VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Østgrønland

Inspiration / Regioner / Østgrønland

Østgrønland – stejle fjelde, dybe fjorde og myter og sagn

Østgrønland adskiller sig markant fra den grønlandske vestkyst, både med hensyn til antal indbyggere, antal besøgende og selve naturen.

I Østgrønland finder du forrevne og stejle fjelde, som omkranser dybe fjorde og imponerende gletsjere og, ikke mindst, selve Indlandsisen. Indtil for 120 år siden levede østgrønlænderne isoleret fra resten af verden, og det har sat sig tydelige spor.

Sproget er anderledes, og kulturen dybt forankret i myter og sagn, som blandt andet kommer til udtryk i østgrønlandsk kunst.

 

Alpine bjergtoppe og traditionel inuitkultur

Ordet “Tunu” oversættes til “bagside” og bruges af grønlænderne i Vestgrønland til at beskrive Østgrønland. Denne del siges at være mystisk, også for andre grønlændere, men også nævnt som et af de smukkeste steder i Grønland. Mange, der har rejst verden rundt, er sikre på, at dette muligvis er det smukkeste sted på jorden.

Ikke mange steder på jorden er så fjerne og uberørte som denne. Den østlige kyst strækning på 2.700 km inkluderer verdens største nationalpark og her er kun ca. 3.000 indbyggere.

Østgrønland er fantastisk smukt, uslebent og fjernt på sin egen måde, da det ikke besøges af mange turister. Det er det perfekte sted for dem, der elsker at opleve uspoleret natur.

Østgrønland imponerer med enorme gletsjere, den kontinentale isplade samt det ujævne og stejle terræn, der omfatter de dybe fjorde. Denne del af Grønland er faktisk mere alpin og ru i sammenligning med resten.

 

Folket i Østgrønland

Østgrønland er et af de mindst befolkede områder i Grønland sammen med nationalparkområdet og det nordlige Grønland nær Qaanaaq. Sammenlignet med resten af ​​Grønland lever befolkningen i Østgrønland mere isoleret, hvilket yderligere fører til en begrænset strøm af besøgende.

Kulusuk i Østgrønland

Du kan få adgang til Østgrønland gennem Kulusuk lufthavn. Bosættelsen Kulusuk er beliggende på en lille stenet ø, der næsten altid er omgivet af isbjerge og et glinsende arktisk hav. Dette sted, der har omkring 320 indbyggere, giver dine gæster muligheden for at bo på et af de bedst beliggende hoteller i Grønland. Hotel Kulusuk tilbyder en fantastisk udsigt over fjorden, bjergene og gletscherne.

Photo by Mads Pihl - Visit Greenland
Photo by Chris Brin Lee Jr. - Visit Greenland

Tasiilaq i Østgrønland

Ikke mange steder på jorden er så smukke som den lille by Tasillaq. Byen er også kendt under navnet Ammassalik (tidligere Angmagssalik). Det ligger på strækningen af ​​Kong Oscars havn, omgivet af gigantiske bjerge og dybe fjorde, toppet med et bagland, der inviterer til vandre- og sejleture.

I Tasiilaq kan du nyde et ophold i Hotel Angmagssalik, som naturligvis vinder med sin fremragende beliggenhed og fantastiske udsigt. Du kan tage på bådcruise til den fantastiske fjord Sermilik, hvor Grønlands næstmest produktive gletsjer fylder bugten med isbjerge (Ilulissat Isfjord i Disko-bugten på vestkysten af ​​Grønland er den mest produktive gletsjer i Grønland).

 

Lysvandring: Blomsterdalen i Østgrønland

Baglandet Tasiilaq præsenterer Blomsterdalen, som er en storslået dal der overrasker med en imponerende arktisk flora. Hvis du nyder lette vandreture, bør du tjekke det ud. Adgang er let, og der er ikke behov for viden om kort og kompasser.

 

Verdens største nationalpark – Østgrønlands Nationalpark

Østgrønland er hjemsted for verdens største og sandsynligvis mindst besøgte nationalpark i verden. Nationalparken er dog vanskelig at få adgang til.

 

Hvordan man kommer til Østgrønland

Typisk vil du nå Østgrønland fra Island. Fra Reykjavik flyver du til Kulusuk og tager helikopteren videre til den smukke by Tasiilaq. Fra denne by kan du nyde en fantastisk udsigt over Ammassalik-fjorden.

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik