VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Grønlands Nationalpark

Inspiration / Steder at besøge / Grønlands Nationalpark

Verdens største nationalpark finder du i den nordøstlige del af Grønland. I denne fjerne nationalpark finder du repræsentanter for næsten alt dyre- og planteliv i Grønland, og dette gør området helt specielt.

Verdens største nationalpark

Grønlands nationalpark huser næsten alle arter af dyreliv eller planteliv, som lever i Grønland, hvilket gør området utrolig interessant. Det er også den største nationalpark i verden med sine omtrent 972.000 km2, hvor det meste er dækket af indlandsisen. Det er kun områder omkring kysten, som er isfri i sommermånederne. Parkens størrelse og det, at den ikke er åben for alle, gør at det ikke en nationalpark i traditionel forstand.

Nationalparken er ubeboet og mennesketom, med undtagelse af mandskab fra fire vejrstationer og Siriuspatruljen. Om sommeren kan der dog være besøg fra f.eks. forskere og videnskabsfolk i forbindelse med biologiske eller geologiske ekspeditioner. Desuden er der enkelte krydstogter, der finder vej til hertil.

De enorme uberørte naturområder, som du finder i Nationalparken, er essentielle for en stor del af Grønlands dyreliv. Den lange kystzone er en vigtig yngleplads for isbjørnen og hvalrossen. I dette fantastiske naturområde kan du også finde bestande af moskusokser, polarræv, ulv, snehare og et væld af havfugle.

Nationalparken blev grundlagt i 1974 af departementchef Eske Brun og zoologen Christian Vibe. I dag administreres Nationalparken af det grønlandske selvstyre, som godkender adgang for besøgende på baggrund af formål, rejserute og sikkerhedsudstyr.

Der er strenge fredningsbestemmelser i Nationalparken. Alle pattedyr og fugle er totalfredede, og fiskeri må kun foregå med stang og pilk.

 

 

Spor af inuit

Langs kysten i Nationalparken har man fundet mange spor af tidligere bopladser. De ældste anses for at være omkring 4.500 år gamle. Inuit indvandrede fra Canada i flere bølger, og hvor de fleste trak mod syd langs vestkysten, var der også grupper, der drog nordover og ned langs østkysten.

Siriuspatruljen

Danmark og Norge var i 30’erne røget i totterne om, hvem der havde retten til Nordøstgrønland. Den Internationale Domstol i Haag gav Danmark retten til området, men til gengæld skulle Danmark vise, at de kunne opretholde patruljering i området. I 1941 blev Siriuspatruljen født, en dansk militær enhed, der er underlagt Arktisk Kommando.

Soldaterne i Siriuspatruljen patruljerer hver vinter den 16.000 kilometer lange kyststrækning med hundeslæder og om sommeren med kuttere.

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik