Lang weekend i absolut særklasse!

5 dage i Ilulissat

Er du til kortere, men intense oplevelser? Her er rejsen, hvor du på forholdsvis kort tid får lov at opleve en bid af det bedste, Grønland kan byde på.

Vi flyver dig til isfjeldenes hovedstad Ilulissat, hvor de store indtryk og oplevelserne findes lige uden for døren. Men oplevelserne findes ikke kun under åben himmel; også valget af Hotel Arctic med dets særlige beliggenhed og betagende udsigt og muligheden for forkælelser til ganen i hotellets restaurant, danner basen for en helt særlig forlænget weekend.

Du kommer til at opleve is i alle afskygninger. Der er mange måder at opleve Ilulissat Isfjord på, både til vands, til lands og fra luften. Du bliver helt sikkert overvældet over dette smukke område, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Sæt nogle dage af og få ladet batterierne op på en helt særlig måde på denne forkælelsesrejse til Grønland!

Highlights

 • Bo i isbjergenes hovedstad Ilulissat
 • Sejl blandt betagende isbjerge
 • Oplev kælvende og buldrende gletsjer (august-primo september)
 • Mærk autentisk by-og bygdeliv
 • Spot dyrelivet til lands og til vands
 • Kom helt tæt på UNESCO Verdensarv ved Isfjorden
 • Tag på vandring i den autentiske og farverige by

Inkluderet

 • Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Fly Kangerlussuaq-Ilulissat t/r med Air Greenland
 • 4 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (drikkevarer er IKKE inkluderet)
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Informationsmøde
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokost
 • Aftensmad
 • Rejseforsikringer
 • Udflugter

Dagsprogram

Christina Lundbye
Dag 1:
Ankomst Ilulissat, informationsmøde og byrundtur (tilkøb)

Der er afrejse fra København om morgenen, og efter knap 4½ time sætter du fødderne på verdens største ø. Efter et kortere stop i Kangerlussuaq, rejser vi videre med et mindre fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på tre kvarter, hvor du rigtigt kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde, og ved landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i isens, efterårets eller vinterens og hundeslædens tegn – kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel grønlandsk by.

Hotel Arctics bus henter dig i lufthavnen, og du checker ind på det dejligt beliggende 4-stjernede hotel. Her møder du en af vores guider, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

Guidet byrundtur (tilkøb)

Første udflugt i udflugtspakken er en guidet byrundtur. Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter.

llulissat er Grønlands tredjestørste by og regnes for en af de fire hovedbyer sammen med Nuuk, Qaqortoq og Sisimiut. Der har boet mennesker i området ved llulissat i 4.500 år, men selve byen blev anlagt som bygd i 1727, og i 1741 oprettede den islandske købmand Jacob Severin handelsstationen Jacobshavn. Senere skiftede byen også navn til Jakobshavn (nu med ‘k’) og du vil se mange bygninger, der giver minder om den gamle tid. Knud Rasmussen, den verdensberømte polarfarer og -forsker, voksede op i byen i den bygning, der nu er det kulturhistoriske museum. Glæd dig til en spændende rundtur og få masser af information, du kan bruge i de kommende dage.

Du kan ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

At Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke Isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderede).

Peter Bastrup
Dag 2:
Ilulissat på egen hånd eller eventuelt vandring til Sermermiut (tilkøb)

Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du i dag glæde dig til en vandretur til den forladte boplads Sermermiut.

Bopladsen Sermermiut ved Isfjorden (tilkøb)

Ilulissats smukke isbjerge danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag er der endnu rester, der vidner om deres tilstedeværelse, men det er ikke sikkert du ser det hele, da der kan være sne her. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner og mærk permafrosten med dine egne hænder. På denne korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Nakkaavik, også kaldet Kællingekløften på dansk.

Jesper Kunuk Egede
Dag 3:
Ilulissat på egen hånd eller eventuelt sejlads blandt isfjelde og nordlyssafari (tilkøb)

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv.

Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag – måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille.

Sejlads blandt isfjelde (tilkøb)

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang.

Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op til 100 meter over havets overflade.

Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle blandt dem. En utrolig naturoplevelse du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Nordlyssafari (tilkøb)

Tilgængelig fra 19. september – december

På vinteraftener med klar himmel, kan du se det smukke nordlys over Ilulissat. Guiden fortæller om fænomenets opståen og giver tips og tricks til, hvordan du får de bedste billeder af farvernes vandring over nattehimlen. Aurora Borealis er nattehimlens mest spektakulære fænomen. På dage med mere end 20% chance for at se nordlys, henter vi dig på hotellet og kører ud til det mørkeste område i Ilulissat. Her kan vi tage billeder og nyde opvisningen fra naturens side, når farverne bevæger sig i bølger, frem og tilbage på himlen.

Sagnet siger, at når nordlyset danser rundt på himlen, betyder det, at ånderne spiller fodbold med et hvalroskranie. Andre folkeslag mener, at mennesker bliver særlig intelligente, hvis de er undfanget under nordlyset.

Der serveres kaffe eller te.

Beate Ulich
Dag 4:
Ilulissat på egen hånd eller eventuelt udflugt til Eqi Gletsjer (tilkøb)

Brug evt. den sidste dag på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærk historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem. Fiskerne på “Brættet”, byens lokale marked, giver dig et indtryk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås friskere.

Sejltur til Eqi Gletsjer (tilkøb)

Denne udflugt er kun tilgængelig på afgangen 12. september

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi Gletsjer, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme tæt på kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isstykker, der brager ud i vandet, er betagende.

På turen til Eqi Gletsjer sejler vi i moderne og bekvemme turistbåde. Turen går nordpå langs kysten forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte boltrer sig. Så går det videre op igennem Ataa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost. Det er en heldagstur, hvor der virkelig er mulighed for at fordybe sig i oplevelsen og sejladsen i det isfyldte farvand.

Bemærk:

Sejlturens længde til og fra Eqi Gletsjer  kan variere mellem to og fem timer per vej afhængig af hvilken bådtype, der anvendes den pågældende dag.

Jesper Kunuk Egede
Dag 5:
Hjemrejsedag med fly fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København

Efter en intens forlænget weekend er det nu tid til at tage afsked med Ilulissat og Grønland, som på mange måder helt sikkert har sat sine spor. Vi er ret sikre på, at du fremover vil bære rundt på en helt speciel følelse og uudslettelige indre billeder, når du hører ordet Grønland.

Der er afrejse fra Ilulissat over Kangerlussuaq med ankomst i København om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokale tider)

 • Udrejse fra København kl. 10.00.
 • Hjemkomst i København kl.20.25.

Bemærk venligst: Flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Pakkelister

August-Oktober

November-December

 

Bagage
20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet
(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

Lang weekend i absolut særklasse!

5 dage i Ilulissat

Vil du gerne opleve Ilulissats storhed? På denne tur bor du på Hotel Arctic med udsigt over Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Du får mulighed for at komme ud at sejle på Ilulissat Isfjord mellem de store isbjerge.

Fra
13.475 DKK
pr. person i dobbeltværelse
August - November  | 5 dage  | 4 nætter Rejse nr. 9016 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
NordlysIsbjergeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011