Nordlys sfj

Årstiderne i Grønland

Fold galleri ud full arrow

 

Årstiderne i Grønland

Der er stor forskel på årstiderne i Grønland, og hver sæson har sit særpræg, men det der især adskiller årstiderne er, om det er med eller uden sne. Nogle aktiviteter og oplevelser er sæsonafhængige, såsom hundeslæde og nordlys, som primært er i vintermånederne, mens midnatssol og hvaler kan opleves i sommermånederne.

Og så er der sæsonerne midt imellem: foråret og efteråret som byder på de samme oplevelser og ofte også nogle meget intense oplevelser, fordi overgangen fra sommer til vinter er kort og intens. En anden fordel ved at rejse udenfor den typiske højsæson er, at priserne er lavere, men oplevelserne fuldt på højde.

Sæsonafhængige oplevelser

Enkelte oplevelser i Grønland er afhængige af sæson. Hundeslædekørsel kræver sne, nordlys kræver en mørk himmel og kan derfor ikke opleves i de måneder, hvor der er er midnatssol osv. Fornem årstiderne i kortfilmen herunder.

Sommer i Grønland - midnatssol, sejlads og vandring

Sommer i Grønland er kendetegnet ved lange lyse og varme dage med mulighed for vandreture i fjeldet, sejlads på fjordene og i det hele taget aktive dage udenfor. Sommermåneder er i juni - august, men også slutningen af maj og en stor del af september byder på sommeroplevelser med midnatssol og lange lyse dage.

Se hvad sommer i Grønland byder på

 

Blomsterdalen ved Tasiilaq i Østgrønland
Blomsterdalen ved Tasiilaq i Østgrønland - Foto: Erwin Reinthaler

Vinter i Grønland - hundeslæde og nordlys

Vinter i Grønland er for mange synonymt med hundeslæde. Dagene er korte og intense og ofte frostklare og med høj sol. Det er også om vinteren, at du kan opleve det fantastiske nordlys i Grønland på de mørke og klare vinternætter. Vintermånederne er fra december og helt ind til april måned. Du kan dog allerede opleve både nordlys og køre hundeslæde fra slutningen af september og i november lidt afhængig af, hvor meget sne der er faldet. Nordlys kan du opleve lige så snart, at himlen er mørk.

Vinter i Grønland - hundeslæde og nordlys

Hundeslæde i Grønland
Hundeslæde i Diskobugten - Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Forår i Grønland - intenst og forventningsfuldt

Skiftet fra vinter til sommer i Grønland går stærkt, så foråret er en intens periode i Grønland, hvor du dag for dag kan se, hvordan vinterens sne smelter bort, dagene bliver længere, nætterne lysere og alting spirer frem. Det er en forventningens tid. Oplevelserne er mange og rige, og der er altid et element af uvished på en positiv måde. Nogle år er sneen længere om at smelte bort, og så kan du være heldig, at du kan køre hundeslæde på en årstid, hvor du samtidig får alle de skønne oplevelsesmuligheder, som sommeren byder på. 

Forår i Grønland - intenst og forventningsfuldt

Forår i Grønland
Foto: Ole J. Petersen - Visit Greenland

Efterår i Grønland - smukke farver og stemning

Efteråret i Grønland er intenst! Sommer skifter til vinter i løbet af ganske kort tid, og du kan faktisk være heldig at opleve tre sæsoner om efteråret; nemlig sommeren der går på hæld med lange lyse dage, de skønne efterårsfarver og en mørk himmel, der byder på nordlys. Det er blevet meget populært at rejse til Grønland i efteråret, fordi oplevelserne er varierede - og da det er lidt udenfor højsæson, er der færre mennesker, og priserne er også lavere, uden at du på nogen måde går på kompromis med de fantastiske oplevelser.

Efterår i Grønland - smukke farver og stemning

Rensdyr i Grønland
Foto: Peter Christensen - Visit Greenland

Årstider og oplevelser i Grønland

Årstidens oplevelser i Grønland

(Baseret på ophold i Diskobugten, Vestgrønland)

Guide til Grønland

Få denne rejseguide, hvor vi præsenterer dig for de populære muligheder i Grønland og for nogle brugbare praktiske tips til at vælge en rejse til Grønland.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Prøv vores Tripfinder og find din drømmerejse til Grønland

Vælg hvad du vil opleve og få rejseforslag

Prøv Trip Finder

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.