Årstider

Der er stor forskel på årstiderne i Grønland, og du oplever hurtigt, at hver sæson har sit særpræg. Det, der dog især adskiller årstiderne ad, er, om der er sne eller ej.

Nogle aktiviteter og oplevelser er sæsonafhængige, som fx hundeslæde og nordlys, som primært er i vintermånederne, mens midnatssol og hvaler kan opleves i sommermånederne.

Derudover har du der sæsonerne midt imellem: foråret og efteråret. De byder på de samme oplevelser og ofte også nogle meget intense oplevelser, fordi overgangen fra sommer til vinter er kort og intens. En anden fordel ved at rejse udenfor den typiske højsæson er, at priserne er lavere, mens oplevelserne er fuldt på højde med højsæson – bare lidt anderledes.

Sæsonafhængige oplevelser

Enkelte oplevelser i Grønland er afhængige af sæson. Hundeslædekørsel kræver sne, nordlys kræver en mørk himmel og kan derfor ikke opleves i de måneder, hvor der er er midnatssol, osv.

Sommer i Grønland er kendetegnet ved lange lyse og varme dage med mulighed for vandreture i fjeldet, sejlads på fjordene og i det hele taget aktive dage udenfor. Sommermåneder er i juni – august, men også slutningen af maj og en del af september byder på sommeroplevelser med midnatssol og lange lyse dage.

 

Vinter i Grønland – hundeslæde og nordlys

Vinter i Grønland er for mange synonymt med hundeslæde. Dagene er korte og intense og ofte frostklare og med høj sol. Det er også om vinteren, at du kan opleve det fantastiske nordlys i Grønland på de mørke og klare vinternætter. Vintermånederne går fra december og helt ind til april måned. Du kan dog allerede opleve både nordlys og køre hundeslæde fra slutningen af september og i november lidt afhængig af, hvor meget sne der er faldet. Nordlys kan du opleve lige så snart, at himlen er mørk.

Forår i Grønland – intenst og forventningsfuldt

Skiftet fra vinter til sommer i Grønland går stærkt, så foråret er en intens periode i Grønland, hvor du dag for dag kan se, hvordan vinterens sne smelter bort, dagene bliver længere, nætterne lysere og alting spirer frem. Det er en forventningens tid.

Oplevelserne er mange og rige, og der er altid et element af uvished på en positiv måde. Nogle år er sneen længere om at smelte bort, og så kan du være heldig, at du kan køre hundeslæde på en årstid, hvor du samtidig får nogle af de skønne oplevelsesmuligheder, som sommeren byder på.

 

Efterår i Grønland – smukke farver og stemning

Efteråret i Grønland er intenst og kort! Sommer skifter til vinter i løbet af ganske kort tid, og du kan faktisk være heldig at opleve tre sæsoner om efteråret; nemlig sommeren der går på hæld med lange lyse dage, de skønne efterårsfarver og en mørk himmel, der byder på nordlys.

Det er blevet meget populært at rejse til Grønland i efteråret, fordi oplevelserne er varierede – og da det er lidt udenfor højsæson, er der færre mennesker, og priserne er også lavere, uden at du på nogen måde går på kompromis med de fantastiske oplevelser.

Sommer i Grønland

Den grønlandske sommer er noget ganske særligt og landets navn vil hurtigt give mening. Oplev sommer i Grønland, det er som intet andet!

Læs historie

"..For os blev en drøm virkeliggjort, og vi er klar til igen at tage af sted til Grønland.."

Georg Philippsen

Fremragende | 60 anmeldelser
decoration decoration decoration

Kontakt:

+45 33 13 10 11

team@greenland-travel.dk

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 8:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.30

 

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • GER nr. 7617371
  • ·
  • Privatlivspolitik