VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Glacier Lodge Eqi

Lisa Burns - World of Greenland
Inspiration / Steder at besøge / Glacier Lodge Eqi

Har du tid til mere end en dagstur til den kælvende bræ Eqi, bør du unde dig selven eller flere dage i de hyggelige hytter eller vildmarkstelte i Glacier Lodge Eqi. Her kan du både se og høre, når isbræen kælver i et væk.

Glacier Lodge Eqi ligger 80 kilometer nord for Ilulissat og har udsigt til den storslåede Eqi-bræ på den anden side af fjorden. Glacier Lodge Eqi er et bæredygtigt projekt, der siden 2001 er udviklet år efter år med tanke på besparelse af CO2 og med stor omtanke for miljøet. Du kan komme på vandringer til bræen og til selve Indlandisen og endda også prøve at overnatte på isen her.

 

Luksus i ødemarken

Glacier Lodge Eqi består af 15 hytter og et fælleshus. Campen har åbent fra ca. midt-juni til midt-september. I hytterne er der sammenlagt 52 senge, hvis alle former for opredninger bliver talt med. Ofte er det dog sådan, at vores gæster vælger at booke dem som almindelige dobbeltværelser. Det er dog op til dig selv, om du vil booke hytterne til 1, 2, 3 eller 4 personer. Når du overnatter i Glacier Lodge Eqi får du din egen hytte. Du deler altså ikke hytte med andre end dine medrejsende.

De skønne comfort hytter ved Eqi i Grønland - Fotograf: Grønlands Rejsebureau
Udsigten over Eqi gletsjeren og havet fra en comfort hytte i Eqi - Fotograf: Grønlands Rejsebureau
Standardhytter ved Eqi gletsjeren i Grønland - Fotograf: Grønlands Rejsebureau
Comfort hytter ved Eqi i Grønland - Fotograf: Grønlands Rejsebureau

I Glacier Lodge Eqi får du lov at vælge, hvordan du vil overnatte. Der er fire kategorier.

Standardhytte
Standardhytterne har en dobbeltseng samt to brikse, der kan anvendes, hvis man er flere end to, der overnatter. Bor du i en standardhytte, har du fælles bad og toilet. Der er bygget nye fælles bad- og toiletfaciliteter til standardhytterne.

Comforthytte
Comforthytterne er indrettet med en dobbeltseng og en sofa. Derudover er der et separat badeværelse i comforthytterne. Hytterne har gulvvarme, som er drevet af solenergi.

Comfort Deluxe-hytte
Comfort Deluxe-hytterne ligger eksklusivt i forreste række ned mod vandet. Gennem et stort panoramavindue har du derfor uspoleret udsigt over fjorden og den kælvende bræ. Derudover er der et separat badeværelse i Comfort Deluxe-hytterne. Hytterne har gulvvarme, som er drevet af solenergi.

Glamping/Vildmarkstelte
Glamping bliver mere og mere populært. Glamping-teltene har kvalitets-senge, et moderne nordisk inspireret interiør og egen terrasse med udsigt til Eqi-gletsjeren. Der er ikke vand eller elektricitet, så bade- og toiletfaciliteter finder du ved Café Viktor.

Café Victor

I forbindelse med hytterne ligger Café Victor, hvor I indtager jeres måltider. Køkkenet er på trods af beliggenheden ”in the middle of nowhere” kendt for at servere rigtigt god mad, og kokken sætter en ære i, at maden er superlækker og noget, du ikke ville forvente herude i ødemarken. I køkkenet bruger de dygtige kokke så mange grønlandske råvarer som muligt.

Solceller sørger for, at der er strøm til tre frysere, køleskab, emhætte, lys, vandrensning, alarmer, satellittelefon og meget mere.

Eqi har stor historisk betydning

Paul-Émile Victors gamle hytte ligger ved siden af Glacier Lodge Eqi, og herfra foretog den franske glaciolog mange ekspeditioner til Indlandsisen fra 1948 til 1953. I det hele taget har stedet været populært i forbindelse med ekspeditioner. Her er gode indsejlingsforhold, og så er der ikke overvældende langt op til en tilgængelig del af Indlandsisen. Derfor er så mange videnskabelige ekspeditioner er startet her, og du kan på dine vandringer følge i deres fodspor.

Ud over Paul-Émile Victor, er H. J. Rink startet på en ekspedition her i 1848, MP Porsild gjorde det i 1913 og Alfred Wegener i 1928. Sporene efter Paul-Émile Victors ekspeditioner er i øvrigt stadig tydelige, og det er en god påmindelse om, at arktisk natur ikke bare kan genoprette sig selv, som man ser så mange andre steder på jorden. Heroppe skal vi passe ekstra godt på naturen!

Smuk udflugtsmulighed

Fra Glacier Lodge Eqi kan du dels gå til morænekanten, dels op til søen bag lejren. Begge er smukke ture i det kuperede terræn.

Læs mere om Eqi-Gletsjeren

Vildmarkstelte i Eqi

Udover at bo i hytte, har du også mulighed for at overnatte i lækre vildmarkstelte, når du er besøger Glacier Lodge Eqi. Vildmarksteltene er den nyeste udvikling i vores dejlige hytteby. De ligger lidt nedenfor hytterne i retning af den gamle, originale hytte, som polarforskeren Paul-Émile Victor opførte tilbage i 1940-50’erne.

Når mange af os tænker telte, er det noget med at komme ned på knæ og kravle ind ad en lille åbning, man lyner op. Hvis man er heldig, har man et liggeunderlag, men ellers er det ikke ligefrem komfort, der er den dominerende tanke.

Når du forestiller dig vores vildmarkstelte, skal du tænke langt større og meget mere komfortabelt. Teltene er i fuld ståhøjde og udstyret med rigtige senge og de mest nødvendige møbler. Der er vinduer i teltene, hvilket sikrer, at der er godt med lys, og det giver en skøn atmosfære i teltet. Alle teltene står ovenpå træplatforme, der er hævet over jorden, og foran hvert telt er der en skøn terrasse, hvorfra der er udsigt direkte til den kælvende bræ. Der er opredning med sengetøj og håndklæder i alle teltene. Du har adgang til fælles bad og toilet, som du finder ved Café Victor.

Vildmarkstelt med den smukke Eqi gletsjer i baggrunden i Grønland- Fotograf: Mads Asbjoern Klausen
Scandinavisk design i vildmarksteltene i Grønland - Fotograf: World Of Greenland
Flot og simpel nordisk indretning i vildmarksteltene i Grønland - Fotograf: World of Greenland