VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Forår i Grønland

Inspiration / Årstider / Forår i Grønland

Foråret er smukt, men utrolig kort i Grønland. Det er næsten mere en overgang mellem vinter og sommer

Det forsvundne forår

Forår for mange betyder, at man kan gå tur i skovene og nyde, at træerne springer ud og alt bliver lysegrønt og frodigt. I Grønland er foråret lidt anderledes.

I Grønland er det forår i maj eller juni. Sådan cirka. Nogle gange skal du nærmest bare blinke med øjnene, og så er du gået glip af foråret i Grønland, for overgangen fra vinter til sommer er rigtig kort.

For os er foråret noget andet i mange andre lande. Det at blomsterne springer ud er selvfølgelig også et forårstegn i Grønland, men det mest tydelige tegn på forår er sneens afsmeltning og de enorme mængder af vand, det afstedkommer.

Alle ved, at der er masser af vintersne i Grønland, og når solens stråler begynder at blive varme nok, forvandles sneen naturligt nok til vand. Glæd dig til at se, hvad vand kan gøre ved sne. Den skaber de mest forunderlige og vidunderlige formationer. Vandet smelter og skaber broer under snedyngerne, hvor smeltevandet risler ned ad bakkerne, og i alle små sprækker skabes der små vandstrømme, der funkler noget så fantastisk i solens stråler.

Forår i byerne

I byerne kan foråret byde på enorme smeltevandspytter eller -søer, særligt i de byer, hvor der er store enge og flade arealer. Det er velkendt, at der i Nuuk centrum (lige foran vores kontor) er nogle dybe grøfter, der hurtigt fyldes op med smeltevand. Vandafløbene smelter nemlig langsommere end overfladen, så isen danner propper, så vandet ikke kan løbe væk. Selvom du kan finde det irriterende med vandpytterne, er det altid skønt at se børnenes glæde over selvsamme, når de hopper skrigende og sprøjtende rundt i dem.

En anden smuk ting ved den sene vinter og foråret er istapperne. Istapperne hænger meterlange fra hustagene, og de glimter smukt, når solen står lige på dem.

Særligt i Sydgrønland, men også i andre byer i Midt- og Østgrønland samt Qeqertarsuaq går haveejerne i gang med at ordne deres haver, så de senere på året kan nyde blomster og hjemmedyrkede grønsager.

Der er ikke mange turister i Grønland i foråret, og det er faktisk lidt synd, for det kan være en fantastisk tid at komme på. Du bør prøve det!

 

Årstiderne i Grønland

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik