Påskerejse til Grønlands isfjelde

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Hvid som sneen der dækker det grønlandske landskab, og hvid som Indlandsisen og Diskobugtens isfjelde med de smukke nuancer af blå og turkis. Påsken i Grønland er hvid og smuk.

Sneharer i tusindvis bebor den grønlandske tundra, og alligevel skal du være heldig, hvis du skal spotte den i landskabet. Andre pattedyr som moskus og rensdyr er heldigvis nemmere at spotte. Med eller uden dyr lover vi at den grønlandske naturs unikke skønhed får bjergtaget dig. Den overvælder nemlig altid den besøgende.

April måned 300 kilometer nord for polarcirklen byder som regel på masser af sne til hundeslædekørsel med mildt forårsvejr (gennemsnitligt -8 grader) og – i skyfrit vejr – solskin på himlen fra 5 morgen til 10 aften. Det er en skøn tid i Grønland.

Vores påskerejse går til Kangerlussuaq for en enkelt nat og så videre nordpå til Isfjeldenes by, Ilulissat. I Kangerlussuaq har du mulighed for at komme på tur til og på Indlandsisen og undervejs med mulighed for at spotte moskusokser i tundralandskabet. Ilulissat byder på mange muligheder: Sejlture mellem isfjeldene, hundeslædetur, vandreture til Ilulissat Isfjord og en livlig by med museer, caféer, havneliv, m.m.

I Kangerlussuaq indkvarteres du på Hotel Kangerlussuaq, og i Ilulissat byder Grønlands bedste hotel, det 4-stjernede Hotel Arctic, dig velkommen i seks nætter. Lørdag aften er der påskemiddag på Hotel Arctic.

Highlights

 • Stå og gå på indlandsisen
 • Spot det arktiske dyreliv
 • Oplev farverne og stemningen i bylivet
 • Sus af sted på hundeslæde
 • Sejl blandt gigantiske isbjerge

Inkluderet i rejsen

 • Fly København–Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq–Ilulissat t/r
 • Transfers
 • 1 nat på Hotel Kangerlussuaq
 • 6 nætter på Hotel Arctic
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Morgenmad
 • 2-retters velkomstmiddag på Hotel Kangerlussuaq (eksklusive drikkevarer)
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (eksklusive drikkevarer)
 • Påskemiddag (eksklusive drikkevarer)
 • 2 informationsmøder
 • Håndklæder og sengetøj
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Greenland Travel indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad
 • Udflugtspakke (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring

Dagsprogram

Christina Lundbye
Dag 1:
København - Kangerlussuaq, velkomst og mulighed for udflugt til indlandsisen

Air Greenland flyver fra København til Kangerlussuaq og giver dig nu 4½ time til at forberede dig på en verden, der er helt sin egen. Undervejs kan du nyde et let måltid, en film (for både børn og voksne) og det første syn af  Indlandsisen.

Velkomst og indkvartering
Ved ankomsten modtages du af en guide fra vores samarbejdspartner, der hjælper dig med at checke ind på Hotel Kangerlussuaq. Der afholdes et informationsmøde, hvor du hører mere om området og dets udflugtsmuligheder.

Kangerlussuaq ved Indlandsisen
Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser. Kangerlussuaq er også stedet, hvor du kan betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80 % af Grønland. Isarealet svarer til mere end 40 gange Danmarks størrelse, så naturens kræfter har virkelig spillet med musklerne. Tag med på en guidet tur til Indlandsisen og få syn for sagen.

Udflugt til Indlandsisen, Punkt 660 (del af udflugtspakken)
Hvis du har købt udflugtspakken, så er det nu tid til udflugt. Indlandsisen ligger ca. 37 km fra byen, og vi kører i 4-hjulstrukket køretøj gennem et fantastisk morænelandskab af en grusvej, som fører os hele vejen ind til punkt 660, stedet hvor vi gør holdt og går op på selve indlandsisen. Undervejs på turen er der gode chancer for at se rensdyr og moskusokser og ikke mindst det flotte morænelandskab.

Beate Ulich
Dag 2:
Fly Kangerlussuaq til Ilulissat, velkomstmøde og mulighed for byrundtur

Rejsen går nu videre med fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på tre kvarter, hvor man rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde og ved bumpet af Dash-flyets landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i isens, vinterens og hundeslædens tegn – kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel grønlandsk by.

Kulturhistorisk byrundtur (del af udflugtspakken)
Hvis du har tilkøbt udflugtspakken, er den første udflugt i Ilulissat en guidet byrundtur. Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter. Du kan ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

Ilulissat blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord på polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

World of Greenland
Dag 3:
Ilulissat - tag med på hundeslædetur

Dagen i dag står i hundenes tegn, hvis du har tilkøbt udflugtspakken:

Hundeslædetur (del af udflugtspakken)
Isfjordsmundingen er et imponerende skue såvel sommer som vinter. På denne 1½-times slædetur kører vi over fjeldet Lille Akinnaq omkring syv kilometer, til vi når det flotte udsigtspunkt. Turen går igennem et kuperet fjeldterræn, og du får oplevet hundene både foran og bagved slæden, hvor de fungerer som bremse, når det går stejlt nedad.

Hundeslæden er et af de stærkeste ikoner for Grønland. En 1.000 år lang tradition for inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode. Grundprincippet er stadig det samme som før: Nogle hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

Slædehundebesøg (del af udflugtspakken)
Hvis du har købt udflugtspakken, skal du ud at hilse på nogle slædehunde. Du får lov til at opleve slædehundene på nært hold og kan se, mærke og især høre dem, når de bliver fodret. Hundenes ejer demonstrerer, hvordan slæden, remmene og pisken virker og fortæller om livet for de hårdføre hunde.

Og du har også mulighed for at prøve noget helt andet:

3-timers Snescootertur (tilkøb)

Snescooterkørsel er et spændende eventyr, hvor du prøver kræfter med stærke motorer og fart! Om vinteren er snescooterkørsel en populær aktivitet i Grønland. Vores rute kan ændres afhængigt af sne- og vejrforholdene. Vi begynder normalt med at køre op via “Kløften”, en snoet vej på bjergsiden lige bag Ilulissat. Vi har en forrygende udsigt over byen og Diskobugten fra toppen af bakken. Snescooteren fortsætter hen over frosne søer og stenet bjergterræn. Undervejs på ruten stopper vi ved det et supergodt udkigssted for at nyde en kop kaffe eller te.

Per Arild Struksnes
Dag 4:
Ilulissat - vi anbefaler en vandretur til den forladte boplads ved isfjorden

Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du se frem til en vandretur til den forladte boplads Sermermiut ved Isfjorden.

Vandretur til bopladsen ved Isfjorden (tilkøb, en del af udflugtspakken)
Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner, køkkenmødding og mærk permafrosten med dine egne hænder. På den korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Kællingekløften.

Mange spørger til disse ture ”Kan jeg ikke gå dem selv?”. “Jo, det kan du godt”. Men vi oplever, at mange finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld. Desuden får man udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen.

Overnatning i Igloo Lodge (tilkøb, en del af “6 udflugter og en nat i igloo”)
På dag 4-5 kan du opleve en rigtig iglo, hvor du skal overnatte og afsted på nogle unikke udflugter.

Vores datterselskab World of Greenland, der har stor succes med deres sommerlodges ved den kælvende gletsjer, Eqi Gletsjer, og i den smukke bygd Ilimanaq, tilbyder nu også en vinterlodge i iglo-form. Du kommer ud i det vidunderlige vinterlandskab, hvor nordlyset forhåbentlig danser på himlen om aftenen. Herude blandt fjeldene kommer du til at overnatte i en iglo (dog også med mulighed for at gå ind i en opvarmet hytte).

Igloo Lodge består af fem rummelige igloer, som hver har plads til to personer. Der er redt op med rensdyrskind og varme vintersoveposer. Der er også stearinlys på sengebordet, hvilket gør, at temperaturen ligger omkring frysepunktet inde i hytten. Det står i stærk kontrast til de ned til minus 20 grader C udenfor. Hytten ved igloerne er det sted, hvor vi spiser vores måltider. I træhytten er der også tørkloset.

Mens du er ude i ødemarken, skal du også ud på en sneskotur, hvor vi trekker til et udkigspunkt over Isfjorden. Selve turen til Igloo Lodge er også spændende. Du bliver kørt på snescooter i omkring en times tid ind i Ilulissats bagland med fantastisk udsigt undervejs. Så står den på kaffe og frokost, de ovennævnte udflugter, eftermiddagskaffe og kage, aftensmad og efterfølgende hygge, aftenkaffe fulgt af udkig efter nordlys, overnatning i iglo, morgenmad og endelig en snescootertur tilbage til civilisationen.

NB: Hvis du er interesseret i vores outdoorpakke, bedes du kontakte os pr. mail eller telefon, så vi kan undersøge, om der er plads på det tidspunkt, du skal afsted. Som nævnt er alle de andre udflugter også med i denne pakke, men vælger du outdoorpakken, bliver der flyttet rundt på enkelte af udflugterne, så alting går op i en højere enhed.

Beate Ulich
Dag 5:
Ilulissat med mulighed for sejlads blandt isfjelde

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv.

Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag – måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille.

Sejlads på Isfjorden (del af udflugtspakken)
Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op til 100 meter op over havets overflade.

Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. En utrolig naturoplevelse, du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

 

Dag 6:
Ilulissat - udforsk byen på egen hånd - om aftenen påskemiddag

Dagen i dag er til din egen rådighed, og mulighederne er mange. Snyd for eksempel ikke dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben.

Påskemiddag
Det er Påskelørdag i dag, og det fejrer vi med en 5-retters menu i hotellets restaurant (eksklusive drikkevarer). Det bliver en herlig aften!

Jesper Kunuk Egede
Dag 7:
Ilulissat på egen hånd - måske en travetur langs isfjorden

Dagen i dag er oplagt til at udforske Isfjorden til fods. Pak rygsækken med lidt mad og varmt vand på termokanden og brug hele dagen i dit eget tempo langs den pragtfulde Isfjord, hvor de store isfjelde driver ud mod Diskobugten.

Hvis du gerne vil opleve mere, kan du altid høre med guiden om, hvad vores datterselskab World of Greenland har at tilbyde af udflugter.

 

Kirsten Kjer Pedersen
Dag 8:
Fly Ilulissat - Kangerlussuaq - København

Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet på vej mod Kangerlussuaq, hvor flyet sætter kurs mod København med ankomst om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det op til receptionen; som ligger på 1. sal.
Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over bygden, lufthavnen eller omgivelserne.
Hotellet har både restaurant og et cafeteria, som er mødested for alle bygdens indbyggere og alle de 220.000 gennemrejsende, der kommer forbi i løbet af et år.

Hotel Kangerlussuaq
Tankeqarfiup aqq.
3910 Kangerlussuaq

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokaltid)

 • Udrejse fra København til Ilulissat 25. marts, 2024 kl. 8.45
 • Returrejse Ilulissat til København 1. april, 2024 med ankomst kl. 20.15

Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

 

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

Påskerejse til Grønlands isfjelde

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Tag på en smuk påskeferie i Ilulissat og Kangerlussuaq. Oplev alt det, som Nordgrønland har at byde på: Indlandsis, hundeslæde, isbjerge, vandreture og smukke sejlture.

Fra
19.975 DKK
pr. person i dobbeltværelse
April  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 2254 Afrejse fra København Garanteret afrejse
Mulige oplevelser
IndlandsisenHundeslædeIsbjergeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011