Påskerejse til Grønlands isfjelde

8 dage omkring Nuuk og Ilulissat

Hvid som sneen der dækker det grønlandske landskab, og hvid som isen og Diskobugtens isfjelde med de smukke nuancer af blå og turkis. Påsken i Grønland er hvid og smuk.

Du lægger ud i Nuuk, som er Grønlands hovedstad. Nuuk er en moderne arktisk hovedstad med masser af kultur, historie, sejlads og natur. Her er mange oplevelser både i byens centrum og i de smukke fjorde i Nuuks bagland. Du får lov at prøve lidt af hvert!

April måned 300 kilometer nord for polarcirklen byder som regel på masser af sne til hundeslædekørsel med mildt forårsvejr (gennemsnitligt -8 grader) og – i skyfrit vejr – solskin på himlen fra 5 morgen til 10 aften. Det er en skøn tid i Grønland. Ilulissat byder på mange muligheder: Sejlture mellem isfjeldene, hundeslædetur, vandreture til Ilulissat Isfjord og en livlig by med museer, caféer, havneliv, m.m.

I Nuuk indkvarteres du på det lækre, 4-stjernede Hotel Hans Egede, og i Ilulissat byder Grønlands bedste hotel, det 4-stjernede Hotel Arctic, dig velkommen i fem nætter. Lørdag aften er der påskemiddag på Hotel Arctic.

Highlights

 • Oplev en af verdens nordligste hovedstæder, Nuuk
 • Sejl ud på Fjord Adventure ved Nuuk
 • Oplev farverne og stemningen i bylivet
 • Sus af sted på hundeslæde
 • Sejl blandt gigantiske isbjerge

Inkluderet i rejsen

 • Fly København–Nuuk t/r
 • Fly Nuuk–Ilulissat t/r
 • Transfers
 • 2 nætter på Hotel Hans Egede
 • 5 nætter på Hotel Arctic
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Nuuk t/r med Air Greenland
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (eksklusive drikkevarer)
 • Påskemiddag (eksklusive drikkevarer)
 • 2 informationsmøder
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Greenland Travel indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad
 • Udflugtspakke (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring

Dagsprogram

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 1:
København - Nuuk, velkomst og byrundtur (tilkøb)

Vi flyver med Air Greenland fra København til Nuuk. Forude venter 4½ times flyvetur og et otte dages vintereventyr.

Efter det praktiske med check-in og udpakning på værelset på Hotel Hans Egede Express, holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om oplevelser i Nuuk, spise- og udflugtsmuligheder og kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

Efter mødet er der nu tid til i dit eget tempo at lære Nuuk bedre at kende og få ideer til, hvad dagen i dog og i morgen kan byde på.

Nuuk har kun 19.500 indbyggere, men du oplever en pulserende ”storby,” da det er en regeringsby med mange kultur- og uddannelsesinstitutioner. Nuuk vokser hele tiden, og der er efterhånden ca. 10 kilometer fra ende til ende. Du finder koncerter, teater, museer og udstillinger. Sport er i centrum for mange, så du kan også vandre, stå på ski, sejle, løbe, styrketræne, dyrke yoga og endda svømme. Siden det er vinter, er Skiliften et yndet sted for byens borgere.

Du kan læse mere om Nuuk her.

Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du nu glæde dig til en byrundtur og i aften en nordlystur med båd.

Byrundtur i Nuuk (del af udflugtspakken)

Byrundturen inkluderer et besøg på Grønlands Nationalmuseum. Her kan du se fund fra alle tidsperioder og civilisationer i Grønland. Efter ca. 30 minutter på museet forsætter vi rundt i området, der bliver kaldt Kolonihavnen. Det er her de fleste af de originale huse fra det 17. og 18. århundrede stadig står. På vejen passerer vi Hans Egedes hus, skulpturen af Havets Moder og den omdiskuterede statue af Hans Egede ved Grønlands Domkirke.

Vi går derefter til ‘Brættet’, det traditionelle marked, hvor lokalt fangede fisk, sæler og rensdyr bliver solgt – helt frisk.

Nu går turen videre mod Grønlands regeringsbygninger og herefter mod Grønlands Kulturhuset Katuaq, hvor vores tur ender. Du er nu så centralt som du kan være, og her er der fine indkøbsmuligheder. Og mange andre spændende ting, at give sig til.

Om aftenen kan du prøve en af de mange skønne restauranter, Nuuk kan byde på.

Keld Ravn
Dag 2:
Nuuk med mulighed for fjord adventure (tilkøb)

Dagen i dag råder du helt selv over, og den smukt beliggende hovedstad byder sig til med mange spændende oplevelser.

Har du tilkøbt udflugtspakken, er det nu tid til en sejltur på Nuuk Fjord.

Fjordadventure (del af udflugtspakken)

Du kommer hurtigt med ud at opleve Grønland fra søsiden. Det er en vidunderlig sejltur, hvor vi får god tid til at nyde udsigten til nogle af de flotteste fjelde i Nuukfjorden.

Vi sejler ud fra Nuuk og ind i det store Fjordsystem, der rent faktisk er det næststørste i verden. Bjergene i Nuuk Fjorden er smukke og barske – mange af dem tårner sig op over havet. På vej ind i fjorden, sejler vi forbi selve Nuuk by, og herude fra vandet får du en fornemmelse af, hvor stor Nuuk i virkeligheden er.

Det kan også være, at vi kommer forbi nogle smukke isbjerge. I Nuuk-området er de ikke så store som oppe i Diskobugten, men de er stadig smukke og imponerende.

Når vi har nydt en kop kaffe eller te, sejler vi videre og, hvem ved, måske er vi heldige at se lidt dyreliv. Herude i fjorden er vi også tættere på Sermitsiaq, det smukke bjerg, der er et af Nuuks mest kendte vartegn.

Beate Ulich
Dag 3:
Fly Nuuk til Ilulissat, velkomstmøde og mulighed for byrundtur

Rejsen går nu videre med fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på tre kvarter, hvor man rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde og ved bumpet af Dash-flyets landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i isens, vinterens og hundeslædens tegn – kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel grønlandsk by.

Kulturhistorisk byrundtur (del af udflugtspakken)

Hvis du har tilkøbt udflugtspakken, er den første udflugt i Ilulissat en guidet byrundtur. Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter. Du kan ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

Ilulissat blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord på polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Per Arild Struksnes
Dag 4:
Ilulissat - vandretur til Sermermiut og sejlads på Isfjorden (tilkøb)

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv.

Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag – måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille.

Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du se frem til en vandretur til den forladte boplads Sermermiut ved Isfjorden og en sejltur på Isfjorden.

Vandretur til bopladsen ved Isfjorden, Sermermiut (del af udflugtspakken)

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner, køkkenmødding og mærk permafrosten med dine egne hænder. På den korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Kællingekløften.

Mange spørger til disse ture ”Kan jeg ikke gå dem selv?”. “Jo, det kan du godt”. Men vi oplever, at mange finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld. Desuden får man udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen.

Senere kan du komme ud at sejle og se isfjorden fra andre vinkler.

Sejlads på Isfjorden (del af udflugtspakken)

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op til 100 meter op over havets overflade.

Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. En utrolig naturoplevelse, du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 5:
Ilulissat - et udvalg af udflugter - om aftenen påskemiddag

I dag er det Påskelørdag, og vi skal nyde en god middag i aften. Før det kan du går nogle ture eller prøve nogle forrygende udflugter.

Hvis du har købt udflugtspakken, skal du ud at hilse på nogle slædehunde.

Slædehundebesøg (del af udflugtspakken)

Du får lov til at opleve slædehundene på nært hold og kan se, mærke og især høre dem, når de bliver fodret. Hundenes ejer demonstrerer, hvordan slæden, remmene og pisken virker og fortæller om livet for de hårdføre hunde.

Og du har også mulighed for at prøve noget helt andet:

3-timers Snescootertur (tilkøb)

Snescooterkørsel er et spændende eventyr, hvor du prøver kræfter med stærke motorer og fart! Om vinteren er snescooterkørsel en populær aktivitet i Grønland. Vores rute kan ændres afhængigt af sne- og vejrforholdene. Vi begynder normalt med at køre op via “Kløften”, en snoet vej på bjergsiden lige bag Ilulissat. Vi har en forrygende udsigt over byen og Diskobugten fra toppen af bakken. Snescooteren fortsætter hen over frosne søer og stenet bjergterræn. Undervejs på ruten stopper vi ved det et supergodt udkigssted for at nyde en kop kaffe eller te.

Helikoptertur (tilkøb)

Denne helikoptertur er den eneste måde at komme helt ind i kernen af ​​UNESCOs verdensarvområdet ved Ilulissat. Hverken båd eller vandrer kan komme tæt på den enorme gletsjer i bunden af fjorden.

Kangia Sermeq (Bræ) er den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle, og den producerer 43 millioner ton is hver dag. Gletsjeren er over en kilometer tyk og syv kilometer bred. At se disse enorme mængder is og de enorme naturkræfter er enestående.

Helikopteren letter fra Ilulissat Lufthavn og flyver så lavt som sikkerheden og lovene tillader over bjerge, søer, floder og Isfjorden. Herefter kommer vi til et bjerg ved indlandsisens kant. Her har vi omkring en halv time her til at nyde synet.

På tilbagevejen flyver vi over gletsjerfronten og følger Isfjorden 70 kilometer tilbage til byen. De største isbjerge strander på morænekanten lige før byen, hvilket giver en fantastisk afslutning på vores rejse.

 

Påskemiddag

Det er Påskelørdag i dag, og det fejrer vi med en 5-retters menu i hotellets restaurant (eksklusive drikkevarer). Det bliver en herlig aften!

 

 

World of Greenland
Dag 6:
Ilulissat - tag med på hundeslædetur

Du kan i dag nyde din søndag i ro og mag. Eller måske var det noget med en tur ud på hundeslæde?

1½-times hundeslædetur (tilkøb)

Hundeslæden er et af de mest kendte ikoner for Grønland og en tusind år lang tradition for inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode uden ændring i udseende og teknologi: en flok glade hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

Oftest foregår denne tur i fladt terræn på en slette, der ligger nær Ilulissat. Udover kusken er I to deltagere på hver af slæderne, så har du booket alene, kommer du måske til at dele slæde med en anden person, så I er to om at dele oplevelsen. Alle hunde er forskellige, så er du ude med familie og venner, kan vi af samme grund ikke garantere, at I følges ad på hele turen. Denne tur er ikke god til dig, hvis du har nakke- eller rygproblemer eller hvis du er immobil. Deltagere skal være 12 år og ældre.

Jesper Kunuk Egede
Dag 7:
Måske en travetur langs isfjorden eller sejltur til Oqaatsut (tilkøb)

Dagen i dag er oplagt til at udforske Isfjorden til fods. Pak rygsækken med lidt mad og varmt vand på termokanden og brug hele dagen i dit eget tempo langs den pragtfulde Isfjord, hvor de store isfjelde driver ud mod Diskobugten.

Hvis du gerne vil opleve mere, kan du tage med på en sejltur til Oqaatsut.

Sejltur til Oqaatsut (tilkøb)

Oqaatsut er en lille bygd, der ligger smukt ca. 15 kilometer nord for Ilulissat. Bygden hed oprindeligt Rodebay, da den i flere århundreder var tilholdssted for hollandske hvalfangere. Selv i dag bliver der af og til trukket en hval på land i den gamle bygd.

Oqaatsut har ca. 45 indbyggere og egen skole, kirke og købmand. Skolen og kirken er behændigt placeret i samme bygning, og der skal ikke mingeleres meget om søndagen og så – 1, 2, vupti – er skolen omdannet til en kirke. Oqaatsut er særligt kendt for sin restaurant, H8, hvor der serveres et godt og lækkert måltid af lokale råvarer.

På denne udflugt sejler du ud fra havnen i Ilulissat og ca. en halv time senere er i fremme i Oqaatsut. I skal ud at prøve at fiske på isen, som er frosset godt til i bugten ved bygden. Der er også tid til en bygdevandring, og så får I serveret en lækker frokost eller aftenanretning i Restaurant H8 (måltidet afhænger af, hvornår I sejler ud fra Ilulissat). Herefter er der tid til på egen hånd at vandre rundt i bygden eller i det omkringliggende område, før turen atter går hjemad.

Kirsten Kjer Pedersen
Dag 8:
Fly Ilulissat - Nuuk - København

Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet på vej mod Nuuk, hvor du i Atlantflyet sætter kurs mod København med ankomst om aftenen.

Kort

Nuuk

Ilulissat

Nuuk

Hoteller på rejsen

Hotel Hans Egede

Hotel Hans Egede

Lige midt i Nuuk finder du det gennemrenoverede, 4-stjernede Hotel Hans Egede, hvor du fra Restaurant Sarfalik på femte sal har en totalt skøn udsigt. Herfra kan du se hele Nuuks centrum, de nærliggende bjerge og fjorden. Hotel Hans Egede er et af de største hoteller i Grønland, og der er en endeløs strøm af folk fra hele verden, der besøger Grønland på forretningsrejse eller fornøjelsestur. Hotellet har ikke mindre end to restauranter og en café og er også vært ved større fester og receptioner i konferenceafdelingen.

Der er 140 moderne værelser med eget bad og toilet. Værelserne har TV med 12 kanaler. Der er også 10 velindrettede hotellejligheder med eget køkken, bad og vaskefaciliteter.

På øverste etage af hotellet findes den velkendte restaurant A Hereford Beefstow, Spisestedet Sarfalik og Skyline Bar. I stueplan er finder du cafeen – og også Grønlands Rejsebureau, der er nabo til receptionen.

Hotel Hans Egede
Aqqusinersuaq
3900 Nuuk

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokaltid)

 • Udrejse fra København til Ilulissat kl. 10.45
 • Returrejse Ilulissat til København med ankomst kl. 22.00

Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

 

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

Påskerejse til Grønlands isfjelde

8 dage omkring Nuuk og Ilulissat

Tag på en smuk påskeferie i Ilulissat og Nuuk. Oplev alt det, som Midt- og nordgrønland har at byde på: Is, byliv, hundeslæde, isbjerge, vandreture og smukke sejlture.

Fra
21.475 DKK
pr. person i dobbeltværelse
April  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 2254 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
HundeslædeIsbjergeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011