VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Regioner

Grønland har mange smukke steder at besøge. Læs om de grønlandske regioner, byer eller om landets geografi.

Grønland rundt geografisk

Når du skal planlægge din rejse, vil du hurtigt opdage, at Grønland er verdens største ø og derfor et enormt område med spændende kontraster. I så stort et land anbefaler vi, at du vælger én eller op til to-tre destinationer. Hvis du vælger flere, bør de ikke ligge alt for langt fra hinanden. Hvad du skal vælge, kommer an på, hvad du vil opleve, og det kan du læse lidt om her.

Grønland adskiller sig fra de fleste andre steder ved at have en yderst speciel infrastruktur. Ingen byer er forbundet med veje, og samtidig er landet næsten ufatteligt stort. Fra nord til syd tæller Grønland 2.670 kilometer, hvilket er utrolig stort. Al transport mellem byer og bygder foregår derfor enten i luften, på vandet eller til fods/på ski/med hundeslæde eller snescooter.

Regionerne i Grønland

Ca. 80 % af Grønland er dækket af Indlandsisen, men det isfrie område er alligevel et enormt areal. Her du kan vandre, køre på hundeslæde, sejle og komme tæt på gletsjere og frodige dale. Grønland breder sig både syd og nord for Polarcirklen – den helt sydlige del er frodig, mens den nordlige del er meget tæt på Nordpolen. Herunder kan du læse kort om de særkender, de fire regioner har. Der er selvfølgelig ting, der går igen fra region til region, men vi har prøvet at fremhæve nogle af de ting, som vi og Visit Greenland (Grønlands Turistråd) fremhæver som typiske.

Vestgrønland

Vestgrønland – indgangsport med hovedstad og indlandsis

Læs historie
Photo by aningaaq r carlen