VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Få en oplevelse for livet ved Glacier Lodge Eqi – anbefalet af eksperten

Inspiration / Artikler / Få en oplevelse for livet ved Glacier Lodge Eqi – anbefalet af eksperten

Når du møder en rejsekonsulent i Grønlands Rejsebureau, har de i bogstavligste forstand Grønland i hjertet.

“Vi har selvfølgelig været der selv – mange gange. Fordi vi elsker Grønland!” siger Lars Thorning Madsen, vores ekspert i skræddersyede rejser til Grønland. Lars har solgt rejser til Grønland siden 1978 og har desuden boet i Grønland i 15 år, hvor han bl.a. var chef for vores lokale afdeling i Ilulissat i 8 år.

Lars var i sin tid med i etableringen af Glacier Lodge Eqi, som er en håndfuld dejlige hytter ved den imponerende kælvende bræ, Eqi. I dag er Eqi et meget eftertragtet udflugtsmål, så hvad er mere nærliggende end at høre, hvad Lars har at sige om området?

 

Hvad er det bedste af Grønland?

Hver dag er Lars i kontakt med kunder, som gerne vil se det bedste af Grønland. Men hvad er det bedste, og hvordan skal man vælge mellem herlighederne?

“Det vil jo langt hen ad vejen være smag og behag, hvad man finder mest interessant. Men spørger du mig, og kigger du lidt i statistikkerne, så vælger rigtig mange at besøge Ilulissat og den UNESCO fredede isfjord i Nordgrønland.”

Få mere at vide om Isfjorden ved Ilulissat

Hvad er der særligt at opleve ved Ilulissat og Isfjorden i Grønland?

“Udover den helt fantastiske isfjord, som man selvfølgelig skal sejle ud til mundingen af og sejle rundt mellem de kæmpe isfjelde, så råder jeg altid folk til at prioritere et ophold eller en tur til den kælvende bræ Eqi. Eqi ligger ca. 80 km. nord for Ilulissat, og her får du simpelthen en oplevelse, som du ikke får nogen andre steder i verden!”

Læs mere om den betagende Eqi gletsjer

 

Hvad er det, der gør Eqi-gletsjeren så specielt?

“Når du er ved Eqi, vil du blive forundret over, at du bare kan sidde i timevis og kigge over på bræen (hvis altså du har ophold i én af hytterne). Bræen kælver så ofte, at stort set alle – også dem som kun tager en dagssejlads derop – ser og hører den kælve.

Bragene er enorme og synet af isfjelde, der vælter ud i vandet, er ganske enkelt imponerende. Du føler dig virkelig lille og ydmyg i dette naturscenarie!”

Foto: Flemming Deleuran

Hvordan har man mulighed for at opleve Eqi gletsjeren?

“Du kan tage derop på en dagssejlads. Det tager ca. 4½ time at sejle derop, og så sejler båden frem og tilbage ved bræen ca. 1½ time, hvorefter den sejler over til hytterne og sætter folk af, som skal bo der, inden den sejler tilbage. I alt tager turen ca. 12 timer.

Du kan også vælge at bo i en af hytterne i ”Glacier Lodge Eqi”, så du har mere tid til at nyde både bræen og omgivelserne, og du skal ikke sejle en hel dag. Jeg anbefaler helt klart at tage ophold i hytterne”

Læs mere om det enestående Glacier Lodge Eqi ved Eqi gletsjeren.

 

Hvis du skal give nogle ”insidertips”, hvad skal det så være?

Jeg har to tips: Tag to overnatninger deroppe, så du har en hel dag til at opleve området. For de fleste er det en ‘once-in-a-lifetime’ oplevelse, så det er superærgerligt, hvis tiden føles for knap. Jeg lover: Du vil ikke fortryde det!

De fleste vælger at rejse derop i juli, men jeg kan varmt anbefale august – både fordi man slipper for myg, og fordi den grønlandske sensommer er superdejlig. Der er ikke så stor kapacitet i Glacier Lodge Eqi, så august er også et godt valg, hvis det ikke skal være alt for ‘overrendt’.”

 

Er der andre lignende steder, du kan anbefale?

”Ja, der er også bygget 15 fantastiske luksushytter i Ilimanaq syd for Ilulissat. I Ilimanaq Lodge kan du bo med udsigt til hvaler og isbjerge i Diskobugten.

Når du ikke har travlt med at nyde udsigten fra hytterne, kan du både tage på spændende udflugter i Diskobugten og opleve historiens vingesus i den lille traditionelle bygd Ilimanaq.”

Læs mere om Ilimanaq Lodge

Spørg bare Lars eller en af hans dygtige kolleger!

Har du spørgsmål til Glacier Lodge Eqi eller Ilimanaq Lodge så tag en snak med en af vores eksperter. Så er du et skridt nærmere din drømmerejse.

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik