VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Efterår i Grønland

Inspiration / Årstider / Efterår i Grønland

Grønland i efteråret byder på mange fantastiske oplevelser! Farverne i naturen skifter, jægersæsonen sætter ind og fiskeriet starter atter op. Efterår i Grønland er noget ganske særligt!

Jagtsæsonen sætter ind

– Hvad end du jager bær eller store dyr

Efteråret i Grønland er lidt længere end foråret, men egentlig ikke så meget. Dagene begynder igen at blive kortere og temperaturerne falder. Som i resten af verden er efterårets farver noget helt specielt. Du ser overalt, hvordan de røde, gule, brune og mørkegrønne farver bliver de dominerende farver i landskabet, når du ser bort fra fjordenes mørkeblå vand.

Om morgenen kan du opleve rimfrostens smukke krystaller på buskene, og det føles endda som om, der er en særlig sprødhed i luften.

Om sommeren har grønlænderne været ude og fange deres ørreder og laks, og om efteråret skal de nu fylde resten af fryseren op. Jagtsæsonen sætter ind, og folk strømmer ud på rensdyr og moskusoksejagt – og der er mere end rigeligt af de store dyr.

Det er også nu, blåbær og sortebær modnes, og ude i fjeldene kan man se masser af numser stikke lige op i vejret, når folk står foroverbøjet for at plukke bærrene, der gror tæt på jorden. Så tager man hjem og laver marmelade eller syltetøj, men der er heller ikke noget som at spise friske sortebær med mælk på.

Efteråret er blevet en populær årstid for vores rejsende. Vi forstår godt hvorfor.

Oplev årstiderne i Grønland