VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

SISIMIUT

Inspiration / Byer og bygder / SISIMIUT

Sisimiut er Grønlands skønneste vintersportssted, hvor rammerne for alle slags vintersport er fantastiske. Om sommeren er vandring, sejlture til fjorde og nedlagte bygder og kultur i centrum.

HVAD KAN JEG OPLEVE I SISIMIUT?

HUNDESLÆDE, SEJLTURE, SKISPORT, INUITKULTUR OG VANDRING

 

I Sisimiut har du rige muligheder for spændende oplevelser, der er helt ud over det sædvanlige selv set med grønlandske øjne. Her finder du et stort udbud af muligheder for at være aktiv i naturen. Prøv en afslappede vandreture, som også de mere eventyrlystne elsker. Om sommeren kan du dykke, vandre og sejle, mens du om vinteren kan boltre dig i sneen på ski, hundeslæde, snescooter eller snesko.

Sisimiut er også kendt som Holsteinsborg på dansk.

Sisimiut WinterPhoto by Photo by Mads Pihl - Visit Greenland

Vandring

I Sisimiut finder du vandreruter i alle sværhedsgrader. Her er nemmere vandringer både i byen og i udkanten af byen. Der er også mulighed for at du kan komme op i fjeldene, i de højere luftlag og få den vildeste udsigt.

Vandreturen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq bliver kaldt The Arctic Circle Trail og er lige populær blandt turister og grønlændere. Der er mange måder at tage den på. Om sommeren er her både vandrere og løbere, mens du om vinteren kan gøre turen på ski, snescooter eller hundeslæde. Undervejs på den lange tur, er der hytter, hvor du kan overnatte. Her møder du ofte andre vandrere og får en hyggelig aften med dem foran bålet i skumringen.

Sisimiut har markedsført sig selv med ordene ”Rough. Real. Remote.”, hvilket dækker over, at der er så mange muligheder for at kaste sig ud i tingene her.

Sommersejlads

Sisimiut er en vigtig fiskeriby i Grønland, så her finder du liv på havnen hele året. Om sommeren mærker du ikke blot fiskernes travlhed, men også de mange lystsejlere, der gør deres både klar til weekend- eller aftenturene. Du kan selv komme med ud at sejle her, da der er flere, der tilbyder sejlads med turister. Blandt andet vores gode samarbejdspartnere på Hotel Sisimiut. Det er også Sisimiut mange dykkerentusiaster tager til, når de skal prøve at dykke i det kolde arktiske vand, da de her i byen har ekspertisen til det.

Vintersport

Arctic Circle Race er kendt som verdens hårdeste langrendsløb. Det strækker sig over tre dage, og når du når i mål, har du tilbagelagt 160 kilometer på to brædder, så det er ikke alle, der lige kan hoppe med på vognen her. Men der er rigtig mange andre muligheder for oplevelser i sneen.

I Sisimiuts bagland er der en lift til alpin ski, og så er der selvfølgelig utroligt mange løjper til langrendsski. Sisimiut er den sydligste by i Vestgrønland, hvor slædehunde er tilladte, så der er et leben med hundeslæder både i men især uden for byen. Her er også rigtigt mange lokale, der elsker at hoppe på deres snescooter og køre afsted ud over vidderne. Så bliver det hurtigt muligt at stå off-piste med en skøn udsigt.

 

En moderne storby

Sisimiut er Grønlands næststørste by og dermed en moderne storby set i grønlandsk optik. Sisimiutter, som de lokale kalder sig selv, har en helt suveræn selvtillid, der gør at de strutter lidt mere end andre. Der er en rigtigt god stemning i byen af samme grund, og her er rige muligheder for at gå i byen og have en sjov aften, ligesom Hotel Sisimiut byder på rigtig lækker mad.

Flere af landets store organisationer og forretninger har hovedkontor i Sisimiut, så derfor er der et godt grundlag for forlystelserne. Det er også en uddannelsesby, hvor over 10% af befolkningen bor på kollegium, så derfor er der mange unge i byen.

Museet og kulturen

Museet i Sisimiut byder på lokalhistorie, men også på kulturhistoriske godbidder, hvor du får en fornemmelse af livet i hele Grønland førhen. Der er også flere steder, hvor du kan opleve grønlandsk håndværk blive produceret og solgt.

Sisimiutterne kan godt lide at gøre nye ting, og du finder spændende butikker, der sælger alt mellem himmel og jord. Det er også her, du finder landets eneste udendørs svømmebassin. Et specielt sted er Qiviut, der producerer og eksporterer massere af moskusuld, der (når det er strikket) bliver til nogle af de varmeste og blødeste uldprodukter.

I Kulturhuset Taseralik kan du opleve koncerter, teaterforestillinger, biograffilm og meget andet, og så ligger cafeen i den smukke bygning med en rigtig fin udsigt.