Inspiration / Årstider / Vinter i Grønland

Vinter i Grønland

Den grønlandske vinter er lige så smuk, som den er kold. Vinter i Grønland er uden tvivl et arktisk paradis

Der er lavet mange sange om vinterens skønhed, og det er forståeligt nok. Urt og busk er måske gået i skjul, men i stedet oplever du et magisk vinterlandskab, hvor sneen og isen giver et skær af noget overjordisk. Og i Grønland kan du også opleve det smukkeste nordlys bevæge sig rundt på himlen i et overdådigt flor af farver og former.

Nordlysets vildskab

Nordlys er et fantastisk syn. Det er så smukt og anderledes at se lysstriberne danse hen over den mørke himmel. Nordlys kan glide langsomt og dovent hen over himlen, men det kan også nærmest eksplodere og springe og lave fantastiske mønstre. Det er næsten som om, at nogen deroppe leger med en stor lysende halskæde, der flytter sig lysende rundt på en glasplade.

Smid dig i sneen under nordlyset, kig lige op og nyd det, som var du barn igen. Og når du nu alligevel ligger der, så lav en engel i sneen! Der er ingen grund til at lade være.

 

Hundeslædens glæder

Du kan ikke sige navnet Grønland uden også at tænke hundeslæde. Det er simpelthen så nært forbundet i folks bevidsthed. I Grønland kan du opleve hundeslæderne i Østgrønland og alle steder nord for Polarcirklen i Vestgrønland.

Selvom hundespandene bliver færre, er der i mange byer flere hunde end mennesker, og det skal de nok gøre dig opmærksom på. Det er så fantastisk, når hundene et par gange i døgn sætter i hyl.

Når du kommer ud på hundeslæden, oplever du, hvad grønlænderne har oplevet i over tusind år. Foran dig halser en flok slædehunde gladeligt afsted, mens du og føreren kan høre medernes knasen i den sprøde sne under jer.

Hundeslædeferier i Grønland er en helt enestående oplevelse, men også de korte ture på en til to timer giver dig fornemmelsen af denne helt utrolige transportform. Og det heldige er, at du faktisk kan prøve disse ture i Kangerlussuaq, hvis du skulle være på vej mod Nuuk for eksempel.

 

Sneens genskin

Når vi skriver tekster om Grønland, er vi ikke sene om at prale med midnatssolen. Det er så vildt, at solen står på himlen alle døgnets 24 timer. Bagsiden af den medalje er selvfølgelig, at der så er andre tider på året, hvor solen ganske enkelt ikke viser sig på himlen. Selv den fryser og er taget sydpå.

At solen ikke står på himlen, betyder nu ikke, at der er buldermørkt. Landskabet er dækket af den smukkeste, hvide sne. Månen og stjernerne,  samt gadebelysningen kaster lys ned på den hvide sne, der afspejler lyset. Det er blevet mere og mere populært at tage til Grønland i mørketiden, fordi man bruger sanserne på en anden måde og slapper mere af.

Landet uden hundeslæder

Knud Rasmussen sagde ’Giv mig vinter, giv mig hunde – så kan I beholde resten’, og det citat vil du kunne finde i enhver turisttekst om Grønland. Også her, som du kan se. I Sydgrønland vil de nok sige ”Behold du bare hundene, makker”, for glubske slædehunde og hjælpeløse lam er et dårligt mix.

Snelandskaberne i syd er dog ikke mindre imponerende end i nord, men du skal bare ikke regne med at se slædehunde. I syd er nordlyset ofte grønligt eller hvidt, mens det nordpå også kan være rødt.

Hvornår skal jeg rejse?

De bedste måneder til vinterferier i Grønland er fra slutningen af januar til først i maj. Du kommer i en periode, hvor der er (nogenlunde) lyst om dagen, og det er også varmere end i de allerkoldeste måneder. Her kan sagtens stadig være 5-20 graders frost, og vi skal ikke lyve og sige, at det ikke er koldt. Kulden er dog anderledes end i Danmark, da luften i Grønland er meget tør.

Temperaturer i Grønland

Temperaturerne varierer i Grønland over året, og den arktiske vinter kan byde på ganske forfriskende minusgrader. Med andre ord, kan der blive hundekoldt!

Luften er tør i Grønland, så selv få varmegrader føles meget varmere end andre steder i verden med større luftfugtighed. Omvendt føles kuldegraderne ikke så kolde, som på en stormfuld efterårsdag i Skandinavien.

"Betjening på første klasse og en uforglemmelig rejse med guider i top klasse."

Frederik Lyngholm

Fremragende | 60 anmeldelser
decoration decoration decoration

Kontakt:

+45 33 13 10 11

team@greenland-travel.dk

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 8:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.30

 

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • GER nr. 7617371
  • ·
  • Privatlivspolitik