VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

”Der var hvaler over det hele – hele tiden!”

Inspiration / Udflugter / ”Der var hvaler over det hele – hele tiden!”

Sæson 2019 var et helt særligt år for Asger Pjetursson. Det var hans anden sæson for World of Greenland som kajakguide, og det var ganske overvældende på særligt et punkt: Antallet af hvaler.

”I 2018 var der ret meget is i vandet lige uden for Ilulissat, så vi så færre hvaler helt tæt på byen, men i 2019, hvor der var mere isfrit, var der pukkelhvaler over det hele,” storsmiler Asger og tilføjer: ”Og det var hele tiden!”

Hvaler kan være nysgerrige, og den første hval, Asger så fra sin kajak i 2019 var en af dem. “Den ændrede retning mod os hver gang, vi gik på vandet. Den kom op lige foran os, dykkede under og kom op lige bag os”. Asger sørger selvfølgelig for, at hans kajakgrupper er i sikker afstand. ”Vi holder os altid på afstand, når hvalerne er legesyge og slår med finnerne eller springer op af vandet. Desuden holder vi os tæt sammen, så vi er nemmere at se.”

“Kajakturene er de fedeste ture i byen. Det er svært at beskrive glæden gæsterne og jeg føler, når vi kommer tilbage fra en tur på havet. Følelsen af at glide lydløst gennem vandet blandt isbjerge og pukkelhvaler er stærkt vanedannende, og jeg kan kun anbefale vores kajakture.”

Læs mere om kajakudflugter

Asger Pjetursson har IPP4 certifikat og står for World of Greenlands kajakudflugter. 

Lad Lisbeth skræddersy din grønlandsrejse

Lisbeth Andersen har arbejdet med ture til Grønland i over 20 år.

Det giver selvfølgelig en fantastisk viden om vores spændende land. Derfor er du i rigtigt gode hænder, hvis du vælger at få skræddersyet en rejse til Grønland hos Lisbeth eller en af vores andre specialister. Du er altid velkommen til at høre nærmere om spændende steder i Grønland.

Kontakt os
Du kan ringe direkte til Lisbeth på +45 33 76 62 46 eller sende en mail på: lfa@greenland-travel.dk