Oplev Ilulissat og de smukke isfjelde i midnatssolen

4 eller 5 dages staycation i Ilulissat med fly t/r til Nuuk

BEMÆRK: Det er desværre ikke muligt at booke direkte på vores grønlandske side for tiden, så derfor er du nu kommet over på vores hjemmeside i Danmark. Her kan du booke.

Fredagsafgange er 4 dage og 3 nætter.

Mandagsafgange er 5 dage og 4 nætter.

Har du aldrig oplevet hørt Ilulissats Isfjord knage og brage? Været tæt på en pukkelhval fra kajak? Eller set den berømte Sermermiut boplads, som har bidraget med så meget værdifuld viden om Grønlands tidlige kulturer?

Så er det måske nu, du skal slå til og tage på staycation i Ilulissat. I dette enestående tilbud rejser du fra Nuuk ved middagstid på udrejsedagen og flyver først hjem om eftermiddagen på den sidste dag. Du får altså masser af tid til oplevelser.

I Ilulissat bliver du indkvarteret på byens berømte firestjernede hotel, Hotel Arctic, som ligger lige overfor Isfjordens munding. Med den særlige beliggenhed, betagende udsigt og restaurantens fantastiske gourmetmenu er der lagt op til et ophold af en helt særlig kaliber.

Du fylder selv dine dage op med aktiviteter. Måske har du venner og familie at besøge i byen, eller måske vil du tage på opdagelse i dette fantastiske hjørne af Grønland. Længere nede på siden finder du forslag til, hvordan dit dagsprogram kan se ud.

Bemærk venligst

Denne rejse kan ikke forlænges eller på anden måde ændres i forhold til de angivne rejsedatoer og flytider.

Du har naturligvis fuld frihed på din rejse til at indrette dagene efter dit eget ønske. I følgende dagsprogram kan du finde inspiration til, hvilke aktiviteter du kan fylde dagene med. Der er 20% rabat på ophold på Glacier Lodge Eqi og Ilimanaq Lodge denne sommer.

Prisen for børn (op til 12 år) er den samme som for voksne, og der kan ikke bookes flere børn end voksne.

Der kan ikke redes ekstra senge op i værelserne, det er kun muligt at booke dobbelt- og enkeltværelser.

Vi tilbyder kun standardværelser på denne rejse. Skulle en opgradering ønskes, skal der forespørges direkte Hotel Arctic ved check-in på hotellet.

Fredagsafgange er 4 dage og 3 nætter.

Mandagsafgange er 5 dage og 4 nætter.

Dette er en sommerrejse. Se en lignende rejse for efteråret.

Muligheder

 • Sejlads til Isfjorden i midnatssolen
 • Berømte kulturminder på bopladsen Sermermiut
 • Guidet bytundtur
 • Hvalsafari – se pukkelhvaler, finhvaler, vågehvaler eller andre arter
 • Kajaktur blandt hvaler og isfjelde
 • Sejlads til Grønlands mest aktive bræ, Eqi
 • Bo på Grønlands bedste hotel – nyd en drink på terrassen med udsigt mod Isfjorden
 • Mad i verdensklasse – frisk fra naturen

Inkluderet i rejsen

 • Fly fra Nuuk til Ilulissat t/r med Air Greenland
 • Transfer fra Ilulissat lufthavn til Hotel Arctic t/r
 • 3 eller 4 nætter på Hotel Arctic med morgenmad
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet (max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

Ikke inkluderet

 • Måltider der ikke er nævnt
 • Rejseforsikringer
 • Udflugter (kan købes separat)

Dagsprogram

Christina Lundbye
Dag 1:
Fly fra Nuuk til Ilulissat

Det er en flot flyvetur langs Grønlands, hvor du rigtigt kan nyde udsigten ind over Indlandsisen eller udover Nordlandet. Før indflyvningen til Ilulissat får du i godt vejr mulighed for at se Isfjorden fra oven – et syn, der giver en bedre forståelse af, at denne bræ har fået ry som verdens mest produktive. Når flyet står på jorden i Ilulissats lufthavn, kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i midnatssolens og isens tegn – kombineret med fantastiske kulturoplevelser.

Hotel Arctics bus henter dig i lufthavnen, og du tjekker ind på det dejligt beliggende 4-stjernede hotel.

Hotellets receptionist kan fortælle dig om udflugtsmulighederne de dage, du er i Ilulissat.

Vi har i følgende dagsprogram givet vores bud på, hvad du kan opleve. Udflugterne er ikke lagt i programmet på forhånd, men du kan skrive til os i ”bemærkninger”, når du bestiller online, hvis du ønsker en bestemt udflugt. Udflugter kan bestilles direkte online på World of Greenlands hjemmeside, og her kan du også se en masse andre oplevelsesmuligheder.

Du er også meget velkommen til at skrive til os på team@greenland-travel.dk, så klarer vi det for dig.

Jan Weidner
Dag 2:
Kulturhistorisk byvandring og midnatssejltur mellem isfjeldene

Guidet byrundtur

Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter. Der har boet mennesker i området ved llulissat i 4.500 år, men selve byen blev anlagt som bygd i 1727, og i 1741 oprettede den islandske købmand Jacob Severin handelsstationen Jacobshavn. Du vil se mange bygninger, der stammer fra den gamle tid. Knud Rasmussen, den verdensberømte polarfarer, voksede op i byen i den bygning, der nu er det kulturhistoriske museum. Glæd dig til en spændende rundtur og få masser af information, du kan bruge i de kommende dage.

 

Midnatssejlads til Isfjorden

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Kommer du ikke fra en del af Grønland med midnatssol, så må du ikke snyde dig selv for denne tur.

Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner tons is fra bræen Sermeq Kujalleq ud i Isfjorden, og i lyset fra midnatssolen glimter de med et helt unikt farveskær.

De største af isfjeldene kan blive flere hundrede meter på hver led og strækker sig op til 100 meter op over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem.

Kirsten Kjer Pedersen
Dag 3:
Vandretur til Isfjorden, tag på hvalsafari eller prøv at sejle i kajak

Bopladsen Sermermiut ved Isfjorden

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag er der endnu rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Hør historien om livet og skikkene i Grønland før europæernes ankomst, se ruinerne og mærk permafrosten med dine egne hænder. På denne korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Nakkaavik, også kaldet Kællingekløften.

 

Hvalsafari

Den næringsrige Isfjord giver masser af føde til hvaler, og på an hvalsafari ved Ilulissat er der tæt på hvalgaranti.

I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser, men det hænder også, at vi er heldige og se andre af Grønlands i alt 15 hvalarter. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i Isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland.

Vi anvender den hurtige bådtype Targa, så vi kan komme længere omkring. Desuden er vi i god kontakt med fiskerne, så vi ved, hvor vi finder hvalerne.

 

Kajaksejlads ved Ilulissat

Selv om Grønland er hjemlandet for qajaq, så er det ikke os alle sammen, der har prøvet at sidde i én. Men det kan du komme til på turene med Kayak Experience.

Turene foregår i stabile dobbeltkajakker med en følgebåd, og du kan også godt være med som helt nybegynder. Udflugten varer i alt 3½-4 timer, og du er på vandet i mindst to timer.

Isfjorden tager sig ikke bedre ud end fra kajak. Med lidt held vil stilheden afløses af hvaler, der puster luften ud efter sidste dyk, eller brag fra et kælvende isfjeld.

Jesper Kunuk Egede
Dag 4:
Hjemrejse eller tag på en sejltur til Eqi, Grønlands mest aktive bræ

Hvis du har valgt tre overnatninger, er det nu tid til at tage afsked med Ilulissat og vende tilbage til Nuuk. Vi håber, at du har haft en skøn weekend med god tid til både oplevelser og afslapning.

Hvis du er på 5-dages turen anbefaler vi, at du bruger dagen på at opleve en af de mest spektakulære isbræer i Grønland – Eqi.

 

Sejlads til Eqi

Eqi er Grønlands hyppigst kælvende bræ med kælvinger ca. hver femte minut. Bræen munder ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat, og det er med båd muligt at komme tæt på kanten af bræen og på behørig afstand opleve den kælve store stykker af is. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost.

Sejlturens længde til og fra Eqi kan variere mellem to og fem timer per vej afhængig af, hvilken bådtype der anvendes den pågældende dag. Opholdet ved Eqi-bræen varer ca. 1-2 timer. Klokken 14.00 anløber skibet Port Victor, der er “havnen” ved Glacier Lodge Eqi.  Herefter går turen tilbage til Ilulissat.

Den populære udflugt til Eqi kan naturligvis også bestilles lørdag eller søndag til weekendgæster.

Air Zafari
Dag 5:
Hjemrejse med bagagen fyldt med minder

Med udsigt over Isfjorden og det sidste syn af Ilulissats majestætiske isfjelde går rejsen atter hjemad efter mange oplevelsesrige og intense dage. Air Greenland bringer dig fra Ilulissat hjem til Nuuk med ankomst sen eftermiddag.

Vi garanterer, at du vil rejse hjem med bagagen fyldt med minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder. Det er i hvert fald, hvad vores rejsende fortæller os.

Kort

Nuuk

Ilulissat

Nuuk

Hoteller på rejsen

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Bemærk venligst

Fredagsafgange er 4 dage og 3 nætter. Mandagsafgange er 5 dage og 4 nætter.

Prisen for børn (op til 12 år) er den samme som for voksne, og der kan ikke bookes flere børn end voksne.

Der kan ikke redes ekstra senge op i værelserne; det er kun muligt at booke dobbelt- og enkeltværelser.

Vi tilbyder kun standardværelser på denne rejse.

Skulle en opgradering ønskes, kan der forespørges ved check-in på hotellet.

 

Flyinformation (lokaltider)

 • Udrejse fra Nuuk kl. 7.45 og ankomst i Ilulissat kl. 9.50
 • Hjemrejse fra Ilulissat kl. 12.55 og ankomst i Nuuk 15.15

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

NB! Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Oplev Ilulissat og de smukke isfjelde i midnatssolen

4 eller 5 dages staycation i Ilulissat med fly t/r til Nuuk

Tag på en lang sommerweekend i Ilulissat. Oplev alt det, som Nordgrønland har at byde på: Kæmpe isfjelde, slædehunde, vandreture og smukke sejlture.

Fra
pr. person i dobbeltværelse
Jun - sep 2 dage  | 1 nætter Rejse nr. 6025 Afrejse fra Nuuk
Mulige oplevelser
HvalerIsbjergeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011