Inspiration / Steder at besøge / Eqi gletsjeren

Eqi gletsjeren

Eqi Gletsjeren bliver kaldt den kælvende bræ, da du her har garanti for, at du kan se små og store stykker is knække af den fem kilometer brede gletsjer.

Eqi-bræen giver dig en enestående mulighed for at opleve en aktiv bræ kaste is af sig. Det gør den nemlig i store eller små stykker hele tiden! Eqi-bræen ligger 80 kilometer nord for Ilulissat, og du kan kun komme dertil med båd. Bådrejsen er i sig selv smuk og går forbi bygden Oqaatsut og videre op i den nordlige Diskobugt. Du har gode vandremuligheder i området, hvis du overnatter i Glacier Camp Eqi.

Den kælvende bræ

Eqip Sermia, det grønlandske navn for Eqi Gletsjer. Eqi-bræen er bræens danske navn i daglig tale. Bræen er en af de mest aktive i Grønland. Den er dog ikke lige så stor som Sermeq Kujalleq, som ligger i bunden af Ilulissat Isfjord. Til gengæld den er mere tilgængelig, og du har mulighed for at komme tættere på.

Selve bræen er ca. fem kilometer bred, og er et imponerende syn. Det er en enestående oplevelse at sidde i en båd foran gletsjeren og vente på, at stykker af is skal falde af. Når det sker, bliver du helt sikkert fascineret af det kæmpe brag, der lyder, når isen knækker – efterfulgt af det store plask, når isen rammer vandet.

Som du nok ved, er Indlandsisen dannet af sne, og når denne sne trykkes ned af endnu mere sne, bliver den til is. Den luft, der naturligt er mellem de enkelte snefnug, bliver med tiden luftbobler under tryk. Når så den store bræ kælver, bliver denne luft frigivet igen, og det giver de eksplosionsagtige lyde. Du kan også høre det i miniformat, hvis du lægger et stykke Indlandsis i din drink.

Langs bræen på land

Nær Eqi-bræen ligger Glacier Lodge Eqi, hvor bådene ofte lægger til land. Mange rejsende bliver og overnatter en nat eller to. Det giver samtidig store muligheder for at opleve isen endnu tættere på. En vandretur på 4-5 timer går fra Glacier Lodge til morænekanten ved Eqi-bræen. Turen er ikke så svær, men du skal være parat til både at krydse en lille elv og så klatre lidt op i fjeldet for at få den rette udsigt over bræen fra morænekanten. Når du har gjort det, bliver du belønnet med den skønneste udsigt over den gigantiske bræ.

Indlandsisen

Du kan også kaste dig ud i et lidt længere eventyr og gå med på en 8-10 timers tur ind til Indlandisen. På denne vandring får du også lov til at gå på selve Indlandsisen. Det er bestemt ikke alle steder, du har den mulighed. Islandskabet er ganske fortryllende, og du bliver overrasket over smeltevandsfloderne, der løber oven på isen og de smukke isbrønde, der ligger dér i blå og turkise farver.

Sov på isen

For de superseje er der mulighed for at sove inde på Indlandsisen i vores camp. Når vi nu skriver superseje er det fordi, det er en helt speciel oplevelse at sove derinde. Du skal ikke være ironman for at kunne klare turen, men omvendt er det heller ikke en slentretur i Fælledparken, og du kommer til at gå over 1.000 højdemeter på denne tur. Til gengæld bliver du en fantastisk oplevelse rigere, for det er ikke mange, der kommer til at opleve en overnatning på Indlandsisen!

Folk i alle aldre har deltaget på denne tur, så det er også en mulighed for den aktive familie og noget at fortælle om for børnene, når de kommer tilbage i skolen.

Læs mere om Glacier Lodge Eqi.

"..Alt i alt en fantastisk tur.."
Ingrid og Poul K. Christensen
Excellent | 60 anmeldelser
decoration decoration decoration
facebook logo facebook logo facebook logo

Kontakt

+45 33 13 10 11

team@greenland-travel.dk

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 8:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.30

 

  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • CVR nr. 32150756
  • GER nr. 7617371
  • | Privatlivspolitik