Efterårsfornemmelser i Grønland

8 dages rundrejse til Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat

Grupperejse: Deltagerantallet er 29-31 personer

Tag til Grønland og oplev fjeldets gulbrune nuancer i sensommeren. Her finder du ro og stilhed efter en kort og hektisk sommer – efteråret er tiden, hvor naturen viser sine intense farver med fjeldet klædt i røde, gule og brune nuancer, som står i flot kontrast mod fjeldet og isen.

På denne unikke rejse til Grønland, skal du opleve både at rejse med indenrigsfly og kystskib langs Grønlands vestkyst. Vi skal besøge hele tre populære steder og byer på denne rejse, og vi har plukket det bedste ud; Indlandsisen i Kangerlussuaq, hovedstaden Nuuk og ikke mindst Ilulissat Isfjord i Diskobugten, som er på UNESCO’s Verdensarvliste.

Vi har sammensat rejsen, så der også er lidt tid til at gå på opdagelse på egen hånd, men vores dygtige og passionerede rejseleder er med hele vejen med informationer, fortællinger, guidede ture og praktisk hjælp. Tag med på en helt særlig helhedsoplevelse rundt i vores enestående Grønland.

Highlights

 • Stå på indlandsisen
 • Spot dyrelivet på land og til vands
 • Oplev den arktiske hovedstad
 • Sejl langs kysten af verdens største ø
 • Nyd fjeldets fantastisk smukke efterårsfarver
 • Tag på sejlads blandt gigantiske isbjerge
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv – isfjorden

Inkluderet i rejsen

 • Fly København – Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Fly Kangerlussuaq – Nuuk med Air Greenland
 • Fly Ilulissat – Kangerlussuaq med Air Greenland
 • Kystskib Nuuk – Ilulissat med MS Sarfaq Ittuk
 • Transfers
 • 2 nætter i kahyt med eget bad/toilet ombord på MS Sarfaq Ittuk
 • 1 nat på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 4 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Morgenmad
 • 1 middag i Kangerlussuaq (uden drikkevarer)
 • Helpension på kystskibet fra lørdag morgen til søndag frokost (uden drikkevarer)
 • Afskedsmiddag på Hotel Arctic (uden drikkevarer)
 • Byrundture i Nuuk, Sisimiut og Ilulissat
 • Vandretur til Sermermiut/Isfjorden (let vandretur)
 • Rejseleder
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kg håndbagage

Ikke inkluderet

 • Måltider som ikke er nævnt ovenfor
 • Udflugter (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Destination Arctic Circle
Dag 1:
Fly København til Kangerlussuaq og mulighed for tur til Indlandsisen

Vi flyver fra København til Kangerlussuaq med Air Greenlands Airbus. Det første syn af Grønland er noget helt særligt, og allerede dér kommer du i en helt anden stemning. Otte spændende dage venter! I Kangerlussuaq checker vi ind på Hotel Kangerlussuaq, , som ligger i selve lufthavnsbygningen.

Efter rejselederen har budt velkommen, er der mulighed for en tur til den imponerende indlandsis.

Udflugt til Indlandsisen (del af udflugtspakken)

Under turen ind til isen har vi kig til de gletsjertunger som finder vej ud mellem fjeldende og vi gør stop undervejs så vi kan tage fotos. I området er det desuden muligt at spotte rensdyr, sneharer, moskusokser og ryper. Indlandsisen i Grønland er verdens næststørste iskappe og dækker 80% af Grønlands areal – svarende til 40 gange Danmarks areal. Den har til alle tider tiltrukket ekspeditioner og forskere, og det med god grund, for det er en helt unik oplevelse at se og stå på den enorme masse af is.

Daniel Gurrola - Visit Greenland
Dag 2:
Fly til hovedstaden Nuuk - byrundtur og indkvartering på kystskib

Efter morgenmaden flyver vi fra Kangerlussuaq til Nuuk, hvor vi om aftenen går ombord på kystskibet Sarfaq Ittuk. Vi bruger dagen på at opleve den arktiske hovedstad.

Byens vartegn, Sermitsiaq-fjeldet, giver dig en næsten majestætisk velkomst, og det fantastiske fjordsystem vidner om den vilde natur, der danner den mest utrolige kulisse til den lille, civiliserede storby. Der bor over 17.500 indbyggere, som nyder godt af mere end 100 km asfalteret vej. Selvom byen er travl, ligger naturen ikke langt væk, og de fleste i byen bruger naturen aktivt året rundt.

Grønlands nationalmuseum med de berømte mumier og den gamle kolonihavn

På byrundturen introduceres du til de største attraktioner såsom Grønlands Nationalmuseum med de fantastiske mumier, det smukke kulturhus Katuaq, hvis facade er formet som nordlyset, og den ligeså smukke gamle bydel med kirken og Hans Egedes statue, der skuer ud over den gamle kolonihavn, fjorden og kæden af fjelde i baggrunden.

Resten af eftermiddagen er til oplevelser på egen hånd. Er du på udkig efter grønlandsk kunsthåndværk, kan du finde et stort udvalg i byens souvenirbutikker, som har alt fra små fine øreringe til sælskindspelse.

Nordover med kystskibet i selskab med lokalbefolkningen

Sidst på dagen går du om bord på Sarfaq Ittuk og forude venter to dage om bord med kurs mod Ilulissat. Kystskibet sejler op og ned langs vestkysten og bruges også af grønlænderne selv. Når skibet lægger til i kystbyerne, er der en herlig stemning af travlhed og gensynsglæde på kajen.

Undervejs kan sejladsen og det forbipasserende landskab nydes fra den indendørs panoramalounge, der ligger bagerst i skibet eller fra de mange udendørs arealer, hvor man blandt andet kan nyde den rene luft fra en liggestol på dækket.

At sejle i Grønland kan være en kølig omgang, men det er utroligt smukt! Husk det varme tøj – og kamera og kikkert. Tempoet er stille og roligt og giver dig rig mulighed for at slappe af og nyde det skiftende landskab.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 3:
Til havs og landgang i Sisimiut med guidet byrundtur

I løbet af morgenen og formiddagen lægger vi til i Maniitsoq og Kangaamiut. Her vil du ikke kunne stige i land, men det er altid spændende at hænge over rælingen og følge med i trafikken omkring havnen og bygden.

Landgangsbesøg i Grønlands næststørste by, Sisimiut

Ved 18-tiden om aftenen anløber vi Sisimiut, hvor vi skal i land. Sisimiut er Grønlands næststørste by med 5.500 indbyggere. Atmosfæren i den hyggelige by er varm og intens og emmer af autencitet. Farvepaletten på husene står i skøn kontrast til det kuperede klippeområde, der også i udkanten af byen lægger sten til byens mange slædehunde.

I Sisimiut kommer vi på besøg på det lokale museum. Undervejs går vi gennem den gamle, hyggelige bydel med de oprindelige bygninger fra kolonitiden, som også museet er en del af. På museet får du et indblik i livet i byen gennem tiderne.

Et herligt break på sejlturen. Vi går igen ombord på kystskibet og fortsætter nordover.

Beate Ulich
Dag 4:
Ankomst til Ilulissat - byen ved Isfjorden. Vi tager på byrundtur

Som kystskibet nærmer sig Ilulissat, er der al mulig grund til at glæde sig over synet af isbjergene. Nogle er blot store isklumper, mens andre er tårnhøje. Sikken velkomst og introduktion til den storslåede Diskobugt.

Indkvartering på hotel og byrundtur i Ilulissat

Vi indkvarteres på Hotel Arctic, som ligger højt placeret med udkig ud over byen, Diskobugten og isfjeldene ved udmundingen af isfjorden, som i 2004 blev optaget på UNESCO’s Verdensarvliste.

På det efterfølgende velkomstmøde vil rejselederen fortælle mere om byen og de mange muligheder for aktiviteter og oplevelser i og omkring byen og isfjorden.

Med rejselederen i spidsen tager vi på en byrundtur, hvor du får lejlighed til at lære Ilulissat lidt bedre at kende. Du får en introduktion til byens historie og kultur og kommer forbi museet, de gamle kolonihuse, den smukke og enkle Zionskirke og den livlige havn.

Ruth Gundahl Madsen
Dag 5:
Ilulissat med vandretur til bopladsen ved isfjorden, og mulighed for aftensejlads blandt gigantiske isfjelde

Vandretur til isjorden og slentretur i byen

Du kan i dag tage med på en vandretur til Sermermiut, som er en gammel boplads, der ligger på nordsiden af Isfjorden, hvor de kæmpe isbjerge er strandet på en gammel moræne.

Du kan også tage med på et udendørs lokalt besøg med fortælling om livet som slædehund – meget aktuelt i byen, hvor 2.500 hunde daser på fjeldklipperne og græsset, mens de venter på vinterens komme. Måske løber en glad kluntet hundehvalp dig i møde og følger dig lidt på vej.

Und også dig selv at drysse rundt på egen hånd, drik en kop kaffe på en hyggelig café og find et stille sted, hvor du kan nyde udsigten.

Midnatssejlads på Isfjorden (del af udflugtspakken)

Om aftenen er der mulighed for en skøn sejltur mellem isbjergene, som uanset vejret tager pusten fra alle. Midnatssolen hænger lavt ude i horisonten, og det kan være svært at skelne dag fra nat. Genskinnet fra det bløde, varme lys giver isbjergene og fjeldtoppene et orange farveskær.

Anders Peter Amsnæs
Dag 6:
Ilulissat på egen hånd eller med rejseleder - mulighed for hvalsafari

Dagen i dag har du på egen hånd, eller du kan tage med på hvalsafari, hvis du har tilkøbt udflugtspakken:

Hvalsafari blandt isbjergene (del af udflugtspakken)

Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler. I de grønlandske farvande kan du opleve 5 hvalarter.

I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i Isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland. Vi er i konstant radiokontakt med byens fiskere og fangere. De er vores kilde til information om bugtens hvaler, så vi kan næsten altid finde dem. Pukkelhvalen med dens karakteristiske hale er den, vi hyppigst møder.

Jette Schwarz
Dag 7:
Ilulissat eller mulighed for dagstur til gletsjeren Eqi

Din sidste dag i Ilulissat kan du nyde som du helt selv vil. Du kan gå i Knud Rasmussens fodspor på byens museum og afslutte dit grønlandsophold med en shoppetur på byens hovedstrøg, hvor forretninger og souvenirshops, caféer og brættet ligger som perler på snor.

En mulighed er at bruge dagen på sejltur til den kælvende bræ Eqi.

Sejlads til gletsjeren Eqi (tilkøb)

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi Gletsjer, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme tæt på bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isstykker, der brager ud i vandet er betagende.

Sejlturens længde til og fra Eqi Gletjser kan variere mellem –to og fem timer per vej, afhængig af hvilken bådtype der anvendes den pågældende dag. Opholdet ved Eqi Gletsjer varer ca. 2 timer. Her får du dig også en god frokost. Kl. 14.00 anløber skibet Port Victor, der er “havnen” ved Glacier Lodge Eqi.

Sejlturen til Eqi går nordpå langs kysten forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte plasker rundt. Inden vi når Eqi Gletsjer, går turen videre op gennem Attaa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald.

Om aftenen bydes på en dejlig afskedsmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Greenland Travel
Dag 8:
Hjemrejse fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København med fly

Med bagagen fuld af oplevelser i det fantastiske land, flyver vi via Kangerlussuaq til København med ankomst om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Nuuk

Sisimiut

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det op til receptionen. Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over lufthavnen, bygden eller omgivelserne.
Hotellet har både restaurant og cafeteria, som er mødested for alle bygdens indbyggere og alle de 220.000 gennemrejsende, der kommer forbi i løbet af et år.

Hotel Kangerlussuaq
Tankeqarfiup aqq.
3910 Kangerlussuaq

M/S Sarfaq Ittuk

Skibet er bygget i 1992 og blev moderniseret og forlænget i 2000. Hun har nu en længde på 73 meter og en bredde på 11 meter. Med en motor på 2000 HK skyder skibet en fart af 13 knob. Besætningen er på 22 personer. Skibet har café, agter salon med panoramavinduer, legerum og hospitalsklinik til brug for evt. skader og akut sygdom ombord. Skibets kapacitet er 274 passagerer.

Kahyt
Kahytterne er beregnet til 1-4 personer, er ca. 9,9 m2 og indeholder bord, stol, garderobe og 220 volts stikkontakter. Der er eget bad og toilet, og sengelinned og håndklæde er inkluderet. Alle kahytter er ydre kahytter og har havudsigt.

Kahytterne ligger på 3. og 4. dæk. Du får tildelt overnatningssted ved ombordstigning. Du bliver ikke indlogeret med andre passagerer – kun med dem, du er booket sammen med.

Sikkerhed på skibsrejsen
Hos Arctic Umiac Line, som varetager kystsejladsen, kommer sikkerheden altid i første række. Sarfaq Ittuk (kystskibet) er isklassificeret i første klasse, hvilket vil sige, at det er godkendt til at sejle i isfyldte farvande.

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Tilkøb

Praktisk information

Flytider (lokaltid)

 • Udrejse fra København kl. 10.00
 • Hjemrejse med ankomst i København kl. 21.00.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Garanterede afgange
Der er garanterede afgange d. 7. og 28. september 2022.

Børn rejser til samme pris som voksne.

Guidesprog

28. september, 2023: Dansk og engelsk

7. september, 2023: Dansk og tysk

Pakkeliste
Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage
Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

NB! Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Efterårsfornemmelser i Grønland

8 dages rundrejse til Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat

Oplev bjergenes gule, røde og brune nuancer i Grønlands sensommer. Se Indlandsisen i Kangerlussuaq, oplev kultur i hovedstaden Nuuk og nyd Isfjorden ved Ilulissat. Inkl. kystsejlads.

Fra
Udsolgt
pr. person i dobbeltværelse
September - oktober  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 9048 Afrejse fra København Garanteret afrejse | Inkl. Rejseleder
Mulige oplevelser
IndlandsisenKulturIsbjergeHvalsafari

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011