Zoom ind på sne og is (fra Billund)

8 dage omkring Nuuk og Ilulissat

Denne rejse er vores vinter bestseller. Her kommer du helt tæt på den forunderlige grønlandske natur i vinterdragt, hvor hundeslæde, isfjelde og nordlys er nogle af nøgleordene. Du kan enten planlægge dine dage, som du vil, eller du kan vælge udflugtspakken, som tager dig med på ægte, grønlandske eventyr.

Hovedstaden Nuuk byder dig velkommen til Grønland

Nuuk er en moderne arktisk hovedstad med masser af kultur, historie, sejlads og natur. Her er mange oplevelser både i byens centrum og i de smukke fjorde i Nuuks bagland. Du får lov at prøve lidt af hvert!

UNESCO Verdensarv i Ilulissat

Næste stop på rejsen er Ilulissat, som er berømt verden over for sin isfjord. Det er ikke uden grund, at en af de største attraktioner i Grønland er den verdensberømte Ilulissat Isfjord, der i 2004 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. De enorme isfjelde kan strække sig over 75 meter op over havets overflade.

Vinteren i Grønland byder på nordlys og tør kulde

Marts og april er ideelle måneder for vinterferie i Grønland. Kulden er naturligvis uundgåelig på disse breddegrader, men på grund af den tørre luft føles det knapt så koldt. Frem til starten af april er det også muligt at se nordlys om aftenen, og det er så smukt at stå der under de blafrende lys, der kan være både grønne, hvide og røde.

Dagsprogrammer

Programmet nedenfor er beskrevet med udgangspunkt i udflugtspakken, som giver dig rig mulighed for at komme helt tæt på den grønlandske natur og kultur gennem spændende aktiviteter. Det er mere eller mindre fysiske aktiviteter, hvor alle kan være med. Under hele rejsen står vores lokale guideteam til rådighed, så du kan også vælge selv at sammensætte dit program. BEMÆRK: Der kan blive rykket rundt på dagene for de forskellige oplevelser, så kommer du ikke på hundeslædetur den beskrevne dag, så kommer du afsted en anden dag, og det gælder alle oplevelser i udflugtspakken.

Highlights

 • Oplev en af verdens nordligste hovedstæder, Nuuk
 • Sus af sted på hundeslæde
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv ved Ilulissat Isfjord
 • Tag på oplevelse i en autentisk og farverig by
 • Sejl med ud blandt enorme isbjerge

Inkluderet i rejsen

 • Fly Billund-Nuuk t/r med Air Greenland
 • Fly Nuuk-Ilulissat t/r med Air Greenland
 • Transfers lufthavn-hotel t/r i Grønland
 • 2 nætter på Hotel Hans Egede Express med eget bad/toilet
 • 5 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (eksklusive drikkevarer)
 • Mad og drikke på flystrækningen Billund – Nuuk t/r
 • 2 informationsmøder
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Rejseforsikringer
 • Frokost og middage (udover velkomstmiddagen)
 • Udflugtspakke (kan tilkøbes)

Dagsprogram

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 1:
Fly Billund - Nuuk, velkomstmøde og Fjord-adventure (tilkøb)

Vi flyver med Air Greenland fra Billund til Nuuk. Forude venter 4½ times flyvetur og et otte dages vintereventyr.

Efter det praktiske med check-in og udpakning på værelset på Hotel Hans Egede Express, holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om oplevelser i Nuuk, spise- og udflugtsmuligheder og kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

Efter mødet er der nu tid til i dit eget tempo at lære Nuuk bedre at kende og få ideer til, hvad dagen i dog og i morgen kan byde på.

Nuuk har kun 19.500 indbyggere, men du oplever en pulserende ”storby,” da det er en regeringsby med mange kultur- og uddannelsesinstitutioner. Nuuk vokser hele tiden, og der er efterhånden ca. 10 kilometer fra ende til ende. Du finder koncerter, teater, museer og udstillinger. Sport er i centrum for mange, så du kan også vandre, stå på ski, sejle, løbe, styrketræne, dyrke yoga og endda svømme. Siden det er vinter, er Skiliften et yndet sted for byens borgere.

Du kan læse mere om Nuuk her.

Har du tilkøbt udflugtspakken, er det nu tid til en sejltur på Nuuk Fjord.

Fjordadventure (del af udflugtspakken)

Du kommer hurtigt med ud at opleve Grønland fra søsiden. Det er en vidunderlig sejltur, hvor vi får god tid til at nyde udsigten til nogle af de flotteste fjelde i Nuukfjorden.

Vi sejler ud fra Nuuk og ind i det store Fjordsystem, der rent faktisk er det næststørste i verden. Bjergene i Nuuk Fjorden er smukke og barske – mange af dem tårner sig op over havet. På vej ind i fjorden, sejler vi forbi selve Nuuk by, og herude fra vandet får du en fornemmelse af, hvor stor Nuuk i virkeligheden er.

Det kan også være, at vi kommer forbi nogle smukke isbjerge. I Nuuk-området er de ikke så store som oppe i Diskobugten, men de er stadig smukke og imponerende.

Når vi har nydt en kop kaffe eller te, sejler vi videre og, hvem ved, måske er vi heldige at se lidt dyreliv. Herude i fjorden er vi også tættere på Sermitsiaq, det smukke bjerg, der er et af Nuuks mest kendte vartegn.

 

Om aftenen kan du prøve en af de mange skønne restauranter, Nuuk kan byde på.

Et par nyder en dejlig udsigt over Sermitsiaq bjerget og Nuuk fjord i Grønland - Fotograf: Rebecca Gustafsson - Visit Greenland
Rebecca Gustafsson - Visit Greenland
Dag 2:
Nuuk med byrundtur og nordlystur med båd (tilkøb)

Dagen i dag råder du helt selv over, og den smukt beliggende hovedstad byder sig til med mange spændende oplevelser.

Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du nu glæde dig til en byrundtur og i aften en nordlystur med båd.

Byrundtur i Nuuk (del af udflugtspakken)

Byrundturen inkluderer et besøg på Grønlands Nationalmuseum. Her kan du se fund fra alle tidsperioder og civilisationer i Grønland. Efter ca. 30 minutter på museet forsætter vi rundt i området, der bliver kaldt Kolonihavnen. Det er her de fleste af de originale huse fra det 17. og 18. århundrede stadig står. På vejen passerer vi Hans Egedes hus, skulpturen af Havets Moder og den omdiskuterede statue af Hans Egede ved Grønlands Domkirke.

Vi går derefter til ‘Brættet’, det traditionelle marked, hvor lokalt fangede fisk, sæler og rensdyr bliver solgt – helt frisk.

Nu går turen videre mod Grønlands regeringsbygninger og herefter mod Grønlands Kulturhuset Katuaq, hvor vores tur ender. Du er nu så centralt som du kan være, og her er der fine indkøbsmuligheder. Og mange andre spændende ting, at give sig til.

Næste programpunkt i udflugtspakken er en nordlystur, der starter klokken 20. Det er en god ide at få noget aftensmad, inden I tager af sted. Nuuk byder på mange spisesteder, så kig jer omkring eller spørg guiden eller i hotellets reception.

Nordlystur med båd (del af udflugtspakken)

Du får en helt anden oplevelse af nordlyset, når du ser det fra en båd. Det er et fænomen der altid har været fascinerende, også for os folk i Arktis.

Vi sejler ud klokken 20 fra Nuuk og over mod Akia, der også er kendt som Nordlandet. Her har vi en få en fin udsigt til Nuuks skyline uden at have forstyrrende lys omkring os. Herfra drager vi længere ind i Nuukfjorden, hvor båden producerer det eneste kunstige lys. Vi stopper båden flere gange, slukker for motoren og nyder nattehimmelen og ikke mindst stilheden (som dog ofte brydes af diverse ih og åh, når nordlyset danser over os).

Nordlyset er et naturfænomen, så det er svært at forudsige, om det kommer. Vi er nødt til at gribe chancen, når der er klar himmel og mørkt nok. Der er derfor ingen garanti for, at nordlyset kommer – det er naturen, der styrer livet heroppe.

Beate Ulich
Dag 3:
Fly fra Nuuk til Ilulissat, velkomstmøde og eventuelt byrundtur (tilkøb)

I dag går turen videre med fly til Ilulissat, hvor endnu et eventyr venter. Det er en flot flyvetur, hvor du rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde, og du kan glæde dig til de næste dage, der står helt i isens, vinterens og hundeslædens tegn – kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel, grønlandsk by.

Du bliver hentet i bus i lufthavnen, og du checker ind på det dejligt beliggende hotel. Her møder du en af vores guider, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

Har du tilkøbt udflugtspakken, er det nu tid til en guidet byrundtur:

Byrundtur i Ilulissat (del af udflugtspakken)

Start dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, der giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.

Ilulissat blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for Polarcirklen. Du besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Om aftenen er der en dejlig velkomstmiddag på hotellet.

Beate Ulich
Dag 4:
Ilulissat - vandretur til Sermermiut og hundeslæde (tilkøb)

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv.

Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag – måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille.

Har du tilkøbt udflugtspakken, skal du i dag på en mindre vandretur:

Vandretur til den forladte boplads Sermermiut (del af udflugtspakken)

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den tidligere boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag er der endnu mange rester fra den tid, der vidner om inuits tilstedeværelse, selvom det selvfølgelig er svært ar se om vinteren, når her ligger sne.

Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst.

Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du også glæde dig til en 1½-times hundeslædetur.

Hundeslædetur (del af udflugtspakken)

Hundeslæden er et af de mest kendte ikoner for Grønland og en tusind år lang tradition for inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode uden ændring i udseende og teknologi: en flok glade hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

Oftest foregår denne tur i fladt terræn på en slette, der ligger nær Ilulissat. Udover kusken er I to deltagere på hver af slæderne, så har du booket alene, kommer du måske til at dele slæde med en anden person, så I er to om at dele oplevelsen. Alle hunde er forskellige, så er du ude med familie og venner, kan vi af samme grund ikke garantere, at I følges ad på hele turen. Denne tur er ikke god til dig, hvis du har nakke- eller rygproblemer eller hvis du er immobil. Deltagere skal være 12 år og ældre.

Erick Cummings & Trevor Traynor
Dag 5:
Ilulissat - sejlads blandt gigantiske isbjerge (tilkøb) eller Igloo Lodge (tilkøb)

Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du glæde dig til en sejltur på Isfjorden.

Sejlads på Isfjorden (del af udflugtspakken)

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op til 100 meter op over havets overflade.

Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. Det er en utrolig naturoplevelse,  du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Hvis du har købt outdoorudflugtspakken, kommer du på sejltur på Isfjorden i morgen aften i stedet, for i dag skal du afsted til Igloo Lodge.

Overnatning i Igloo Lodge (del af udflugtspakken)

På dag 5-6 kan du opleve en rigtig iglo, hvor du skal overnatte.

Vores søsterselskab World of Greenland, der har stor succes med deres sommerlodges ved den kælvende gletsjer, Eqi Gletsjer, og i den smukke bygd Ilimanaq, tilbyder nu også en vinterlodge i iglo-form. Du kommer ud i det vidunderlige vinterlandskab, hvor nordlyset forhåbentlig danser på himlen om aftenen. Herude blandt fjeldene kommer du til at overnatte i en iglo (dog også med mulighed for at gå ind i en opvarmet hytte).

Igloo Lodge består af fem rummelige igloer, som hver har plads til to personer. Der er redt op med rensdyrskind og varme vintersoveposer. Der er også stearinlys på sengebordet, hvilket gør, at temperaturen ligger omkring frysepunktet inde i hytten. Det står i stærk kontrast til de ned til minus 20 grader C udenfor. Hytten ved igloerne er det sted, hvor vi spiser vores måltider. I træhytten er der også tørkloset.

Selve turen til Igloo Lodge er også spændende. Du bliver kørt i pistemaskine i omkring en times tid ind i Ilulissats bagland med fantastisk udsigt undervejs. Så står den på kaffe og frokost, eftermiddagskaffe og kage, aftensmad og efterfølgende hygge, aftenkaffe fulgt af udkig efter nordlys, overnatning i iglo, morgenmad og endelig med pistemaskinen tilbage til civilisationen.

NB: Hvis du har købt outdoorpakken, kører du på hundeslæde ved Igloo Lodge i stedet for inde ved byen. Det er en større slæde, så her er i tre på slæden i stedet for to.

NB: Hvis du er interesseret i vores outdoorpakke, bedes du kontakte os pr. mail eller telefon, så vi kan undersøge, om der er plads på det tidspunkt, du skal afsted. Som nævnt er alle de andre udflugter også med i denne pakke, men vælger du outdoorpakken, bliver der flyttet rundt på enkelte af udflugterne, så alting går op i en højere enhed.

Lisa Burns - Greenland Travel
Dag 6:
Ilulissat med dagen til fri disposition

Dagen i dag er til din egen rådighed, og mulighederne er mange. Snyd fx ikke dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben. Der er også mange vandreture, du kan tage på. Du kan fx gå langs vejen til lufthavnen, hvor du kommer forbi en typisk, grønlandsk kirkegård. Der er mulighed for afstikkere ud i fjeldet, men det kan godt være lidt svært at gå her, for sneen kan være dyb. Lej eventuelt nogle snesko og sus ud over stepperne.

NB: Hvis du har været i Igloo Lodge, kommer du i aften på sejlads på Isfjorden.

Filip Guilda - Visit Greenland
Dag 7:
Ilulissat på egen hånd - eller snescooter- eller helikopterudflugt (tilkøb)

Brug evt. den sidste dag på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærk historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem. Fiskerne på “Brættet” giver dig et indtryk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås friskere.

Det er ikke kun øjnene, der skal mættes, men også ganen og maven. Restauranterne i Ilulissat tager dig med på en rejse ud i lokale specialiteter – f.eks. grønlandsk sushi, hval og sæl, og på caféerne frister den friskbagte kage. Alle sanser skal nok komme på overarbejde på denne rejse!

Og så bliver du i øvrigt aldrig træt af at kigge ud over Isfjorden…

Men der er dog også plads til mere sjov:

Snescootertur med 1 eller 2 personer på snescooteren (tilkøb)

På denne tur kommer du med ud i Ilulissats bagland, og oplever det arktiske vinterlandskab på tæt hold. I kører op igennem “Kløften”, der er et smalt spor, som skærer sig gennem fjeldet bag Ilulissat. Fra toppen får du en fantastisk udsigt over Ilulissat og Diskobugten. Så kører I som gruppe videre over frosne søer og det barske fjeldlandskab. I stopper op ved de bedste udsigtspunkter undervejs, så der kan tages billeder, og I kan få noget varmt at drikke.

Du kan købe udflugten, så du er sammen med en anden person på snescooteren, eller du kan alene på en snescooter.

Hvis du gerne vil se det hele fra oven, er det også muligt at komme på helikoptertur.

Helikoptertur (ekstra tilkøb)

Isfjorden og Kangia-gletsjeren er i fokus på denne helikoptertur, hvor du bliver fløjet ind i hjertet af UNESCO Verdensarvsområdet. Du kan hverken med båd eller til fods komme så tæt på den enorme gletsjer – og så ser du ovenikøbet det hele fra oven!

Helikopteren letter fra Ilulissat Lufthavn og flyver så lavt, som sikkerhed og love tillader, over bjerge, søer, floder og Isfjorden, indtil vi når et bjerg ved gletsjerens kant. Her har vi ca. en halv time til at nyde udsigten. Derefter flyver vi over gletsjerfronten og følger Isfjorden 70 kilometer på vores vej tilbage.

Beate Ulich
Dag 8:
Fly Ilulissat via Nuuk til Billund

Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet på vej mod Nuuk, hvor flyet sætter kurs mod Billund med ankomst om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Hoteller på rejsen

Hotel HHE Express

Hotel HHE Express ligger i hjertet af Nuuk i området kaldet Tuujuk. Hotellet er centralt placeret i forhold til indkøb og sightseeing i Nuuk by. Hotellet er et søsterhotel til Hotel Hans Egede, som også ligger centralt i Nuuk. Der er wifi adgang på hele hotellet, receptionen er åben 24 timer i døgnet, og herudover er der en café/kaffebar, hvor du kan nyde lidt mad og noget at drikke.

NB: Det er ikke muligt at få twin senge på Hotel Hans Egede Express.

Hotel HHE Express
Aqqusinersuaq 16
3900 Nuuk

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokaltider)

 • Udrejse kl.8.45 fra Billund og hjemkomst kl.19.45 til Billund

Bemærk: flyselskabet kan ændre afgangstider.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Zoom ind på sne og is (fra Billund)

8 dage omkring Nuuk og Ilulissat

Vores vinterbestseller med masser af sne, indlandsis og UNESCO Verdensarv. Se nordlyset, oplev slædehundenes verden og se de kæmpe isbjerge. Mulighed for udflugter med bl.a. båd, helikopter, hundeslæde og snescooter.

Fra
20.725 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Marts-april  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 7046 Afrejse fra Billund
Mulige oplevelser
IsbjergeKulturHundeslæde

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer på hverdage.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011