VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Nordgrønland

Inspiration / Regioner / Nordgrønland

Nordgrønland - hundeslæder, nordlys, is og midnatssol

Nordgrønland er leveringsdygtig i både midnatssol, hundeslæder, nordlys og is. Her finder du et overflødighedshorn af arktiske oplevelser med kæmpemæssige isfjelde, nogle af verdens hurtigste gletsjere og den imponerende Ilulissat Isfjord, som er hædret med en plads på UNESCO’s verdensarvsliste.

Det er også her, du finder Diskobugten, Ilulissat og Eqi-gletsjeren, og det er her, de fleste turister i Grønland rejser til.  

 

Isbjerge og gigantiske gletsjere i Nordgrønland

Nordgrønlands “hovedstad” er byen Ilulissat med cirka 5.500 indbyggere. Ilulissat er beliggende i Disko-bugten, et par kilometer nord for den verdensberømte Ilulissat isfjord med gigantiske isbjerge, der flyder fra den mest isproducerende gletsjer på den nordlige halvkugle. De mange tilbud i Ilulissat og omgivelseren er meget ofte det, de fleste turister ønsker at opleve, når de tager til Grønland, og det er langt den mest populære destination i Grønland.

Ilulissat og Diskobugten tilbyder alle de berømte eventyr i Grønland: Isbjerge, inuitkultur, hvaler, bosættelse, midnattsol, nordlys, hundeslæde, lejre af høj klasse osv. Hvad du ikke finder er alpine bjerge (Østgrønland), vikingarv (Sydgrønland) og urban, moderne, arktisk levende (Nuuk-område).

 

Ilulissat Isfjord

Isfjorden Ilulissat er et utroligt syn, og du skylder dig selv muligheden for at opleve isfjorden på alle mulige måder. At være et UNESCOs verdensarvsted har fået mange mennesker til at besøge Ililissat. Man kan vandre til den tidligere Inuit-bosættelse Sermermiut, opleve Woman’s Ravine og kigger på isen fra land. På bådturen til udmundingen, oplever man de enorme isbjerge på kort afstand. Det er den mest populære udflugt i Grønland. Mange har en tendens til at gentage deres dagstur om aftenen, hvor midnattsolen giver isen en fantastisk gylden farvetone.

 

Hundeslæde i Ilulissat

Ilulissat er hjemsted for et stort antal slædehunde, og hundeslædekulturen er meget elsket her. De mange lokale fiskere bruger hundeslæde, når de går ud på Isfjorden og fylder deres slæder med store hellefisk. En slæde er et nyttigt værktøj, som det har været i mere end tusind år.

Det er muligt at komme på hundeslædeture, når fiskerne ikke er ude i fjorden. Turen kan både være kort, et par timer, eller vare flere dage, så du kan opleve livet, som det har været levet i århundreder. Selvfølgelig med en vis grad af moderne komfort.

Uummannaq-området

Længere mod nord, i Uummannaq-området og nord for dette, bliver Grønland mere utilgængelig. Naturens skønhed er ens overalt i Grønland, men i det nordlige nord er livet grovere og den inuitiske livsform mere traditionel. Der er kun et enkelt hotel nord for Ilulissat (i Qaanaaq), men flere primitive overnatningssteder. Vær opmærksom på, at det ikke er luksuriøs indkvartering, man finder tæt på ​​verdens top.

Qaanaaq (Thule)

Thule-området og længere nord på besøges bedst af krydstogtskib.

Læs vores artikel om mørketiden i Qaanaaq.

Grønlands nordligste bygd, Siorapoluk

Grønlands nordligste bygd hedder Siorapaluk. Den ligger blot 1.362 km fra Nordpolen og har ca. 42 indbyggere. Byen er især kendt for at have gunstige jagtområder og for de mange dage med midnatssol. I Siorapaluk er der nemlig hele 120 dage med midnatssol, og 108 dage med totalt mørke. Det er på mange områder et ekstremt område at bo i. Hverdagen her minder på ingen måder om hverdagen i en traditionel  by, og det er også en større rejse, man skal ud på, for at nå frem hertil. Men for den eventyrlystne, vil rejsen være hele oplevelsen værd!

 

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik