Unavngivet

Populære byer i Grønland

Fold galleri ud full arrow

Populære byer i Grønland

Mange byer i Grønland har i tidens løb haft både danske og grønlandske navne. Det er som regel de grønlandske navne, der er de originale. Men du finder ofte de danske navne i historiske skrifter, da det typisk var danskerne, der nedskrev historier.

I dag er det de grønlandske navne, der er de officielle bynavne i Grønland. Nederst på siden ser du en liste over nogle af de grønlandske byers tidligere danske navne. Listen er god at have ved hånden, da ældre kort ofte kun har de danske navne. De danske navne for de grønlandske byer er da også  - indrømmet - nemmere at udtale for de fleste ikke-grønlændere.

Qaqortoq i Grønland
Qaqortoq, populær by i Sydgrønland - Foto: Visit Greenland

Top 5: Populære byer i Grønland

Man kan ikke komme uden om, at nogle byer i Grønland er mere populære end andre. Grønlands byer har forskellige ting at byde på, især i deres omgivelser. Så selvom der ingen steder er hovedstrøg, hvor du bliver rendt over ende af andre besøgende, er der steder, hvor overnatningsstederne bliver hurtigere udsolgt om sommeren. Dette skal du især være opmærksom på, hvis du gerne vil til Ilulissat om sommeren. Du oplever dog det ægte Grønland overalt, og de store naturoplevelser og mødet med lokalbefolkningen ligger altid lige udenfor døren. 

Et hurtigt bud på de 5 mest populære byer i Grønland ser sådan ud:

  1. Ilulissat 
  2. Kangerlussuaq 
  3. Nuuk 
  4. Sisimiut
  5. Qaqortoq


Se kort over Grønland her
 

Sisimiut i Grønland
Grønlands anden største by Sisimiut i Vestgrønland - Foto: Visit Greenland

Den mest populære by i Grønland: Ilulissat

Der findes mange skønne byer i Grønland med hvert deres særpræg, som gør dem unikke. Byen Ilulissat i Diskobugten er den mest populære og den mest efterspurgte blandt de fleste turister. Byen er Grønlands tredjestørste og har derfor en masse spændende at byde på i form af flotte hoteller, restauranter af høj international klasse og atmosfære. Det er dog særligt byens beliggenhed, der gør den til noget helt særligt og ikke mindst byens imponerende nabo: Isfjorden.

Læs mere om den grønlandske by Ilulissat

 

Ilulissat i Grønland
Ilulissat i Nordgrønland er den mest populære by i Grønland
 

Fra 140 til 16.500 indbyggere i Grønlands byer og bygder

Den største af Grønlands byer er hovedstaden Nuuk med over 16.500 indbyggere. I den anden ende har vi en af Grønlands mindste bygder, Narsarsuaq, som bebos af blot 140 mennesker. Men selvom en bygd i Grønland kan være lille, kan den være vært for en lufthavn, og de dage, hvor der lander fyldte fly, kan indbyggertallet tredobles. Sådan kan bygdelivet være forunderligt i Grønland.
 
 

Læs om bygden Kulusuk i Østgrønland

 

Grønlandske byer og deres danske navne

 

Kort over Grønland

Grønlandsk bynavn / Dansk navn

Qaanaaq / Thule
Pituffik / Thule Air Base
Upernavik / Upernavik
Uummannaq / Umanak
Qeqertarsuaq / Godhavn
Ilulissat / Jakobshavn
Qasigiannguit / Christianshåb
Aasiaat / Egedesminde
Kangaatsiaq / Kangatsiak
Kangerlussuaq / Søndre Strømfjord
Sisimiut / Holsteinsborg
Maniitsoq / Sukkertoppen
Nuuk / Godthåb
Paamiut / Frederikshåb
Narsaq / Narssaq
Qaqortoq / Julianehåb
Ammassalik/Tasiilaq / Angmagssalik
Illoqqortoormiut / Scoresbysund

 

 

 

Vil du gerne rejse til Grønland? Se alle rejser til Grønland her
 

Indfaldsporten til Grønland: Bygden Kangerlussuaq

Hvis du rejser til Grønland, så er der stor sandsynlighed for, at du kommer forbi Kangerlussuaq. Det er i denne grønlandske bygd, du finder Grønlands største lufthavn. Tidligere var stedet en amerikansk base, Sondre Strom Airbase, men i dag er det en velfungerende lufthavn. 

Kangerlussuaq er en af de få bygder i Grønland, som ligger inde i landet. Klimaet er derfor meget stabilt, og dermed er stedet særdeles velegnet som lufthavn. Kangerlussuaq er dog meget mere end en lufthavn. Bygden Kangerlussuaq ligger få timers kørsel fra Indlandsisen, og her kan du komme op og gå på selve isen. Det er det absolut bedst tilgængelige sted at opleve Indlandsisen på helt nært hold.

Læs mere om den grønlandske bygd Kangerlussuaq

Guide til Grønland

Få denne rejseguide, hvor vi præsenterer dig for de populære muligheder i Grønland og for nogle brugbare praktiske tips til at vælge en rejse til Grønland.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.