Hvid jul i isbjergenes land

6 dage i Ilulissat

Julen i Grønland er en enestående smuk og fredfyldt oplevelse dækket i hvidt. Du kan lade batterierne op og slappe af, men også opleve julens magi med de traditionelle, orange grønlandske julestjerner, nordlys, slædehunde, enorme isbjerge og sneklædte fjelde.

Juleaften i Grønland
Den 24. december holder vi juleaften i restauranten på Hotel Arctic. Der bliver holdt en hyggelig traditionel juleaften med juleand og flæskesteg.

Vinter i Grønland i december
På denne tur får du en enestående chance for at komme nord for Polarcirklen under den såkaldte Polarnat. Polarnatten er det modsatte af sin berømte “søster”, midnatssolen. Under Polarnatten stiger solen ikke op over horisonten. Dine dage er dog ikke være buldermørke. Midt på dagen er der lys som ved skumringstid. Inde i byen er der også gadebelysning, og så er der et orange skær fra de mange julestjerner, der hænger i vinduerne i grønlændernes hjem i december.

Læsestof og spil
Du får masser af oplevelser på denne tur, men der bliver også masser af tid til at slappe af og bare nyde roen og stemningen. Medbring de bøger, du ikke fik læst i årets løb, krydsord og lettransportable spil, så du kan hygge med de andre.

Under rejsen er du i selskab med vores dygtige og passionerede rejseleder som vil dele ud af sin viden, og sikre en helt særlig ramme for denne rejse. Vi vil glæde os til at byde dig velkommen til en garanteret hvid jul i Grønland.

Highlights

 • Bo i isbjergenes hovedstad Ilulissat
 • Oplev isfjorden på UNESCOs verdensarvsliste
 • Sejl blandt enorme isbjerge
 • Sus af sted på hundeslæde
 • Spot nordlyset på polarhimlen
 • Mærk stemningen af grønlandsk jul

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Fly Kangerlussuaq-llulissat t/r med Air Greenland
 • Transfers i Grønland
 • 5 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Mad og drikke på flystrækningen København-Kangerlussuaq t/r
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic ekskl. drikkevarer
 • Juleaftensmiddag på Hotel Arctic ekskl. drikkevarer
 • Informationsmøde
 • Byrundtur
 • Vandring til Sermermiut
 • Rejseleder
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Fakturagebyr
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad udover det angivne
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Dag 1:
Fly København - Kangerlussuaq – llulissat. Velkomstmøde og byrundtur

I København stiger vi om bord på Air Greenlands fly og nu går rejsen mod i Kangerlussuaq i Grønland, en tur på 4½ time. Efter landing skifter vi til et mindre fly, der nu tager os mod Ilulissat. Undervejs kan man holde øje med Grønlands smukke kystlinje, og vi flyver også over den verdensberømte Ilulissat Isfjord, lige før vi når lufthavnen i Ilulissat.

Vi bliver hentet i Hotel Arctics bus og kørt ind til det lækre hotel, der ligger med skøn udsigt over Diskobugten og Ilulissat – og har ry for at være Grønlands bedste hotel. Vores rejseleder holder nu velkomstmøde, og du hører om byen, det omkringliggende område og udflugtsmulighederne. Bemærk, at der kan blive byttet rundt på de dage, hvor I skal på udflugter. Det er begrænset, hvor meget dagslys, der er på denne tid af året. Kan vi ikke nå at få alle folk ud at sejle samme dag, fordi båden kun kan have 12 passagerer med, så kommer man afsted en anden. Tingene skal nok gå op i en højere enhed.

Efter informationsmødet er det tid til en guidet byrundtur for alle.

Guidet byrundtur

llulissat er Grønlands tredjestørste by og regnes for en af de fire hovedbyer sammen med Nuuk, Qaqortoq og Sisimiut. I området har der boet mennesker i 4.500 år, men selve byen blev anlagt som bygd i 1727, og i 1741 oprettede den islandske købmand Jacob Severin handelsstationen Jacobshavn. Senere skiftede byen også navn til Jakobshavn (nu med ‘k’) og du vil se mange bygninger, der giver minder om den gamle tid.

Glæd dig til en spændende rundtur og få masser af information, du kan bruge i de kommende dage. Nyd tusmørket i byen, der på denne tid af året har mørketid. Det betyder, at solen ikke står op før 13. januar, men bare rolig: Her er skumring i dagtimerne, for sne, stjerner og gadebelysning lyser op.

Knud Rasmussen, den verdensberømte polarfarer, voksede op i den bygning, der nu er det kulturhistoriske museum i Ilulissat.

Da Grønland er fire timer bagud i forhold til Danmark, er der nok nogle, der gerne vil tidligt i seng. Andre kan så nyde en lille gåtur og tælle de orange julestjerner. Alt under 100 er dovenskab, for næsten alle huse og lejligheder har en stjerne i vinduet.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Dag 2:
Vandretur til bopladsen ved isfjorden, og sejlads blandt isbjerge

Der er masser at lave i llulissat på egen hånd, og det har guiden allerede fortalt dig om på førstedagen. I dag kan du så kaste dig ud i disse oplevelser og starte med en vandring til den tidligere boplads Sermermiut – og hvis du har købt udflugtspakken senere på sejltur (eller omvendt).

Vandring til den tidligere inuit-boplads Sermermiut ved lsfjorden 

Du skal i dag på vandring til den tidligere boplads Sermermiut, der har været beboet i årtusinder på grund af sin fantastiske beliggenhed ved lsfjorden. Selv om her er mere end pænt at se på, var det nu ikke udsigten, der fik inuit til at komme her. Her er fremragende jagtmuligheder i området, da lsfjorden giver føde til både fisk og sæler, som så igen har skabt grundlag for menneskelige beboelser.

Det er december i Grønland, så på denne tur kan der godt ligge en del sne på ruten. Vi kører først fra World of Greenlands kontor til udkanten af byen, hvorfra vi nu skal gå mod Isfjorden. Denne gåtur er på ca. en kilometer ad en sti, der mest sandsynligt er dækket af sne. Da det jo er vinter, kan man ikke se resterne af bopladsen, da den også er dækket af sne, men guiden vil fortælle dig om livet i en grønlandsk boplads i gamle dage. På denne vandretur får du også en fantastisk udsigt til Isfjorden.

Har du købt udflugtspakken, skal du også en tur ud at sejle denne dag.

Sejlads til lsfjorden (udflugtspakken)

Du skal nu af sted på noget, der meget vel kan være et af dit livs højdepunkter, nemlig en sejltur til lsfjordens munding, hvor I skal sejle rundt ved de enorme isfjelde, der ligger strandede her. Ved fjordens munding har isen gennem årtusinder skubbet en sandbanke frem, som de gevaldige isfjelde går på grund på. Når presset så bliver for højt af isen, der i en stadig strøm kommer og skubber på inde fra fjorden eller på grund af dønninger eller afsmeltning, kan de store isfjelde endelig begive sig videre ud i Diskobugten. Hvis du ikke er særlig søstærk, kan det anbefales at du medbringer søsygetabletter.

Juleklip

Før middagen og før det begynder at kime i klokker, vil vi hygge med noget juleklip. Det er selvfølgelig frivilligt, om du vil være med til det. Nogle elsker det, andre knapt så meget.

Julelukkede steder og alkohol

Grønland har en restriktiv alkohollovgivning, hvilket blandt andet betyder, at der ikke må serveres alkohol på offentlige steder den 25. december. Der er også lukket på de fleste cafeer, restauranter og barer i juledagene, så det kan være en god ide at købe forsyninger for de næste par dage, hvis det er noget, du ønsker. Det kan være slik, kage eller alkoholiske drikke. Det er også muligt at købe tax-free slik og alkohol ved ankomst i Kangerlussuaq, før du flyver videre mod Ilulissat.

Dag 3:
Juleaften

Det er blevet jul, og det er selvfølgelig lig med julehygge. Der er julegudstjenester flere gange i løbet af juledagene, så har du lyst, kan du prøve at se, om der er plads i kirken.

Julemiddag

Juleaften nærmer sig, og i aften skal du med til traditionel, skandinavisk julemiddag på Hotel Arctic. Vi skal nyde and og flæskesteg og selvfølgelig også den uundværlige rødkål. Måske kan I bagefter overtale rejselederen til at danse for rundt om juletræet.

Efter middagen er det op til jer selv, hvordan I vil nyde juleaften. I kan eventuelt gå en tur i byen og høre efter, om der er børn, der synger julesange ved dørene. Det gør de tit juleaften, og så får de lidt slik for deres anstrengelser.

Læs mere om jul i Grønland her.

Dag 4:
På egen hånd og mulighed for hundeslædetur og nordlystur

Dag 4 og 5 kan bruges på egen hånd eller på udflugter.

Juledag og 2. juledag kan du slappe af og nyde stemningen i byen. Hvis du har købt udflugtspakken, skal du ud på en hundeslædetur i dag eller i morgen og senere på nordlystur.

1½-times hundeslædetur (del af udflugtspakken)

Hundeslæden er et af de mest kendte ikoner for Grønland og en tusind år lang tradition for inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode uden ændring i udseende og teknologi: en flok glade hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

Oftest foregår denne tur i fladt terræn på en slette, der ligger nær Ilulissat. Udover kusken er I to deltagere på hver af slæderne, så har du booket alene, kommer du måske til at dele slæde med en anden person, så I er to om at dele oplevelsen. Alle hunde er forskellige, så er du ude med familie og venner, kan vi af samme grund ikke garantere, at I følges ad på hele turen. Denne tur er ikke god til dig, hvis du har nakke- eller rygproblemer eller hvis du er immobil. Deltagere skal være 12 år og ældre.

Nordlyssafari (del af udflugtspakken)

Alle er vilde med Isfjorden og nordlyset. Det er måske lidt bastant at sige, men vi har aldrig mødt nogen, der ikke har været imponeret over begge dele. Når man står på en frostklar aften og ser det fantastiske nordlys bevæge sig hen over himlen med de store isfjelde badet i nattens lys, er man tæt på tårer over at se noget så smukt.

Når vi er færdig med aftensmaden, tager vi på en aftentur, hvor vi håber at se nordlys, for på vinteraftener med klar himmel, kan du opleve det smukke nordlys over Ilulissat. Vi kører væk fra byens blændende lys og går ud hvor mørket er tættest. Din guide vil fortælle vidt og bredt om fænomenets opståen og de grønlandske sagn om lyset. Vær opmærksom på, at nordlys kun kan ses på klare vinteraftener og altså ikke, når der er overskyet. Så der er en risiko for, at vi ser på nordlys en af de andre aftener i stedet.

Dag 5:
llulissat på egen hånd eller mulighed for udflugter (se beskrivelse på dag 4)

Dag 4 og 5 kan bruges på egen hånd eller på udflugter.

Juledag og anden juledag kan du slappe af og nyde stemningen i byen. Hvis du har købt udflugtspakken, og ikke var på hundeslædetur i går, skal du afsted i dag.

2-timers hundeslædetur (del af udflugtspakken)

Du skal glæde dig til at prøve en 2-timers hundeslædetur. Isfjordens munding er et imponerende syn året rundt, og det kommer vi til at opleve på dagens hundeslædetur. Vi kører over fjeldet Lille Akinnaq og syv kilometer senere, når vi frem til et supergodt udsigtspunkt. Turen går gennem et kuperet fjeldterræn, og du får oplevet hundene både foran og bagved slæden. Det er nemlig sådan, at hundene fungerer som bremse, når det går nedad. I er to personer på slæden foruden kusken.

Dag 6:
Fly fra llulissat via Kangerlussuaq til København

Nu er dagen kommet hvor vi skal sige farvel og nu går turen tilbage mod Kangerlussuaq og senere Danmark. Med Air Greenlands Dash 8 forlader vi llulissat Lufthavn og sætter kurs mod Kangerlussuaq.

Fra Kangerlussuaq går turen videre til København, hvor du ankommer om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtigt gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

 

Tilvalg

Hvid jul i isbjergenes land

6 dage i Ilulissat

Hold hvid jul i Illulisat! Det smukke, snedækkede landskab venter på dig. På denne 6-dages tur får du mulighed for at komme ud at sejle, køre hundeslæde og se de smukke nordlys.

Fra
Udsolgt
pr. person i dobbeltværelse
December  | 6 dage  | 5 nætter Rejse nr. 9018 Afrejse fra København | Inkl. Rejseleder
Mulige oplevelser
NordlysIsbjergeHundeslædeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Praktisk information

Flytider (lokaltider)

 • Udrejse fra København: kl. 10.00.
 • Hjemrejse med ankomst i København kl. 21.00.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Minimum antal deltagere
Rejsen gennemføres med minimum 20 deltagere.

Guidesprog
Rejselederen guider på dansk og engelsk

Pakkeliste
Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage
Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

NB! Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011