Årstider

Der er stor forskel på årstiderne i Grønland, og du oplever hurtigt, at hver sæson har sit særpræg. Det, der dog især adskiller årstiderne ad, er, om der er sne eller ej.

Sæsonafhængige oplevelser

Sommer og vinter er de mest populære årstider at rejse til Grønland på, men forår og efterår kan også tilbyde storslåede eventyr. En fordel ved at rejse uden for den typiske højsæson er at priserne ofte er lavere, mens oplevelserne er lige så magiske som i højsæsonerne – bare en smule anderledes.

Nogle aktiviteter og oplevelser i Grønland er sæsonafhængige, som fx hundeslædekørsel der kræver sne, og nordlys der kræver en mørk himmel. Derfor de oplevelses i de samme måneder, hvor der er er midnatssol. Vejret i Grønland er ofte med til at gøre de sæsonafhængige oplevelser og udflugter til noget specielt. Vejret i Grønland ændrer sig henover året, dog bibeholder det karakteren fra de arktiske egne. Det betyder at du får et varmere vejr i sommer månederne, mens der er koldere om vinteren. Det er også en af de fantastiske ting ved Grønland, da du hermed får et betagende hvidt landskab om vinteren og et storslået, frodigt landskab om sommeren.

 

Sommer i Grønland

Sommer i Grønland er kendetegnet ved lange lyse og varme dage med mulighed for vandreture i fjeldet, sejlads på fjordene og i det hele taget aktive dage udenfor. Sommermåneder er i juni – august, men også slutningen af maj og en del af september byder på sommeroplevelser med midnatssol og lange lyse dage og nætter.

 

Vinter i Grønland – hundeslæde og nordlys

Vinter i Grønland er for mange synonymt med hundeslæde. Dagene er korte og intense og ofte frostklare og med høj sol. Det er også om vinteren, at du kan opleve det fantastiske nordlys i Grønland på de mørke og klare vinternætter. Vintermånederne går fra december og helt ind til april måned. Du kan dog allerede opleve både nordlys og køre hundeslæde fra slutningen af september og i november lidt afhængig af, hvor meget sne der er faldet. Nordlys kan du opleve lige så snart, at himlen er mørk.

Sommer i Grønland

Den grønlandske sommer er noget ganske særligt og landets navn vil hurtigt give mening. Oplev sommer i Grønland, det er som intet andet!

Læs historie

Vinter i Grønland

Den grønlandske vinter er lige så smuk, som den er kold. Vinter i Grønland er uden tvivl et arktisk paradis

Læs historie

Forår i Grønland – intenst og forventningsfuldt

Skiftet fra vinter til sommer i Grønland går stærkt, så foråret er en intens periode i Grønland, hvor du dag for dag kan se, hvordan vinterens sne smelter bort, dagene bliver længere, nætterne lysere og alting spirer frem. Det er en forventningens tid.

Oplevelserne er mange og rige, og der er altid et element af uvished på en positiv måde. Nogle år er sneen længere om at smelte bort, og så kan du være heldig, at du kan køre hundeslæde på en årstid, hvor du samtidig får nogle af de skønne oplevelsesmuligheder, som sommeren byder på.

 

Efterår i Grønland – smukke farver og stemning

Efteråret i Grønland er intenst og kort! Sommer skifter til vinter i løbet af ganske kort tid, og du kan faktisk være heldig at opleve tre sæsoner om efteråret; nemlig sommeren der går på hæld med lange lyse dage, de skønne efterårsfarver og en mørk himmel, der byder på nordlys.

Det er blevet meget populært at rejse til Grønland i efteråret, fordi oplevelserne er varierede – og da det er lidt udenfor højsæson, er der færre mennesker, og priserne er også lavere, uden at du på nogen måde går på kompromis med de fantastiske oplevelser.

Forår i Grønland

Foråret er smukt, men utrolig kort i Grønland. Det er næsten mere en overgang mellem vinter og sommer

Læs historie

Efterår i Grønland

Grønland i efteråret byder på mange fantastiske oplevelser! Farverne i naturen skifter, jægersæsonen sætter ind og fiskeriet starter atter op. Efterår i Grønland er noget ganske særligt!

Læs historie

"..For os blev en drøm virkeliggjort, og vi er klar til igen at tage af sted til Grønland.."

Georg Philippsen

Fremragende | 60 anmeldelser
decoration decoration decoration

Kontakt:

+45 33 13 10 11

team@greenland-travel.dk

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 8:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.30

 

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik