VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Besøg Tasiilaq

Inspiration / Byer og bygder / Besøg Tasiilaq

Tasiilaq ligger nær verdens ende og skønheden tager ingen ende. Stedet er som skabt til folk med hang til eventyr. Du møder bølgende dale, isbjerge i mange nuancer, hvaler, skønne udsigter og sylespidse bjerge.

Grønlands smukkeste by, inuitkultur og vandring

I Tasiilaq er det naturen, der er den altdominerende force, som lægger grund for livets gang. Det betyder f.eks., at der kun kommer skib til byen i to-tre sommermåneder, da byen ellers er afskærmet fra omverdenen pga. is. Heldigvis flyver Air Greenland året rundt til den smukke by med de sylespidse bjerge. Om sommeren står de grønne enge i stærk kontrast til de tusindvis af isbjerge, du finder i Sermilikfjorden.

Tasiilaq er også tidligere kendt under navnet Ammassalik.

 

Sommerparadis i Tasiilaq

Sommer i Tasiilaq er et studie i grønt og hvidt – og sort, når en smuk og imponerende hval svømmer forbi i de nærliggende fjorde. Området er en vandrers paradis, men alle kan være med her. Der er ture til alle typer af mennesker. Det fornemmer du hurtigt, når du sætter fod i den kuperede by.

Inuitkulturen

Kulturen i Østgrønland er noget helt særligt. Området er isoleret pga. Indlandsisen, og derfor er det stadig muligt at opleve meget af den helt oprindelige inuitkultur. Her er stadig mange fangere, og der er stadig folk, der tager på sommerboplads, som man har gjort i tusind år for at opbygge et forråd til vinteren.

Tupilakker er grønlandske figurer skåret i ben eller fedtsten. Tupilakker fra Østgrønland er i høj kurs, ikke kun blandt tilrejsende, men også blandt grønlænderne selv. De kan virkelig noget med fingrene, østgrønlænderne. I Tasiilaq kan du opleve dette arbejde på nært hold, når du går på besøg i byens workshop.

Midt i byen finder du også butikken Skæven, der både er turistkontor, men som også sælger de finest forarbejdede ting af ben, skind og tand. Museet i Tasiilaq er et af landets mest interessante.

Vandring i Blomsterdalen

Området ved Tasiilaq lægger op til vandring i alle sværhedsgrader. Her kan man nemt bevæge sig ud i naturen og hurtigt få en fornemmelse af at være langt fra alfarvej. Blomsterdalen nær Tasiilaq er en perle som få i grønlandsk natur. Dalen ligger omkranset af bjerge, mens vandfaldet midt i dalen ufortrødent buldrer løs.

Sommeren i Blomsterdalen byder på et imponerende blomsterflor, og så ligger dalen for foden af nogle af de smukkeste fjelde i nærheden. Vi glæder os sådan til, at du oplever dalen!

Blomsterdalen gennemskæres af en snoende elv, der flere steder skaber smukke vandfald i det ellers ret flade område. Hvis du vil gå turen selv, bør du starte turen ved Klubben og gå med uret langs med elven. Du går forbi den ensomt-beliggende kirkegård og bliver dejligt overrasket, når du herefter drejer om et hjørne og pludselig foran dig ser vandfaldet med bjerget Pyramiden i baggrunden. Det er så smukt, så smukt.

Sejltur eller vandretur til Sermilik

Ikke langt fra Tasiilaq ligger den smukke fjord Sermilik, der er for Østgrønland, hvad Ilulissat Isfjord er for Vestgrønland. Her i fjorden flyder enorme isfjelde ud fra de mange bræer, der kælver i den. Wow-faktoren er enorm, og du glemmer garanteret aldrig den fjord. Det er fra bygden Isortoq ikke langt fra Tasiilaq og Sermilik, at folk enten tager med slæde eller ski over Indlandsisen.

Du kan også bestige de stejle og spidse bjerge, der omkranser Tasiilaq. Før du kaster dig ud i nogle af de mest krævende ruter, vil vi helt klar anbefale, at du får en lokal guide med på turen.

Lokalliv

Tasiilaq er Østgrønlands hovedby og ligger ufatteligt smukt i en gryde omgivet af spidse fjelde, der knejser mod himlen. Du er langt fra resten af verden, når du er i Østgrønland, og det mærker man. Østgrønland har sin helt egne kultur og sproget er også et andet end det, der tales på vestkysten.

I selve Tasiilaq by bor der kun lidt over 2000 mennesker, og byens veje giver begrebet kuperet ny mening. I Tasiilaq er der ikke meget vej, der går lige ud. Næh, op og ned går det, så nogle gange kan du tage et hvil på en bænk eller i græsset.

Østgrønlands bjerge er yngre end dem i Vestgrønland, og derfor er de også mere spidse og takkede. Det ser du hver morgen, når du vågner og kigger ud ad vinduet i Tasiilaq. Polheims Fjeld, Præstefjeldet, Pyramiden og Sømandsfjeldet er nogle af de toppe, man kan se fra byen. Har du trang til vandring, kan du bestige dem alle, men Polheims Fjeld bør du ikke gå alene op på.

 

Sommerliv

På havnen er der ofte leben, hvilket du også vil opleve det i andre byer. Havnen ligger godt beskyttet og det er et plus i et område, der har så meget drivis, at der typisk kun kan komme skibe til området i juli, august og måske september. Om sommeren er der masser af liv i byen, især når det årlige fodboldmesterskab for området finder sted. De heppende brøl fra fodboldbanen kan i de dage konkurrere selv med hundenes hylekoncerter.

Tasiilaq ligger tæt på Kulusuk, hvor der går fly til både Nuuk og Island, så det er overraskende nemt at komme hertil. Gør det. Du vil ikke fortryde det.

Læs om Kulusuk

Lad Lisbeth skræddersy din grønlandsrejse

Lisbeth Andersen har arbejdet med ture til Grønland i over 20 år.

Det giver selvfølgelig en fantastisk viden om vores spændende land. Derfor er du i rigtigt gode hænder, hvis du vælger at få skræddersyet en rejse til Grønland hos Lisbeth eller en af vores andre specialister. Du er altid velkommen til at høre nærmere om spændende steder i Grønland.

Kontakt os
Du kan ringe direkte til Lisbeth på +45 33 76 62 46 eller sende en mail på: lfa@greenland-travel.dk.

Læs mere om Østgrønland

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik