VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Steder at besøge

Grønland er et fantastisk rejsemål og ofte er det sådan, at mere vil have mere. Så når folk har været her, vil de gerne tilbage. Her kan du få nogle fif til andre områder, der også er værd at se!

Vi oplever ofte, at når folk først har været i Grønland, så vil de rigtig gerne tilbage. Både for at gense det, de allerede har set, men også for at se en ny del af denne gigantiske ø. Grønland går ganske enkelt ”i blodet”, og det vil du forstå, når du først har været der. De steder, vi nævner her, er naturligvis ikke de eneste seværdige steder, men de mest populære.

Isfjorden ved Ilulissat

Det er ikke uden grund, at Isfjorden er på UNESCO’s verdensarvsliste, og det er da også Isfjorden, som de allerfleste rejser til Grønland for at opleve. Isfjorden giver dig unikke øjeblikke og danner rammen for rigtig mange oplevelser i og omkring Ilulissat. Her kan du sejle blandt isbjerge i tusinde former i både højt dagslys og magisk midnatssol, du kan vandre langs Isfjorden og se en forladt boplads, og du kan se alle herlighederne fra oven på en helikoptertur – og måske endda flyve ind til bræen i bunden af Isfjorden, som ’føder’ alle isfjeldene. Næsten overalt er der udsigt til Isfjorden, og den bliver du aldrig træt af at kigge udover!

 

Eqi Gletsjeren

Meget få steder i Grønland vil du opleve så imponerende et skue som ved Eqi-bræen, der munder ud i en fjord ca. 80 km nord for Ilulissat. Det bedste er, at du med båd kan komme meget tæt på kanten af bræen og se kæmpe stykker af is brække af. Bræen kælver så ofte, at de fleste, som kommer forbi, vil opleve både lyden og synet af dette fantastiske natursceneri. Bragene er enorme og synet af is, der vælter ud i vandet er imponerende.

Glacier Lodge Eqi

Har du mere tid end til en dagstur til Eqi, bør du unde dig en eller flere dage i én af de 15 hyggelige hytter i Glacier Lodge Eqi. Hytterne ligger lige over for Eqi gletsjeren, som kælver næsten hele tiden, og fra alle hytter kan du både se og høre, når isbræen kælver. Det er meget meditativt at sidde og se på dette naturens festfyrværkeri.

 

Ilimanaq Lodge

Ilimanaq var en søvnig lille bygd indtil 2017, hvor 15 nye hytter gav nyt liv til bygden. Misforstå os nu ikke: Det er stadig en skøn og rolig bygd med venlige beboere, hvor du fx kan komme til kaffemik og høre om livet hos de lokale. Du bor i vidunderlige hytter, der ligger lige ved vandkanten på den sydlige side af Ilulissat Isfjord. Der er mange vandringsmuligheder i området og så må vi ikke glemme isbjergene og hvalerne, som du kan se fra din terrasse!

 

Restaurant KOKS

Vores datterselskab, World of Greenland, har i sæsonerne 2022 og 2023 lavet et fantastisk samarbejde en af nordens bedste restauranter, den 2-stjernede Michelinrestaurant KOKS.

Restaurant KOKS hører normalt hjemme på Færøerne, men i 2022 og 2023 hører KOKS hjemme i Restaurant Egede i de flotte gamle kolonibygninger i Ilimanaq. Det betyder, at der er mulighed for at prøve restaurant Koks’ tasting menu, når man overnatter i Ilimanaq Lodge.

Indlandsisen

Indlandsisen er en nærmest utænkeligt stor iskappe, hvis volumen du måske knapt kan forstå. Det bliver mere konkret, når man hører, at hvis den smelter, vil verdenshavene stige med 7 meter! Indlandsisen dækker 80 % af Grønland, og det er den, som føder Grønlands velkendte og berømte isbjerge.

Isen kan opleves på mange måder i Grønland – du kan stå på iskappen i Kangerlussuaq, flyve over isen i helikopter eller fly, sejle mellem isfjelde i Ilulissat, se en kæmpe gletsjer kælve ved Eqi, og så kan du i øvrigt bruge mange timer på bare at kigge på isen i alle dens afskygninger.

 

Diskobugten

Diskobugten strækker sig fra Aasiaat syd for Diskoøen til den lille bygd Saqqaq på Nuusuaq-halvøen. Her kan du få utroligt mange, smukke oplevelser. Diskobugten rummer både Diskoøen, Isfjordens udmunding, Eqi-gletsjeren, hovedbyen Ilulissat og en håndfuld andre byer og bygder. Med alle disse højdepunkter danner Diskobugten derfor ramme om de fleste turistbesøg i Grønland.

 

UNESCO Verdensarv

Der er tre steder i Grønland, der har opnået status som UNESCO Verdensarvsområder. De tre steder er området omkring Isfjorden ved Ilulissat, inuitjagtområdet Aasivissuit – Nipisat mellem Sisimiut og Kangerlussuaq, og inuit og nordboruiner i Sydgrønland.

Læs mere om alle disse fantastiske steder nedenfor.