Find julemanden i Grønland

4 dage omkring Kangerlussuaq

Tag med på vores jagt efter julemanden i den store grønlandske natur! Du får fire dejlige dage med Indlandsis, nordlys, moskusokser slædehunde og masser af leg i sneen i et område, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Julemanden er i fuld gang med at forberede årets højdepunkt: December med alt hvad dertil hører – godt hjulpet til af sine nissepiger og -drenge! På denne julerejse til Grønland er børnene i fokus, så du kan godt forberede dig på at træde lidt i baggrunden og finde legebarnet i dig selv frem.

Rejselederen og vores lokale venner skaber en helt særlig ramme for masser af leg og hygge – både ude i den grønlandske vinter og inde i varmen. I kommer på kælketure, der er grill i sneen, I ser efter vilde dyr og jeres jagt efter julemanden er et højdepunkt blandt mange. Venskaber opstår på tværs, og i oplever et helt særligt fællesskab her i julemandens eget land.

Highlights

 • Fuld fart på julestemning og eventyr
 • På jagt efter julemanden
 • Hold udkig efter Rudolf julemandens rensdyr
 • Kravl og gå på indlandsisen
 • Leg, hygge og fællesskab
 • Spot nordlyset hvis du er vågen

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • 4 nætter på vandrehjemmet Old Camp med delt bad/toilet
 • Morgenmad
 • Mad og drikke på flyet
 • Helpension (ekskl. drikkevarer)
 • Fuldt udflugtsprogram på jagt efter julemanden
 • Sightseeing i Kangerlussuaq
 • Udflugt til Indlandsisen Punkt 660
 • Tur for at lede efter julemandens rensdyr/tundra safari
 • Leg i sneen med kælke
 • Julehygge og juleklip
 • Rejseleder
 • Gave til børn, værdi 200 kr.
 • Håndklæder og sengetøj
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

 • Drikkevarer
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Ellen Fjellanger Schmidt
Dag 1:
Fly København - Kangerlussuaq - jagten på julemanden begynder

Vores rejse starter i Københavns Lufthavn. Der er sørget for både tegnefilm og børnemenu i flyet, så der er lagt op til hygge i børnenes tegn på den 4½ time lange flyvetur fra København til Kangerlussuaq. Når flyet nærmer sig Grønland, kan I ved godt vejr se Indlandsisen fra luften og ane, hvad der venter forude: Nemlig fire dage ved kanten af Grønlands Indlandsis.

Efter ankomsten i Grønland kører vi til vandrehjemmet Old Camp, hvor vi bliver indkvarteret og spiser frokost. Mens de voksne pakker ud, kan børnene allerede blive kendt med hinanden i opholdsrummet.

Vi besøger slædehunde og leder efter julemanden

Jeres rejseleder byder velkommen og så er det tid til at tage ud for at lede efter Julemanden. Vi kører i bus ud i det spændende område. Der er samtidig mulighed for, at vi møder både moskusokser og rensdyr på vejen. Vi kan ikke love det, men hvis alle krydser fingre, lykkes det måske.

De grønlandske slædehunde står klar i hundegården og venter på, at fjorden fryser til og sneen falder, så de kan komme ud og køre hundeslæde. Hundene bliver selvfølgelig også glade for vores besøg.

Hjemmehygge med æbleskiver og varm kakao

Hjemme i lejren er der dækket op til julehygge med æbleskiver og varm kakao. Efter et velfortjent aftensmåltid er trætheden nok ved at melde sig på grund af de fire timers tidsforskel, der er mellem Danmark og Grønland. Alle plejer at lægge sig tidligt, men det gør ikke noget, for vi har jo et spændende program, der venter dagen efter.

Oplev nordlyset

Er du blandt dem, der holder ud lidt længere, kan du være så heldig at opleve det dansende nordlys på den mørke og frostklare aftenhimmel. Ofte behøver du ikke gøre andet end at gå udenfor for at se nordlyset. Old Camp ligger to km fra lufthavnen, og det er begrænset med kunstigt lys.

Hvem ved; måske får du også øje på Rudolfs næse, der lyser i mørket!

Ellen Fjellanger Schmidt
Dag 2:
En dag i børnenes tegn

Ønskesedler – leg – hygge
Tidsforskellen gør det nemt at stå tidligt op. For nogle er det måske endda meget tidligt, så vi sørger for, at der er morgenmad og kaffe til de friske! Hvis vi ikke tager fejl, er flere børn allerede ude i sneen med kælken på dette tidspunkt!

En dag i børnenes tegn
Dagen i dag står helt i børnenes tegn og rigtig vinterhygge. Vi kælker og griller i det fri og nyder den kolde friske frost. Du har mulighed for at gå dig en tur på egen hånd og ligeledes gå ind og ud, når det passer dig, for ingen skal fryse.

Og så er Julemandens hjælpere selvfølgelig klar til hygge dagen lang! Vi skriver ønskesedler til julemanden, som selvfølgelig afleveres i den store, røde postkasse. Vi holder naturligvis øje med julemanden, for man kan aldrig vide, hvor han dukker op. Vi er jo i hans helt eget land!

Ellen Fjellanger Schmidt
Dag 3:
En tur til Indlandsisen - mon vi møder julemanden?

Udflugt til Indlandsisen – julemanden i sigte?

Målet for i dag er stadig at finde julemanden, og mon ikke det lykkes?

Varm kakao og medbragte madpakker nydes under turen til den fantastiske Indlandsis. Køreturen varer et par timer, og undervejs kan vi nyde det smukke landskab med fjelde helt klædt i hvidt. Det er en fantastisk oplevelse for børn og voksne! Og husk at kigge efter spor i sneen! Det kan også være, vi ser moskusokser, rensdyr, sneharer og polarræve, ja, og så den lille røde hue…

Vi kan selvfølgelig ikke afsløre, hvad der helt præcist sker, men vi lover, at det ikke går stille for sig. Noget skal jo være overladt til fantasien, for hvad er et juleeventyr uden overraskelser? Dagen afsluttes på ægte julemanér!

Ellen Fjellanger Schmidt
Dag 4:
Fly Kangerlussuaq - København, hjemrejsedag

Det er tid til at vinke farvel til Julemandens Land. De friske når måske en tur i sneen, inden vi kører hen til lufthavnen og flyver hjem til København, hvor vi lander om aftenen – trætte og glade efter nogle herlige dage.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Kort

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Udflugter (tilkøb)

På denne rejse er det ikke muligt at købe ekstra udflugter og udflugtspakker.

Flytider (lokaltider):

 • Afrejse fra København kl. 08.45
 • Hjemkomst til København kl. 20.35

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Der er garanteret afgang.

Børn

Pris for børn (2-11 år) gælder ved følgeskab med voksen i dobbeltværelse.

Opredning er desværre ikke muligt, så ved 2 voksne og 1 barn, skal der reserveres et enkeltværelse og et dobbeltværelse.

Guidesprog

Dansk/engelsk talende

 

Pakkeliste

Find din pakkeliste her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

Find julemanden i Grønland

4 dage omkring Kangerlussuaq

Tag med på jagten efter julemanden i den store grønlandske natur i området omkring Kangerlussuaq til fire dejlige dage med Indlandsis, nordlys, moskusokser slædehunde og masser af leg i sneen.

Fra
pr. person i dobbeltværelse
November 2 dage  | 1 nætter Rejse nr. 8014 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
IndlandsisenNordlys

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011