Zoom ind på sne og is (fra Billund)

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Denne rejse er vores vinter bestseller. Her kommer du helt tæt på den forunderlige grønlandske natur i vinterdragt, hvor hundeslæde, isfjelde og nordlys er nogle af nøgleordene. Du kan enten planlægge dine dage, som du vil, eller du kan vælge udflugtspakken, som tager dig med på ægte, grønlandske eventyr.

Indlandsisen byder dig velkommen til Grønland

Lufthavnen i Kangerlussuaq er indfaldsvinklen til Grønland og første stop på denne rejse. Du glemmer næppe første gang, du sætter fod på Grønlands jord og indånder den friske, kolde grønlandske luft. Baglandet gemmer på en smuk natur, hvor vores enorme indlandsis præger landskabet. En udflugt til Indlandsisen er derfor oplagt, og måske ser du moskusokser og rensdyr undervejs på turen mod isen.

UNESCO Verdensarv i Ilulissat

Næste stop på rejsen er Ilulissat, som er berømt verden over for sin isfjord. Det er ikke uden grund, at en af de største attraktioner i Grønland er den verdensberømte Ilulissat Isfjord, der i 2004 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. De enorme isfjelde kan strække sig over 75 meter op over havets overflade.

Vinteren i Grønland byder på nordlys og tør kulde

Marts og april er ideelle måneder for vinterferie i Grønland. Kulden er naturligvis uundgåelig på disse breddegrader, men på grund af den tørre luft føles det knapt så koldt. Frem til starten af april er det også muligt at se nordlys om aftenen, og det er så smukt at stå der under de blafrende lys, der kan være både grønne, hvide og røde.

Dagsprogrammer

Programmet nedenfor er beskrevet med udgangspunkt i udflugtspakken, som giver dig rig mulighed for at komme helt tæt på den grønlandske natur og kultur gennem spændende aktiviteter. Det er mere eller mindre fysiske aktiviteter, hvor alle kan være med. Under hele rejsen står vores lokale guideteam til rådighed, så du kan også vælge selv at sammensætte dit program. BEMÆRK: Der kan blive rykket rundt på dagene for de forskellige oplevelser, så kommer du ikke på hundeslædetur den beskrevne dag, så kommer du afsted en anden dag, og det gælder alle oplevelser i udflugtspakken.

Highlights

 • Se Indlandsisen
 • Sus af sted på hundeslæde
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv ved Ilulissat Isfjord
 • Tag på oplevelse i en autentisk og farverig by
 • Sejl med ud blandt enorme isbjerge

Inkluderet i rejsen

 • Fly Billund-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Fly Kangerlussuaq-Ilulissat t/r med Air Greenland
 • 2 nætter på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 5 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (eksklusive drikkevarer)
 • Mad og drikke på flystrækningen Billund – Kangerlussuaq t/r
 • 2 informationsmøder
 • Sightseeing in Kangerlussuaq
 • Håndklæder og sengetøj på hotel og vandrehjem
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Rejseforsikringer
 • Frokost og middage (udover velkomstmiddagen)
 • Udflugtspakke (kan tilkøbes)

Dagsprogram

David Trood - Visit Greenland
Dag 1:
Fly Billund - Kangerlussuaq, velkomstmøde, sightseeing og eventuelt tundratur (tilkøb)

Vi flyver med Air Greenland fra Billund til Kangerlussuaq. Forude venter et otte dages vintereventyr. En guide fra vores lokale samarbejdspartnere  tager imod dig ved ankomst og hjælper til med check-in på Hotel Kangerlussuaq. Det er forholdsvis nemt at komme til hotellet, for det ligger i samme bygningskompleks som lufthavnsterminalen.

Efter det praktiske med check-in, holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om bygden, området, spise- og udflugtsmuligheder og kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Du kan også bestille udflugter på mødet.

Herefter skal vi på sightseeing i Kangerlussuaq, hvor vi kører rundt og ser den tidligere amerikanske base og får et godt overblik over geografien i området.

Hvis du har købt en udflugtspakke, kan du efterfølgende komme lidt længere ud i den store nsatur.

Oplevelsestur på tundraen (del af udflugtspakkerne)

Kangerlussuaq er unik på mange punkter, og når det gælder landbaseret dyreliv er der ingen andre steder i Grønland, der kan være med. Specielt moskusoksen har en helt unik og spændende historie i området, og den er tilmed et imponerende dyr. I kører i bus gennem det smukke tundralandskab, hvor guiden fortæller om moskusoksen og historien omkring den.

Moskusoksen lever vildt i området og kan færdes frit over alt. Om vi kan komme tæt på dyret eller må nøjes med at betragte det på afstand, er umuligt at forudsige. Men guiden medbringer altid kikkerter, så chancen for at se de imponerende dyr, eller noget af alt det andet dyreliv i området, er stor.

Siw Møller Kristensen
Dag 2:
Kangerlussuaq på egen hånd eller eventuelt en tur til Indlandsisen (tilkøb)

Dagen i dag råder du helt selv over, og det smukke bagland indbyder til forskellige udflugter. Har du købt en udflugtspakke, skal du med på en tur til Indlandsisen.

Udflugt til Indlandsisen Punkt 660 (del af udflugtspakkerne)

Kangerlussuaq er kendt for sin forholdsvis nemme adgang til Indlandsisen, og dette er en guidet tur til den enorme iskappe, der er på størrelse med hele Vesteuropa. Vi kører i 4-hjulstrækker igennem det smukt varierede område. Tæt ved Indlandsisen, passerer vi Russell Gletsjer og et fantastisk morænelandskab.

For enden af vejen skal vi gå et stykke, før vi kan træde ind på selve Indlandsisen, hvilket er en helt unik oplevelse. Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden, før vi returnerer til vores firehjulstrækker. Undervejs på turen kan der alt efter sæson være gode chancer for at spotte rensdyr, moskusokser og måske sneharer.

Beate Ulich
Dag 3:
Fly Kangerlussuaq til Ilulissat, velkomstmøde og eventuelt byrundtur og vandring til Sermermiut (tilkøb)

I dag går din tur videre med fly til Ilulissat, hvor et måske endnu eventyr venter. Flyveturen på tre kvarter er flot, og du kan rigtig nyde det flotte snelandskab og de store vidder. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem lige efter vi er fløjet over den imponerende isfjord. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde, og du kan glæde dig til fem dage, der står helt i isens og vinterens tegn – kombineret med inuit kulturen i en meget traditionel, grønlandsk by.

Du bliver hentet i lufthavnen og checker ind på det dejligt beliggende hotel. Her møder du en guide fra vores søsterselskab i Air Greenland-koncernen, World of Greenland. Guiden vil på et informationsmøde fortælle om byen, området og spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

Har du tilkøbt udflugtspakken, er det nu tid til et par guidede udflugter.

Byrundtur i Ilulissat (del af udflugtspakkerne)

Start dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, der giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.

Ilulissat blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden jer om byens historie, om den grønlandske kultur og om et moderne liv 300 kilometer nord for Polarcirklen. Undervejs besøger du fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Vandretur til den forladte boplads Sermermiut (del af udflugtspakkerne)

Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst. Isfjordens smukke isbjerge danner kulissen for den tidligere boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år har forskellige inuitkulturer levet på bopladsen, og i dag er der endnu mange rester fra den tid, der vidner om inuits tilstedeværelse, selvom det selvfølgelig er svært ar se om vinteren, når her ligger sne. Til gengæld er her en gangbro, der gør det nemmere at bevæge sig i området.

Om aftenen er der en dejlig velkomstmiddag på hotellet (eksklusive drikkevarer).

Beate Ulich
Dag 4:
Ilulissat på egen hånd eller eventuelt hundeforedrag sejlads på Isfjorden (tilkøb)

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv.

Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag – måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille. Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du glæde dig til at sige hej til slædehunde og en sejltur på Isfjorden.

Hundeforedrag (del af udflugtspakkerne)

I dag skal du besøge slædehundene og høre om livet som hund her i Nordgrønland. Vi begiver os atter mod udkanten af byen, hvor slædehundene bor. Her får du et foredrag om livet som slædehund, hvilket er ret aktuelt i denne by, hvor 2.500 hunde nyder  vinteren, så de rigtigt kan komme ud at løbe med hundeslæde.

Den grønlandske slædehund er kendt for sin enorme viljestyrke. Hundene kan trække tunge slæder over lange distancer, og de kan bo udenfor i det kolde, arktiske vejr. Grønlandshunden er en stor del af den grønlandske kultur.

Senere på dagen er der mulighed for at komme ud at sejle blandt de store isfjelde.

Sejlads ved Isfjorden (del af udflugtspakkerne)

At sejle blandt isbjergene ved mundingen af Ilulissat Isfjord er uden sammenligning den mest populære udflugt i Grønland. På denne tre-timers udflugt sejler vi i en mindre båd ud mod fjordmundingen, hvor enorme ismasser ligger på grund på en sandbanke. Her ligger de til fuldt skue og beundring. De er strandede her, indtil de er smeltet nok, eller der kommer en bølge og løsriver dem.

Bådførerne er kendte i området og sejler altid på en forsvarlig måde. De kender isen og ved, hvor de mest imponerende steder findes. På denne tid af året står solen lavt på himlen, så der kommer nogle virkelig fine skyggevirkninger på isen. Husk derfor at tage dit kamera med.

Erick Cummings & Trevor Traynor
Dag 5:
Ilulissat på egen hånd eller hundeslæde- eller snescootertur eller overnatning i Igloo Lodge (tilkøb)

Endnu en dag fyldt med muligheder. Det kunne eksempelvis være en hundeslædetur eller en tur med snescooter.

Hundeslædetur (ekstratilkøb)

Hundeslæden er et af de mest kendte ikoner for Grønland og en tusind år lang tradition for inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode uden ændring i udseende og teknologi: en flok glade hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

Oftest foregår denne tur i fladt terræn på en slette, der ligger nær Ilulissat. Udover kusken er I to deltagere på hver af slæderne, så har du booket alene, kommer du måske til at dele slæde med en anden person, så I er to om at dele oplevelsen. Alle hunde er forskellige, så er du ude med familie og venner, kan vi af samme grund ikke garantere, at I følges ad på hele turen. Denne tur er ikke god til dig, hvis du har nakke- eller rygproblemer eller hvis du er immobil. Deltagere skal være 12 år og ældre.

Snescootertur med 1 eller 2 personer på snescooteren (ekstra tilkøb)

På denne tur kommer du med ud i Ilulissats bagland, og oplever det arktiske vinterlandskab på tæt hold. I kører op igennem “Kløften”, der er et smalt spor, som skærer sig gennem fjeldet bag Ilulissat. Fra toppen får du en fantastisk udsigt over Ilulissat og Diskobugten. Så kører I som gruppe videre over frosne søer og det barske fjeldlandskab. I stopper op ved de bedste udsigtspunkter undervejs, så der kan tages billeder, og I kan få noget varmt at drikke.

Du kan købe udflugten, så du er sammen med en anden person på snescooteren, eller du kan alene på en snescooter. Denne udflugt afvikles enten på dag 5 eller 6.

Har du tilkøbt outdoorudflugtspakken, skal du i dag afsted på en af turens absolutte højdepunkter.

Igloo Lodge (tilkøb)

På dag 5-6 kan du opleve en rigtig iglo, hvor du skal overnatte og afsted på nogle unikke udflugter.

Vores datterselskab World of Greenland, der har stor succes med deres sommerlodges ved den kælvende gletsjer, Eqi Gletsjer, og i den smukke bygd Ilimanaq, tilbyder nu også en vinterlodge i iglo-form. Du kommer ud i det vidunderlige vinterlandskab, hvor nordlyset forhåbentlig danser på himlen om aftenen. Herude blandt fjeldene kommer du til at overnatte i en iglo (dog også med mulighed for også at gå ind i en opvarmet hytte).

Iglo Lodge består af fem rummelige igloer, som hver har plads til to personer. Der er redt op med rensdyrskind og varme vintersoveposer. Der er også stearinlys på sengebordet, hvilket gør, at temperaturen ligger omkring frysepunktet inde i hytten. Det står i stærk kontrast til de ned til minus 20 grader C udenfor. Hytten ved igloerne er det sted, hvor vi spiser vores måltider. I træhytten er der også tørkloset.

Mens du er ude i ødemarken, skal du også ud på en sneskotur, hvor vi trekker til et udkigspunkt over Isfjorden. Selve turen til Iglo Lodge er også spændende. Du bliver kørt på snescooter i omkring en times tid ind i Ilulissats bagland med fantastisk udsigt undervejs. Så står den på kaffe og frokost, de ovennævnte udflugter, eftermiddagskaffe og kage, aftensmad og efterfølgende hygge, aftenkaffe fulgt af udkig efter nordlys, overnatning i iglo, morgenmad og endelig en snescootertur tilbage til civilisationen.

NB: Hvis du er interesseret i vores outdoorpakke, bedes du kontakte os pr. mail eller telefon, så vi kan undersøge, om der er plads på det tidspunkt, du skal afsted. Som nævnt er alle de andre udflugter også med i denne pakke, men vælger du outdoorpakken, bliver der flyttet rundt på enkelte af udflugterne, så alting går op i en højere enhed.

Carmen Huter - Visit Greenland
Dag 6:
Ilulissat på egen hånd eller hundeslæde- eller snescootertur (tilkøb)

Dagen i dag er til din egen rådighed, og mulighederne er mange. Snyd fx ikke dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben. Der er også mange vandreture, du kan tage på. Du kan fx gå langs vejen til lufthavnen, hvor du kommer forbi en typisk, grønlandsk kirkegård. Der er mulighed for afstikkere ud i fjeldet, men det kan godt være lidt svært at gå her, for sneen kan være dyb. Lej eventuelt nogle snesko og sus ud over stepperne.

Se også programmet for dag 5, for i dag kan du også komme ud på enten hundeslæde eller snescooter!

Hvis du har været i Igloo Lodge, kommer du hjem i løbet af formiddagen, så der er tid til andre udflugter om eftermiddagen.

Fotograf: Rebecca Gustafsson - Visit Greenland
Rebecca Gustafsson - Visit Greenland
Dag 7:
Ilulissat på egen hånd - på opdagelse i byen eller måske en helikoptertur (tilkøb)

Brug evt. den sidste dag på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærk historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem. Fiskerne på “Brættet” giver dig et indtryk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås friskere.

Det er ikke kun øjnene, der skal mættes, men også ganen og maven. Restauranterne i Ilulissat tager dig med på en rejse ud i lokale specialiteter – f.eks. grønlandsk sushi, , hval og sæl, og på caféerne frister den friskbagte kage. Alle sanser skal nok komme på overarbejde på denne rejse!

Og så bliver du i øvrigt aldrig bliver træt af at kigge ud over Isfjorden…

Hvis du gerne vil se det hele fra oven, er det også muligt at komme på helikoptertur.

Helikoptertur (ekstra tilkøb)

Isfjorden og Kangia-gletsjeren er i fokus på denne helikoptertur, hvor du bliver fløjet ind i hjertet af UNESCO Verdensarvsområdet. Du kan hverken med båd eller til fods komme så tæt på den enorme gletsjer – og så ser du ovenikøbet det hele fra oven!

Helikopteren letter fra Ilulissat Lufthavn og flyver så lavt, som sikkerhed og love tillader, over bjerge, søer, floder og Isfjorden, indtil vi når et bjerg ved gletsjerens kant. Her har vi ca. en halv time til at nyde udsigten. Derefter flyver vi over gletsjerfronten og følger Isfjorden 70 kilometer på vores vej tilbage.

Beate Ulich
Dag 8:
Fly Ilulissat via Kangerlussuaq til Billund

Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet på vej mod Kangerlussuaq, hvor flyet sætter kurs mod Billund med ankomst om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Hoteller på rejsen

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokaltider)

 • 20. marts udrejse kl.12.30 fra Billund og hjemkomst 27. marts kl.23.30 til Billund
 • 3. april udrejse  kl.12.30 fra Billund og hjemkomst 10. april kl.20.00 til Billund
 • 10. og 17. april udrejse kl. 9.10 fra Billund og hjemkomst hhv. 10. og 17. april kl.20.00 til Billund

Bemærk: flyselskabet kan ændre afgangstider.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Zoom ind på sne og is (fra Billund)

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Vores vinterbestseller med masser af sne, indlandsis og UNESCO Verdensarv. Se nordlyset, oplev slædehundenes verden og se de kæmpe isbjerge. Mulighed for udflugter med bl.a. båd, helikopter, hundeslæde og snescooter.

Fra
pr. person i dobbeltværelse
Marts-april 2 dage  | 1 nætter Rejse nr. 7046 Afrejse fra Billund Garanteret afrejse
Mulige oplevelser
IndlandsisIsbjergeKulturHundeslæde

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer på hverdage.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011