Nuuk

Vestgrønland (Midtgrønland)

Fold galleri ud full arrow

Vestgrønland (Midtgrønland)

Vestgrønland kaldes også lokalt Midtgrønland og strækker sig fra Nuuk i syd til lidt nord for Sisimiut og Kangerlussuaq. Nuuk og Sisimiut er de to største byer i Grønland, men de er meget forskellige.

Udsigt til Nuuk i Grønland
Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Kangerlussuaq

Ankomsten til Grønland sker for langt de fleste rejsende i Kangerlussuaq, der ligger i bunden af en 180 kilometer lang fjord. Kangerlussuaq er faktisk det eneste sted i Grønland, der ligger så langt inde i landet og her er der et utroligt stabilt klima set i forhold til grønlandske forhold, hvor vejret jo ellers er øverste hersker.

Kangerlussuaq er et glimrende udgangspunkt for en rejse i Grønland. I Kangerlussuaq er den lette adgang til Indlandsisen uden sammenligning det store scoop, så tag med på en tur derind, når nu du er her. Fra Kangerlussuaq kan man tage turen enten syd eller nordpå for at få helt forskelligartede oplevelser af det store land. Man kan også vælge at tage turen ud til enden af fjorden, hvor Sisimiut ligger. 

Indlandsisen i Kangerlussuaq i Grønland
Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Sisimiut

Sisimiut er en smuk fiskeriby, der byder på utroligt mange tilbud til dem, der er til spændende oplevelser. Klatring, dykning, trekking, ski og snowboard, løb og hundeslædekørsel er nogle af de mange ting, som byen byder på. Hotel Sisimiut byder på dejlige værelser og en glimrende restaurant, så det er et sted, man sagtens kan bruge noget tid på.

Sisimiut i Grønland
Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Nuuk

Nogle hundrede kilometer syd herfor ligger Nuuk, der som hovedstad med 16.000 indbyggere byder på en helt anden stemning end resten af landets byer. Nuuk er en administrations- og studieby, men her er også de elementer, man forventer af Grønland, nemlig fangst, fiskeri og de mange forskelligt farvede huse, der ligger spredt om i landskabet.

Nuuk er en stor by, selv efter danske forhold, og det tager flere timer at gå fra den ene ende til den anden. Her er kultur, restauranter og flot arkitektur side om side med mere tvivlsom arkitektur. Vi ville gerne skrive, at sidstnævnte har sin egen charme, men du ville tage os i løgnen i samme øjeblik, du står der. Der arbejdes intenst på at forny boligmassen i Nuuk, og der skyder nye flotte boligområder op alle vegne i takt med, at man moderniserer den gamle bymidte. Her finder du det smukke kulturhus Katuraq, Nuuk Center og et væld af restauranter, værtshuse og cafeer. Men i bymidten ligger også det smukke gamle koloniområde med Grønlands Nationalmuseum med de utroligt velbevarede mumier og god udsigt til fjorden fra restaurant Nipisa.

Katuaq i Nuuk i Grønland
Foto: Daniel Gurrola - Visit Greenland

Kystskibet

Mange vælger at opleve flere af byerne i Vestgrønland med fx en rejse med kystskibet op til Diskobugten i Nordgrønland, hvor de kæmpestore isfjelde slår deres folder. 

Kystskibet i Grønland
Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Guide til Grønland

Få denne rejseguide, hvor vi præsenterer dig for de populære muligheder i Grønland og for nogle brugbare praktiske tips til at vælge en rejse til Grønland.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Prøv vores Tripfinder og find din drømmerejse til Grønland

Vælg hvad du vil opleve og få rejseforslag

Prøv Trip Finder

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.