Slip Legebarnet løs i sneen

5 dage ved Kangerlussuaq

Denne herlige familierejse i Grønland er fuld af fine oplevelser og oplagt for hele familien. Hele udflugtspakken er inkluderet i rejsens pris, så det kan ikke være nemmere! Under opholdet står den på nordlystur, en tur til Indlandisen, hundeslædetur, tundrasafari og meget mere under den arktiske himmel!

Børn, forældre, bedsteforældre og alle os andre med legebarnet i behold kan godt glæde sig! Har man ikke tid nok sammen i hverdagen, er dette en god mulighed for virkelig at nyde livet generationerne imellem. Så pak jeres varme tøj og tag hele familien med til masser af sne, flere kilometer tyk Indlandsis, store vamsede moskusokser, rensdyr og slædeture hen over fjordisen.

Kulde, is og store mængder af sne er indbegrebet af vinter i Grønland, og det er noget Kangerlussuaq som regel har i rigelige mængder. Der er også lige det der ekstra, der gør Grønland så unik – nemlig storheden og stilheden krydret med det fantastiske dyreliv, hvor blandt andet moskusokser, rensdyr, polarræve, sneharer og ravne optræder i de naturlige omgivelser.

Den klare, tørre vinter er kold, og netop på grund af det klare vejr, er nordlyset også en af de helt store vinteroplevelser i Kangerlussuaq. Naturens eget lysshow hen over den mørke aftenhimmel skal nok få dig til at glemme hverdagens rutiner og give ny energi ovenpå de lange vintermåneder.

Vore egen rejseleder og vores dygtige lokale guider sørger for at give jer den allerbedste og fuldendte oplevelse. Vi har skruet rejsen sådan sammen, at det er børnene, der er i førersædet, men der er selvfølgelig plads til alle aldre.

Vi byder velkommen til en sjov og anderledes vinterferie!

Highlights

 • Gå og hop på indlandsisen
 • Oplev slædehunde og sus ud på slædekørsel
 • På udkig efter rensdyr og moskusokser
 • Leg og mød nye kammerater i sneen
 • Spot nordlyset – hvis du holder dig vågen

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • 4 nætter på vandrehjemmet Old Camp med bad/toilet på gangen
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Helpension (uden drikkevarer)
 • Fuldt udflugtsprogram:
 • Sightseeing
 • Tundrasafari
 • Nordlystur
 • Tur til Indlandsisen punkt 660
 • Hundeslædetur 2 timer
 • Leje af slædetøj/støvler
 • Håndklæder og sengetøj
 • Rejseleder
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

 • Drikkevarer
 • Rejseforsikring

Dagsprogram

Ellen Fjellanger Schmidt
Dag 1:
Fly fra København til Kangerlussuaq og safari på tundraen

Vi flyver fra København til Kangerlussuaq med Air Greenland. Undervejs serveres der et let måltid, og der vises film til både store og små. Nok varer rejsen kun 4½ time, men det kan være langt tid at sidde stille for et barn, så det  er dejligt at kunne hygge sig med tegnefilm. Husk også at få bestilt børnemenu til børnene på flyturen.

Vi ankommer til Kangerlussuaq omkring kl. 10 om formiddagen, så dagen er kun lige begyndt. Indkvartering finder sted på vandrehjemmet Old Camp, der er smukt placeret mellem Mount Hassel og Søndre Strømfjord. Udsigten mod Lake Ferguson området og bjergene langs fjorden mod Sisimiut overrasker og imponerer selv den mest berejste.

Tundrasafari

I spiser lidt frokost og kommer så på tundrasafari, der ligesom alle de andre udflugter på turen er inkluderet i prisen.

På tundraen støder I forhåbentlig på nogle moskusokser, der hygger sig i vinterkulden iført deres varmeste pels. Oksen kan overleve vintertemperaturer på minus 60 grader med en pels, der er 10 gange varmere end fx fåreuld. Hver sommer skifter moskusoksen sit ydre lag af uld, der giver verdens måske blødeste garn. Dette garn er i høj kurs og koster spidsen af en jetjager, men til gengæld kan det varme som intet andet.

Vi kan ikke garantere, at I kommer til at møde moskusokser, men vi håber, at de stiller op og lader sig indfange – af kameraet og kikkerten. Hvis vi er heldige, ser vi også ræve og rensdyr.

Christina Lundbye
Dag 2:
Hundeslædetur og tid til leg!

I dag står den på en oplevelse, I aldrig glemmer: En 2-timers hundeslædetur. Det er helt specielt at sidde på slæden med udsigt til det smukke vinterlandskab og de ivrige hunde, hvis haler stritter af iver. Den friske vinterkulde bider i kinderne, så husk at trække huen godt ned over ørerne.

De grønlandske slædehunde holder til på Fossilsletten og glæder sig vildt meget til at komme på arbejde. Vi er nord for Polarcirklen, så kun slædehunde (og politihunde) er tilladte i området. Denne lov sikrer, at den superstærke hunderace forbliver stærk. Det går ikke, at en slædehund bliver mikset med andre racer, der ikke kan modstå den hårde kulde, slædehundene skal modstå om vinteren.

Hundeslædetur

Turen går ud på Den Store Fjord (Kangerlussuaq) og med hundene i seler og skagler og jer placeret på flere lag rensdyrskind går det derudaf. Der indfinder sig hurtigt en meditativ rytme med de stærke og smukke dyr forrest og lyden af medernes svushende og nogle steder skrattende lyd hen over isen.

Hundeslæden er blevet brugt i 1.000 år i Grønland og er stadig en af de mest sikre transportformer nord for Polarcirklen. Hundene kender deres område, så de kan altid snuse sig vej hjem, selv i en snestorm. Det er nu ikke en bekymring, vi skal regne med at løbe ind i i dag. Det her er trods alt en sikker tur på den flade is i nærheden af Kangerlussuaq. Derfor kan alle være med.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 3:
Sightseeing i det spændende område og nordlysudflugt

Ingen dag uden oplevelser! Familien er her for at nyde tiden sammen og selvfølgelig også for at udforske det spændende område.

Sightseeing til fods

I dag tager vi på sightseeing til fods i det spændende område bag Kangerlussuaq, som byder på en fantastisk natur med klipper, der skærer sig gennem det enorme landskab. Rensdyr, sneharer og polarræve er på jævnlige besøg, så måske dukker de op og hilser på. Og så er der selvfølgelig afsat tid til at lege i sneen, hvor kun fantasien sætter grænser. Det sjoveste er, hvis der har været vind, der har lavet lange snefaner. Så kan I måske bygge tunneler og huler i de hvide snefaner. Og ellers ligger det jo også lige for at tage en rask sneboldkamp.

Nordlystur

Om aftenen skal I på nordlystur, og med vinterens frostgrader skulle der være god mulighed for at opleve det helt fantastiske nordlys, der blafrer som et slør af gardiner henover himlen i forskellige farver. Nordlyset er et fascinerende naturfænomen, der – udover den rent fysiske forklaring – har givet anledning til mange mytedannelser. Et af sagnene fortæller, at når nordlyset danser, betyder det, at de afdøde spiller fodbold med et hvalroskranie. En anden myte går ud på, at man skulle blive særlig intelligent, hvis man undfanges under nordlyset!

Dag 4:
Udflugt til kanten af Indlandsisen og gåtur på selve isen

Så kom dagen, hvor I skal opleve et af de helt store tilløbsstykker i Grønland: I skal op at gå på selve Indlandsisen! Som med alle de andre udflugter er denne inkluderet i prisen, så hele holdet af rejsende er med.

Udflugt til Punkt 660 på Indlandsisen

Indlandsisen skal opleves, når man kommer til Kangerlussuaq, så selvfølgelig slutter vi turen af med et besøg til den imponerende is, der føles uendelig, og som er mere end 3,5 kilometer tyk inde på midten af Grønland. I kører i en specialbygget monsterbus helt ind til iskanten. Alene turen derind er en oplevelse for livet. For det første er der monsterbussen. Det kalder vi den, fordi den ligner en bus med et af de der store understel, som monstertrucks har. Det er guf for alle bilentusiaster m/k. Men bare rolig i øvrigt. Understellet er kun bygget sådan, fordi terrænet er kuperet. Vi skal absolut ikke ud at køre vildt.

Turen ind til isen er ca. 37 km lang med små stop undervejs, og på vejen kan I nyde landskabet og moskusokser, rensdyr og polarræve, som måske ligner sten på afstand, men hold godt øje, for pludselig bevæger stenen sig måske.

Selve Indlandsisen er endnu en oplevelse for livet. Når I når til iskanten, står I af bussen og går op på selve isen. Herude i kanten er den ofte helt gennemsigtig. Det er så smukt, så smukt. Ellers er Indlandsisen hvid, men den kan også været beskidt herude i kanten, fordi vinden nogle gange blæser sand ind over isen. Men om vinteren er den oftest bare dejligt hvid!

Ellen Fjellanger Schmidt
Dag 5:
Fly fra Kangerlussuaq til København

Nu er det desværre blevet tid til at tage afsked med Kangerlussuaq og Grønland. Efter morgenmaden tager I over i lufthavnen og checker ind. I kan måske nå en lille gåtur i området bag lufthavnen bagefter, men I skal huske på ikke at lege for voldsomt i dag, for det er ikke særlig sjovt at skulle flyve i tøj, der er blevet vådt af sneen.

I flyver retur med Air Greenland og ankommer godt mætte af indtryk til København først på aftenen.

Det at rejse sammen som familie er en dejlig ting, næsten ligegyldigt hvor man tager hen, men der er noget specielt ved denne tur til Kangerlussuaq. I har været sammen i fem dage, men det har været uden de mange distraktioner, man oplever på så mange andre ferier. Kangerlussuaq ligger virkeligt langt fra alfarvej, så det er i mødet mellem naturen og jer, at magien opstår. Her er ikke forlystelsesparker, hvor I står i kø og bliver trætte. Her er ren luft, frihed, hvid sne, slædehunde og nordlys. Leg og særligt afslapning bliver det befriende pust i hverdagen, som vi ofte drømmer om.

Kort

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Udflugter (tilkøb)

På denne rejse er det ikke muligt at købe ekstra udflugter og udflugtspakker.

Flytider (lokaltider)

 • Udrejse fra København kl. 09.00.
 • Hjemrejse med ankomst i København kl. 20.00.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Garanteret afrejse

Der er garanteret afrejse på afgangen den 13/2 (max 25 passagerer)

Rejsen med afgang 20/2 gennemføres ved minimum 10 deltagere (max 15 passagerer)

Børn

Pris for børn (2-11 år) i delt dobbeltværelse med en voksen er 12.990 kr.

Opredning er desværre ikke muligt, så ved 2 voksne og 1 barn, skal der reserveres et enkeltværelse og et dobbeltværelse.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

NB! Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Slip Legebarnet løs i sneen

5 dage ved Kangerlussuaq

Denne herlige 5-dages familierejse til Kangerlussuaq i Grønland er fuld af fine oplevelser og oplagt for hele familien. Hele udflugtspakken er inkluderet i rejsens pris, så det kan ikke være nemmere!

Fra
pr. person i dobbeltværelse
Februar 2 dage  | 1 nætter Rejse nr. 8015 Afrejse fra København Garanteret afrejse | Inkl. Rejseleder
Mulige oplevelser
HundeslædeNordlysIndlandsisenKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011