VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Rejs i dit eget land

Hvor mange af Grønlands seværdigheder har du kun hørt om, men aldrig selv set? Brug denne sommer på at holde ferie i dit eget land.

Har du aldrig selv hørt slædehundene tude i Nordgrønland? Har du nogensinde stiftet bekendtskab med den berømte gæstfrihed på østkysten? Eller vidste du, at man kan komme på rideferie ved Narsarsuaq?

Der er masser af muligheder for at holde en fantastisk ferie i Grønland, nu hvor man ikke så nemt kan rejse udenlands. Måske kan du gøre dit familiebesøg til et eventyr, vise dine børn det sted, du er vokset op eller få set seværdigheder i Grønland, som du kun har hørt om indtil nu. Begynd at planlægge din ferie med det samme.

Isfjord - Illulissat - Uri Golman - Visit Greenland

Ilulissat – Isfjeldenes hovedstad

Bræen Sermeq Kujalleq ved Ilulissat er en af verdens mest produktive, og med 40 meters bevægelse i døgnet er det også den hurtigste. Isfjorden er udpeget af UNESCO til verdensarv, og det smukke vingeformede Isfjordscenter er i fuld gang med at blive opført. Tusindvis af udenlandske turister rejser hvert år til Grønland for at opleve Isfjorden. Har du ikke set den endnu, er det måske på tide?

Vores kulturarv

Med Ilulissat som base kan du komme på de mest fantastiske naturoplevelser. Gå ud til den gamle boplads Sermermiut og mærk suset af 4.000 års kulturhistorie ved et rigtig godt fangststed. Når man oplever stedets skønhed, er det ikke svært at forstå, at det har været et af de mest foretrukne bosteder i Grønlands historie. Fortsæt ud på de populære vandreruter langs Isfjorden – eller tag på en aftensejlads og se det helt særlige lys fra midnatssolen, som reflekteres af de gigantiske isfjelde.

Bygdebesøg

Bygderne Ilimanaq og Oqaatsut kan besøges fra Ilulissat. Oqaatsut kan du nå til fods på en halv dags vandring. Og så har vi slet ikke nået at nævne de fantastiske muligheder for at se hvaler ud for Ilulissat!

Greenland Travel har denne sommer et særtilbud på 4 eller 5 dages rejse Nuuk-Ilulissat.

Pris pr. person i dobbeltværelse fra

4.995 DKK

Læs mere og bestil rejse

 

Eqi Glacier Lodge - World Of Greenland

Vores datterselskab World of Greenland har bygget to camps hhv. nord & syd for Ilulissat.

Ring til os på tlf. 70 11 07 og hør om mulighederne.

 

Ilimanaq Lodge: Luksuriøs komfort i uspoleret natur

Forkæl dig selv med et ophold i luksushytterne i én af Grønlands smukkeste bygder, Ilimanaq, hvis fredede bygninger – bestyrerboligen og købmandsbutikken – er blevet restaureret og omdannet til reception, restaurant og museum. De lækkert indrettede hytter ligger på klipperne lige ud til vandet med den smukkeste udsigt over Diskobugten og de enorme isbjerge, der dovent driver fra Ilulissat Isfjord.

Læs mere om Ilimanaq Lodge

Glacier Lodge Eqi: Med isen som nabo

Kom helt tæt på isen med en eller to overnatninger i Glacier Lodge Eqi. Campen ligger 80 kilometer nord for Ilulissat tæt ved Eqi-bræen, som er noget helt særligt, fordi den kælver i ét væk. Fra hytterne har du direkte udsyn over hele bræens front og kan sidde og spotte den ene kælving efter den anden ledsaget af den rullende, tordenagtige lyd fra ismasserne. Lejren er et fantastisk afsæt for vandreture; her kan du for eksempel gå helt ind til og op på Indlandsisen eller op på den morænebanke af sand og grus, som bræen har skubbet foran sig.

Læs mere om Glacier Lodge Eqi 

Syd Grønland - Kirke ruin Mads Pihl - Visit Greenland

Kom vidt omkring i enestående Sydgrønland

Grønne enge, turkise isfjelde, forrevne klipper, varme kilder.

Sydgrønland er noget helt for sig selv – og det bedste er, at du ikke behøver at vælge – for med båd når du let fra et sted til et andet. Derfor kan du på din ferie i Sydgrønland både nå at vandre, overnatte på et fåreholdersted, fiske, se nordboernes forladte Østerbygd ved Igaliku og tage på byvandring i Qaqortoq.

Alene med afsæt i Narsarsuaq har du adgang til fantastiske oplevelser. Lej en cykel og fræs ud gennem Blomsterdalen, tag på vandretur til Indlandsisen eller besøg rekonstruktionerne af Erik den Rødes langgård og hans hustru Tjodhildurs kirke i Qassiarsuk lige på den anden side af fjorden.

Du kan også se Sydgrønlands kulturminder og spektakulære natur fra hesteryg. Siden 2016 har fåreholderstedet ved Inneruulalik tæt på Narsarsuaq arrangeret rideferier for turister under navnet Riding Greenland. Det er en helt fantastisk oplevelse at ride mellem de høje buske i det frodige område.

Qaqortoq er ikke mindst hjem for Grønlands måske mest berømte kunstner Aka Høegh. Der går hurtigt sport i at finde de omkring 40 indhuggede kunstværker i klipperne rundt omkring i byen, som hun og andre nordiske kunstnere har skabt. Om sommeren bader børnene i elven, der løber gennem byen. Hvis du ikke er helt så frisk på en kold dukkert, hvad så med en dukkert i det 38 grader varme vand i den varme kilde på den lille ø Uunartoq syd for byen.

Læs mere om Sydgrønland 

Ring 70 11 07 og hør om gode priser.

Sisimiut - Rejs I Eget Land - Visit Greenland

Rå Sisimiut – Fantastiske naturoplevelser over og under havets overflade

”Rough – Real – Remote” har Sisimiut markedsført sig med, og der er noget om snakken. Grønlands næststørste by er et fantastisk afsæt for naturoplevelser.

Sisimiuts bagland er i en klasse for sig, og der er vandreruter omkring byen i alle sværhedsgrader. Snyd for eksempel ikke dig selv for den fantastiske panoramaudsigt fra toppen af Palasip Qaqqaa, Præstefjeldet. På vej op kan du være heldig at se ryper, ræve, ørne eller sågar moskusokser. Eller tag ud og sejle – og besøg Sisimiuts to charmerende bygder Sarfannguit og Itilleq med god chance for at se hvaler undervejs.

 

Dykkerferie

De allerstørste naturoplevelser i Grønland gemmer sig under havets overflade: Ildrøde søagurker, havkat og stenbider i en skov af sukkertang for blot at nævne nogle få af de ting, du kan opleve, når du dykker i Grønland. Sirius Greenland udbyder dykkerture til vrag og grundstødte isfjelde ved Sisimiut.

 

UNESCO Verdensarv og Arctic Circle Trail

Området mellem Nipisat i Vestgrønland til Aasivissuit ved Kangerlussuaq blev i 2018 kåret til verdensarvsområde på grund af sine mange vidnesbyrd om fangst foretaget her af inuitter gennem 4.000 år.

Har du aldrig villet gå Arctic Circle Trail af frygt for, at den er blevet for populær, så er der i år en enestående mulighed for at opnå mediterende ro på den 165 kilometer lange vandrerute mellem Kangerlussuaq og Sisimiut.

 

Hotel Sisimiut

Når nu fødderne er blevet godt ømme efter en lang dags vandring, er det godt, at Sisimiut har et hotel i topklasse. Snyd endelig ikke dig selv for deres seafood-tallerken på restauranten Nasaasaaq, opkaldt efter byens berømte fjeld, som på dansk går under navnet Kællingehætten. Du kan også slappe af i deres dejlige udendørs hot-tubs og nyde udsigten!

 

Ring 70 11 07 og hør om gode priser.

Kangerlussuaq Russell Gletcher Mads Pihl - Visit Greenland

Kangerlussuaq – meget mere end en mellemstation

Hvis Kangerlussuaq altid bare har været en mellemstation for dig, så var det måske på tide at gøre et ordentligt stop der, for Kangerlussuaq har masser at byde på.

Det er det eneste sted i Grønland, hvor du kan komme til at se Indlandsisen uden nødvendigvis at skulle trække i vandrestøvlerne. Her kan du køre helt frem til kanten af isen. Du kan ligefrem tilbringe en nat der i Camp Ice Cap. Campen ligger et par timers vandring fra kanten af isen. Du overnatter i ekspeditionstelte på tykke underlag og i varme ekspeditionssoveposer, så selv om det lyder koldt, så er det faktisk ganske behageligt.

Turoperatører i Kangerlussuaq tilbyder ture til isen og tundrasafari rundt i området for at se det rige dyreliv med blandt andet rensdyr, moskusokser, ræve og harer. Du kan også gå på udforskning på egen hånd – find for eksempel fossiler på Fossilsletten for enden af landingsbanen, fang en fisk eller tag på mineralfangst på Granatfjeldet.

Måske er det i år, du tager dig sammen til at gennemføre Arctic Circle Trail – den mest episke vandrerute i Grønland mellem Kangerlussuaq og Sisimiut. Ring og hør mere om det.

Læs mere om Kangerlussuaq

Ring 70 11 07 og hør om gode priser.

Weekendtur til Kangerlussuaq

Trænger du til en ordentlig en på ’opleveren’, så skal du gå i polarforskernes fodspor og opleve to dage på Indlandsisen. 4 dage i Kangerlussuaq med overnatning, inkl. en nat i Camp Ice Cap.

Pris pr. person i dobbeltværelse fra

5.995 DKK

Læs mere og bestil rejse

Kirke i Nuuk - Daniel Gurrola - Visit Greenland

Storbyferie i Nuuks kulturrigdom

Nuuk er Grønlands hurtigst voksende by, og har du ikke været der i mange år, så er der virkelig noget nyt at opleve. Med 40 talte sprog, shoppingcenter og masser af kulturoplevelser – lige fra kunstmuseum til kulturhus og biograf – giver Nuuk virkelig følelsen af at være en metropol, selv om den stadig ikke er større, end folk mødes over køledisken i supermarkedet. Prøv at tage bussen helt ud til Qinngorput i Nuuks fjerneste ende, hvor byen for alvor har vokseværk mod syd.

Fjorden Nuup Kangerlua er Vestgrønlands største fjordsystem, og hele sommeren er der en livlig trafik af både ind og ud af lysthavnen. Besøg for eksempel skønne Qooqqut, hvor du kan indlevere en friskfanget torsk og få den serveret på den afsidesbeliggende restaurant, Qooqqut Nuan. Eller gå på opdagelse i de nedlagte bygder Kangeq og Qoornoq, som i dag er vakt til live som hyttebyer for Nuuks borgere.

Mærk hvordan den grønlandske kulturscene sprudler i Nuuk med koncerter, filmværksted, kunstferniseringer og værksteder for kunsthåndværkere.

Ring 70 11 07 og hør om gode priser.

 

 

Weekendtur fra Sisimiut til Nuuk

Tag på en weekendtur til farverige Nuuk fra Sisimiut. Du får fire dage i Nuuk med tre overnatninger på Hotel Hans Egede.

Pris pr. person i dobbeltværelse fra

4.775 DKK

Læs mere og bestil rejse

Weekendtur fra Ilulissat til Nuuk

Tag på en weekendtur til farverige Nuuk fra Ilulissat. Du får fire dage i Nuuk med tre overnatninger på Hotel Hans Egede fra kr. 4.875 pr. person

Pris pr. person i dobbeltværelse fra

4.875 DKK

Læs mere og bestil rejse

Øst Grønland Hikers - Mads Pihl - Visit Greenland

Tasiilaq – Grønland smukkeste by

Tasiilaq har ry for at være den by i Grønland, der er placeret allersmukkest – på Ammassalik Øen omgivet af høje fjelde.

Østgrønlands fjelde er yngre end dem i Vestgrønland, og derfor er de også mere spidse og takkede. Det ser du hver morgen, når du vågner og kigger ud ad vinduet i Tasiilaq. Polheims Fjeld, Præstefjeldet, Pyramiden og Sømandsfjeldet er nogle af de toppe, man kan se fra byen. Har du trang til vandring, kan du bestige dem alle, men Polheims Fjeld bør du ikke gå alene op på.

Blomsterdalen nær Tasiilaq er en perle som få i grønlandsk natur. Dalen ligger omkranset af bjerge, gennemskåret af en snoet elv, der skaber adskillige smukke vandfald. Ikke langt fra Tasiilaq ligger den smukke fjord Sermilik, som er Østgrønlands udgave af Ilulissats Isfjord. Flere bræer kælver ud i Sermilik, og wow-faktoren er enorm.

De ældgamle myter lever i bedste velgående i Østgrønland, og derfor er det også her, du finder noget af Grønlands fineste håndværk. Mange af de folk, der bor her, ernærer sig som fangere, og der er stadig folk, der tager på sommerboplads, som man har gjort i tusind år. Østgrønlænderne er berømt for deres store gæstfrihed og venlighed. Kom og mærk det selv.

Læs mere om Tasiilaq

Hvor skal du holde din sommerferie?

Vi er klar til at hjælpe med at planlægge din næste ferie.

Kontakt os på 70 11 07 eller send en mail til booking@greenland-travel.gl.