Rundrejse: Off the beaten track

10-dages rundrejse til Kangerlussuaq, Qasigiannguit og Ilulissat

Tag med os på vores nye rundrejse udenfor alfarvej i Grønland. Rejsen kombinerer de mest populære attraktioner i Grønland med to unikke og uspolerede steder i Nordgrønland. Du skal lede længe efter en mere varieret rejse, som kombinerer natur, kultur og historie.

Er du en aktiv og nysgerrig rejsende, så er rejsen noget for dig. Du får naturoplevelser så imponerende, at du ikke tror dine egne øjne. Og i uspolerede områder skal vi sejle, vandre, køre på ATV og sågar prøve gletsjervandring.

Vi tager dig med til unikke naturperler, som selv den mest erfarne grønlandsrejsende drømmer om. Undervejs overnatter vi på hoteller og lodges med fremragende beliggenhed, der kan tilfredsstille enhver livsnyder.

Rejsen giver dig et godt indblik i livet, som det leves i dag i, i små bygder og moderne byer i Grønland. Du får også et kulturelt indblik i de tidlige inuit-indvandringer i Grønland. Flere steder undervejs besøger vi tidligere bopladser og mærker historiens vingesus.

Vi skal opleve nogle af de mest populære attraktioner i Grønland. Først skal vi overnatte i Camp Ice Cap på Indlandsisen ved Kangerlussuaq. Vi besøger og bor i den lille by Qasigiannguit – hvalernes hovedstad. Om sommeren mødes pukkelhvaler i hobetal tæt på kysten. Området byder desuden på fine vandremuligheder og kulturoplevelser.
Herefter skal vi opleve en ny teltlejr, Camp Qinngua, hvor vi skal hygge, fiske, vandre og plukke muslinger.

Rejsen sluttes af med flere dage i isbjergenes by, Ilulissat. Her kan vi komme tæt på UNESCO Verdensarv-stedet Ilulissat Isfjord, og der bliver tid til vandring og spændende udflugter til vands og lands.

Highlights

  • Overnat i en sikker camp på Indlandsisen
  • Oplev livet i små og større byer
  • Bo i en camp langt fra alfarvej
  • Tag på vandring langs kyst og i fjeldet
  • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv
  • Mærk roen i et autentisk Grønland

Inkluderet i rejsen

  • Fly København – Kangerlussuaq t/r
  • Fly Kangerlussuaq – Aasiaat
  • Fly Ilulissat – Kangerlussuaq
  • Båd Aasiaat – Qasigianguit
  • Båd Camp Qinngua – Ilulissat
  • Transfers
  • 1 nat i Camp Ice Cap på Indlandsisen (med tørkloset)
  • 1 nat på Polar Lodge (delt bad/toilet)
  • 2 nætter på Mikami Hostel (delt bad/toilet)
  • 2 nætter i Camp Qinngua (med toilettelt)
  • 3 nætter på Hotel Arctic (eget bad/toilet)
  • Morgenmad alle dage
  • Fuld forplejning i Camp Ice Cap (ekskl. drikkevarer)
  • Fuld forplejning i Camp Qinngua (ekskl. drikkevarer)
  • 2 x aftensmad i Qasigiannguit (ekskl. drikkevarer)
  • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (ekskl. drikkevarer)
  • Forplejning på fly fra København – Kangerlussuaq t/r
  • Velkomstmøder i alle byer med overnatning – dansktalende lokalguider
  • Byrundtur og museumsbesøg i Qasigiannguit (2-3 timer)
  • Byrundtur i Ilulissat (2 timer. Har du købt Ilimanaq Glacier Adventure kommer du ikke på guidet byrundtur i Ilulissat)
  • Sejltur til nedlagt bygd i Qasigiannguit (3-4 timer)
  • Vandretur til Camp Qinngua fra Qasigiannguit (bagagen bliver transporteret)
  • Hike ved Camp Qinngua (4-5 timer)
  • Vandretur til Sermermiut i Ilulissat (2 timer)
  • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
  • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet

Ikke inkluderet

  • Måltider som ikke er nævnt ovenfor
  • Evt. ekstra udflugter
  • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Dag 1:
Fly København-Kangerlussuaq og Camp Ice Cap

Din rejse starter i Kastrup lufthavn, hvor du skal flyve med Air Greenland til Grønland. Flyrejsen tager ca. 4,5 timer, og du flyver direkte til Kangerlussuaq. Kangerlussuaq ligger nord for polarcirklen, og du mærker ved første åndedrag, at noget er forandret. Luften er tør og frisk, og i horisonten ser du Indlandsisen. På flyrejsen har du haft udsigt over den gigantiske hvide Indlandsis fra oven, og nu står du blot 25 kilometer fra den.

Lufthavnen og byen ligger midt i naturen og praktisk talt på arktisk tundra. Tundra er et landskab, du kun finder på den nordlige halvkugle. Et af de særlige kendetegn ved tundra er permafrost. Det betyder, at jorden et stykke nede er frossent permanent. Dette fænomen giver anledning til et spændende landskab, som vi kommer til at opleve i dag.

Efter ankomst bliver du modtaget af en lokalguide fra vores samarbejdspartner, Albatros Arctic Circle, der fortæller om oplevelserne de næste to dage. Vi starter med et rigtigt eventyr, nemlig et helt døgn inde på Indlandsisen, hvor du skal bo i en teltlejr på selve isen.

Du kan deponere en del af din bagage i Polar Lodge, så vi anbefaler at du hjemmefra pakker din bagage, så du kan tage en mindre rygsæk med på din tur til Indlandsisen.

Camp Ice Cap

Turen indledes i et terrængående køretøj, der har gode panoramaruder, så du kan nyde det foranderlige landskab undervejs. Der er ca. en times kørsel til Punkt 660, hvor udstyret og det næste døgns begivenheder bliver gennemgået af turens guide.

Klimaet i Kangerlussuaq er normalt stabilt og vores rute på isen er relativt jævn samtidigt med, at guiden er særdeles erfaren i at vandre på is. Vel fremme ved Camp Ice Cap bliver I indkvarteret i ekspeditionsteltene. Der er nu tid til at nyde nogle varme drikke og føle den totale stilhed, der er her nogle kilometer inde på isen. Hvis vejret tillader og I er til det, kan I nå en kort vandretur og nyder vinterlandskaberne her om sommeren. Aftensmaden er simpel og varmende, da den består af frysetørret mad, som er let at bære og på disse kanter.

Om sommeren er solen længe oppe, så nogle hygger i lejren, mens andre går tidligt i seng, for tidsforskellen er på fire timer, så er den 20 i Grønland, er den midnat tilbage i Danmark. Der er dejligt varme termosoveposer i teltene, så du skal ikke være bange for at fryse om natten.

Dag 2:
Camp Ice Cap og Kangerlussuaq

Efter en nærende morgenmad og en eventyrlig nat på isen i de varme soveposer, er det tid til en lidt længere vandretur end dagen før. Vi har steigeisen og vandrestave med, men vi behøver ikke reb, da vi hele tiden går på sikkert terræn.

ores vandretur går nu ud over den uendeligt store eng af is. Sprækker i isen i det fjerne vidner om, at isen om sommeren er foranderlig og i opbrud, mens det modsatte er tilfældet om vinteren. Vi holder os i sikker afstand fra fare, mens vi kan se nogle af de turkise søer og elve, der opstår på isen om sommeren.

Alt efter vejrets luner kan vi nyde den medbragte frokost undervejs eller tilbage i lejren. Herefter er det tid til at pakke sammen og begive os tilbage mod civilisationen.

Vi har lagt hårdt ud på denne tur med en oplevelse af Indlandsisen, som kun de færreste får lov at opleve. Nu kører vi tilbage til Kangerlussuaq, hvor der er central indkvartering på Polar Lodge. Det er et hyggeligt hostel med enkle gode værelser med bad og toilet på gangen.

Polar Lodge ligger så centralt som muligt og ganske få meter fra indkøbsmuligheder og lufthavnen. Her finder du en dagligvarebutik, en mindre udstyrsbutik og et par butikker med kunst, håndarbejde og souvenirs. Du har resten af dagen på egen hånd, hvor du kan gå ture i området.

Om aftenen vil vi helt klart anbefale en middag i Roklubben. Der går en shuttlebus til og fra Roklubben, som ligger ved en smuk sø seks kilometer fra Kangerlussuaq.

Dag 3:
Til Qasigiannguit via Aasiaat med fly og båd

Dagen i dag byder på afvekslende oplevelser. Vi skal forlade indlandet, rejse nordover og ud til kysten.

Fly til Aasiaat

Efter morgenmaden har du tid til at gå lidt rundt, inden rejsen fortsætter nordover til Diskobugten. Herefter flyver vi med indenrigsfly til byen Aasiaat, hvilket tager 45 minutter. Indenrigsflyene i Grønland flyver i relativ lav højde, så du kan følge landskabet ovenfra hele vejen. Efter ankomst i Aasiaat bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til havnen. Herfra skal vi sejle til Qasigiannguit.

Sejlads til Qasigiannguit – hvalernes hovedstad

Tidlig eftermiddag lægger vi ud på en 4-timers sejlads i den sydlige del af Diskobugten. Fra skærgården skal vi nu nordover, men mest vestpå mod fastlandet. Næste stop er den lille by Qasigiannguit. Vi skal sejle med Diskoline og ankommer i Qasigiannguit ca 15.30.

Ved ankomst til Qasigiannguit venter Mikami Hostel, hvor vi skal overnatte i to dage. Det er et familiedrevet hostel, der er placeret i to huse i byen.

Qasigiannguit er en hyggelig, lille by. Fjeldene bag byen er op til 450 meter høje og skaber en flot kontrast til kysten. Fra havnen går vi et lille stykke op til vores hostel, mens bagagen bliver kørt.

I Qasigiannguit er der et informationsmøde, der holdes af vores samarbejdspartnere fra Diskobay Tours. Det er et lokalt selskab, som vi har arbejdet tæt med i mange år og de står faktisk for programmet i de næste 4-5 dage.

Let vandretur

Sen eftermiddag skal vi på en let vandretur til Kangerluluk, der også går under navnet Paradisbugten. Det er en fin vandretur på ca. 8 kilometer, og vi forventer at bruge ca. 3 timer på denne tur. Det er en god ide at medbringe en vandflaske og du kan eventuelt også medbringe en termokop med lidt lunt at drikke. Sværhedsgraden er 2 på denne vandretur.

Middag i hallens cafe og hygge på terrassen

Om aftenen skal vi spise middag i hallens cafeteria/cafe. Cafeen bliver drevet af en lokal familie og det er et meget lokalt indslag at spise her, ligesom mange mennesker gør langs hele kysten, hvor der er sportshaller. Det er typisk populære steder, da der serveres grønlandsk mad. Vi vælger dagens ret og vi kan ikke lige sige, hvad det præcis er, for det afhænger af de friske råvarer, der er tilgængelige den uge, du er der. Efter aftensmaden går vi tilbage til vores hostel.

Mikami Hostel ligger med en god udsigt over Diskobugten. Om sommeren kan du sidde på terrassen og kigge ud over bugten og ofte se et isbjerg eller to.

Dag 4:
Byrundtur i Qasigiannguit og sejltur om eftermiddagen

Efter en god nats søvn bliver morgenmaden serveret i Mikami Hostel. I dag er der flere spændende ting på programmet.

Byrundtur og museumsbesøg

Qasigiannguit er en spændende by at udforske, og vi starter ved byens museum. Museet ligger i Poul Egedes gamle butik, der blev bygget i 1734. Museet huser nu en helt unik arkæologisk samling fra udgravningerne af en boplads fra Saqqaq-kulturen (vi besøger øen med den tidligere boplads i eftermiddag).

Herudover er der udstillinger om fangernes og fiskernes liv og rejseproduktionen, som i 1960’erne og flere årtier frem gjorde Qasigiannguit til en blomstrende by, hvor rejerne blev kaldt Det Lyserøde Guld.

Senere går vi forbi heliporten og til stedet med de mange slædehundene, inden vi atter når til byens centrum. Undervejs fortæller din guide dig om Qasigiannguits historie fra kolonien Christianshåb til nu.

Sejltur til Qeqertassussuk og Akulliit

Eftermiddagen byder på en spændende sejltur ud til den fredede ø Qeqertassussuk og den forladte bygd Akulliit, hvor husene i dag fungerer som sommerhuse.

Det første stop på sejlturen er Qeqertasussuk, hvor man som nævnt har udgravet alle de fund, du så på museet tidligere i dag. Inuit fra Saqqaq-kulturen levede her på øen fra 2400 til 1400 f.Kr., og Qasigiannguit Museum fandt mere end 200.000 dyreknogler under udgravningen, som stod på mellem 1983 og 1987. Udover de mange knogler fandt man også hustomter, stenredskaber, stensatte ildsteder og organiske rester fra fjer, planter, insekter og træredskaber.

Fra Qeqertasussuk sejler vi nu videre til den forladte bygd Akulliit, der bruges som sommerhusområde for folk fra Qasigiannguit. Stedet har været beboet af og på i århundreder og har en interessant, men ofte tragisk historie.

Middag

I aften får du en forsmag på livet i den camp, vi skal af sted til i morgen. Det skal forstås på den måde, at I selv laver mad sammen på Mikami Hostel, baseret på de friske råvarer, der er fanget her i Qasigiannguit.

Dag 5:
Hiking til teltlejren i Qinngua

Efter vores morgenmad i Mikami Hostel er det nu tid til en vandretur fra Qasigiannguit til Camp Qinngua, hvilket er en smuk vandretur på ca. 16 kilometer i forholdsvis let terræn (sværhedsgrad er 2-3 og vi krydser to elve på vejen). Og bare rolig: Du skal ikke bære på al din bagage på denne vandring. Bagagen bliver sejlet til lejren, så du skal blot have en dagsrygsæk med.

Vi går nu langs den fine Eqalunnguit-fjord (Laksebugt) hele vejen ind til bunden af fjorden, hvor vi skal overnatte i Camp Qinngua. Her ligger Camp Qinuga, en hyggelig teltlejr ude i ødemarken.

Soveteltene indeholder feltseng, sovepose og liner fleece/bomuld (du er velkommen til at medbringe din egen liner, hvis du hellere vil det). Køkkenteltet indeholder borde og stole, grej til madlavning og spisegrej. Der bliver serveret måltider, kaffe og te i campen. Alle, der er med på turen, kan aktivt deltage i camplivet, fx ved at hente vand, lave mad, brygge kaffe eller hvad man nu kan finde på.

Aftensmaden spiser vi i campen. Det er grønlandsk mad og vil afhænge af sæsonen og hvad der står at skaffe. Det kan være frisksamlede muslinger, ørreder fra elven og/eller torsk fra bugten. Det bliver så lækkert.Efter middagen er det tid til at hygge eller gå en tur, før vi går i seng i teltene.

Dag 6:
Livet i en camp med koldt gys, fiskeri, fjeldtur og muslinger

Dem, der står tidligt op, går i gang med morgenmaden og så hygger vi over den. Nogle har måske lyst til et køligt dyp, og det kan man få bed stranden lige nedenfor lejren. Det er selvfølgelig totalt frivilligt.

Senere tager vi over og fisker i elven og søen. Hvis vi er heldige, fanger vi nogle fjeldørreder ved at bruge hænderne på traditionel grønlandsk måde. Det kan være en del af vores middag i aften.

Herefter står den på vandring, hvor vi skal på en vandretur op til toppen af det fjeld, der ligger bag campen. Det tager ca. en time at nå plateauet på toppen. Vi har medbragt en madpakke, og når vi når herop, har vi mulighed for at kigge efter moskusokser og nyde den dejlige udsigt.

Alt efter hvordan tidevandet står, når vi kommer ned, kan vi samle muslinger, som også kan blive en del af aftensmaden. Muslingerne lever på sten i havet og skal samles på nordsiden af stenene ved lavvande.

Der bliver også tid til udforskning på egen hånd både før og efter middagen alt efter behag og temperament.

Dag 7:
Sejlads til Ilulissat – byrundtur (eventuelt tilkøb: Ilimanaq Glacier Adventure)

Efter en sidste morgenmad i den dejlige lejr, hjælper vi hinanden med at rydde op, så der er pænt og lækkert til det næste hold af heldige gæster. Herefter bliver vi hentet i båd og sejler nu til Ilulissat. Det er en sejltur på ca. 1-1½ time. Der er dog også mulighed for at købe en spændende udflugt, Ilimanaq Glacier Adventure.

Ilimanaq Glacier Adventure

På denne spændende tur kommer du ud at sejle i speedbåd, køre off-road med ATV’er og trekker på en gletsjer! Vi sejler fra Ilimanaq sydover til Itilliup Ilua. Her sættes vi af på en meget bred sandstrand og herfra kører vi off-road i terrængående ATV’er til Tasiusaq Fjorden. Vi sejler nu dybere ind i fjorden mellem isbjergene til vi kommer dertil, hvor to gletsjere og indlandsisen kan ses. Vi går i land og nyder en madpakke og udsigten. Herefter trekker vi et stykke, og endelig klatrer vi op på den enorme indlandsis.

Hvis du vælger at tage med på Ilimanaq Glacier Adventure – en tur som er meget populær – skal du være opmærksom på, at du går glip af den guidede byrundtur i Ilulissat. Den kan man dog selv gå om aftenen med hjælp fra et kort. Vælger du at tage med på Ilimanaq Glacier Adventure, kommer du til Ilulissat inden aftensmaden.

Ilulissat Isfjord er UNESCO Verdensarv

Hvis du ikke skal med på Glacier Adventure, sejler vi videre fra den hyggelige, lille bygd Ilimanaq, før vi kommer til mundingen af Ilulissat Isfjord, hvor vi ser de fantastiske kæmpe isbjerge, der ligger på grund der i mundingen.

Hvis du har set billeder fra Grønland af store isbjerge, så har det med stor sandsynlighed været fra Ilulissat Isfjord. Undervejs på sejlturen passerer vi de gigantiske isbjerge. Årligt strømmer der mere end 48 km3 is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig højt op over havets overflade. Ved mundingen af Isfjorden strander disse isbjerge, og det er her, vi sejler forbi dem.  På vej ind mod havnen passerer vi byen og kan se vores hotel, Hotel Arctic.

Ankomst til Ilulissat med check-in og efterfølgende byrundtur

I Ilulissat bliver vi kørt til Hotel Arctic, hvor der er informationsmøde. Hotellet byder på endnu en fremragende udsigt, hvor alle værelser har delvis eller fuld udsigt til Diskobugten. Vi deponerer vores bagage på hotellet og så begiver vi os ud på byrundtur.

Guidet byvandring i Ilulissat

Ilulissat betyder “isfjeldene” på grønlandsk og byen er nabo til den Ilulissat Isfjord, som præger livet i byen. Det er Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere. Førhen sagde man, at der bor 10.000 sjæle i Ilulissat, hvis man tæller alle slædehunde med. I dag er antallet af hunde dog faldet en del, om man regner med, at der er 2.500 slædehunde tilbage i byen. Ilulissat er en aktiv by hele året rundt.

Byen blev grundlagt i 1741 af Jacob Severin og det danske navn for byen var tidligere Jakobshavn. Ilulissat er i dag centrum for Diskobugten, og i sommermånederne er det Grønlands mest besøgte turistby. Mange af turisterne kommer fra krydstogtskibe og er på dagsbesøg.

Mængden af turister er dog ikke noget, du skal lade dig forskrække af, men tværtimod se som en fordel. Turismen danner grundlag for de mange aktivitetsmuligheder og for det store udbud af håndlavet kunsthåndværk. Derudover finder du flere restauranter i international klasse i byen.

På byrundturen skal vi se den centrale del af byen. Guiden fortæller om byens historie, og det liv, der leves i en moderne grønlandsk by 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi stopper flere steder undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen og ved ”Brættet”, hvor dagens fangst sælges.

Om aftenen er der velkomstmiddag på Hotel Arctic.

Dag 8:
Vandring til Sermermiut og eventuelt Hvalsafari (tilkøb) eller Kajak (tilkøb)

I dag er der mulighed for vandring og eventuelt nogle udflugter.

Sermermiut ved Ilulissat Isfjord

Sermermiut betyder bræboerne og henviser til, at stedet tidligere var en boplads. Gennem 4000 år boede forskellige inuitkulturer i Sermermiutdalen. Stedet ligger 1,5 km fra Ilulissat centrum, og turen er nem. Der er sti hele vejen. Det er derimod ikke så nemt at finde sporene og resterne fra bopladsen uden en lokalkendt guide.

En tur til Sermermiut er et absolut ”must” når du besøger Ilulissat. Udsigten er storslået. Du har et skue ud over hele Ilulissat Isfjord og kan se isbjerge, så langt øjet rækker.
Ind i mellem udflugter – eller hvis du vælger udflugterne fra – har du tid til at fylde dagen med oplevelser på egne hånd. Du kan besøge et af byens museer. Vi kan anbefale Ilulissat museum, som var fødehjem til polarforskeren Knud Rasmussen. Emanuel Petersens kunstmuseum er også et besøg værd.

Derudover kan du lade dig friste i byens butikker og den lokale skindsystue. Du kan også nyde en forfriskning og et let måltid på en cafe i centrum og suge byens stemning til dig.

Hvalsafari (tilkøb)

Der findes mange hvaler i Grønland og især i Diskobugten om sommeren. Så i dag kan du vælge at bruge eftermiddagen på hvalsafari og opleve dem tæt på fra søsiden.
I de grønlandske farvande kan man opleve omkring 15 hvalarter. I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Pukkelhvalen er med sine op til 18 meter og 30 tons akrobaten blandt de store hvaler. Den kan kaste sig ud af vandet og slå med halen og lufferne. Den er let at kende på den puklede rygfinne og hvide luffer, og den løfter som regel halen, når den dykker ned.

Turen varer 3½ timer, og vi sejler i den hurtige bådtype Targa, så vi kan komme langt omkring.

Senere på dagen får du mulighed for at komme ud at padle i kajak.

Kayak Experience i Ilulissat (tilkøb)

Inuit har roet kajak i de grønlandske farvande i over tusind år, og i dag får du mulighed for også at prøve det. Kajakken glider nemt og lydløst gennem vandet, og du oplever at ro rundt blandt isskosser. Solen giver isen et unikt farvespil. I overskyet vejr vil isbjergenes smukke blå farver træde frem. Med lidt held møder vi også hvaler. Turene foregår i stabile dobbeltkajakker med en følgebåd. Udflugten varer i alt 3½-4 timer, og du er på vandet i mindst to timer.

Grønlandsk buffet

Flere af byens restauranter tilbyder grønlandsk buffet en gang om ugen. Din rejseleder vil fortælle om mulighederne. Dette er ikke inkluderet i rejsen program.

Dag 9:
Ilulissat på egen hånd eller mulighed for sejltur til den kælvende gletsjer Eqi

Dagen i dag er til fri disposition. Vi anbefaler en dagstur til den kælvende gletsjer Eqi 80 km nord for Ilulissat. Hvis du derimod har fået nok af sejlads, så er der mange andre muligheder.

BEMÆRK: På nogle af afgangene foregår denne udflugt om tirsdagen i stedet for om onsdagen, men så bliver der selvfølgelig byttet om på programmet, så I kommer ud efter hvaler og i kajak i dag.

Den kælvende gletsjer Eqi (tilkøb)

Ved Eqi i Grønland kan du komme tæt på en kælvende gletsjerfront. Den aktive Eqi gletsjer ligger 80 km nord for Ilulissat.

Med båd er det muligt at komme tæt på kanten af bræen og opleve, hvordan store stykker is falder i vandet. Bragene er enorme og synet af isfjelde, der falder ned i vandet, er betagende.

På turen til Eqi sejler vi i bekvemme turistbåde. Vi ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvninger. Ombord får du serveret en god frokost. Turen tager mellem 6-12 timer afhængig af, hvilken båd, der sejler denne dag.

Fra båden kan du også se Glacier Lodge Eqi, som består af en lille gruppe røde hytter samt et fælleshus med restaurant. Glacier Lodge Eqi er i lighed med Ilimanaq Lodge opført med respekt for omgivelserne og med bæredygtighed for øje. Hytterne opvarmes eksempelvis ved hjælp af solceller.

Selve bådturen går langs med kysten, og vi passerer mange spændende steder undervejs. Forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte boltrer sig. Herfra videre op igennem Ataa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald.

Efter hjemkomst har du fortsat aftenen, som du kan nyde på et af byens spisesteder.

Dag 10:
Fly Ilulissat – København via Kangerlussuaq

Efter mange dage med oplevelser for livet, går rejsen nu sydpå mod Danmark. Du får dog en sidste oplevelse med hjem i bagagen. Med fly fra Ilulissat mod Kangerlussuaq får du et blik af Ilulissat Isfjord fra oven.

Med Danmarksflyet fra Kangerlussuaq

Vi flyver fra Ilulissat efter morgenmaden og lander i Kangerlussuaq i løbet af formiddagen. Her vil du opleve, hvorledes lufthavnen fyldes op af passagerer, der ligesom dig selv, er fløjet ind fra kysten. Der er en summende stemning i lufthavnen af forventning, når ”Danmarksflyet” er på vej fra København.

Grønland er et stort land, men med et indbyggertal på godt 56.000 kender mange hinanden. Der er derfor glædelige gensyn i lufthavnen, og venner og bekendte hilser på hinanden. Du vil måske også opleve at møde andre rejsende, som du har hilst på undervejs på din rejse. Ofte falder man helt naturligt i snak med fremmede mennesker, når man rejser i Grønland.

Flyet mod København lander i Kastrup lufthavn om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Aasiaat

Qasigiannguit

Ilimanaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Polar Lodge

Polar Lodge ligger ved lufthavnen i Kangerlussuaq, så man kan nemt gå hertil, når man har fået sin bagage i lufthavnen. Polar Lodge har et hyggeligt spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres, samt et moderne køkken, hvor du kan tilberede din mad. Som nævnt ligger Polar Lodge så centralt som muligt, så der er ikke langt til restauranten eller cafeteriaet i lufthavnsbygningen og byens eneste supermarked.

Værelserne er rummelige, og enkelt indrettede med behagelige senge. Sengelinned og håndklæde er inkluderet. Badeværelser og toiletter er på gangen.

Polar Lodge
Mitaarfiit Aqq – Box 1009
3910 Kangerlussuaq

Mikami Hostel

Mikami Hostel er en lokal familieejet hostel i Qasigiannguit. De har i alt tre huse i byen og går højt op i bæredygtighed. Hos Mikami Hostel vil du i høj grad opleve, hvordan det er at bo som de lokale, og det er ikke værst med en hjertevarm familie som værter. Familien satte sig for at gøre noget gammelt til noget nyt. Når de bygger eller renoverer, genbruger de. De passer på naturen, da i Grønland lever vi i naturen til daglig.

På værelserne er der dyner, tæpper, puder, betræk og lagner. Køkkenet har de faciliteter, man har brug for og der er spisestue, stue, smart TV og radio. Der er badeværelse med toilet og bad/bruser, håndklæder, vaskemaskine og tørre tumbler. Der er også gratis wifi.

Camp Qinngua

Camp Qinngua er en familieejet camp ikke langt fra Qasigiannguit. Efter en 16-kilometer lang vandretur, er det skønt at nå frem til campen og slappe lidt af. Campen består af et samlingstelt og seks sovetelte.

Fra teltene har du en udsigt, du sent glemmer. Camp Qinngua ligger lige ved vandet og med smukke solnedgange samt stilheden ude i den grønlandske natur, er der ikke meget, der kan måle sig med oplevelsen i Camp Qinngua.

I teltene er der køjeseng, sovepose og liner. I samlingsteltet får vi vores måltider og hygger med te og kaffe.

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Camp Ice Cap

Camp Ice Cap er det tætteste du kan komme på at føle dig som en ægte polar-forsker.

Ikke langt fra den internationale lufthavn i Kangerlussuaq kan du få lov til at overnatte på indlandsisen i Grønland. Ved ankomst starter I med en kop kaffe og så skal vi ellers i gang med at rejse telte, hvis de ikke allerede er slået op.

Deltagerne bor i mindre ekspeditionstelte på tykke underlag og i varme ekspeditionssoveposer, så det er faktisk ganske behageligt. Hertil kommer et stort samlingstelt, vi bruger til spisning og hygge.

Toilettet er et tørkloset, der er placeret bag en ishøj, så det foregår helt privat, men med et dejligt udsyn ud over de bølgende isbakker.

Tilkøb

Praktisk information

Flytider (lokale)

  • Udrejse fra København kl. 10.00.
  • Hjemrejse med ankomst i København kl. 21.00.

Flytider er med forbehold for, at flyselskabet kan ændre tiderne.

Kajakudflugten udbydes ikke på den tur, hvor der er afgang 15. august fra København.

 

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

Rundrejse: Off the beaten track

10-dages rundrejse til Kangerlussuaq, Qasigiannguit og Ilulissat

Tag med på rundrejse udenfor alfarvej i Grønland. Oplev de mest populære steder og tre unikke steder, Qasigiannguit, Camp Ice Cap og Camp Qinngua.

Fra
31.740 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Jun - aug  | 10 dage  | 9 nætter Rejse nr. 1162 Afrejse fra København Garanteret afrejse
Mulige oplevelser
IsbjergeHvalsafariIndlandsisenKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

  • Afrejse
  • Varighed
  • Pris pr. person i dobbeltværelse
  • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011