VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Sommer i Grønland

Inspiration / Årstider / Sommer i Grønland

Den grønlandske sommer er noget ganske særligt og landets navn vil hurtigt give mening. Oplev Grønland om sommeren og få minder for livet

Det er ikke uden grund, at grønlænderne elsker deres sommer så højt. Det er selvfølgelig en sætning, man kan sige om de fleste folkeslag i verden, men når sommeren er kort og eksplosiv som i Grønland, gælder det virkelig om at nyde den fuldt ud. Og det er noget, inuit formår. Rejser du til Grønland om sommeren, vil du også komme til det!

Det grønne Grønland

I Grønland har man en kort sommer, der strækker sig fra juni til september. Afhængig af hvor i Grønland du befinder dig, kan temperaturen nå op på 25 grader. I det lune sommervejr kan du opleve et frodigt landskab, der er vågnet op fra sit vinterhi. De grønlandske somre er nemlig fulde af kontraster, modsat resten af året, hvor det meste af landskabet er hvidt. Bækkenes store smeltevands vandfald giver den vinterfrosne jord nyt liv. De fleste steder vil du kunne se, hvordan grønne buske, græs og blomster pibler frem. Dette ses tydeligt i Syd– og Østgrønland, men du kan også se det i fjordene i den vestlige del af landet.

De gule ranunkler dækker bjergsiderne og mange vejsider. I andre lande ville man nok tænke, at mælkebøtter er irriterende ukrudt. I Grønland elsker vi dem, fordi de giver liv og farve til landskabet.

Oplev sommerens kontraster

Vi er uden tvivl mange, der forbinder Grønland med isende kulde, sne og gletsjere. Netop derfor kan det være helt overvældende at opleve Grønland om sommeren, der er grøn og spirende. Den grønlandske sommer står i fuld kontrast til vinteren. Ved Indlandsisen sørger smeltevandet for, at der summer af liv, både flora og fauna. Blomsterne folder sine farverige blade ud, fuglene kredser rundt på himlen og i havet svømmer hvalerne forbi.

Læs mere om Grønlands imponerende natur og dyreliv.

Derfor elsker grønlænderne sommeren

I de små samfund i Grønland oplever du ekstra meget liv om sommeren. Nord for polarcirklen er der midnatssol, hvilket betyder, at solen står på himlen hele døgnet. Der emmer derfor af liv, og det er hellere ikke et særsyn at opleve børnene lege om aftenen.

Sommer i Grønland er ens betydende med tid, og unge som gamle nyder at tage på vandreture, cykle og sejle i kajak under den lyse sommerhimmel. Landets befolkning tager ud i både og telte og nyder naturens mange gaver, såsom ørreder og bær. I Sydgrønland er landets svar på jordbær majroer. En yndet delikatesse, og i byerne langes de flittigt over diskene i butikkerne.

Det er også i juni, at inuit fejrer deres nationaldag. Hele landet holder fri, og som besøgende kan du opleve en fantastisk stemning, hvor end du er.

Naturoplevelser om sommeren

Når det er sommer i Grønland, kan du opleve nogle helt magiske naturstunder, der fortjener at blive foreviget på billeder. Naturen er allestedsnærværende, hvorvidt du er på vandretur eller sejler langs gletsjere.

I de tidlige morgentimer kan du opleve tågen, der ligger som et beskyttende tæppe over landskabet. Det er en oplevelse værd at stå tidligt op med sit kamera, når tågen letter ved fjordene. Lige så stille og roligt kommer isbjergene til syne i disen, og du kan se fjeldtoppene rejse sig over dig, mens disen spredes af solens varme.

Aktiv ferie eller afslapning

Grønland besøges året rundt af forskellige typer af rejsende. Her er mulighed for at slappe af og se naturens mange vidundere i et dejligt travetempo. Der er dog også mange, der tager afsted for at få en aktiv ferie. Der er rig mulighed for at prøve kræfter med sig selv. Her både klatres, dykkes, hikes og løbes. Du har som rejsende selv rig mulighed for at sætte dit præg på din ferie, særligt fordi de forskelligartede regioner kan tilbyde forskellige ting.

Påklædning om sommeren i Grønland

Du skal altid huske dit varme tøj, når du skal til Grønland, for ude på vandet er der ofte koldt. Når det er sagt, ligger sommertemperaturen i Grønland typisk mellem 5 og 15 grader i skyggen, og jo længere sydpå du kommer, jo varmere er det selvsagt.

De varmegrader lyder måske ikke af så meget, hvis du er vant til Middelhavslandene, men heroppe er det faktisk ganske lunt og lækkert på grund af den stærke sol og tørre luft. Derfor er det langt fra unormalt at se folk i shorts og t-shirts om sommeren, men om aftenen tager de fleste nu noget ekstra tøj på.

Se vores pakkeliste til sommerrejser i Grønland her.

Temperaturer i Grønland

Temperaturerne varierer i Grønland over året, og den arktiske vinter kan byde på ganske forfriskende minusgrader. Somrene er oftest rigtigt skønne. Ikke for kolde og ikke for varme. Da Grønland er meget stort, kan det dog være svært at generalisere, hvilken temperatur, det kan blive om sommeren. Men som skrevet ovenfor, kan du regne med en temperatur mellem 5 og 15 grader. Særligt i Vestgrønland kan det blive lunt.

Da luften er tør i Grønland, kan selv få varmegrader føles meget varmere end andre steder i verden med større luftfugtighed. Omvendt føles kuldegraderne ikke så kolde, som på en stormfuld efterårsdag i Skandinavien.

 

Årstiderne i Grønland

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik