Inspiration / Regioner / Sydgrønland

Sydgrønland

Sydgrønland – grønne enge, forrevne klipper og varme kilder

Sydgrønland adskiller sig fra det nordligere Grønland med sine forrevne bjerge, varme kilder og grønne enge.

Du vil opleve, at her er ustyrligt farvestrålende om sommeren, og selvom der ikke er slædehunde, er der oplevelser af mange andre slags. Her finder du også mindre isfjelde i særlige blå og hvide nuancer, som kommer helt oppe nordfra, og masser af får og gode vandrestier.

Sydgrønland adskiller sig ret meget fra Nordgrønland. Det var her Erik den Røde valgte at lægge anker, fordi han var så imponeret over de grønne bjergskråninger, der vendte mod ham langs kysten.

 

Vikingearv, Inuit-landbrug og blå is

Hvad med et køligt glas Chablis, når du slapper af i 38-graders varm kilde, mens isbjerge løber forbi i den nærliggende fjord? Du skal selv medbringe Chablis, men øen Uunartoq med sine varme kilder i det sydlige Grønland kan give resten.

Destinationen Sydgrønland er et område med bjerge og grønne græsarealer, hvor fåreavl går direkte på isfjorde, og nordboernes bosættelseshistorie krydses med det moderne grønlandske fiskeri- og jagtsamfund. Friske grøntsager, naturlige varme kilder på en afsides ø, stor murklatring og fjordkajak bugner det af i Sydgrønland.

 

Isbjerge og grønne enge

Grønt og blåt går godt sammen, hvilket er meget tydeligt her i det sydlige Grønland, hvor isbjergene tager adskillige nuancer af blåt og hvidt, hvilket komplementerer hinanden godt. Isbjerge i det sydlige Grønland har unikke blå nuancer, fordi isen er ældre end andre steder i landet og derved indeholder mindre luft.

Vandreture i Sydgrønland

Narsarsuaq er ikke rigtig en by, mere en lufthavnslandsby, og det er det perfekte grundlag for en lille gårdferie – eller, som det kaldes her, en fårelandsferie. Oplev det grønlandske isark i nærheden, gå fra landsby til landsby eller fårebedrift til fårebedrift, mens din bagage transporteres til dig. Du kan også tage på længere vandreture, for eksempel fra Qaqortoq til den gamle landsby Igaliku, eller mellem landsbyen Qassiarsuk, hvor Erik den røde boede, og byen Narsaq. Dine muligheder er uendelige i området, hvor de smukke, lange halvøer tilbyder de perfekte muligheder for afslapning.

Dette er landet med fåreopdræt, så du vil se en masse små, hvide og uldvæsener, der nyder livet fuldt ud på de grønne bjergskråninger.

 

Varme kilder i det sydlige Grønland

Der er naturligvis også de varme kilder til Uunartoq, hvor du kan slappe af på temmelig en unik måde som beskrevet i indledningen ovenfor.

 

Byerne

Sydgrønland appellerer til dem, der ønsker at nyde den enorme naturlige skønhed, men bylivet kan også findes i denne region. Byerne ligger tættere end andre steder i Grønland. Narsarsuaq, Narsaq og Qaqortoq ligger kun et halvt hundrede kilometer fra hinanden.

I Qaqortoq og Narsaq har du muligheden for at tage af sted på nogle gode vandreture og stadig være hjemme til aftensmad. Lidt længere mod syd kommer du til Nanortalik, hvis spidse bjerge tilbyder ideelle betingelser for professionelle bjergbestigere.

"Betjening på første klasse og en uforglemmelig rejse med guider i top klasse."

Frederik Lyngholm

Fremragende | 60 anmeldelser
decoration decoration decoration

Kontakt:

+45 33 13 10 11

team@greenland-travel.dk

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 8:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.30

 

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik