VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Sommer i Grønland

Inspiration / Årstider / Sommer i Grønland

Den grønlandske sommer er noget ganske særligt og landets navn vil hurtigt give mening. Oplev sommer i Grønland, det er som intet andet!

Det er ikke uden grund, at grønlænderne elsker deres sommer så højt. Der er ingen tvivl om, at det er en sætning, man kunne sige om de fleste folkeslag i verden, men når sommeren er kort og eksplosiv, gælder det virkelig om at nyde den fuldt ud. Og det er noget, man gør i Grønland. Og det vil du også komme til!

Det grønne Grønland

De grønlandske somre er fulde af kontraster, modsat resten af året, hvor det meste af landskabet er hvidt. Bækkenes store smeltevands vandfald giver den vinter frosne jord nyt liv. De fleste steder vil du kunne se, hvordan grønne buske, græs og blomster pibler frem. Dette ses tydeligt i Syd- og Østgrønland, men du kan også se det i fjordene i den vestlige del af landet.

De gule ranunkler dækker bjergsiderne og mange vejsider. I andre lande ville man nok tænke at mælkebøtter er irriterende ukrudt. I Grønland elsker vi dem, fordi de giver liv og farve til landskabet.

 

Oplev sommerens kontraster

Det er lidt en kliche at sige at Grønland er kontrasternes land, som vi ellers har udtalt. Klicheer opstår dog ikke ud af det blå. Når du først oplever en grønlandsk sommer, er det helt fantastisk at se frodigheden ved Indlandsisen. Man skulle ellers tænke at kulden fra isen ville gøre det omkringliggende landskab øde, men det er ofte slet ikke sandt. Stik modsat, så sørger smeltevandet for at det summer med liv, både flora og fauna.

Læs mere om Grønlands natur og dyreliv, måske finder du ud af noget, som du ikke vidste på forhånd.

Derfor elsker grønlænderne sommeren

I de små samfund i Grønland oplever du ekstra meget liv om sommeren. Nord for polarcirklen er der midnatssol, hvilket betyder at solen står på himlen hele døgnet, og der emmer af liv. At opleve børnenes leg om aftenen er ikke et særsyn, og i sommerferien er der heller ingen grund til, at de ikke skulle gøre det. ’Sengetid’ er i hvert fald ikke en by i Grønland.

Det er også nu, landets befolkning tager ud i både og telte og nyder naturens mange gaver, såsom ørreder og bær. I Sydgrønland er landets svar på jordbær, majroer. En yndet delikatesse, og i byerne langes de flittigt over diskene i butikkerne.

 

Dit livs billede

I Grønland oplever du konstant at blive mindet om naturens nærvær, og det gælder om at nyde den og se den med de rette briller på. Også her oplever du mange morgener disen eller tågen, og her kan vi kun anbefale, at du drager afsted mod fjordene bevæbnet med dit kamera. Der er intet som at se tågen lette og opleve isbjerge komme til syne i disen og se fjeldtoppene rejse sig over dig, mens disen spredes af solens varme.

 

Aktiv ferie eller afslapning

Grønland besøges året rundt af forskellige typer af rejsende. Her er mulighed for at slappe af og se naturens mange vidundere i et dejligt travetempo. Der er dog også mange, der tager afsted for at få en aktiv ferie. Der er rig mulighed for at prøve kræfter med sig selv. Her både klatres, dykkes, hikes og løbes. Du har som rejsende selv rig mulighed for at sætte dit præg på din ferie, særligt fordi de forskelligartede regioner kan tilbyde forskellige ting.

Påklædning om sommeren i Grønland

Du skal altid huske dit varme tøj, når du skal til Grønland, for ude på vandet er der ofte koldt. Når det er sagt, ligger sommertemperaturen i Grønland typisk mellem 5 og 15 grader i skyggen, og jo længere sydpå du kommer, jo varmere er det selvsagt.

De varmegrader lyder måske ikke af så meget, hvis du er vant til Middelhavslandene, men heroppe er det faktisk ganske lunt og lækkert på grund af den stærke sol og tørre luft. Derfor er det langt fra unormalt at se folk i shorts og T-shirts om sommeren, men om aftenen tager de fleste nu noget ekstra tøj på.

 

Temperaturer i Grønland

Temperaturerne varierer i Grønland over året, og den arktiske vinter kan byde på ganske forfriskende minusgrader. Somrene er oftest rigtigt skønne. Ikke for kolde og ikke for varme.

Luften er tør i Grønland, så selv få varmegrader føles meget varmere end andre steder i verden med større luftfugtighed. Omvendt føles kuldegraderne ikke så kolde, som på en stormfuld efterårsdag i Skandinavien.

 

Årstiderne i Grønland

"..For os blev en drøm virkeliggjort, og vi er klar til igen at tage af sted til Grønland.."

Georg Philippsen

Fremragende | 60 anmeldelser
decoration decoration decoration

Kontakt:

Tlf.: +45 33 13 10 11

team@greenland-travel.dk

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 8:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.30

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik