Vinterdage ved Indlandsisen

5 dage ved Kangerlussuaq

Her ved kanten af Indlandsisen i Grønland venter der uforglemmelige oplevelser. Stedet er Kangerlussuaq, kun 4½ times flyvning fra Danmark. Bygden ligger blot 25 km fra den fantastiske Indlandsis, som dækker over 80 % af Grønland. Det er en tidligere amerikansk base og nu indgangsporten til Grønland.

Kangerlussuaq-området er kendt for sit stabile klima med tør luft, frostklare vinterdage og en fantastisk natur. Forkæl dig selv og din familie og kære med en oplevelse udover det sædvanlige i Grønland.

Oplevelserne varierer med årstiderne, men Indlandsisen kan opleves hele året rundt. I perioden januar til april, kan du være næsten sikker på rigtig godt hundeslædeføre, så und dig selv denne enestående oplevelse. Hvis du vil se nordlys, er chancerne bedst, hvis du ikke rejser senere end marts.

Under opholdet i Kangerlussuaq vil du blive taget rigtig godt imod af vores lokale samarbejdspartner og deres guider, som brænder for at dele ud af deres viden og er klar til at give jer den allerbedste oplevelse af vores fantastiske Grønland.

Highlights

 • Oplev uspoleret natur
 • Gå en tur direkte på indlandsisen
 • Sus afsted på hundeslæde eller kom på tundratur
 • Spot det magiske nordlys
 • Kom helt tæt på den imponerende Russell gletsjer

Inkluderet i rejsen

 • Fly København – Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Transfer Kangerlussuaq lufthavn t/r
 • 4 nætter på Old Camp eller Polar Lodge med delt bad/toilet
 • Velkomstmøde ved lokal guide
 • Sightseeing i bus omkring Kangerlussuaq
 • Morgenmad
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Håndklæde og sengetøj
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad (Forplejningspakke kan tilkøbes)
 • Udflugter ud over sightseeing (Udflugtspakke kan tilkøbes)
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 1:
Fly fra København til Kangerlussuaq. Velkomstmøde og sightseeing

Du flyver fra København til Kangerlussuaq med Air Greenland og kan nu læne dig tilbage i sædet og nyde den fine service ombord. Når flyet nærmer sig Grønland, vil nunatakker (fjeldtoppe, der stikker op af indlandsisen) og den store Indlandsis tage din fulde opmærksomhed. Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold.

Efter ca. 4½ times flyvetur lander du i Kangerlussuaq, som byder dig velkommen med et brag af frisk kulde. En guide fra vores lokale udflugtskontor modtager dig ved ankomst og hjælper til med check-in på det hyggelige Old Camp eller Polar Lodge. Det ligger med den fantastiske natur lige uden for døren.

Efter check-in er der velkomstmøde. På mødet får du praktiske oplysninger og information om Kangerlussuaq, området og udflugterne. Med det praktiske på plads er det nu blevet tid til at opleve den gamle amerikanske flyvebase på en guidet rundtur med bus, som giver dig et indblik i områdets fascinerende historie og natur.

Keld Ravn
Dag 2:
Oplev Indlandsisen og kom op at gå på den!

På egen hånd eller eventuelt Indlandsisen Punkt 660.

Området ved Kangerlussuaq er det eneste beboede sted, der ikke ligger ud til Grønlands kyst, men i Grønlands indland. Der er fastlandsklima med meget stabile vejrforhold. Det var også oprindeligt årsagen til, at amerikanerne placerede deres base på stedet. Går man en tur i området, er der stadig minder at se fra den tid.

Der er rigtig mange udflugtsmuligheder afhængig af årstiden.

Indlandsisen Punkt 660 (del af udflugtspakken)
Har du købt udflugtspakken, skal du i dag på en udflugt til Indlandsisen og det såkaldte Punkt 660, hvor du kan komme helt op og gå på Indlandsisen. Turen går med specialkøretøj fra byen og de ca. 25 km helt ud til Indlandsisen. Guiden fortæller om isen og det dynamiske morænelandskab, og du får en enestående mulighed for at stå med mange, mange meter tyk og meget gammel is under fødderne!

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 3:
Kør på hundeslæde og tag på en nordlystur

På egen hånd eller eventuelt hundeslædetur og en nordlystur eller en tundratur.
Endnu en dag fyldt med muligheder.

2-timers hundeslædetur (del af udflugtspakken januar – marts)
Du kan i dag komme på en 2-timers hundeslædetur iklædt sælskindstøj. Det er en helt særlig oplevelse at køre hen over den frosne fjord. Her gælder det blot om at finde balancen, læne sig tilbage og så ellers bare nyde naturen og den friske luft iført sælskindsdragt. Sørg for altid at have kameraet indenfor rækkevidde.

I udflugtspakken har vi inkluderet en 2-timers tur. Det er muligt at udvide turen til 4-timer, når du ankommer med forbehold for vejr, vind og ledige pladser. Det sidste er dog sjældent et problem på disse ture.

Nordlystur (del af udflugtspakken januar – marts)
Rejser du i nordlysperioden, må du ikke snyde dig selv for Grønlands flotteste nordlys. Kangerlussuaq er et af de bedste steder at se nordlys i Grønland på grund af et meget stabilt klima, så vi kan stærkt anbefale, at du tager med på en nordlystur. Vi kører væk fra basen ud i aftenmørket og krydser fingre for, at det fantastiske nordlys viser sig. At se det blafrende lysslør i grønlige nuancer glemmer du aldrig og vil give dig endnu et uforglemmeligt minde i den efterhånden store bagage af indtryk.

Christina Lundbye
Dag 4:
Udflugt til den imponerende Russell Gletsjer

På egen hånd eller eventuelt tur til den imponerende Russell Gletsjer

Tur til Russelgletsjeren (del af udflugtspakken)
Mange af vores rejsende har gennem årene begejstret meldt tilbage, at Russell Gletsjer er en kæmpe oplevelse. Russell Gletsjer er en del af Indlandsisen, men i modsætning til Punkt 660, kan man her ikke stå på isen, men i stedet opleve den spektakulære op til 40 meter lodrette isvæg – et overraskende og imponerende syn.

Når du står her foran den imponerende Russell Gletsjer, føler du dig meget lille og bliver mindet om naturens enorme kræfter. Også på denne tur kan du være heldig at se moskusokser, rensdyr og måske en snehare.

Christina Lundbye
Dag 5:
Hjemrejse med fly fra Kangerlussuaq til København

Så er tiden desværre inde til at forlade Grønland og sige på stort gensyn. Air Greenland flyver os retur, og der er afgang om formiddagen med ankomst til København 4½ timer senere. På grund af tidsforskellen lander vi om aftenen i København.

Kort

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Udflugter (tilkøb)

Flytider (lokaltider)

Afrejse: Mandag til fredag

 • Udrejse mandag fra København 08.45
 • Hjemkomst fredag i København 20.15

Afrejse: Torsdag til mandag

 • Udrejse torsdag fra København 9.45
 • Hjemkomst mandag i København 20.15

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Indlogering

Afrejse: Mandag til fredag

Du skal på denne tur bo på Old Camp

Afrejse: Torsdag til mandag

Du skal på denne tur bo på Polar Lodge

 

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

NB! Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Vinterdage ved Indlandsisen

5 dage ved Kangerlussuaq

På denne rejse kan du køre hundeslæde og se nordlys! Her ved kanten af Indlandsisen i Grønland venter der uforglemmelige oplevelser. Med vandrehjem eller lodge.

Fra
pr. person i dobbeltværelse
Jan - apr 2 dage  | 1 nætter Rejse nr. 9009 Afrejse fra København Garanteret afrejse
Mulige oplevelser
IndlandsisenNordlysHundeslæde

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011