VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Sydgrønland

Inspiration / Regioner / Sydgrønland

Sydgrønland – grønne enge, forrevne klipper og varme kilder

Sydgrønland  byder på en helt anderledes oplevelse end det nordligere Grønland med sine forrevne bjerge, varme kilder og grønne enge.

Du vil opleve, at her er ustyrligt farvestrålende om sommeren, og selvom der ikke er slædehunde, er der oplevelser af mange andre slags. Her finder du også mindre isfjelde i særlige blå og hvide nuancer, og masser af får og gode vandrestier.

. Sydgrønland adskiller sig ret meget fra Nordgrønland. Det var her Erik den Røde valgte at lægge anker i år 982, fordi han var så imponeret over de grønne bjergskråninger, og han valgte at kalde landet ”Grønland”.

Udforsk vikingearv, Inuit-landbrug og blå is i Sydgrønland

Hvad med et køligt glas Chablis, når du slapper af i en 38-graders varm kilde, mens isbjerge glider forbi i den nærliggende fjord? Du skal selv medbringe Chablis’en, men øen Uunartoq med sine varme kilder i det sydlige Grønland kan give resten.

Destinationen Sydgrønland er et område med bjerge og grønne græsarealer, hvor fåreavl står i direkte kontrast til områdets isfjorde, og nordboernes bosættelseshistorie krydses med det moderne grønlandske fiskeri- og jagtsamfund. Friske grøntsager, naturlige varme kilder på en afsides øog fjordkajak giver Sydgrønland et særpræg, hvilket gør området ideelt som rejsemål i de lidt varmere måneder, da du vil opleve et mere frodigt naturlandskab Så snør vandrestøvlerne, og pak dit bedste vandretøj og book en ferie i til Sydgrønland.

Isbjerge og grønne enge

Grønt og blåt går godt sammen, hvilket er meget tydeligt her i det sydlige Grønland, hvor isbjergene tager adskillige nuancer af blåt og hvidt, hvilket komplementerer hinanden godt. Isbjerge i det sydlige Grønland har unikke blå nuancer, fordi isen er ældre end andre steder i landet og derved indeholder den mindre luft. Det er luftboblerne i isbjergene, der gør at de ser hvide ud.

Læs mere om istyper.

Vandreture i Sydgrønland

Narsarsuaq er ikke rigtig en by, mere en lufthavnslandsby, og det er det perfekte grundlag for en lille gårdferie – eller, som det kaldes her, en fåreholderferie. Oplev den grønlandske indlandsis i nærheden, gå fra bygd til bygd eller mellem fåreholdersteder, mens din bagage transporteres for dig.

Du kan også tage på længere vandreture, for eksempel fra byen Qaqortoq til den gamle bygd Igaliku, eller mellem bygden Qassiarsuk, hvor Erik den røde boede, og byen Narsaq. Dine muligheder er uendelige i området, hvor de smukke, lange halvøer tilbyder de perfekte muligheder for afslapning.

Varme kilder i det sydlige Grønland

Der er naturligvis også de varme kilder til Uunartoq, hvor du kan slappe af på temmelig en unik måde som beskrevet i indledningen ovenfor. Så selvom Grønland til tider er et barskt land, så er der også mange steder, der indbyder til afslapning og refleksion. Nyd stilheden og varmen fra de unikke varme kilder i Sydgrønland.

Byerne i Sydgrønland

Sydgrønland appellerer til dem, der ønsker at nyde den enorme naturlige skønhed, men bylivet kan også findes i denne region. Byerne ligger tættere end andre steder i Grønland. Narsarsuaq, Narsaq og Qaqortoq ligger kun et halvt hundrede kilometer fra hinanden, og du kan derfor hurtigt komme fra by til by på en god dag.

I Qaqortoq og Narsaq har du muligheden for at tage af sted på nogle gode vandreture og stadig være hjemme til aftensmad. Lidt længere mod syd kommer du til Nanortalik, hvis spidse bjerge tilbyder ideelle betingelser for professionelle bjergbestigere.

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik