Arktisk forår og gylden aftensol

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Denne rejse kombinerer to af de mest unikke steder i Grønland. Kom tæt på Indlandsisen i Kangerlussuaq og fortsæt rejsen til Diskobugtens hjerte og isbjergenes hovedstad Ilulissat. Byen ligger ved den berømte Isfjord, hvor du kan opleve kæmpe isbjerge i midnatssolens magiske skær.

Grønland er umådeligt smukt uanset årstid, men foråret har sin egen stemning og charme. Fra solen kommer tilbage til Ilulissat den 13. januar, går det stærk med at få lyset tilbage, og allerede den 24. maj vil du opleve den på himlen døgnet rundt. Med solens varme smelter sneen, og en kort hektisk sommer tager sin begyndelse. Mange erfarne grønlandsrejsende har forår som sit favorittidspunkt i landet. Vandremulighederne er fantastiske i både Kangerlussuaq og Ilulissat, og på dette tidspunkt har myggene endnu ikke meldt sin ankomst. Hvis vinteren har været streng, har du måske muligheden for at komme på årets sidste hundeslædetur, og havet er under alle omstændigheder farbart til sejlture mellem isfjeldene og en tur til bygden Ilimanaq.

Er du ude efter en rejse, der kombinerer forår, stor natur og kultur, er dette den helt rigtige rejse – og er du også ude efter en rejse, som sikrer dig endeløse smukke motiver, kan du være sikker på at få fuld valuta for pengene.

Vores egne og lokale guider vil sørge for at du føler dig særligt velkommen, og sikrer dig de bedste mulige oplevelser undervejs – de har en helt speciel kærlighed til landet og deler den meget gerne med dig.

Highlights

 • Stå og gå på indlandsisen
 • Hold øje med det arktiske dyreliv
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv isfjorden
 • Tag på vandring i den maleriske og farverige by
 • Sejl med ud blandt gigantiske isbjerge
 • Mærk det autentiske bygdeliv

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Fly Kangerlussuaq-Ilulissat t/r med Air Greenland
 • 2 nætter på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 5 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Morgenmad
 • Sightseeing i Kangerlussuaq
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (drikkevarer er ikke inkluderede)
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • 2 informationsmøder
 • Fakturagebyr
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad
 • Rejseforsikringer
 • Udflugtspakke (kan tilkøbes)

Dagsprogram

Dag 1:
Ankomst Kangerlussuaq, velkomstmøde, sightseeing og mulighed for tur på tundraen

Du starter din rejse med at flyve med Air Greenland fra København til Kangerlussuaq.

Lufthavnen Kangerlussuaq er indfaldsvinklen til Grønland og dit første stop på denne rejse. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor den enorme indlandsis præger landskabet.

En guide fra det lokale udflugtskontor ”Albatros Arctic Circle” modtager dig ved ankomst og hjælper til med check-in på Hotel Kangerlussuaq. Hotel Kangerlussuaq ligger i selve lufthavnsbygningen, så der er så centralt som overhovedet muligt.

Efter det praktiske med check-in og udpakning på værelset, holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder og kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

Efter mødet er det nu tid til at opleve Kangerlussuaq og området omkring byen på en guidet sightseeing.

Sightseeing i Kangerlussuaq

Kangerlussuaq er en tidligere amerikansk luftbase, men i dag Grønlands vigtigste lufthavn. Vi hører dens spændende historie, startende fra 2. verdenskrig, over den kolde krig til en moderne international lufthavn. Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og her kommer vi rundt og ser flere interessante steder og møder den fantastiske grønlandske natur. Dele af området er i dag også UNESCO Verdensarv.

Vi kører til havnen og ser fjorden, vi kører forbi Kelly Ville, en lille forskerby 12 kilometer fra lufthavnen, og du kommer en tur rundt på den tidligere militærbase. Du besøger selvfølgelig også bygdens hundegård, hvor du kommer tæt på den grønlandske slædehund.

Har du tilkøbt udflugtspakken, er det efter sightseeingturen tid til en oplevelsestur på tundraen:

Opdagelsestur på tundraen (inkluderet i udflugtspakken)

Kangerlussuaq er unik på mange punkter, og når det gælder landbaseret dyreliv, er der ingen andre steder i Grønland, der kan være med. Specielt moskusoksen har en helt unik og spændende historie i området, og er tilmed et imponerende dyr.

Du kører i bus gennem det smukke tundralandskab, hvor guiden fortæller om moskusoksen og historien om den. Moskusoksen lever vildt i området og kan færdes frit over alt. Om vi kan komme tæt på dyret eller må nøjes med at betragte det på afstand er umuligt at forudsige. Guiden medbringer altid kikkerter, så chancen for at se de imponerende dyr, eller noget af alt det andet dyreliv i området, er stor.

Destination Arctic Circle
Dag 2:
Kangerlussuaq - tag med på en tur til Indlandsisen

Dagen i dag råder du helt selv over, og det smukke bagland indbyder til forskellige udflugter. Har du tilkøbt udflugtspakken, er der en tur til Indlandsisen Punkt 660 på programmet.

Indlandsisen, Punkt 660 (inkluderet i udflugtspakken)

Kangerlussuaq er kendt for sin nemme adgang til Indlandsisen, og dette er en guidet tur til denne gigantiske iskappe, der er på størrelse med hele Vesteuropa. Du kører i 4-hjultrækker igennem et smukt varieret område. Tæt ved indlandsisen passerer vi Russell-gletsjeren og et fantastisk morænelandskab.

For enden af vejen går vi hen til og op på selve Indlandsisen – en unik oplevelse. Du tilbringer noget tid i denne enorme isverden, før vi returnerer til vores køretøj. Undervejs på turen er der chance for at spotte rensdyr, moskusokser, og alt efter sæsonen, mange fuglearter og blomster.

Tag med og få en enestående mulighed for at bestige Indlandsisen. Det er en helt særlig følelse at mærke den ekstra kulde og lade øjet vandre ud over den enorme isørken.

Beate Ulich
Dag 3:
Fly Kangerlussuaq – Ilulissat, velkomstmøde og mulighed for at gå med på guidet byrundtur. Velkomstmiddag om aftenen

Din rejse går nu videre med fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på tre kvarter, hvor du rigtig kan nyde det flotte landskabe, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting og vil fange opmærksomheden med sine farvede huse og fantastisk udsigt over Diskobugten. Her kan du fylde dagene med sejlads, vandring, hvalsafari og besøge bygder og steder, hvor du kan komme helt på den grønlandske kultur, både det moderne byliv og det traditionelle fangerliv.

Hotel Arctics bus henter dig i lufthavnen, og du checker ind på det dejligt beliggende hotel. Her møder du en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området, og spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

Kulturhistorisk byvandring (inkluderet i udflugtspakken)

Første udflugt i udflugtspakken er en guidet byrundtur. Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter. Du kan ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

Om aftenen er der velkomstmiddag på hotellet.

Anders Peter Amsnæs
Dag 4:
Ilulissat på egen hånd eller vandretur til Sermermiut

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv. Hvis du har tilkøbt udflugtspakken er det tid til en let vandretur:

Vandretur til den forladte boplads Sermermiut (inkluderet i udflugtspakken)

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan du endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner, køkkenmødding og mærk permafrosten med dine egne hænder.

Anders Peter Amsnæs
Dag 5:
Ilulissat - tag med midnatssejlads blandt gigantiske isbjerge

Dagen i dag er til din egen rådighed, og mulighederne er mange. Snyd fx ikke dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben. Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du i aften glæde dig til favoritten blandt udflugter:

Aften/midnatssejlads på Isfjorden (inkluderet i udflugtspakken)

Aftensolens stråler giver isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen. Fra ultimo maj til ultimo juli er der midnatssol i Ilulissat.

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Årligt strømmer der mere end 46  kmis fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isbjerge, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op til 100 meter over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle blandt dem.

Isbjergene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem og i midnatssolens lave stråler giver isfjeldene et unikt, gyldent farveskær.

Sejlturen om aftenen er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige. En utrolig naturoplevelse du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat. Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj.

Christina Lundbye
Dag 6:
Ilulissat på egen hånd - på opdagelse i og omkring byen

Endnu en dag fyldt med muligheder. Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag – måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille.

Brug eksempelvis dagen på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærk historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem. Fiskerne på “Brættet” giver dig et udpluk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås friskere.

Det er ikke kun øjnene, der skal mættes, men også ganen og maven. Restauranterne i Ilulissat tager dig med på en rejse ud i lokale specialiteter – f.eks. grønlandsk sushi, dybstegte ammasatter (lille loddefisk), hval og sæl, og på caféerne frister den friskbagte kage. Alle sanser skal nok komme på overarbejde på denne rejse!

Og så bliver du i øvrigt aldrig træt af at kigge ud over Isfjorden…

Dag 7:
Ilulissat på egen hånd – mulighed for sejltur til bygden Ilimanaq

Har du tilkøbt udflugtspakken, er det i dag tid til en sejltur til en lille bygd:

Sejltur til bygden Ilimanaq (inkluderet i udflugtspakken)

For blot én generation siden boede langt størstedelen af den grønlandske befolkning i de mange små bygder der lå som en perlerække langs kysten. I dag bor flertallet i byerne, men endnu har Ilulissat fire livskraftige bygder. En af disse er Ilimanaq der ligger lige syd for isfjorden.

Ilimanaq der på dansk betyder ”forventningspladsen” var engang en traditionel fangerbygd. I dag er stedet med sin beliggenhed syd for Isfjorden, ny-renovering af de smukke gamle kolonibygninger og med opførelsen af Ilimanaq Lodge m.m, en unik sammensmeltning af turisme, natur, fiskeri, kulturarv og bæredygtighed. Ilimanaq fungerer – trods sin beskedne størrelse – nu som stor inspirationskilde for udviklingen af de grønlandske bygder.

Vi sejler via isfjorden til Ilimanaq ca. 15 kilometer syd for Ilulissat. Vel fremme i bygden vil guiden lave en bygderundvisning med fortællingen og live i en lille bygd før og nu. Turen varer ca. 5 timer, hvoraf vi vil være 2-3 timer i Ilimanaq, inden vi sætter kursen nordover igen. Der serveres kaffe og the på turen.

Keld Ravn
Dag 8:
Fly Ilulissat - Kangerlussuaq - København

Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet på vej mod Kangerlussuaq, hvor flyet sætter kurs mod København med ankomst om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det op til receptionen. Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over lufthavnen, bygden eller omgivelserne.
Hotellet har både restaurant og cafeteria, som er mødested for alle bygdens indbyggere og alle de 220.000 gennemrejsende, der kommer forbi i løbet af et år.

Hotel Kangerlussuaq
Tankeqarfiup aqq.
3910 Kangerlussuaq

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Flytider (lokaltid)

 • Udrejse fra København kl. 09.00.
 • Hjemkomst i København kl. 20.25.

Bemærk venligst:På visse afgange er der ankomst i København kl.20.15 i stedet for kl.20.00. Se nærmere på din rejseplan, som du modtager efter bestilling. Bemærk også, at flyselskabet kan ændre afgangstidspunkter.

 

 

 

 

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Arktisk forår og gylden aftensol

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Er du ude efter en rejse, der kombinerer forår, stor natur og kultur, er dette den helt rigtige rejse. Se Indlandsisen i Kangerlussuaq og besøg små bygder og sejl mellem isfjelde i Diskobugten.

Fra
18.775 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Apr - maj  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 7041 Afrejse fra København Garanteret afrejse
Mulige oplevelser
IndlandsisKulturIsbjerge

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011