Lang weekend i absolut særklasse!

5 dage i Ilulissat

Er du til luksus og naturoplevelser i verdensklasse, så er du havnet rette sted! På denne rejse til Grønland skal du bo på Grønlands bedste hotel, og du skal bo med udsigt til et af de mest betagende stykker UNESCO Verdensarv: Ilulissat Isfjord.

Få steder på jorden er så betagende som Ilulissat Isfjord, og isbjergene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem. Det er en unik oplevelse, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.

Men det er ikke det hele. Udover det imponerende syn af isbjerge, der driver forbi, hvor end du er, så giver vinteren dig også mulighed for at prøve at køre hundeslæde, og du kan ikke mindst være heldig at opleve det magiske nordlys. Vores guideteam står altid klar i kulissen til at guide dig på vej til de bedste oplevelser.

Indkvarteringen finder du ikke bedre i hele Grønland. Det 4-stjernede Hotel Arctic leverer både den bedste udsigt og den bedste gastronomiske oplevelse, du kan forestille dig på dette grønlandske eventyr.

Highlights

 • Bo i isbjergenes hovedstad Ilulissat
 • Sus af sted på hundeslæde
 • Spot nordlyset på polarhimmelen
 • Kom helt tæt på UNESCO Verdensarv ved Isfjorden
 • Tag på vandring i den autentiske og farverige by
 • Sejl med ud blandt enorme isbjerge

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Nuuk t/r med Air Greenland
 • Fly Nuuk -Ilulissat t/r med Air Greenland
 • 4 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (drikkevarer er IKKE inkluderet)
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Nuuk t/r
 • Informationsmøde
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokost
 • Aftensmad
 • Rejseforsikringer
 • Udflugter

Dagsprogram

Beate Ulich
Dag 1:
Fly København - Nuuk - Ilulissat, infomøde og byrundtur (tilkøb)

Der er afrejse fra København om morgenen, og efter knap 4½ time sætter du fødderne på verdens største ø. Efter et kortere stop i Nuuk rejser vi videre med et mindre fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på tre kvarter, hvor du rigtigt kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde, og ved landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i isens, vinterens og hundeslædens tegn – kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel grønlandsk by.

Du bliver hentet i bus i lufthavnen, og du checker ind på det dejligt beliggende 4-stjernede hotel. Her møder du en af vores guider, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

Guidet byrundtur (tilkøb)

Første udflugt i udflugtspakken er en guidet byrundtur. Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter.

llulissat er Grønlands tredjestørste by og regnes for en af de fire hovedbyer sammen med Nuuk, Qaqortoq og Sisimiut. Der har boet mennesker i området ved llulissat i 4.500 år, men selve byen blev anlagt som bygd i 1727, og i 1741 oprettede den islandske købmand Jacob Severin handelsstationen Jacobshavn. Senere skiftede byen også navn til Jakobshavn (nu med ‘k’) og du vil se mange bygninger, der giver minder om den gamle tid. Knud Rasmussen, den verdensberømte polarfarer og -forsker, voksede op i byen i den bygning, der nu er det kulturhistoriske museum. Glæd dig til en spændende rundtur og få masser af information, du kan bruge i de kommende dage.

Du kan ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 2:
På egen hånd eller eventuelt sejlads blandt isbjerge (tilkøb) og Nordlyssafari (tilkøb)

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv.

Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag. Måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille.

Sejlads blandt isfjelde (tilkøb)

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang.

Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner tons is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække op til 100 meter over havets overflade.

Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle blandt dem. Det er en utrolig naturoplevelse, du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Nordlyssafari (tilkøb – dog ikke i april)

På vinteraftener med klar himmel, kan du se det smukke nordlys over Ilulissat. Guiden fortæller om fænomenets opståen og giver tips og tricks til, hvordan du får de bedste billeder af farvernes vandring over nattehimlen. Aurora Borealis er nattehimlens mest spektakulære fænomen. På dage med mere end 20% chance for at se nordlys, henter vi dig på hotellet og kører ud til det mørkeste område i Ilulissat. Her kan vi tage billeder og nyde opvisningen fra naturens side, når farverne bevæger sig i bølger, frem og tilbage på himlen.

Sagnet siger, at når nordlyset danser rundt på himlen, betyder det, at ånderne spiller fodbold med et hvalroskranie. Andre folkeslag mener, at mennesker bliver særlig intelligente, hvis de er undfanget under nordlyset.

World of Greenland
Dag 3:
På egen hånd eller eventuelt hundeslædetur (tilkøb) eller Igloo Lodge (tilkøb)

Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du i dag glæde dig til en 1½-times hundeslædetur.

Hundeslædetur (tilkøb)

Hundeslæden er et af de mest kendte ikoner for Grønland og en tusind år lang tradition for inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode uden ændring i udseende og teknologi: en flok glade hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

Oftest foregår denne tur i fladt terræn på en slette, der ligger nær Ilulissat. Udover kusken er I to deltagere på hver af slæderne, så har du booket alene, kommer du måske til at dele slæde med en anden person, så I er to om at dele oplevelsen. Alle hunde er forskellige, så er du ude med familie og venner, kan vi af samme grund ikke garantere, at I følges ad på hele turen. Denne tur er ikke god til dig, hvis du har nakke- eller rygproblemer eller hvis du er immobil. Deltagere skal være 12 år og ældre.

Ophold i Igloo Lodge (ved tilkøb af outdoor-udflugtspakken)

På dag 3-4 kan du opleve en rigtig iglo, hvor du skal overnatte og afsted på nogle unikke udflugter.

Vores datterselskab World of Greenland, der har stor succes med deres sommerlodges ved den kælvende Eqi Gletsjer og i den smukke bygd Ilimanaq, tilbyder nu også en vinterlodge i iglo-form. Du kommer ud i det vidunderlige vinterlandskab, hvor nordlyset forhåbentlig danser på himlen om aftenen. Herude blandt fjeldene kommer du til at overnatte i en iglo (dog også med mulighed for også at gå ind i en opvarmet hytte). Igloo Lodge består af fem rummelige igloer, som hver har plads til to personer. Der er redt op med rensdyrskind og varme vintersoveposer. Der er også stearinlys på sengebordet, hvilket gør, at temperaturen ligger omkring frysepunktet inde i hytten. Det står i stærk kontrast til de ned til minus 20 grader C udenfor. Hytten ved lodgen er det sted, hvor vi spiser vores måltider. I træhytten er der også tørkloset.

Selve turen til Igloo Lodge er også spændende. Du bliver kørt i en pistemaskine i omkring en times tid ind i Ilulissats bagland med fantastisk udsigt undervejs. Så står den på kaffe og frokost. Senere er der eftermiddagskaffe og kage, aftensmad og efterfølgende hygge, aftenkaffe fulgt af udkig efter nordlys, overnatning i iglo, morgenmad og endelig turen tilbage til civilisationen.

NB: Hvis du har købt outdoorpakken, kører du på hundeslæde ved Igloo Lodge i stedet for inde ved byen. Det er en større slæde, så her er i tre på slæden i stedet for to.

NB: Hvis du er interesseret i vores outdoorpakke, bedes du kontakte os pr. mail eller telefon, så vi kan undersøge, om der er plads på det tidspunkt, du skal afsted. Alle de andre udflugter er også med i denne pakke, men vælger du outdoorpakken, bliver der flyttet rundt på enkelte af udflugterne, så alting går op i en højere enhed.

Naja Habermann
Dag 4:
Nyd byen på egen hånd, eller eventuelt hundeslædetur (tilkøb)

Brug evt. den sidste dag på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærk historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem. Fiskerne på “Brættet”, byens lokale marked, giver dig et indtryk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås friskere.

Det er ikke kun øjnene, der skal mættes, men også ganen og maven. Restauranterne i Ilulissat tager dig med på en rejse ud i lokale specialiteter – f.eks. grønlandsk sushi, dybstegte ammasætter (lille laksefisk), hval og sæl, og på caféerne frister den friskbagte kage. Alle sanser skal nok komme på overarbejde på denne rejse.

Har du tilkøbt outdoor udflugtspakken, tager du i dag hjem fra din Igloo Lodge overnatning.

Du kan også overveje en snescootertur!

Snescootertur med 1 eller 2 personer på snescooteren (tilkøb i februar til april)

På denne tur kommer du med ud i Ilulissats bagland, og oplever det arktiske vinterlandskab på tæt hold. I kører op igennem “Kløften”, der er et smalt spor, som skærer sig gennem fjeldet bag Ilulissat. Fra toppen får du en fantastisk udsigt over Ilulissat og Diskobugten. Så kører I som gruppe videre over frosne søer og det barske fjeldlandskab. I stopper op ved de bedste udsigtspunkter undervejs, så der kan tages billeder, og I kan få noget varmt at drikke.

Du kan købe udflugten, så du er sammen med en anden person på snescooteren, eller du kan køre alene på en snescooter.

Beate Ulich
Dag 5:
Hjemrejse med fly Ilulissat – Nuuk - København

Efter en intens forlænget weekend er det nu tid til at tage afsked med Ilulissat og Grønland, som på mange måder helt sikkert har sat sine spor. Vi er ret overbeviste om, at du fremover vil bære rundt på en helt speciel følelse og uudslettelige indre billeder, når du hører ordet Grønland.

Der er afrejse med Air Greenland fra Ilulissat over Nuuk med ankomst i København om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokale)

Udrejse fra København 08.20

Hjemrejse: Ankomst i København kl. 22.00

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Find pakkelisten til din rejse her.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

Lang weekend i absolut særklasse!

5 dage i Ilulissat

Oplev natur og luksus i verdensklasse! Bo på Grønlands bedste hotel med udsigt over UNESCO Verdensarv, Ilulissat Isfjord. Mulighed for hundeslædetur og sejlads blandt isbjerge.

Fra
14.750 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Januar - April  | 5 dage  | 4 nætter Rejse nr. 9015 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
NordlysIsbjergeHundeslædeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011