VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Besøg Kulusuk

Inspiration / Byer og bygder / Besøg Kulusuk

Original kultur, is og spidse bjerge. I Kulusuk oplever du bygdelivet på den østgrønlandske måde. Det er nemt at komme til Kulusuk fra Island, så her er mange dagsturister, men vi anbefaler klart et længere ophold.

Kulusuk er indfaldsport til Østgrønland. Lufthavnen gør, at der er et hyggeligt hotel, og det er muligt at opleve traditionel, grønlandsk bygdestemning med udsigt til den nærliggende, smukke gletsjer. Det er også muligt at vandre og fiske og få et smukt udsyn over Danmarksstrædet mod Island. Og så må vi ikke glemme den utrolige ishule, du kan besøge på en udflugt.

Øen. Bygden. Lufthavnen.

På den lille ø Kulusuk nær bygden Kulusuk finder du en lufthavn, der sjovt nok også hedder Kulusuk. Mellem lufthavnen og bygden ligger hotellet, der hedder, ja, Hotel Kulusuk. Lufthavnen har en lang grusbane og blev i 1956 anlagt af amerikanerne i forbindelse med DYE-projektet, der tidligt kunne varsle amerikanerne under den kolde krig.

I Kulusuk Lufthavn kommer dagligt adskillige fly om sommeren med rejsende fra Island, der skal op og sikre, at de kan sætte et flueben ved Grønland på Tripadvisor.

Fangst, fiskeri og snitteri

Når nu du er her, bør du overveje, om det ikke er værd at blive noget længere. Selve Kulusuk bygd ligger ikke langt fra lufthavnen. Det er en traditionel, grønlandsk bygd, hvor fangst og fiskeri er selve essensen i bygdens overlevelse, så derfor er der gang i den ved vandkanten.

Der bor ikke meget mere end 250 mennesker i bygden, og på grund af lufthavnen er der også en del mennesker, der lever af de tilrejsende. Det giver dig gode shoppemuligheder for spændende souvenirs, og folk i bygden er ligesom i Tasiilaq virkeligt dygtige tupilakkunstnere.

Photo by Mads Pihl - Visit Greenland
Photo by Mads Pihl - Visit Greenland

Kulturen

Østgrønland, dette mytiske område, blev først opdaget af den hvide mand i 1884, og derfor finder du meget af den oprindelige inuitkultur her. I Kulusuk har man formået at holde godt fast i den traditionelle østgrønlandske kultur. De har også formået at omsætte det til noget, som er til gavn for turisterne. Her er lokale historiefortællere, kajakroere, der kan lave opvisninger, trommedansere og så selvfølgelig de ovennævnte kunsthåndværkere, som du kan opleve i arbejde.

Smuk natur

I Kulusuk er der ikke udsigt til Indlandsisen. Det kan dog føles sådan, da bygden ligger lige overfor Apusiaajik-gletsjeren på naboøen. Herude i skærgården er der også udsigt til de smukke og enorme isfjelde, der driver ned langs kysten fra Nordpolen, når foråret sætter ind og havisen begynder at bryde op. Nær lufthavnen finder du Isikajia-fjeldet, der er lidt mere end 300 meter højt. Her er fantastisk udsyn over Danmarksstrædet. Den klare luft her gør også, at du klart kan se bjergtinderne på fastlandet – faktisk kan man på gode dage se over 100 kilometer væk.

Ishulen

Du kan også komme på en utrolig udflugt til en gletsjer, hvor der er en sikker ishule, du kan komme ind i. Det er en utrolig fornemmelse at stå der i det grøn-blå skær fra isen, der er tusinder af år gammel.

Bliv i nærheden

Skulle du kede dig i Kulusuk, vil vi fraråde, at du hopper i kajakken og padler stik syd. Du ville nok blive både sulten og træt i armene, før du rammer land igen. Næste kyst finder du nemlig 10.000 kilometer væk i det nordlige Brasilien. I stedet skulle du overveje en helikoptertur eller en flyvetur i et mindre propelfly. Du kan også besøge Tasiilaq, der ligger 10 minutter væk med helikopter eller en time med skib (når ellers isen tillader, at man sejler dertil). Om vinteren er hundeslæder, nordlys og sneen i fokus for dine oplevelser.

Lad Lisbeth skræddersy din grønlandsrejse

Lisbeth Andersen har arbejdet med ture til Grønland i over 20 år.

Det giver selvfølgelig en fantastisk viden om vores spændende land. Derfor er du i rigtigt gode hænder, hvis du vælger at få skræddersyet en rejse til Grønland hos Lisbeth eller en af vores andre specialister. Du er altid velkommen til at høre nærmere om spændende steder i Grønland.

Kontakt os
Du kan ringe direkte til Lisbeth på +45 33 76 62 46 eller sende en mail på: lfa@greenland-travel.dk.

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik