Den store rundrejse i Grønland

15-dages rundrejse til Narsarsuaq, Igaliku, Qaqortoq, Nuuk, Ilulissat, Ilimanaq og Eqi

På denne 15-dages rejse oplever du de utrolige kontraster i den grønlandske natur og de forskellige levevilkår i syd og nord, i bygd og by. Du kommer på vandring i stilhed og uberørt natur. Du besøger små bygder og hovedstaden Nuuk. Ser grønne fjelde og turkise isbjerge. Nyder varme blomsterdale og kolde gletsjere.

Vi lægger ud i det grønne Sydgrønland med blandt andet et par dages ophold i en lille og meget smuk fåreholderbygd og besøg på historiske steder som Erik den Rødes boplads og bispesædet Gardar, der i dag er Grønlands nok smukkeste bygd, Igaliku. Flere steder i Sydgrønland er i dag UNESCO Verdensarv, og her kommer du til at opleve et par af disse.

Næste oplevelse på rejsen er en 2-døgns sejltur med kystskibet Sarfaq Ittuk langs Grønlands imponerende vestkyst. På sejlturen får du rig lejlighed til at spejde efter sæler og hvaler og nyde livet til søs enten inde bag skibets panoramavinduer eller i en lækrog på dækket. Vi sejler til Nuuk, Grønlands hovedstad og kommercielle centrum og har et døgn til at opleve de mange, spændende kulturelle tilbud, Nuuk har at byde på.

Nuuk er en af verdens mindste hovedstæder. Som andre steder i verden, sker der en vandring fra landsbyer og mindre byer til de store byer, og det ser du også i Grønland. Derfor summer Nuuk endnu mere af liv og overskud end den har gjort tidligere.

Vi fortsætter rejsen nordover til isparadiset Ilulissat, som er berømmet sine gigantiske isbjerge og den utrolige Ilulissat Isfjord, der også er UNESCO Verdensarv. Om vinteren bruges hundeslæden dagligt, så bybilledet er præget af slæder og tusindvis af hunde, der længes efter den første sne.

Naturperlen Eqi er næste stop. Vi overnatter 2 nætter i Glacier Lodge Eqis hyggelige hytter med direkte udsigt til den kælvende bræfront. Det fantastiske landskab lægger op til kortere eller længere vandreture, hvor stilheden er intens.

Lige syd for Ilulissat ligger Ilimanaq, og du skal bo 1 nat i din egen luksushytte i Ilimanaq Lodge.

Tilbage i Ilulissat vil du på turens sidste dag få den perfekte afslutning på en rundrejse af de helt store.

Undervejs vil vores dygtige rejseleder med begejstring dele ud af sin viden og perspektiver, og I vil som gruppe få oplevelsen af, at være sammen om en helt særlige rejse.

Highlights

  • Oplev nordbokultur
  • Tag på vandring i de smukkeste fjeldlandskaber
  • Kom tæt på UNESCO Verdensarv i syd og nord
  • Vær med på autentisk kystsejlads
  • Udforsk den arktiske hovedstad
  • Find roen i bygdelivet
  • Spot hvaler og gletsjer direkte fra egen hytte
  • Sejl blandt gigantiske isbjerge

Inkluderet i rejsen

  • Fly Keflavík International Airport – Narsarsuaq
  • Fly Nuuk – Ilulissat
  • Fly Ilulissat – Keflavík International Airport
  • Båd Narsarsuaq – Qassiarsuk – Itilleq
  • Båd Igaliku – Qaqortoq
  • Kystskib Qaqortoq – Nuuk
  • Sejlads Ilulissat – Glacier Lodge Eqi t/r
  • Sejlads Ilulissat – Ilimanaq t/r
  • Alle transfers
  • 1 nat på Hotel Narsarsuaq
  • 2 nætter på Igaliku Bygdehotel (delt bad/toilet)
  • 1 nat på Hotel Qaqortoq
  • 1 nat på Hotel Hans Egede i Nuuk
  • 2 nætter på Hotel Arctic i Ilulissat
  • 2 nætter i Aurora-hytter ved Hotel Arctic
  • 2 nætter i Glacier Lodge Eqi i egen hytte
  • 1 nat i Ilimanaq Lodge i egen hytte
  • 2 nætter på kystskibet Sarfaq Ittuk i kahyt
  • Aftensmad i Narsarsuaq
  • Helpension i Igaliku
  • Helpension på kystskibet (fra torsdag morgen til torsdag aften)
  • Helpension i Glacier Lodge Eqi
  • Helpension i Ilimanaq Lodge
  • Morgenmad alle dage
  • Afslutningsmiddag på Hotel Arctic
  • Rejseleder
  • Vandringer med egen rejseleder
  • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
  • 20 kilo indvejet bagage og 6 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

  • Rejseforsikringer
  • Måltider ud over de nævnte
  • Drikkevarer ved nævnte måltider og helpension

Dagsprogram

Vildmarksliv
Dag 1:
Fly Reykjavik - Narsarsuaq – første møde med Grønland i Narsarsuaq

Fra Keflavik International Airport flyver vi med Icelandair til Narsarsuaq, der er utroligt smukt beliggende midt i Sydgrønlands oase af rå fjelde, blomstrende sletter, isfyldte fjorde, gletsjere, nordboruiner og ikke mindst et veludviklet landbrug.

I Narsarsuaq bliver du indkvarteret på Hotel Narsarsuaq, der ligger med udsigt til sletten og lufthavnen og med Signalhøjen i baghaven. Efter check-in og velkomstmiddag kan de, der er friske, tage med på en aftentur ud i fjeldet. Vi går i retning mod Signalhøjen, og dem der er superfriske, kan tage turen hele vejen op. Her venter en smuk udsigt over lufthavnsområdet, Bratthalid/Qassiarsuk og Indlandsisen.

Om aftenen spiser vi til middag i hotellets restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Tom Nørregaard Jensen
Dag 2:
Sejltur til Qassiarsuk med nordbokultur, og herefter sejlads til Itilleq - vandring til Igaliku

Om morgenen er der bådtransfer til Qassiarsuk, der ligger i bunden af fjorden Tunulliarfik på det sted, hvor Erik den Røde slog sig ned, da han i 985 opdagede det grønne land.

Ruinerne af Erik den Rødes boplads

I Qassiarsuk finder vi rekonstruktionerne af Erik den Rødes langhus og hans kone Thorhildurs kirke. Begge rekonstruktioner blev opført i år 2000 i anledningen af 1.000-året for Leif den Lykkeliges opdagelse af Amerika og kristendommens indførelse i Grønland. Thorhildurs kirke var den første kristne kirke på de amerikanske kontinenter, og i dag kan du ud over rekonstruktionen af kirken se det lille, hesteskoformede fundament af den originale kirke.

På rundvisning får du et godt indblik i livet i Sydgrønland for 1.000 år siden. Der er også en rekonstruktion af en inuit tørvehytte. Der vil være god tid til at opleve Qassiarsuk, og du  kan eventuelt indtage din frokost i den lille Café Brattahlid.

Vandretur mellem Itilleq og Igaliku

Når vi har set rekonstruktionerne, fortsætter vi rejsen med en mindre charterbåd over fjorden til landsætningsstedet Itilleq, hvorfra vi vandrer i en times tid til Igaliku ad Kongevejen. Bagagen transporteres i jeep. Fåreholderbygden Igaliku ligger vidunderligt smukt i bunden af Igaliku Fjord omgivet af grønne marker med bratte, nøgne fjelde i baggrunden.

Nordboernes bispesæde Gardar

Resterne af nordboernes store bispegård og den lille domkirke ligger i dag synlige mellem bygdens huse og køkkenhaver. I dag bor der ca. 35 mennesker i Igaliku, der primært ernærer sig ved fåreavl. Der bliver tid til at besigtige bygden og ruinerne. Vi indkvarteres på vandrehjemmet og kan se frem til to dage i helt ubeskrivelige omgivelser.

Tom Nørregaard Jensen
Dag 3:
Dagsvandring omkring bygden Igaliku

Dagen er afsat til en dagsvandring med rejselederen. Den mest oplagte tur går nord for Igaliku til et udsigtspunkt over Qooroq isbræen og Indlandsisen i baggrunden. På vejen kommer man bl.a. forbi en lille sø, hvor der er gode muligheder for at finde månesten. Der er dog også andre gode vandreture f.eks. til vandfaldene eller til fjeldet Nuluk.

Ligesom Qassiarsuk, som vi besøgte i går, er Igaliku i dag beæret med at være UNESCO Verdensarv. Dette skyldes de unikke nordboruiner i området, men også at man i det sidste århundrede har skabt et helt specielt landbrugsområde i Arktis.

Ruth Gundahl Madsen
Dag 4:
Bådtransfer til byen Qaqortoq og efterfølgende byrundtur

Vi sejler i dag til Qaqortoq via Hvalsey, som kan fremvise endnu et levn fra Grønlands fortid. Ruinerne af en nordbokirke og en præstegård med tilhørende festsal er synlige den dag i dag. Ud over at være den bedst bevarede nordboruin, er Hvalsey også det sidste kendte vidnesbyrd for nordboernes liv i Grønland. I 1408 blev der holdt et bryllup i kirken, og det er det sidste skriftlige vidnesbyrd om nordboernes tilstedeværelse i Grønland. På dette tidspunkt var det begyndt at blive koldere i området, så flere og flere nordboer udvandrede fra landet og stille og roligt døde deres tilstedeværelse ud.

Indkvartering og byrundtur i Qaqortoq

Vi ankommer til Qaqortoq først på eftermiddagen og indkvarteres på Hotel Qaqortoq, der ligger smukt på en bakke med udsigt over havnen. Rundt på hotellet er der fine kunstværker udført af lokale kunstnere. Efter check in på hotellet tager vi på en byrundtur.

Den smukke by ligger i en gryde mellem Qaqortoq fjorden og den store sø Tasersuaq og byens huse og haver med blomster og urtehaver er smukke indslag på byrundturen sammen med springvandet fra 1930’erne og den moderne stenskulptursamling Sten og Menneske, der er spredt omkring i byen.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 5:
Ophold i Qaqortoq og herefter skib nordover. Eventuelt vandring eller tur til Uunartoq (tilkøb)

I dag kan du nyde Qaqortoq enten sammen med rejselederen eller efter dit eget hoved, og der er nok at opleve. På turistkontoret kan du få en oversigt over skulpturerne, der er mejslet ind i klipperne, gå en tur over elven og besøge det lokale marked, Brættet, og det hyggelige museum, der samtidig er byens ældste hus fra 1804.

I Qaqortoq har du også et par muligheder for storslåede oplevelser, før vi stiger ombord på kystskibet og sejler nordover.

Vandring i Qaqortoqs bagland

Qaqortoq har et smukt bagland, der omkranser søen Tasersuaq (Storesøen). Der er 8 kilometer rundt om søen, og den rute kan du i dag vandre med guiden. Det er en smuk tur, og har I mod på det, kan I også soppe i søen. Inde tæt på selve Qaqortoq er der ofte børn, der bader i søen om sommeren, så at stikke fødderne i vandet er ikke helt så revolutionerende, som det lyder.

Du har også et andet alternativ, nemlig et besøg til de varme kilder på øen Uunartoq. Vær opmærksom på, at dagens to udflugter foregår på samme tid, så du kan ikke nå begge dele.

Udflugt til de varme kilder (tilkøb)

På det sted, der hedder Uunartoq – ‘Det varme sted’ på grønlandsk – kan du slappe af i en af naturens vidundere. Her på denne lille ø stiger 38 grader varmt vand op fra undergrunden. Mens store isbjerge flyder forbi i fjorden ved siden af kilderne, kan du sidde og nyde udsigten.

Selve udflugten foregår i båd ud til øen, der ligger knapt 50 kilometer syd for Qaqortoq.

Om aftenen klokken 21.30 står vi til søs og indkvarteres på kystskibet Sarfaq Ittuk. Du kan nu slappe lidt af, nyde udsigten til kystlinjen fra første række og holde udkig efter hvaler og sæler. Undervejs får du et indtryk af livet langs Grønlands vestkyst i et dejligt adstadigt tempo.

Arctic Umiaq Line
Dag 6:
Til søs med kystskibet - klippefyldte landskaber

Kystlinien varierer med øde områder, klippefyldte landskaber, isbjerge i forskellige størrelser og farver og sollysets reflektion, og så får skibets rytme dig helt automatisk til at lukke af for tiden og måske reflektere lidt over livet.

Der bliver tid til at læne sig tilbage og nyde udsigten, en god bog eller måske få gang i en god samtale med nogle af de lokale, der også sejler med båden.

Vildmarksliv
Dag 7:
Hovedstaden Nuuk med byrundtur, besøg på Nationalmuseet eller evt. sejltur

Vi ankommer til Nuuk tidlig morgen kl. 7.30 med en fantastisk udsigt til fjelde og indsejlingen til Godthåbsfjorden og indkvarteres på det 4-stjernede Hotel Hans Egede, der ligger midt i centrum.

Morgenmaden spiser vi på hotellet og herefter er det tid til at udforske vores arktiske hovedstad.

Byrundtur med bl.a. Grønlands Nationalmuseum og den gamle kolonihavn

På byrundturen introduceres du til de største attraktioner som bl.a. Grønlands Nationalmuseum, der rummer en enestående etnografisk samling fra alle inuitkulturer og de verdensberømte mumier fra Qilakitsoq. Vi besøger det smukke kulturhus Katuaq, hvis facade er formet som nordlysets bølgen og den lige så smukke gamle bydel med Hans Egedes statue, der skuer ud over den gamle kolonihavn, fjorden og kæden af bjerge i baggrunden. Også Brættet, det åbne kød- og fiskemarked, kommer vi forbi.

Eftermiddagen er til oplevelser på egen hånd. Er du på udkig efter grønlandsk kunsthåndværk, kan du finde et stort udvalg i byens souvenirbutikker, som har alt fra små fine øreringe til sælskindspelse.

Hotellet ligger som nævnt i hjertet af Nuuk, og du har mulighed for at udforske det nærliggende område på egen hånd. Lyskryds, busser og masser af biler giver umiddelbart indtryk af en travl by, men den fantastiske natur og den uendelige horisont sætter helt automatisk storbylivet i perspektiv.

Som i alle andre byer i Grønland lever man i tæt samhørighed med naturen, men med masser af impulser fra det moderne liv. Med sine ca. 18.000 indbyggere er Nuuk en storby i sammenligning med de øvrige grønlandske byer, og den er ca. tre gange større end den næststørste by, Sisimiut. Der bygges mange nye boliger hvert år, og handels- og restaurationslivet er livligt.

Endelig finder du  også NuuK kunstmuseum, hvor den permanente udstilling især rummer mange malerier af den kendte grønlandsmaler Emanuel A. Petersen (1894-1948), men her er også spændende specialudstillinger. Museet er virkelig et besøg værd.

Hvis du har lyst til at komme ud at sejle i den smukke Godthåbfjord, fiske og spise har du denne dag muligheden.

Bådtur til Qooqqut – fang din egen frokost (tilkøb)(ikke tilgængelig på turen med afgang den 10. august)

Klokken 15:30 afgår vi fra Nuuk på en sejltur til den gode Qooqqut Nuan’ Restaurant. Men dette er ikke noget almindeligt restaurantbesøg.

Vi sejler gennem det enorme fjordsystem bag Nuuk, som er det næststørste fjordsystem i verden. I Qooqqut-fjorden stopper vi motoren og pilker vores egen frokost. I dag er der ingen klager over, at fisken ikke er frisk!

Qooqqut ligger i en vidunderlig dal i Qooqqut-fjorden. Bjergene, der omgiver dalen, er op til 2.000 meter høje. En af Nuuks mest respekterede kokke opholder sig her om sommeren og serverer de mest fantastiske retter. Til frokost skal vi spise vores egen friskfangede fisk.

Som et særsyn så højt oppe i Grønland er der træer spredt smukt i området bag restauranten. Overvej at tage på en lille vandretur for en god fotomulighed, mens kokken er på arbejde med din fisk.

Efter frokosten hopper vi tilbage i båden og vender stævnen mod Nuuk, hvortil vi ankommer omkring kl. 21:00.

NB! Turen til Qooqqut skal bestilles hjemmefra.

Christina Lundbye
Dag 8:
Med fly til Ilulissat, byrundtur og vandring til den forladte boplads Sermermiut

Vi flyver fra Nuuk til Ilulissat og indkvarteres på Hotel Arctic eller Hotel Ilulissat, der begge ligger med den skønneste udsigt over Isfjorden.

Byrundtur

Om eftermiddagen tager rejselederen os med på en byvandring og introducerer det moderne byliv i kontrast til det traditionelle fangererhverv, der fortsat trives i byen.

Ilulissat er det grønlandske ord for isfjelde. Ilulissat blev grundlagt i 1741 og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere og 2.500 slædehunde. På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 350 kilometer nord for polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Den forladte boplads Sermermiut

Dagens program byder også en vandretur til den tidligere boplads Sermermiut, der ligger smukt ved Isfjordens munding. På grund af de gode fangstforhold har dette været den foretrukne boplads i området i flere tusinde år.

Først da kolonien Jakobshavn, der senere fik navnet Ilulissat, havde eksisteret i over 100 år, flyttede de sidste beboere fra Sermermiut til Jakobshavn i 1850-erne. Du kommer på en smuk tur langs Ilulissat Isfjord med direkte udsigt til isbjerge i alle faconer.

Sejlads blandt isfjelde (tilkøb)

Midnatssolens stråler giver isbjergene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen. Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isbjerge mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner tons is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden.

Resultatet er enorme isbjerge, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strækker sig op til 100 meter op over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj, for selv om sommeren er der koldt herude på vandet mellem isbjergene. Denne tur foregår om aftenen.

Anders Peter Amsnæs
Dag 9:
Sejltur til gletsjeren Eqi og indkvartering i Glacier Lodge Eqi

Vi starter morgenen med en god morgenmad og så skal vi opleve endnu en hyttelejr, nemlig Glacier Camp Eqi, 80 kilometer nord for Ilulissat.

Vi sejler nordpå til Eqi, den kælvende bræ. Undervejs er der chance for at se både sæler og flere forskellige slags hvaler, så det gælder om at holde godt udkig! Fremme ved Eqi sejler båden tæt forbi den imponerede bræfront, hvor du kan være heldig at se mindre kælvinger.

Landgang og indkvartering ved Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi ligger midt i naturen med smuk udsigt direkte til bræen. Indkvartering finder sted i små hyggelige ét-rums træhytter. I sover én eller to personer i hver hytte i opredte senge.

Du bør bemærke, at du her er helt ude i vildmarken, hvorfor der i standardhytterne ikke er indlagt vand og ej heller er kloakeret. Hytterne er forsynede med gasovn til opvarmning og stearinlys som lyskilde.

Café Victor

Café Viktor er en hyggelig samlingshytte, hvor vi samles til måltiderne. Rejselederen arrangerer vandreture i området, bl.a. til lagunen og morænen, hvorfra der er en fantastisk udsigt ind over Eqi-bræen. Området byder på et væld af vandremuligheder, og det står dig frit for, om tiden skal bruges på vandring eller på meditation i det barske, øde og smukke landskab – måske i en hvilestol på hyttens terrasse.

The glacier near Eqi in Greenland
World of Greenland
Dag 10:
Glacier Lodge Eqi

I dag har du en dag i Eqi til fri disposition. Du kan planlægge udflugter og aktiviteter efter eget valg.

Vandring til morænen

Du kan tage med på en vandretur på 4-5 timer går fra Glacier Lodge til morænekanten ved Eqi-bræen. Turen er ikke så svær, men den er dog lidt kuperet, og du skal være parat til både at krydse en lille elv og herefter klatre lidt op i fjeldet for at få den rette udsigt over bræen fra morænekanten. Når du har gjort det, får du til gengæld den skønneste udsigt over den kæmpe bræ.

Jesper Kunuk Egede
Dag 11:
Sejlads retur til Ilulissat fra Eqi

Formiddagen er til fri disposition. Midt på dagen sejler vi tilbage mod Ilulissat med ankomst sen eftermiddag. Sejlturen giver dig atter mulighed for at nyde det smukke landskab og de imponerende isbjerge, og der er fine muligheder for at se hvaler og sæler.

Når vi kommer tilbage fra Glacier Lodge Eqi, skal vi igen indlogeres på Hotel Arctic, men denne gang bor vi to nætter i Aurora-hytterne. Hytterne er på 20 m2 og har skønne faciliteter og en forrygende udsigt over Diskobugten. De er opkaldt efter nordlyset, som man i Grønland kan opleve i vinterhalvåret, men hytterne er lige så skønne om sommeren, hvor du kan skue ud over det oplyste midnatslandskab og virkelig mærke, hvordan grænserne mellem nat og dag for en stund viskes ud.

Fra slutningen af maj indtager midnatssolen sin faste plads på himlen, hvor den får dag og nat til at smelte sammen. Selvom der ikke er midnatssol på alle afgange, er der stadig meget smukke, lyse nætter.

 

Jette Schwarz
Dag 12:
Ilulissat på egen hånd eller hvalsafari

I dag har du dagen på egen hånd eller du kan tage på en skøn hvalsafari.

Der er mange muligheder for vandreture i Ilulissat-området – din guide kan helt sikkert give dig nogle gode tip. I det hele taget er Grønland som bygget til vandring og der findes ruter i alle sværhedsgrader.

Læs mere om vandreture i Grønland og Ilulissat her.

Du kan også komme med på hvalsafari i båd.

Hvalsafari blandt isbjergene (tilkøb)

Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler. I de grønlandske farvande kan du møde op til 15 hvalarter. Tre af disse bliver i Grønland om vinteren, nemlig hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen. Blåhvalen og spækhuggeren ses kun sjældent.

I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i Isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland. Vi er i konstant radiokontakt med byens fiskere og fangere, som er vores kilde til information om bugtens hvaler, så vi kan næsten altid finde dem. Pukkelhvalen med dens karakteristiske hale er den, vi hyppigst møder.

Karsten Munch
Dag 13:
Sejlads til og en nat i Ilimanaq Lodge

I dag sejler du til Ilimanaq og får en overnatning i de fantastiske hytter ved Ilimanaq Lodge. Vi sejler afsted over frokost, og turen går forbi munden af Isfjorden, før vi ca. 1 time senere lægger til ved havnen i Ilimanaq.

Hytterne i Ilimanaq Lodge er fantastiske: De er i to etager med sovepladser ovenpå. Når du vågner om morgenen, kan du gå ned i stuen, sætte dig i sofaen og se de små fiskerbåde tøffe forbi på det krystalklare vand. Du nyder en kop kaffe på terrassen og vinker til en hval, der blæser godmorgen gennem sit blåsthul. Ilimanaq Lodge forener de storslåede naturoplevelser med luksuriøs komfort.

Når du er checket ind i din hytte, kan du gå på oplevelse i selve bygden. Ilimanaq ligger 15 kilometer syd for Ilulissat og har ca. 50 indbyggere. Ilimanaq byder på hele farvepaletten fra bygdehuse i mange stærke farver til det omkringliggende landskabs foranderlige nuancer alt efter årstiderne. Ilimanaq er en traditionel, grønlandsk bygd, hvor hovederhvervene stadig er jagt og fiskeri.

Herefter har du mulighed for at slappe helt af og nyde livet i den stille bygd og måske dase lidt på terrassen.

Du spiser middag i en historisk bygning fra 1751 på en af verdens mest afsidesliggende restauranter. Her får du serveret en skøn tre-retters menu, som i høj grad er skabt med lækre lokale råvarer.

2-stjernet Michelin KOKS Tasting Menu (tilkøb)

Det var meningen af Restaurant KOKS kun skulle være i Ilimanaq i to sæsoner fra 2022-2023, men det er gået så godt, så de  har valgt at blive der en sommer mere. Det giver dig mulighed for at opgradere din middag til en KOKS Tasting menu (du kan købe vin- eller juicemenuen separat på stedet). Med to Michelin-stjerner garanterer vi, at dette er noget, du aldrig har prøvet før. Faktisk kaldte Børsen i 2022 dette for “Kongerigets største madoplevelse”!

World of Greenland
Dag 14:
Morgenmad og vandring. Eventuelt tilkøb: Adventure Glacier. Retur til Ilulissat.

Der serveres morgenmad i restauranten næste morgen. Du skal checke ud af din hytte kl. 10, og du kan efterlade dine kufferter i receptionen, og nu er der mulighed for forskellige udflugter på egen hånd eller via tilkøb. Du har ret frie hænder, da frokosten er en sandwich, som du kan nyde hvor du vil. Det kan f.eks. være på en vandretur i det smukke bagland, i de hyggelige konferencelokaler over receptionen eller noget helt tredje.

Vi vender tilbage til Ilulissat med båd om eftermiddagen.

Der er også mulighed for en spændende ekstraudflugt, hvis du ikke har købt en af luksusudflugtspakkerne.

Ilimanaq Glacier Adventure

På denne spændende tur kommer du ud at sejle i speedbåd, køre off-road med ATV’er og trekker på en gletsjer! Vi sejler vi fra Ilimanaq sydover til Itilliup Ilua. Her sættes vi af på en meget bred sandstrand og herfra kører vi off-road i terrængående ATV’er til Tasiusaq Fjorden. Vi sejler nu dybere ind i fjorden mellem isbjergene til vi kommer dertil, hvor to gletsjere og indlandsisen kan ses.

Vi går i land og nyder en madpakke og udsigten. Herefter trekker vi et stykke, og endelig klatrer vi op på den enorme indlandsis.

Denne tur anbefales ikke, hvis du har svære nakke- eller rygproblemer og deltagere skal være mindst 12 år.

Om aftenen er der afskedsmiddag på hotellet, hvor vi igen indkvarteres på selve hotellet.

Air Zafari
Dag 15:
Fly Ilulissat - Reykjavik

Grønlandseventyret slutter for denne gang, og vi flyver fra Ilulissat til Keflavík International Airport.

 

Kort

Narsarsuaq

Qassiarsuk

Igaliku

Qaqortoq

Nuuk

Ilulissat

Hoteller på rejsen

Hotel Narsarsuaq

Hotel Narsarsuaq er et moderne, 2-stjernet hotel med 93 værelser og 220 senge. Dermed er det et af de største hoteller i Grønland, og der er langt fra den ene ende af hotellet til den anden. Det er har til huse i en tidligere amerikansk militærbase. Da basen lukkede, blev området i stedet en civil lufthavn og er i dag knudepunkt for flytrafikken i Sydgrønland.

Gæster i hotellets restaurant på øverste etage nyder udsigten over sletten, fjorden og de stejle fjelde. Cafeteria og hotelbar er andre muligheder på hotellet.

Hotel Narsarsuaq
PO Box 504
3923 Narsarsuaq

Mads Pihl - Visit Greenland

Igaliku Bygdehotel

Igaliku Bygdehotel giver alle muligheden for at opleve stemningen i en grønlandsk bygd. Hotellet tilbyder hyggelig og komfortabel overnatning. Herudover serverer deres café lækre, grønlandske måltider.

Der er adgang til wifi på hotellet mod betaling.

Transport til Igaliku foregår ofte via landsætningsstedet Itilleq, som ligger ca. 4 km fra bygden. Du kan vandre de 4 km af Kongevejen (som grusvejen hedder) og få din bagage transporteret. Du kan også vælge at blive kørt med bil.

Hotel Qaqortoq

Hotel Qaqortoq tilbyder komfortabel indkvartering, der er præget af den dejlige grønlandske stemning, hvor alle bliver budt velkommen med varme og imødekommenhed. Rundt på hotellet finder du flotte kunstværker, udført af lokale kunstnere. Hotellets restaurant serverer hovedsageligt grønlandsk kød eller fisk. Mikisoq, den lille hyggelige café, tilbyder alt fra frokost til italiensk kaffe eller drinks.

Qaqortoq er den største by i det sydlige Grønland, og når du ankommer dertil ad søvejen, vil dine øjne automatisk blive draget til Hotel Qaqortoq, der er smukt beliggende på en lille bakketop med udsigt over havnen og byens centrum med sit fine torv med springvand.
Café/Brasserie Nanoq er et populært sted, når der skal spises, eller man skal mødes med vennerne.
Anders Olsensvej B-1254
3920 Qaqortoq

Hotel Hans Egede

Hotel Hans Egede

Lige midt i Nuuk finder du det gennemrenoverede, 4-stjernede Hotel Hans Egede, hvor du fra Restaurant Sarfalik på femte sal har en totalt skøn udsigt. Herfra kan du se hele Nuuks centrum, de nærliggende bjerge og fjorden. Hotel Hans Egede er et af de største hoteller i Grønland, og der er en endeløs strøm af folk fra hele verden, der besøger Grønland på forretningsrejse eller fornøjelsestur. Hotellet har ikke mindre end to restauranter og en café og er også vært ved større fester og receptioner i konferenceafdelingen.

Der er 140 moderne værelser med eget bad og toilet. Værelserne har TV med 12 kanaler. Der er også 10 velindrettede hotellejligheder med eget køkken, bad og vaskefaciliteter.

På øverste etage af hotellet findes den velkendte restaurant A Hereford Beefstow, Spisestedet Sarfalik og Skyline Bar. I stueplan er finder du cafeen – og også Grønlands Rejsebureau, der er nabo til receptionen.

Hotel Hans Egede
Aqqusinersuaq
3900 Nuuk

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtigt gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

 

Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi består af 15 hyggelige hytter, der alle har en terrasse med en formidabel udsigt til Eqi Gletsjeren på den anden side af fjorden. I forbindelse med hytterne er der etableret en café, hvor alle måltider serveres. Glacier Lodge Eqi ligger ca. 80 km nord for Ilulissat, og du kan kun komme hertil med båd. Du deler ikke hytte med andre end dine medrejsende, og det er ofte også muligt at booke en single-hytte.

Hytterne i Glacier Lodge Eqi består alle af ét stort rum. Hver hytte er indrettet med gode senge, dyner, puder, sengelinned og håndklæder, et “sofaarrangement” og stole med moskusskind.

Glacier Lodge Eqi
Kussangajaannguaq 7
3952 Ilulissat

Aurorahytte ved Hotel Arctc

De syv Aurora-hytter ved Hotel Arctic er både lækker komfort og en stor naturoplevelse. I hyttens varme kan du om vinteren opleve det fantastiske nordlys danse hen over den mørke nattehimmel, mens du om sommeren kan sidde og kigge ud over det oplyste midnatslandskab og virkelig mærke, hvordan grænserne mellem nat og dag forsvinder i det arktiske sommerdøgn.

Hytterne er på 20 kvadratmeter med dobbeltseng og har gennem de enorme panoramavinduer udsigt over Diskobugten. Der er privat bad og toilet, gulv- og vægvarme, iPad-styring af lys og varme, Wi-Fi, musikanlæg med bluetooth, kaffe/te og minikøleskab.

Bemærk: Billedet er en 3D-repræsentation af hytterne.

M/S Sarfaq Ittuk

Skibet er bygget i 1992 og blev moderniseret og forlænget i 2000. Hun har nu en længde på 73 meter og en bredde på 11 meter. Med en motor på 2000 HK skyder skibet en fart af 13 knob. Besætningen er på 22 personer. Skibet har café, agtersalon med panoramavinduer, legerum og hospitalsklinik til brug for eventuelle skader og akut sygdom ombord. Skibets kapacitet er 274 passagerer.

Kahyt
Kahytterne er beregnet til 1-4 personer, er ca. 9,9 m2 og indeholder bord, stol, garderobe og 220 volts stikkontakter. Der er eget bad og toilet, og sengelinned og håndklæde er inkluderet. Alle kahytter er ydre kahytter og har havudsigt.

Kahytterne ligger på 3. og 4. dæk. Du får tildelt overnatningssted ved ombordstigning. Du bliver ikke indlogeret med andre passagerer – kun med dem, du er booket sammen med.

Sikkerhed på skibsrejsen
Hos Arctic Umiac Line, som varetager kystsejladsen, kommer sikkerheden altid i første række. Sarfaq Ittuk (kystskibet) er isklassificeret i første klasse, hvilket vil sige, at det er godkendt til at sejle i isfyldte farvande.

Ilimanaq Lodge

Ilimanaq Lodge består af 15 hytter, der åbnede i 2017. Hytterne er bygget af World of Greenland, der har rigtigt gode erfaringer med hytterne ved Glacier Lodge i Eqi nord for Ilulissat. Nær hytterne ligger de to centrale, fredede huse fra kolonitiden, som indeholder henholdsvis reception og restaurant, men også museum og konferencefaciliteter. Det er nogle af de ældste huse i Grønland.

De 15 hytter har alle direkte udsigt til Diskobugten. Hver hytte kan huse 1-4 personer og har eget bad og toilet. Hver hytte er på lidt over 40 kvadratmeter og er indrettet med moderne møbler i et rustikt, nordisk look. Derudover har alle hytter deres egen terrasse, hvor du kan nyde udsigten, kun forstyrret af lyden af bølger mod stenene.

Ilimanaq Lodge

Kussangajaannguaq 7

3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokaltider)

  • Afrejse kl. 17.30 fra Keflavík International Airport.
  • Hjemrejse fra Ilulissat lufthavn til Keflavík International Airport med ankomst 15.45.

Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Udflugten Fish’n’dish er ikke tilgængelig på turen med afgang den 10. august.

Minimumsantal af deltagere

  • Minimumsantal af deltagere er 4 (max 12).

Garanterede afgange

29. juni og 10. august, 2024 er garanterede afgange.

Rejseledersprog

Turen guides på tysk og engelsk

OBS! Guiden er dansk, men af hensyn til gruppen guides der kun på engelsk og tysk.

Rejselederen

Grønlands Rejsebureau råder over et rejselederteam på godt 50 aktive rejseledere. Mange af rejselederne har været tilknyttet korpset i mere end ti og tyve år og kender derfor Grønland særdeles godt. Deres erfaring bruges i forbindelse med uddannelsen af nye rejseledere, så kontinuiteten og den høje kvalitet sikres.

Rejselederen har ansvaret for organisering af alle praktiske opgaver såsom transporter, indkvartering mv. Derudover er det rejselederen, der kender områderne, de gode vandremuligheder og kulturelle seværdigheder. Med en af vores rejseledere ved din side er du således sikret det bedste udgangspunkt for at opleve Grønland.

Rejselederen har ret til at ændre rute, overnatningssteder, transportmidler og tidsplan, hvis det skønnes nødvendigt. Bliver det nødvendigt, vil rejselederen selvfølgelig forsøge at gøre dette i henhold til gruppens ønsker. Selvom rejsen foretages i en gruppe, vil rejselederen forsøge at tilgodese den enkeltes ønsker.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Udflugter

Alle vandreudflugter er inkluderede. Enkelte andre udflugter kan tilkøbes undervejs på rejsen. Din rejseleder er behjælpelig med reservation.

Sværhedsgrad lettere vandring

Lettere vandring som dagsvandringer. Længden af dagsvandringerne tilpasses i nogen grad efter deltagernes ønsker og fysik. Al vandring er uden bagage. Vandringen foregår i ujævnt fjeldterræn, så deltagerne må være almindeligt godt gående.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 35 x 25 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

Den store rundrejse i Grønland

15-dages rundrejse til Narsarsuaq, Igaliku, Qaqortoq, Nuuk, Ilulissat, Ilimanaq og Eqi

Den helt store rundrejse! På denne 15-dages rejse vil du opleve de utrolige kontraster i den grønlandske natur og de forskellige levevilkår i syd og nord, i bygd og by. Inkl. Greenland Travel Turleder og kystsejlads.

Fra
65.495 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Jun - aug  | 15 dage  | 14 nætter Rejse nr. 1160 Afrejse fra Keflavik
Mulige oplevelser
IsbjergeHvalsafariKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

  • Afrejse
  • Varighed
  • Pris pr. person i dobbeltværelse
  • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011