dagen på egen hånd og kan hygge som du vil i Ilimanaq med en god frokost og aftensmad (ekskl. drikkevarer).

Du kan også booke nedenstående udflugt, siden du allerede er i Ilimanaq, men den starter tidligt om morgenen – lige efter morgenmaden.

Ilimanaq Glacier Adventure

På denne spændende tur kommer du ud at sejle i speedbåd, køre off-road med ATV’er og trekke på en gletsjer! Vi starter i båd fra Ilulissat til Ilimanaq. Herefter sejler vi fra Ilimanaq sydover til Itilliup Ilua. Her sættes vi af på en meget bred sandstrand og herfra kører vi off-road i terrængående ATV’er til Tasiusaq Fjorden. Vi sejler nu dybere ind i fjorden mellem isbjergene, til vi kommer dertil, hvor to gletsjere og indlandsisen kan ses.

Vi går i land og nyder en madpakke og udsigten. Herefter trekker vi et stykke, og endelig klatrer vi op på den enorme indlandsis.

Denne tur anbefales ikke, hvis du har svære nakke- eller rygproblemer, og deltagere skal være mindst 12 år.

Restaurant KOKS

I aften har du også en anden mulighed, som ikke findes tirsdag aften. Den 2-stjernede Michelin-restaurant KOKS havde planlagt at skulle være i Ilimanaq i to sæsoner fra 2022-3, men har valgt også at være der i 2024, men kun onsdag-lørdag. Derfor har du mulighed for at blive i Ilimanaq i dag og hygge dig i bygden eller vandre i området, og så komme på Restaurant KOKS efterfølgende.

2-stjernet Michelin KOKS Tasting Menu

Du kan opgradere din middag om onsdagen på Ilimanaq Lodge til en KOKS Tasting Menu (du kan købe vin- eller juicemenuen separat på stedet). Med to Michelin-stjerner garanterer vi, at du aldrig har prøvet noget lignende. I 2022 kaldte Børsen, den danske pendant til Financial Times, dette for “Rigsfællesskabets største spiseoplevelse”!

BEMÆRK VENLIGST: Du kan ikke både tage på Glacier Adventure-udflugten og spise på KOKS, da de to aktiviteter overlapper tidsmæssigt.

Dag 7:
Ilulissat på egen hånd eller dagstur til Eqi Gletsjer

Om morgenen er der tidlig afgang fra Ilimanaq. Du kan nyde din sidste dag i Ilulissat – gå rundt og shop, sid på cafe og hyg dig med den storslåede udsigt. Du kan også vælge at tage med på en sejltur til Eqi Gletsjer.

Dagstur til Eqi Gletsjer

Vi sejler ud om morgenen fra Ilulissat. Eqi Gletsjeren løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat, og det er med båd muligt at komme tæt på kanten af bræen og på behørig afstand opleve den kælve store stykker af is. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på, at isen kælver. Her serveres også en god frokost.

Sejlturens længde til og fra Eqi Gletsjer kan variere mellem to og fem timer per vej, afhængig af hvilken bådtype, der anvendes den pågældende dag. Opholdet ved Eqi Gletsjer varer ca. 1-2 timer. Klokken 14.00 anløber skibet Port Victor, der er “havnen” ved Glacier Lodge Eqi, og her står nogle passagerer af, mens andre stiger på. Herefter går turen hjem til Ilulissat.

Dag 8:
Fly fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København

Med udsigt over Isfjorden og dit sidste syn udover isbjergene går rejsen atter hjemad efter mange oplevelsesrige og intense dage. Air Greenland bringer dig fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København med ankomst om aftenen.

Vi garanterer, at du vil rejse hjem med bagagen fyldt med minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder. Det er i hvert fald, hvad vores rejsende fortæller os.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Ilimanaq

Hoteller på rejsen

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det op til receptionen. Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over lufthavnen, bygden eller omgivelserne.
Hotellet har både restaurant og cafeteria, som er mødested for alle bygdens indbyggere og alle de 220.000 gennemrejsende, der kommer forbi i løbet af et år.

Hotel Kangerlussuaq
Tankeqarfiup aqq.
3910 Kangerlussuaq

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Ilimanaq Lodge

Ilimanaq Lodge består af 15 hytter, der åbnede i 2017. Hytterne er bygget af World of Greenland, der har rigtigt gode erfaringer med hytterne ved Glacier Lodge i Eqi nord for Ilulissat. Nær hytterne ligger de to centrale, fredede huse fra kolonitiden, som indeholder henholdsvis reception og restaurant, men også museum og konferencefaciliteter. Det er nogle af de ældste huse i Grønland.

De 15 hytter har alle direkte udsigt til Diskobugten. Hver hytte kan huse 1-4 personer og har eget bad og toilet. Hver hytte er på lidt over 40 kvadratmeter og er indrettet med moderne møbler i et rustikt, nordisk look. Derudover har alle hytter deres egen terrasse, hvor du kan nyde udsigten, kun forstyrret af lyden af bølger mod stenene.

Ilimanaq Lodge

Kussangajaannguaq 7

3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokaltider)

Udrejse fra København kl. 9.00.

Hjemrejse med ankomst i København kl. 20.15.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Oplevelser nord og syd for Ilulissat Isfjord

8 dage omkring Kangerlussuaq, Ilulissat og Ilimanaq

Vores sommerbestseller til Kangerlussuaq og i Ilulissat, krydret med to dage i Ilimanaq! Oplev Indlandsisen, isbjerge, sommersol og dyreliv og fordyb dig i stilheden.

Fra
24.260 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Jun-Sep  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 7034 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
HvalsafariIndlandsisIsbjergeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon: +45 3313 1011